Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-25, 17:37   #2671
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Hej w weekendzik

Tylko na chwilkę wpadłam bo z mężem czas leci

Jejku jakie Wy jesteście drobne i brzuszki ślicznie się rozkładają

Myślę, że każda z nasz zejdzie z powrotem szybciutko do swojej wagi

U mnie wszystko idzie w uda, cycki i dupę Załączam foto bo nie dawałam w czwartek, 87cm w pępku. I zauważyłam niestety to co Amelia napisała, teraz to się dopiero zaczęło. Dziecko przybiera na wadze, potrzebuje brać tłuszcz więc i wymóg jedzenia większego się zaczyna...To jest jakiś kosmos...

W kato też 30 stopni a przecież słońca nie ma i idzie oszaleć, taka duchota

Pijmy dużo wody a dziewczyny, które mają chłodniej to zazdrooo

Sysska gratuluję córeczki

wizaz_pl kruszynka ale Ty masz dalszy termin od nas Najważniejsze, że wszystko jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150725_172351.jpg (42,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150725_172558.jpg (44,9 KB, 39 załadowań)

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-07-25 o 17:38
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 17:55   #2672
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byliśmy dzisiaj w Ikei, bo jest promo -10% na wybrane mebelki dziecięce i chcieliśmy kupić łóżeczko i stolik do przewijania z tej samej serii, niestety okazało się, że tych stolików już nie ma i nie będzie i teraz się zastanawiam co robić, czy szukać innego zestawu łóżeczko + przewijak, czy brać samo łóżeczko a później dobrać stolik czy w ogóle coś innego niż stolik do przewijania? Na czym wy planujecie przewijać? Może podzielicie się jakimś fajnym patentem
Jak dla mnie to taki stolik jest zbędny, ale każdy ma inne podejście do sprawy ja przewijałam synka na przewijaku takim kładzionym na łóżeczku i córę też tak będę, super wygodne, nie zajmuje miejsca, a taki przwijak kosztuje z 3 dyszki
Stary 2015-07-25, 18:00   #2673
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, byliśmy dzisiaj w Ikei, bo jest promo -10% na wybrane mebelki dziecięce i chcieliśmy kupić łóżeczko i stolik do przewijania z tej samej serii, niestety okazało się, że tych stolików już nie ma i nie będzie i teraz się zastanawiam co robić, czy szukać innego zestawu łóżeczko + przewijak, czy brać samo łóżeczko a później dobrać stolik czy w ogóle coś innego niż stolik do przewijania? Na czym wy planujecie przewijać? Może podzielicie się jakimś fajnym patentem

my mamy osobno lozko i przewijak tez z ikei. Sosna. Lozko napewno jest dostepne, najprostsze za 119 zl a przewijak osobno ale jego u nas w sklepie nie widzialam. Lozko dopiero dostaniemy od siostry mojej a przeqijak juz przywiezlismy. Takze u nas 2 osobne meble beda. Widzialam tez ze sa komody z wbudowanym przewijakiem lub lozeczka z przewijakiem takie 2w1. Na stronie ikei powinny byc.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Moja tez nie wiele ważyla. 402 gr a to był 22 tym 2 dzień a z tego co tutaj czytałam, to każda dzidzia była Większa. Aż dziwne bo ja jestem xl Stoję w korku na Hel, wizaz olej to morze.
Jeej to moja naprawde duza byla w 21 tc 540 g :-D tak jak sie spodziewam pewnie juz z kilo bedzie w 25 tc. Chociaz brzuch mi nie urosl jakos specjalnie. A kolejne usg dopiero za miesiac rowno, przy okazji jak pojade do mojego rodzinnego miasta.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Maz mi wlaanie wiatrak przywiozl, kupil specjalnie, bo mowi, ze najwazniejszy moj komfort haha
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 18:05   #2674
201802011557
Konto usunięte

w poniedziałek mam miec w koncu usg, moze sie dowiem kto tam w brzuszku mieszka nie moge sie juz doczekac, chciałabym przespac niedziele zeby czas szybko zleciał Spac po nocach nie mogę i chodzę cały czas głodna. Gdzies ostatnio wyczytałam ze zapotrzebowanie na kalorie w ciazy nie powinno byc duze bo tylko jedna kanapka wiecej dziennie u mnie sie wcale to nie sprawdza chyba umarłabym z głodu bo jem 2 razy wiecej jak przed ciażą, nawet w nocy podjadam
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 18:23   #2675
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
A które zestawy wycofali ??

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
stolik Gulliver podobno wycofują, łóżeczko jest dostępne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/

cynamon_, dzięki za opinię, ja chciałam ten stolik bo oprócz przewinięcia dziecka można też tam trzymać jakieś drobne rzeczy typu pieluszki, ręczniki, kosmetyki a teraz chyba wychodzi na to, że też kupimy taki nakładany przewijak, ale wtedy musimy pomyśleć o innym mebelku na różne gadżety

Peachella, właśnie są komody ale to już większy mebel + droższy, a my sami jeszcze nie wiemy jak u nas będzie z miejscem w mieszkaniu, które wynajmiemy a łóżeczek z przewijakiem 2 w 1 w ogóle tam nie widzieliśmy
Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
w poniedziałek mam miec w koncu usg, moze sie dowiem kto tam w brzuszku mieszka nie moge sie juz doczekac, chciałabym przespac niedziele zeby czas szybko zleciał Spac po nocach nie mogę i chodzę cały czas głodna. Gdzies ostatnio wyczytałam ze zapotrzebowanie na kalorie w ciazy nie powinno byc duze bo tylko jedna kanapka wiecej dziennie u mnie sie wcale to nie sprawdza chyba umarłabym z głodu bo jem 2 razy wiecej jak przed ciażą, nawet w nocy podjadam
ja też idę w poniedziałek na USG

głód też odczuwam zwiększony, strasznie mnie ciągnie, staram się jeść dużo owoców, żeby przynajmniej kalorycznie nie było tego tak dużo
Stary 2015-07-25, 18:39   #2676
peachella
Rozeznanie

Cytat:
stolik Gulliver podobno wycofują, łóżeczko jest dostępne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/

cynamon_, dzięki za opinię, ja chciałam ten stolik bo oprócz przewinięcia dziecka można też tam trzymać jakieś drobne rzeczy typu pieluszki, ręczniki, kosmetyki a teraz chyba wychodzi na to, że też kupimy taki nakładany przewijak, ale wtedy musimy pomyśleć o innym mebelku na różne gadżety

Peachella, właśnie są komody ale to już większy mebel + droższy, a my sami jeszcze nie wiemy jak u nas będzie z miejscem w mieszkaniu, które wynajmiemy a łóżeczek z przewijakiem 2 w 1 w ogóle tam nie widzieliśmy

ja też idę w poniedziałek na USG

głód też odczuwam zwiększony, strasznie mnie ciągnie, staram się jeść dużo owoców, żeby przynajmniej kalorycznie nie było tego tak dużo
Ten przewijak z ikei to taki dwupoziomowy, gora na materaz a ppd sppdem polka taka sama na wszystkie rzeczy, pieluchy itp do tegoam jeszcze kubełki plastikowe na waciki itd ale to sie chyba dokupuje osobno.
Stary 2015-07-25, 19:49   #2677
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ten przewijak z ikei to taki dwupoziomowy, gora na materaz a ppd sppdem polka taka sama na wszystkie rzeczy, pieluchy itp do tegoam jeszcze kubełki plastikowe na waciki itd ale to sie chyba dokupuje osobno.
Tak kojarzę ten przewijak też, ale on niestety jest w kolorze sosnowym, a my chcieliśmy mebelki białe a na ten stoliczek masz tę dmuchana podkładke z Ikei?

Ogólnie planowaliśmy zakup tych mebelkow a kupiliśmy tylko drobiazgi typu 2 reczniczki z kapturem, komplet małych reczniczkow 10 sztuk za 13 zł, kocyk cienki i jakieś ściereczki

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-25, 20:04   #2678
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Tak kojarzę ten przewijak też, ale on niestety jest w kolorze sosnowym, a my chcieliśmy mebelki białe a na ten stoliczek masz tę dmuchana podkładke z Ikei?

Ogólnie planowaliśmy zakup tych mebelkow a kupiliśmy tylko drobiazgi typu 2 reczniczki z kapturem, komplet małych reczniczkow 10 sztuk za 13 zł, kocyk cienki i jakieś ściereczki

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Tak mam ten dmuchany + 3 pokrowce frotowe ma gumce, ale mam jeszcze jeden zwykly materac na przewijak niedmuchany
Stary 2015-07-25, 21:11   #2679
india_love
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Oto mój księciunio Dziś miałam mega ochotę podejrzeć co tam u niego słychać i pojechaliśmy z mężem z rana na usg. Łaskawca dziś ppokazał buźkę
Waży już prawie kilogram I biję Was Kobitki na głowę- w pasie dziś rano 102 cm i 10 kg na plusie Jutro wrzucę zdjęcie brzuchola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150725_154449.jpg (74,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-07-25, 22:10   #2680
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
jaka drobinka z Waszej dziewczynki, w którym tygodniu usg?
a z tymi autami to więcej problemów niż pożytku, nie macie opcji pożyczenia od kogoś albo wypożyczenia ?
Usg robione w 20t4d, myślałam, że będzie więcej :-D
A z autem to jeszcze nie wiem jak będzie, od tygodnia śmigam zastępczym z wypożyczalni w ramach ubezpieczenia, ale mogę przedłużyć max jeszcze o tydzień.

Bardzo chciałam jechać nawet jakby miało lać codziennie bo to ostatnia szansa na urlop we dwoje ;-) a dawno też nigdzie nie byliśmy.

Od biedy zostaje Polski Bus :-D

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hej w weekendzik

Tylko na chwilkę wpadłam bo z mężem czas leci

Jejku jakie Wy jesteście drobne i brzuszki ślicznie się rozkładają

Myślę, że każda z nasz zejdzie z powrotem szybciutko do swojej wagi

U mnie wszystko idzie w uda, cycki i dupę Załączam foto bo nie dawałam w czwartek, 87cm w pępku. I zauważyłam niestety to co Amelia napisała, teraz to się dopiero zaczęło. Dziecko przybiera na wadze, potrzebuje brać tłuszcz więc i wymóg jedzenia większego się zaczyna...To jest jakiś kosmos...

W kato też 30 stopni a przecież słońca nie ma i idzie oszaleć, taka duchota

Pijmy dużo wody a dziewczyny, które mają chłodniej to zazdrooo

Sysska gratuluję córeczki

wizaz_pl kruszynka ale Ty masz dalszy termin od nas Najważniejsze, że wszystko jest ok
Może i termin najdalszy, ale brzuch chyba największy z tego co widzę :-D
Stary 2015-07-25, 22:38   #2681
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości też się zmierzyłam i mam 83 cm mam najmniejszy ?
A jak zaraz skoczy, to przebijesz połowę
India piękny księciunio, a jaki już duży!!! Nic dziwnego, że przebijasz nas wymiarami jak już takiego małego klocka nosisz

A ja dziś na imieninach teścia przy okazji pogadałam sobie z ciocią położną z którą chcę rodzić jeżeli pozwoli mi lekarz sn i dobrze mnie nastawiła chociaż waha się, bo mówi, że coraz częściej praktyką w szpitalu u nich jest, że w ciągu 2 lat po cięciu rozwiązanie robi się przez cesarkę ze względów bezpieczeństwa... Pożyjemy zobaczymy
Stary 2015-07-25, 22:52   #2682
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego !

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Kasia ,szacun, kurcze wiekszosc ludzi w moim otoczeniu nawet z wiekszymi dziecmi ma opory wyjezdzac,sama chcialabym miec taka postawę jak Ty ,w koncu wakacje to cudowny czas tylko hm, najbardziej mnie przeraża to ze dziecko mi sie rozchoruje ?czy jakis wypadek i inne kwestie lekarza za granicami kraju swoja droga sliczny brzusio, wygladasz swietnie :yes:

peachella pytalas o stosunki z teściami i rodziną , ja swoja tesciowa traktuje troche jak mame bo mamy dosc podobne podejscie do zycia ,poza tym moja mama przebywa za granica i nie ukrywam,troche tego brakuje .zreszta moja mama z biegiem lat wydajje mi sie byc beznadziejna babcia i matka tez- nie mam nic do niej,ale mnie i rodzenstwo zostawila na 3 lata i wyjechala za granice do pracy wiec wychowywal nas moj ojciec (2malzenstwo) , a jak mialam 16znow wyjechala i siedzi tam juz 10lat,w PL bywa 1-2 razy do roku i potrafi mi wtedy niezle zajsc za skórę. za to mąż mojej szwagierki , ma takie anty nastawienie do naszej teściowej, że pewnie by jej sie najchetniej pozbył ( no ale dla wielu ludzi ten czlowiek jest poprostu dziwny i czasem nie z tego świata)
Wiesz uczymy się z TZem na własnych błędach. Oliwka nam się pochorowała jak byliśmy na Maderze. Wymiotowała co noc przez 3 noce (od kataru który jej spływał do gardła i dusił) . Myślałam że nas z hotelu wywalą za te codzienne zmiany pościeli...
Do tego jeszcze w Portugalii jest problem z lekami dla małych dzieci bo nic (nawet paracetamolu) nie chcą sprzedać tylko do lekarza/szpitala wysyłają. Ale jakoś daliśmy radę
A teraz maju byliśmy w Portimao - też Portugalia i nauczona tymi chorobami zabieram leki przeciwgorączkowe i czopki na uspokojenie a tu Oliwka dostała okropnego uczulenia na buzi. I znów w aptece jak chciałam wapno to patrzyli jak na debila bo tam się wapna na alergie nie stosuje. Jak prosiłam o jakiś lek to odsyłali do lekarza. W 3 aptece w końcu zalecili jakiś żel do mycia niemowląt z aloesem za 30e(a moja miała wtedy równo 3l). Dopiero ja na spokojnie pomyślałam. Kupiłam Bepanthen za 3e i jeden dzień i zeszło.
Czasem przy dziecku nerwy trzeba mieć ze stali...

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 23:26   #2683
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Usg robione w 20t4d, myślałam, że będzie więcej :-D
A z autem to jeszcze nie wiem jak będzie, od tygodnia śmigam zastępczym z wypożyczalni w ramach ubezpieczenia, ale mogę przedłużyć max jeszcze o tydzień.

Bardzo chciałam jechać nawet jakby miało lać codziennie bo to ostatnia szansa na urlop we dwoje ;-) a dawno też nigdzie nie byliśmy.

Od biedy zostaje Polski Bus :-D

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Może i termin najdalszy, ale brzuch chyba największy z tego co widzę :-D
Polski Bus jest spoko
Stary 2015-07-26, 08:46   #2684
wonderka
Zadomowienie

Witam się w 24 tygodniu. Mam od dwóch dni problemy ze snem, budzę się często w nocy i przekladam z boku na bok, brzuch mi zaczyna przeszkadzać.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Amelia zazdroszczę ciotki położnej!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:21   #2685
agne19s
Zadomowienie

Witam się kobietki jako mężatka dobrze ze tę całe przygotowania już za mną
Stary 2015-07-26, 09:23   #2686
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Moje gratulacje! I jak samopoczucie?:P
Stary 2015-07-26, 09:38   #2687
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!

U mnie wreszcie chłodno, a nawet mały deszczyk
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 09:39   #2688
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Moje gratulacje! I jak samopoczucie?:P
Jak narazie dobrze zobaczymy za kilka dni gdy ockne się co ja narobilam haha

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!

U mnie wreszcie chłodno, a nawet mały deszczyk
Dziękuję
Stary 2015-07-26, 09:40   #2689
lexie42
Zakorzenienie

agne19s gratulacje

Wczoraj jak tylko zajechalismy na wieś ugryzł mnie bąk, oczywiście nie drapalam tego i dzisiaj mam takiego pięknego dużego babla pod kolanem. A wieczorem dzidzia tak mnie kopala i cały czas się ruszala że nie mogłam zasnąć
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:00   #2690
Amelia16
Zadomowienie

Agnes gratuluję!! Drogi pełnej miłości życzę
Lexie ojeju, mnie nigdy jeszcze nic nie użądliło bąk czy osa... Boli? To się wyjmuje żądło? Ja też zauważyłam, że Mała robi się najbardziej ruchliwa ok.21 czyli akurat wtedy kiedy ja mam czas wreszcie odpocząć w spokoju
Wonderka ja też strasznie się cieszę, Ciocia była już przy moim pierwszym porodzie siłami natury i myślę, że to dzięki jej prowadzeniu udało się bez znieczulenia i sprawnie poszło... Mam taki komfort psychiczny, że w razie sn czuwa nade mną ktoś z rodziny
Stary 2015-07-26, 10:03   #2691
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje
Stary 2015-07-26, 10:16   #2692
lexie42
Zakorzenienie

Amelia nic nie trzeba wyciągać, to tak jak ugryzienie komara tylko może trochę bardziej bolesne. No i swedzi okropnie.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 10:19   #2693
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

u nas dzisiaj też chłodniej, nareszcie !
Stary 2015-07-26, 10:19   #2694
Amelia16
Zadomowienie

Lexie brrr, współczuję... Niech szybko znika to ugryzienie
Stary 2015-07-26, 10:49   #2695
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Agnes, dużo miłości na nowej drodze życia

witam się w 23. tygodniu zważyłam się właśnie i mam 5,5 kg na plusie.
Stary 2015-07-26, 10:53   #2696
Amelia16
Zadomowienie

Iclose gratki 23 tc ładny bilans wagi, nie tak dużo
Stary 2015-07-26, 10:58   #2697
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Iclose gratki 23 tc ładny bilans wagi, nie tak dużo
z wagą nie jest źle, mam nadzieję do 15 kg się wyrobić
Stary 2015-07-26, 11:03   #2698
Amelia16
Zadomowienie

Wyrobisz się, a nawet jeżeli nie to zobaczysz, połowa się zgubi przy porodzie i sporo poleci w pierwszych tygodniach nie będzie śladu po żadnym nadbagażu
Stary 2015-07-26, 11:05   #2699
Soul89
Zadomowienie

Lexie: mnie bąk ostatnio ugryzł w tyłek :/ ja ogólnie jestem uczulona na jad owadów, przy zwykłym ukąszeniu przez komara mam wielkie placki, to tu po bąku mój jeden półdupek byl a'la kardashian .

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-26, 11:19   #2700
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Wyrobisz się, a nawet jeżeli nie to zobaczysz, połowa się zgubi przy porodzie i sporo poleci w pierwszych tygodniach nie będzie śladu po żadnym nadbagażu
Strasznie bym chciała żeby tak było, trochę mam chyba podświadomy lęk, bo moja mama nie dość, że sporo w ciąży przytyła, to później baaardzo długo nie mogła tego zrzucić ale oczywiście nie jest to dla mnie sprawa najważniejsza, na pierwszym miejscu oczywiście zdrowie dzieciątka Jutro idę na USG do szpitala i dowiem się, co z tą moją taśmą można zrobić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości