|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Ja np do szpitala kupilam sobie mniejsze wersje kosmetykow ktore uzywam, szampony, zele pod prysznic, do intymnej, paste do zebow itd zeby nie zabieralo mi miejsca w torbie. I jutro bede je pakować...co nie oznacza, że od jutra nie bede miala się w czym kapać, bo żel już spakowany przecież...
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Rossmann pokupowalam sobie te male dozowniki i pudełeczka by nie brać calych butli kosmetyków
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jest sporo rzeczy, które chciałabym wziąć ale ich na co dzień używam. Np. szczotka do włosów, ciuchy na wyjście (przecież w nich chodzę, nie wiem jaka będzie pogoda itp.), dokumenty, kosmetyki... przecież nie kupię wszystkiego podwójnie.
|
#3904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nieee no ja myję zęby po każdym jedzeniu ze względu na aparat, po porodzie będzie pewnie mniej tego mycia ale ja te podróżne wersje past w jeden dzień zużywam.
Cytat:
A tu takie normalne zastosowanie, spokoCytat:
![]() Cytat:
No na moją wagę to gin patrzy i mówi "może już wystarczy pani tych kilogramów?". A co ja za to mogę?! Cytat:
Dla mnie najgorszym koszmarem byłoby obudzić się w wieku lat trzydziestu kilku i żyć jak student. Czyli właśnie imprezy, zero odpowiedzialności i żarcie na wynos. Okropne. |
||||
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam batony Musli chyba z 5szt bo były na promocji :p
|
|
#3906 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Łoooo matko jakie mam duszności od paru dni, nie mogę tchu nabrać...
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja to co musze spakowac typu szczotka do wlosow prostownica klapki czyli rzexzy ktore uzywam na codzien nie bd ich chowac ale napisze sobie na kartce by napeqno nie zapomnieć
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Wiem sama mam mysli ze bylo taaak wygodnie my dwoje i pies lezalo sie na kacu dwa dni . Będzie rewolucja.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja Wam radze zeby tak na sile nie siedziec ile sie da w domu. Jak ja za pierwszym razem jechałam do szpitala to skurcze byly slabe, nie reguralne ale byly. Po dwoch godzinach pobytu na porodowce, ktg (ktore bylo komentowane ze nic sie nie dzieje) gdy odeszly mi wody polozna jak przyszla powiedziala "oooo niemozliweeee" po kolejnych, niecalych trzech maly byl z nami. Nie nastawiajcie sie tak ze puerwszy porod musi trwac dlugo. A ja za nic w swiecie nie chciala bym urodzic w domu. Modle sie zeby mnie teraz w dzien wzielo a nie w nocy bo spie jak zabita i wolala bym nie przegapic poczatku a jak mo odejda przez sen wody to chyba odrazu po jaretke zadzwonie i bede zielona ze strachu B-)Mam w sobotę wesele. Dzis zakupilam sobie kiecke. Za cale dwa zlote! Trafilam z mamuska na dzien wszystko po 2 zlote i w sumie wytargalam 26 szmatek w tym 2 sukienki idealne na weselicho. Gorzej jak moja szyjka ma w nosie moje plany i w piatek doktor zamiast dac zielone swiatlo na wesele da skierowanie na patologie. Szkoda by bylo bo to slub mojej kolezanki, sąsiadki, na dodatek z tego samego roku i znamy sie od zawsze wiec przykro by bylo nie pójść. Ale co zrobic. Zobaczymy ;-) Sluchajcie, pisalyscie jakis czas temu o sposobach zeby sie dzidzius odwrocil glowka do dolu ale nie moge znalezc tych postow. mogla bym prosic o przypomnienie? ![]() A mi gin zmienil termin na ten z okresu (czyli 12.09) bo dopatrzyl sie na fotce od mojego poprzedniego lekarza ze zle zmierzył zarodka i o. Zaczynam tym sposobem 8 miesiac B-) |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musisz uklęknąć,kolana rozstawić na szerokość bioder,opuścić tułów,podeprzeć się na przedramionach,czoło do podłogi i jak najwyżej wypiąć cztery litery,poruszać biodrami i tak podyndać w tej pozycji pare minut. |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy nie chcą mieć dzieci nigdy. Niektórzy nie wiedzą czy będą chcieli mieć... a niektórzy liczą na wpadkę. Ja na pewno odłożyłabym dziecko na jakieś nieokreślone "potem" ale zaszłam i jest ok ![]() Tez czasami mam wątpliwości i martwię się jak to będzie. Chociaz chyba na początku ciąży było gorzej. Częściej byłam tym wszystkim zmartwiona, wpadałam w panikę, płakałam. Wyzywalam męża co mi zrobił myślę że takie emocje są zrozumiałe. Wszystkie wielkie rzeczy w życiu wzbudzają emocje ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz zabawnego gina ![]() i kurcze twój synio to taki puszek-"okruszek" sie zapowiada
|
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nogi będę zaciskać do września |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam termin z OM 29 sierpnia, z USG w 12 tygodniu 25 sierpnia a z ostatniego USG 17 sierpnia
Ale gin mówi żeby się trzymać tego z 12 tygodnia.
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coś czuję ze urodze w terminie
moja xiaza jest tak normalna ze wszystko przebiegnie normalnieWysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Kurka mać,miałam iść spać bo mnie zmuliło a tu moja pannica się odezwała po caluśkim dniu hibernacji
i dawaj się rozpychać i matce dłubać w bożenie![]() zaraz się zacznie cross fit ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
że skoro moja ciąża przebiega książkowo,normalnie to na pewno na porodówce jakieś jaja się będą działy/ np. prądu nie bedzie bo awaria nastąpi w całym mieście, okaże się,że mam syna/bliźniaki
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja taka nerwuska jestem, a on mnie zawsze "luzuje" i rozśmiesza, zupełnie inaczej niż moja wcześniejsza ginka. Co ta mnie nastresowała w pierwszej ciąży... No się chłopak zapowiada nieźle i do tego cały taki duży jest, bo wszystkie wymiary, czyli głowa, brzuch i kość udowa ma jak na 34 tydzień, a to dopiero sam początek 32 tyg. A najlepszy był mój mąż, już wyszliśmy z gabinetu i ja tak mruczę: "Kurcze, taki wielki już jest", a on na to ze szczerym uśmiechem:"Fajnie, nie?", a ja go zabijam wzrokiem ze słowami:""Fajnie, bo to ja go będę wypychać". ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wy sie martwicie jak sobie poradzicie i wogole, tez sie martwilam. I powiem Wam ze z kazdym kolejnym tez bedziecie :-P tak juz jestesmy zaprogramowane. ja teraz mam zagwozdke jak wyszykuje dwoch renegatów do przedszkola z noworodkiem na reku B-) Boże, jak ja to wszystko ogarne!? Oooo jakbym tak przemyla moja podłogę na kolanach to maka nie tylko by sie przekrecila ale by pewnie odrazu wyszła B-) Tak mysle, że chyba zapytam gina zanim zaczne cokokwiek próbować ![]() Aaa przypomnialo mi sie, ja jak sie w szpitalu pytalam lekarza na obchodzie czy moge obciac malemu paznokcie to nie kazał, bo w szpitalu za duzo zarazkow itp i ze gdybym zaciela np to by sie moglo zrobic nie ladne zakazenie. Powiedzial ze lepiej zalozyc niedrapki a obciąć dopiero w domku. Wogole to mam bratowa, taka z ciemnogrodu ze tak powiem to u niej sie praktykowalo obgryzanie paznokci takim maluszkom! Kupilam sobie dzis w biedrze ksiazke, bo jakos ostatnio wypadlam z rytmu. Pamietnik Lukrecji Borgii. Ciekawa jestem strasznie ale nie mam weny zacząć B-) i wez tu dogodź :-P |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obgryzania paznokci to poza pozorną obrzydliwością ma to trochę sensu, bo po pierwsze trudniej zrobić krzywdę, zębami ma się naprawdę dobre wyczucie (na pewno lepsze niż jakimkolwiek narzędziem) a i ślina rozmiękcza i trochę sterylizuje. Więc jakbym musiała to zrobić w jakimś brudzie to ta metoda chyba najlepsza. |
|
|
|
|
#3923 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja sobie właśnie pomyślałam, że będę mieć 3 pokoje, to kącik w sypialni i jeszcze salon oddzielnie oby...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co, nigdy nie widziałam nikogo, żeby w szpitalu miał swój talerzyk czy widelec a akurat odwiedzającą byłam często.Cytat:
bardzo fajna data, urodziny mojej mamy i śp dziadka tż. Ja to abym urodziła 17.08 albo jakoś w tym tygodniu, to będzie idealnie.Cytat:
![]() Na pewno nie będziecie żałować.
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez właśnie rozważam Zdroje, tylko będę miala problem z dojazdem, chyba nie będzie miał mnie kto tam zawieźć, więc nie wiem czy to dojdzie do skutku.
|
|
#3925 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zalezy jaki porod, zwykle jednak sn dochodzi do siebie szybciej. Ale jak bedzie poltora miesiaca, to zdarzysz wrocic do formy a jak jeszcze nie pracuje codziennie, to juz w ogole fajnie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
Jestem ciekawa, co Ci powiedza ;-) Mnie odmowily mowiac, ze tak malemu dziecku sie nie obcina dopoki nieco nie stwardnieja ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
Ciekawa teoria z latem, upalami i wilgocia - tylko chyba srednio sprawdzona, bo wowczas w Jp zadna dziewczyna w lecie, by nie donosila ;-) ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
Kciuki, dobrze bedzie ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
A antybiotyk dostalas? U mnie mozesz byc chyba nawet do 3-4 dob bez wod, jesli oczywiscie z dzieckiem jest ok, ale po 2h antybiotyk dostajesz ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
Bedzie duuuuzy! ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Tak, to ucisk na przepone. Jak sie polozysz to nie mija? U mnie 31t5d i niepelne 2kg i to tez nieco wieksze dziecko niz tp przewiduje ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
Zatwione
|
||||||||
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
ja umyłam 2 razy i się przekręciła a ja w żuciu nie byłam taka zasapana
ja mam teraz obawy przed bólem porodowym, którego wiem, że nie uniknę
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiadala mi wczoraj kolezanka z sali ze jej siostra miala miec cc. To a pro po tego jak ktoras z was pisala o robieniu cc dopiero gdy zacznie sie naturalnie cos dziac. No i doktorka z Lublina dokladnie pani orydynator Skrzypczak tak wlasnie robi. Jej siostre przytrzymala a ciaza juz byla przenoszona. Wody jej sie zaczely saczyc zielone. Szybko na sale botetno tez spadlo dziecku. Maluch urodzil sie z niedotlenieniem organizmu a w 6 roku zycia objawil mu sie autyzm i to bardzo gleboki.
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo dla mnie to największą głupota.skoro wiadomo że CC to po kiego ch.... Się czeka?tym bardziej po terminie.u mnie CC było planowe w 39 położyła się do szpitala dostalam oksy na rozkrecenie akcji masaż szybkimi zrobili cc
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się bardzo boje porodu 2w1, czyli długiego, ciężkiego SN a na końcu stwierdzą ze nie da rady i CC tym samym dwie traumy, przeżycie ciężkiego SN i cierpienie po CC.
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim szpitalu trzeba mieć sztućce swoje, jedzenie dostajesz na talerzach szpitalnych. Ale ja raczej nawet nie zamierzam jeść w szpitalu. Jesteśmy ugadani z mężem ze będzie mi robił dzienna wyprawkę i przywoził do szpitala. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

A tu takie normalne zastosowanie, spoko

niektórzy nie chcą mieć dzieci nigdy. Niektórzy nie wiedzą czy będą chcieli mieć... a niektórzy liczą na wpadkę. Ja na pewno odłożyłabym dziecko na jakieś nieokreślone "potem" ale zaszłam i jest ok 

i dawaj się rozpychać i matce dłubać w bożenie
ala: i dawaj się rozpychać i matce dłubać w bożenie

tym samym dwie traumy, przeżycie ciężkiego SN i cierpienie po CC.