|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Hej.
zastanawiam się nad bukietem ślubnym i nie wiem w co mam uderzyć. Ślub mam 4 lipca, kolor przewodni czerwony i chciałam czerwony bukiet i jakiś kwiat z niego we włosach. Suknie będę miała skromną ale z pazurem (mocno odkryte plecy), jest postawny normalnej myślę bo 168 cm i jakieś 58 kg wagi. Nie chciałabym jakiejś wielkiego bukietu ale totalnie nie wiem które kwiaty wytrzymają w lipcu i co by się komponowało z sukienką.. chciałam jakiś mały bukiecik, może długi, nie musi być cały czerwony ale przewaga czerwieni mnie interesuje. Macie jakieś pomysły? poniżej link do mojej sukni ;-) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post50918758
04.07.2015 [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2015-04-04 o 16:32 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Powie mi ktoś jakie są tu kwiatki?
Chyba jednak zdecyduje sie na ten bukiecik
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Róża, eustoma, frezja i trojeść.
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja na dzień dzisiejszy chciałabym bukiet dość prosty z tulipanów, taki jak w załączniku, tylko tulipany nie różowe jak na zdjęciu, tylko koralowe (o ile takie się znajdzie) jak ta róża lub gerbery. Co uważacie o "moim" bukiecie? |
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje propozycje bukietów:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jednak nie jestem pewna czy uda Ci się znaleźć takie koralowe tulipany.
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam w internecie jeden bukiet, w którym są dokładnie takie kwiatki, jakich szukam, ale nie mam pojęcia jak się nazywają - te małe, różowe z czterema płatkami - trochę przypominają mi hortensje, ale mają trochę inne płatki... Chyba, że to jakaś inna odmiana - może Wy je znacie?
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Cornflower, przepiękny bukiet! Ja chcę z piwonii.
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam piwonie - a takiego połączenia w bukiecie jeszcze nie widziałam. Zjawiskowe U mnie niestety piwonie nie były dostępne, więc florystka szukała zamienników.
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie! Dzięki wielkie - szukając w ogóle nie wpadłam na czarny bez, bo kojarzę go z całymi wiechami, a szukałam mając obrazek takiego pojedynczego, czteropłatkowego kwiatuszka
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ściąga z kwiatów: https://www.pinterest.com/lovelacevintage/flower-guide/ https://www.pinterest.com/lovelacevintage/flower-guide/ |
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Bukiet mam w sumie wybrany choć nie mam jeszcze sukni ale wątpię by mi się coś zmieniło
Będzie królowała lawenda. Miały być tulipany ale w lipcu ich nie znajdę. Muszę zastąpić je czymś innym. Myślałam o stefanotis albo jeszcze takiej "kwitnącej trawie", nie pamiętam nazwy. Jak coś to będzie sama lawenda
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
swietny pomysl
) mi kolorystycznie nie bardzo pasuje ale licze ze jakis ciemnorozowy/fuksjowy mocny wrzos do bukietu dam
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wrzosach też myślałam ale na salę tyle, że jednak to taki jesienny kwiat a niekiedy nawet słyszę, że grobowy - nie dam na salę, lawenda bezpieczniejsza Choć nie wiem czy na sali lawenda zagości. Bukiet ma nie pasować do niczego i nie być zgrany do końca z wystrojem
|
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
wrzos grobowy??
kalie są grobowe a w bukietach od paru lat... ale wrzos? ![]() mi sie bukiety rowniotkie scisniete kule nie podobaja wiec wlasnie wrzos wyciagnie w gore ten miszmasz malych kwiatkow ![]() tez popieram ze bukiet moze byc sam sobie indywidualnie niepasujacy
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie jednak grobowe to kalie i lilie ![]() Ja właśnie znalazłam fajne kwiaty, które idealnie będą się nadawały ale nie pamiętam nazwy:/ W załączniku bukiet z tego. |
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
raingirl jak zwykle wie wszystko
)) :róża:ja z Pania od kwiatków ide spotkac sie poniedziałek/wtorek ![]() ustale już WSZYSTKO
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te stefanotis, właśnie chciałabym takie drobne, małe, delikatne kwiaty. Chciałam tulipany bo mają prostą, smukłą linie, dlatego szukam czegoś w zamian co by było małe, delikatne. Myślałam o frezjach bo też są nieduże, delikatne, ale szukam czegoś niestandardowego i te stefanotis prezentuje się świetnie. Byłam raz u dekoratorki-florystki i pytam się co innego zamiast tulipanów, coś o smukłej linii, a ona się mnie pyta czy wiem jak eustoma wygląda... no myślałam, że padnę Cytat:
Jeden problem w tym, że chciałabym żeby w bukiecie był kolorystyczny akcent w postaci k. brzoskwiniowego, łososiowego, a ciężko z takim kolorem...
|
||
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
kwiaty mozna pofarbowac
![]() eustoma wyglada uroczo ja nienawidze róż...eustoma serio robi robote przynajmniej dla mnie
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie eustoma bardzo przypomina różę. Ja chcę mieć drobne delikatne kwiaty, a eustoma taka nie jest. Poza tym jak pytam florystkę o kwiat o prostej, smukłej linii w zamian za tulipana, a ona mi proponuję eustomę to tylko walić głową w ścianę
A jeśli chodzi o farbowanie, to tak naprawdę nigdy nie wiadomo co wyjdzie, tym bardziej jeśli chce się mieć dość niestandardowy kolor. Naszym przewodnim kolorem będzie brzoskwiniowy/łososiowy. Są to takie kolory które mam wrażenie każdy odbiera trochę inaczej. Powiem, że chcę brzoskwiniowy to mi zrobią różowe, powiem łososiowy to pomarańczowe, a to ani róż, ani pomarańcz. |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
no to sie mocno na wizyty w kwiaciarni przygotuj i walcz o swoje bo widac konkretnie wiesz co chcesz
![]()
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się pochwalę swoim - z bukietu byłam baaardzo zadowolona
Bukiet: róże gałązkowe, piwonie, róże. Był bardzo trwały, Mama mówiła, że po weselu to jeszcze prawie tydzień stał w wazonie i się w miarę dobrze prezentował
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie małe różyczki przy piwoniach zrobily robote
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten sposób unikniesz nieporozumień w kwestii odcienia, bo faktycznie z łososiowym bywa różnie.
|
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi kiedyś dziewczyna pokazywała preferowany odcień róż na... szczotce do włosów.
|
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię takie proste kule, w takich odcieniach właśnie![]() W sumie ja ciągle kminie czy nie porwać się na sprowadzanie tulipanów w lipcu Florystka mówiła, że w sumie można, czemu nie - kosztują majątek i mogę przyjść w kiepskim stanie ale droga wolna Ale sama nie wiem. Może okazać się, że wyrzucę kasę w błoto. Nie umiem znaleźć dobrego zamiennika tulipanów Niby tawułka mi się podoba ale i tak nie pasuje do tego, czego bym chciała.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

04.07.2015