|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Iclosemyeyes większość rzeczy odziedziczyłam w spadku po chrześniaku
Tych najmniejszych nie ma na zdjęciach, jak będą w komodzie, zrobię zdjęcie ![]() Ja mam wrażenie, że jestem daleko w tyle z wyprawką, nie mam jeszcze w ogóle rzeczy aptecznych, kosmetyków, jeszcze wózek, nosidło, wanienka została, jakiś gruby kocyk i pewnie jeszcze sporo by się nazbierało ![]() Co do powtórnego badania glukozy pod koniec ciąży, to pierwsze słyszę. To badanie robi się raz między 24 a 28 tygodniem. Chyba, że komuś wcześniej wyszedł wysoki poziom cukru na czczo (jak mnie ) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-19 o 20:43 |
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
hmm dziwne, swego czasu sporo czytałam na temat tego testu glukozy i cukrzycy i nigdzie się nie spotkałam z tym, żeby robić to badanie jeszcze raz pod koniec ciąży.
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wam też drętwieją nogi? Moje mam ochotę czasem odciąć bo nawet nie można sobie spokojnie na kanapie posiedzieć. 5 min i masakra
I założę się, że będzie gorzej jak młody będzie rósł A z lepszych rzeczy to dziś po szkole rodzenia zrobiliśmy sobie z mężem prezent i kupiliśmy w końcu wózek i fotelik. Mamy Bebetto Holand i fotelik Be Safe
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-08-19 o 20:57 |
|
|
|
#4506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na pewno daleko w tyle z wyprawką nie jesteś, kwestia kilku dni ja nie mam praktycznie niczego nadal ehh ale planuję zmasowany napad na sklepy na początku września
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się jaki kolor wózka
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mnie rwą, ze nie wiem co z nimi zrobić. A jakąś godzinę temu złapał mnie skurcz w stopie i trzymał z 5 minut
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a tak się właśnie zastanawiam - czy cukrzyca ciążowa to wskazanie do CC? Szczerze, to wolałabym uniknąć cesarki, ale jakby było trzeba to wiadomo, że się zgodzę.
|
#4510 | |
|
Raczkowanie
|
Zamówiliśmy taki. Holland nie ma porywającej gamy kolorystycznej
![]() Cytat:
![]() Sama cukrzyca chyba nie. Ale przez cukrzycę masa dziecka może być większa niż normalnie i wtedy to jest wskazaniem do CC.
|
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie
![]() Moja Córeczka waży już 1450g Do tego jest bardzo ruchliwa. Ciągle kopała gince w głowice Bałam się zapisu ktg, że wyjdą jakieś skurcze macicy, ale tutaj też wszystko ok. Hemoglobina mi rośnie, no i w ogóle jest wszystko ok. Uffff
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
india_love, bardzo ładny wózek, bardzo mi się podoba ten model
Moja znajoma też taki kupiła Btw. dopiero teraz zauważyłam, że zawsze pisałam Twój nick z błędem - zamiast "india" pisałam "inda" ![]() A co do masy dziecka - na ostatniej wizycie lekarka stwierdziła, że dużego dziecka to ja nie urodzę, choć waga jest w normie jeśli chodzi o tydzień ciąży. Ale wtedy jeszcze nie było wiadomo, że mam cukrzycę.
|
#4513 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to gratki właśnie miałam pytać dziewczyn CZY MACIE JUŻ WÓZKI WYBRANE???? proszę o wasze typy![]() Cytat:
Ech wspaniały widok oglądać maleństwa na ekranie,pomyśleć że niedługo będziemy je 24 h mieć Pochwal się efektami remontu i nie szalej tak tylko się oszczędzaj troszkę Ja czekam na kuriera bo zamówiłam pościel i łóżeczko jak dojdzie to się pochwalę Cytat:
Naprawdę śliczne rożki Cytat:
Dzięki, kupiliśmy seata leona II mamy nadzieję że dobrze trafiliśmy bo z poprzednim troszkę kłopotów było tyle kasy w niego ładowaliśmy że szok,a ten jak dla naszej rodzinki 2 plus jeden wystarczy
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Olilina nie martw się, ja też nic z wyprawki nie mam. Jakieś pojedyncze Ciuszki i 3 pieluszki muslinowe a tak bez konkretów.
Beautifuldream super te rożki, dzięki za linka. |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby nie patrzeć mam jeden z najwcześniejszych terminów na wątku i do końca września chciałabym mieć już wszystko zapięte na ostatni guzik
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz, po ślubie, na szczęście typowo polskie
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Olilina no rozumiem ale to nie komuna, w sumie jeden dobry wieczór w necie i można kupić wszystko.
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z malutką wszystko ok Jaka już duża! Który to dokładnie tydzień, że już ktg miałaś robione?Ja mam wizytę 9 września (to będzie dokładnie 29+1) i jak ostatnio pytałam lekarki to mówiła, że jeszcze nie będę mieć ktg. Moja chyba robi dopiero po 30 tc.
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ginka robi ktg od 28tc.
Ja jestem w 29tc, a jutro zaczynam 30tc
|
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
Ładne te koszule zapisze sobie
do porodu dobrze mieć rozpinaną na guziczki -żeby wziąć dzidzie na brzuch juz po tak nam położna na sr poleciła.Fajnie że Wam ktg robią, pytałam mojego gina już ostatnio to mówił że w zdrowej ciąży dopiero w 38tygodniu. Teraz chyba się upre że chce i koniec,mam jakieś dziwne uczucie w brzuchu i nie wiem czy to normalne czy to jakieś skurcze czy co. India Super że już macie wózek! Zazdroszczę! Gaabbi duża ta Twoja mała
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą ja to i tak jestem mega przygotowana. Pamiętam jak moja siostra szła do porodu, nie miała praktycznie nic przygotowane. Pamiętam jak jeździłam jej do apteki a to po podkłady poporodowe bo nie miała do szpitala a to po katarek itp. I wcale się nie przejmowała tylko wszystko na bieżąco się jej dokupowało
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Siostra to hardcore... Aż tak to nie chce czekać
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes myślę ze jak przyjdzie mega katar to gruszka za wiele nie zwojuje. Dobija mnie katar u leo spać nie moze, za czasów kp jeść nie mógł no bo jak oddychać. Przy pierwszym katarze gdy miał 2miesiące kupiłam inhalator i kombinowałam co tu zrobić zeby mu pomoc. Gdzieś po roku kupiłam katarek i powiem ci ze ta gruszka pojedyncze babole wyjmie jak sie postaram i o ile dzieć nie zacznie płakać na sam jej widok, katarka nawet dobrze do nosa nie przyloze a nos juz pusty. Także polecam. U nas byl problem bo leo długo bal sie odkurzacza tak bym wczesniej to kupiła
|
#4525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żeby się dobrze używało Cytat:
no i kolejne dobre wieści po wizycie jeszcze chyba Soul dziś wizytowała? Poziomkowa, dzięki za wyjaśnienie, chyba w takim razie będę musiała się przekonać do tego katarka jakoś idea zasysania dziecku w nosku rurką podłączoną do odkurzacza mnie przeraża
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-19 o 22:35 |
|||
|
|
|
#4526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Nie znam się i nie wiem czy to o czym mówię to katarek, ale od czego mamy allegro wklejam link:http://allegro.pl/cleanoz-aspirator-...593594842.html ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Chyba ten byłby lepszy, bo nie ma wymiennych wkładów i ma jakieś melodyjki: http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...096299518.html
|
|
#4527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przy pierwszej coreczce tez kupilam tylko gruche bo te rurki i fridy jakies dziwne mi sie wydawaly, ale przy pierwszym prawdziwym katarze zrozumialam po co one sa i wlasciwie nie wiem jak nasi rodzice bez tego dawali rade ![]() Cytat:
Dziewczyny przepraszam, ze sie tak dlugo nie odzywalam. Musze wlasciwie cala druga czesc nadrobic. Powiem wam w tajemnicy, ze na poczatku ciazy troche zle sie czulam wsrod was bo nie do konca potrafilam sie cieszyc ta ciaza Czulm na plecach jeszcze powiew tej poprzedniej. Jeszcze rok temu chodzilam z wielkim brzuchem i przezywalam to wszystko a teraz jak was czytalam to robilo mi sie slabo i przestalam zagladac Myślę, że trochę juz ochłonęłam i najwyższy czas pomysleć o tym co będzie dalej i zabrać sie za brakujące rzeczy do wyprawki i układanie wszystkiego w głowie. Nie gniewajcie sie na mnie za to co napisałam. To było silniejsze ode mnie Druga dzidzia to dziewczynka W sumie to nie miałam od wielu tygodni żadnej wizyty, w przyszłym tyg mam mieć dopiero, wiec dowiem sie co nowego Brzuch juz wielki, ale tylko 4kg na plusie co mnie brdzo cieszy bo poprzednio na tym etapie bylo juz ok 10kg
|
||
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria witamy z powrotem
Mnie często nachodzą takie myśli, że tak wszystko kompletuje, przygotowuje, a co jak będzie coś nie tak... Staram się odganiać je od siebie i myśleć pozytywnie, ale to czasem silniejsze ode mnie. Jeszcze ta cukrzyca się przyplątała ech
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Leo zamiast o 9, obudził sie o 6
chyba robi mi treningi niespaniaJa nie kupuje nowego rozka bo mam nieużywany po leo i jeden pożycze od kuzynki ale myślę ze o ile w ogole to użyje go przez parę pierwszych dni no lepiej miec dwa bo to często trzeba prac od ulewania itp.Amelia pokaz co tam zmalowalaś! Cytat:
ale jak zobaczysz jak malenstwo sie męczy, zapchany nos to masakra to bedziesz chciala pewnie spróbować różnych sposobów. Nie wiem czy to warto juz teraz kupic bo nie używałam tego przy tak małym dziecku. Poza tym sa one dostępne w aptece![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- My jednak będziemy miec od początku łożeczko i jak myślę... bo chce miec ten śpiworek to czy koldre i podusie w ogole szykować?
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Umowilam się do diabetologa, termin na 31 sierpnia... Niby to nie jest odległy termin, ale lekarka mi trochę narobiła nadziei, bo mówiła, że jak dziś rano tam będę to jest szansa, że już w poniedziałek mnie przyjmą na wizytę...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.

pochwal się jaki kolor wózka 

Nasz ślub 16.08.2014 

czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie 
żeby się dobrze używało