|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52466378]Faktycznie tych facetów w styczniu trochę będzie ![]() ![]() ![]() ![]() Teoretycznie ja też powinnam być w grudniowych, ale to moja mama, nauczona doświadczeniem powiedziała, że loooz na pewno będzie styczeń, bo pierwsze ciąży zwykle są przenoszone ![]() Nooo właśnie mój TŻ stwierdził, żę najlepiej to pierwszy chłopak, bo nie będzie całej wsi pilnował, później, to już brat będzie pilnował siostre ![]() Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zioła i przyprawy. Zagrożenia: powodują plamienia (np. pietruszka, tymianek, rozmaryn czy szałwia), wywołują skurcze macicy (np.owoce jałowca, olejek z rumianku), prowadzą do przedwczesnego porodu (np. liście malin - ów napar przyspiesza poród, bo wpływa na elastyczność szyjki macicy, dlatego można go pić po 38. tygodniu ciąży!), prowadzą do odwodnienia organizmu matki i płodu wypłukują z organizmu witaminy (np. nać pietruszki)." ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- lub tu https://parenting.pl/portal/ziola-w-ciazy Rodzaj zioła Działanie Tymianek Ma działanie poronne. Rozmaryn Ma działanie rozkurczające i może prowadzić do poronienia. Żeń-szeń Substancje czynne żeń-szenia mogą spowalniać rozwój płodu i skutkować jego wrodzonymi wadami rozwojowymi. Aloes Powoduje przekrwienie miednicy mniejszej i przedwczesne skurcze macicy. Chmiel Pobudza produkcję estrogenów, których nadmiar w ciąży jest szkodliwy dla płodu i może powodować jego wady wrodzone. Cząber Mogą odwadniać organizm kobiety i powodować przekrwienie narządów rodnych. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Jakich popularnych ziół i przypraw należy unikać bądź je ograniczać? Są to: Tymianek, rozmaryn, szałwia, jałowiec, aloes, dziurawiec, rabarbar, jemioła, chmiel, piołun, krwawnik, wrotycz, muszkatołowiec, żeń-szeń, mięta polna, cząber, anyżek, hibiskus, lukrecja, krwawnik pospolity, serdecznik pospolity, nać pietruszki, liście malin. Cytat:
![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-19 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren, jak u Ciebie z apetytem? Bo u mnie poprawa
![]() Od kilku dni nawet jestem w stanie robić sobie (i zjadać!) sałatki do pracy ![]() Szamam właśnie: brązowy ryż, kukurydza, czarne oliwki, podduszona czerwona papryka ![]() Niedawno też wróciłam do mojej banalnej z tuńczykiem: makaron, tuńczyk, kukurydza, groszek, olej sezamowy. Prze ciążą jadałam ją często, w ciąży wcale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Kurde to teraz nie wiem, zostało mi trochę tego sosu na dzisiaj, mogę zjeść?
![]() Dałam: bazylię, oregano, tymianek, rozmaryn... ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ekstra, natkę pietruszki też dałam ![]() Tu z kolei rozmaryn można: http://www.mbaby.pl/ciaza/dieta-cwic...y#.VdRsrPntmko Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-08-19 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że we wszystkim trzeba zachować umiar
![]() ![]() Aaaa w ogóle odrzuca mnie od żółtego sera, gdzie przed ciążą jadłam tylko żółty. Teraz to lubuję się w białym ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio jadlam poledwice marynowana ww wszystkich wspomnianych i nic sie nie działo... Ja mysle ze nie ma co przesadzać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
U mnie kuzynka stwierdziła że będzie chłopak bo coraz ładniejsza jestem
![]() A koleżanka która przepowiedziała mi ciążę i drugiej koleżance mówi że ja będę mieć chłopaka bo wyglądam normalnie, a tamta dziewczynkę bo nie dość że roztyła się w doopie to jeszcze na buzi napuchła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Kurde, kiedyś neta nie było i takich rozkmin też, moja mama by mnie wyśmiała, jakbym jej powiedziała, ze mam wątpliwości czy mogę zjeść własny sos pomidorowy
![]() Dzięki, nie schizuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Parówki, pasztet i ser fuj ale fast food zawsze spoko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiec zostaja parówki, ser i pasztet: D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Wszystko w nadmiarze szkodzi, w normalnych ilościach nic z tych ziół krzywdy nie robi
![]() Przyszła mi poduszka, za jednodniowe opóźnienie dostałam gratis- muślinową chusteczkę w rozmiarze 25x25cm. Jeśli to służy do obsługi dziecka (a nie mam pojęcia) , to chyba mam pierwszą rzecz do wyprawki ![]()
#4666 |
Raczkowanie
|
Ahh, fast foody..
![]()
#4667 |
Zakorzenienie
|
Co do fast foodów, to ja McDonalda odwiedzam raz na ruski rok, a w ciązy byłam już dwa razy
![]() ![]() Ale pizzę domową to bym zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
ostatnio też miałam chcice na parówki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- joanna w ogóle jak Ty sobie radzisz? Tż się odzywa coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak moj maz jest i cos chce od niego to tez "dziecku chyba nie bedziesz żałował?" - jeszcze sie nie odwazyl odmowic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Nie no,joanna,ja sie domyślam ze 4d w ramach polowkowego :-P tylko Wlasnie ja mam dylemat bo tu 4d nie jest metoda diagnostyczna,tzn.robia usg zeby rodzice mieli pamiatke ale nie daja zadnego opisu itd,wiec nie moze zastapic polowkowego w moim przypadku :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
medeline nie wiem czy pisałaś, ale na długo masz te zalecenia odnośnie do leżenia w ciąży? Wyobrażam sobie jakie to męczące...
Dotka90 mam nadzieję, że bóle brzucha minęły! Faktycznie czasem tak człowiek poczuje kopa energii, że mógłby latać, ale jednak trzeba pamiętać, że dzieć szybko może się zbuntować ![]() Super, że wraca Ci apetyt! Zwłaszcza na te zdrowe rzeczy ![]() ![]() joannarol13 miałam identycznie jak Ty! Na początku ciąży czułam jakby mnie łapał katar i nawet sobie od mamy zażyczyłam butlę soku malinowego ![]() A no i u mnie naj najwcześniejszym objawem ciąży było ciągłe kichanie - tysiąc razy dziennie ![]() Dziewczyny zadziwiłyście mnie hmm, a co może być złego w świeżej bazylii, tymianku, rozmarynie? Ja rozumiem, że w jakichś ogromnych ilościach, ale jako przyprawy? Dziwne, chyba lepiej i zdrowiej doprawiać potrawy ziołami niż solą. Cytat:
![]() Mój TŻ ciągle rusza nogami i stopami ![]()
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 Czas edycji: 2015-08-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Fast foody
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52467481] z kwestią finansową kiepsko, będę trochę uzależniona od rodziców (już to dogadaliśmy) żeby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Wiecie najgorzej jednak wieczorami, nie ma komu powiedzieć, że o właśnie mnie dziecko kopnęło. No trudno, jakoś przetrwam to
![]() a alimenty? jasne że przetrwasz ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
joannarol13 jak to nie masz komu a my, ja chodzę spać o 3 lub 4, czarnulax pisała że wstaje o tej więc cały czas ktoś tu jest
![]() A tż szok, i nie zapytał się jak się masz co u maleństwa? Tylko klawiatura, czyli nadal nic nie zrozumiał, chyba podjęłaś najlepszą decyzję z możliwych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Konto usunięte
|
Na razie nie chce myśleć o alimentach, za wcześnie jest dla mnie. Na kwestia na pewno zostanie w jakiś sposób rozwiązana jednak psychicznie nie jesten do tego gotowa, więc może jakiś czas. Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapiekanki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Joanna nie jestem w temacie, ale trzymaj się. Dasz radę i jak coś pisz tutaj, zawsze coś pomożemy, a na pewno wesprzemy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.