|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Leze i rycze bo mnie wszystko boli, brzuch twardy, kręgosłup boli, krocze boli ze kroku normalnie zrobić nie mogę, rozstepy na całym brzuchu + uda, poprosiłam TZ żeby mi posmarowal bo nie mam siły to maznal kilka razy, cmoknal mnie i odwrócil się spac... Jakby się brzydzil... I tak musiałam sama to rozsmarowac...
Potwornie boję się porodu, bolu, bardzo źle go znoszę, okres znosiłam na ketonalu... Nie czuje się gotowa na dziecko choć go chcemy i było planowane. Nie puszczam kolysanek brzuszkowi, czasem tylko z nim rozmawiam, nie czytam mu ani się z nim nie bawie prócz głaskania... Czuje się jak wyrodna matka... ![]() Boję się ze nie podołam, nie pokocham... A przecież modle się o zdrowie malenstwa co dnia bo tak bardzo się i niego boję... (na prenatalnych wyszło ryzyko ZD). Za duzo tego ... ;( |
|
|
|
#2612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo!! ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Nie rodzi ;-) i nie bede, bo nie mam zadnego oparcia w tz ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
Witaj w klubie: ja z noworodkiem i dwulatka tez sama bede |
|||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest menq ? Pokluciliscie się
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia
Mnie na ktg pisało skurcze 30-40% i położna że to napewno nie poród... Tak i zaczęłam rodzic godzine później :p Masakra. Nie spalam od rana a tu co chwilę dziecko jakieś płacze... Chce już do.domu ;(( ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Czarownica Aż mnie ciarki przeszły jak poczytałam co przeszlas...
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Konto usunięte
|
Moje dziecko oczywiście musiało się rozbrykać wieczorem. Po co w ciągu dnia jak można mamusię denerwować na noc? Znowu mam kiepski wieczór, leżę i ryczę. Dobija mnie to wszystko, dobija mnie czekanie i niepewność. Nie wiem co ze mną będzie w niedzielę, z ilu szpitali mnie odeślą, gdzie w końcu wyląduję, jakie będą plany potem
Wszystko pod górkę...Jestem strasznie przybita i zniechęcona, dlatego ostatnio mało się odzywam. |
|
|
|
#2617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niby normalne tam u was takie coś ? I co , tak poprostu wychodzi znika i nie ma z nim żadnego kontaktu a ty musisz radzić sobie sama ? ja bym w życiu na takie coś nie pozwoliła. Zamknęła bym dom na 4 spusty i wyrzuciła bym klucze. Buty wszystkie bym mu spaliła. Nie wiem ciuchy szantaż bym jakiś zgotowala !! ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
A co było nie tak w badaniach ze podejrzewacie zd? ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne w domu tz; dlatego kiedy jest w formie jest kochany, ale jej spadek wiaze sie z numerami takimi jak wczoraj. Szantaz i reszta - nie tedy droga, bo ja potrzebuje w nim wsparcia a nie robienia sobie jeszcze wiekszego wroga, tylko ja w tej chwili nie mam sily na nic, bo i tlumaczenia na nic sie zdaja |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie pozwoliła bym na takie zachowanie. I powiedz mi nie wiesz wtedy gdzie on jest zupełnie ? Do pracy nie chodzi ?
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam okropną noc, mam wrażenie że w ogóle nie spałam tylko się kręcę z boku na bok... A nic w sumie mi nie jest. I jak tu się na zapas wyspać jak spać nie można.
Cytat:
bo procedury przyjęcia do szpitala trochę czasu zajmą. W ogóle się zastanawiam jak to będzie bo mam zjeść lekkie śniadanie o 6 i o 9 30 dopiero zgłosić się na IP. Juz wtedy będę głodna... Cytat:
Ja też nie śpiewam kołysanek do brzucha i nie sądzę żeby to oznaczało ze będziemy wyrodnymi matkami Dla mnie takie zachowanie jak ma się dziecko i żonę w ciąży jest nie do pomyślenia... Wystawilabym na zewnątrz walizki. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-09-05 o 05:54 |
||
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiem jak fizycznie i psychicznie się męczycie przed tym porodem... Życzę siły i cierpliwści. Szczególnie dla tych po terminie...
Noc okropna o 3 nie mogłam małego uspokoić. Nie potrafi ssac wkurza się oj... No i to naciete krocze ;( to tak boli niemiłosiernie... Chodze często to myć żeby szybko się zagoilo. Chodzę jak kaczka. Tak bardzo chce już do domu by był przy mnie mąż cały czas... Przy 6 osobach na sali to wiecie...
|
|
#2622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdarzało się ze puszczam muzykę jak młoda się słabo ruszyła i chciałam ja jakoś zaktywizowac. Pogłaskam brzuch czasami coś powiem ale prędzej "dziecko zlituj się i weź te nogi z moich rzeber" niż jakieś słodkości. Co wyszło na prenatalnych? Wyższe ryzyko ale ze względu na co? Cytat:
Cytat:
Cytat:
pojechałas juz z tak dużym rozwarcie czy po prostu ono tak szybko następowało? Kurde. Mój mąż się przez sen normalnie na śpiocha zaczął do mnie dobierać, w końcu już całkiem mnie obudził, myślę dobra przynajmniej mi rozmiekczy ta szyjkę ale chyba jednak był zbyt śpiący bo nic z tego nie wyszło poza tym ze jestem juz obudzona i głodna. A on śpi w najlepsze.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- A i tak na marginesie to mojego Tz sis dwa razy cesarka na madalinskiego i tam nie zakładają cewnika. Lezysz i szczasz pod siebie
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- powodzenia. Oby poszło szybko i mało boleśnie. U mnie o porodzie przypomina tylko krocze- ciągną szwy i cewnik w plecach, który dziś wyjma. Niestety musiałam Ale dokarmic bo po tym moim skrwawieniu pokarmu nie ma. Mam ja dziś przestawiać co 3h.
O bólu porodowym sie zapomina. Uwierzcie!!! I to szybko
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Cewnik w plecach?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie zmienilo, odkad zaczal pracowac. Zwlaszcza teraz, gdy przybywa mu obowiazkow. Jest trudno a dla mnie to walka z wiatrakami niestety. |
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Cewnik do zzo
. Do porodu boski ale teraz trochę przeszkadza ;/
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, absolutnie sie z tym nie pogodzilam. I ciagle walcze. Tylko nie bardzo do glowy mi przychodzi bardziej stanowcze zachowanie... Propozycji chetnie wyslucham. Ma taka prace, ze jest zajety duzo czasu, no i to niestety, gdzie by nie pracowal w swoim zawodzie, to tak bedzie. On ma mi za zle, ze wymagam czasu dla rodziny a wiadomo on chcialby sie bawic. I niech sie bawi, ale szacunek do zony wymagalby przynajmniej tego, ze wiem, co sie z nim dzieje i czy na niego liczyc moge a nie slad po nim ginie. Ja duzo nie wymagam, ale wymagam a to jest dla niego nowosc |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie taki przyklad w domu mialo... A z rodzina bawic sie nie mozna, prawda? No nie. No wlasnie probuje sie dowiedziec, po co mu rodzina, bo szczescia jak widac nie daje |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze go zaczela przerastac ta sytuacja z dzieckiem, moze sie boi, nie wie co go czeka? |
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja- bo go jeszcze nie wyjęli ale mają to zrobić dziś
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Aa to nie wiedzialam!
Wiem tylko, ze niestety charakteru czlowieka nie zmienimy.. sprawdzilam na wlasnej skorze. Tule mocno. Jestes silna babka. |
|
|
|
#2636 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2637 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakby był jednak niezbędny to mąż wyparzy i przywiezie. A jak już będę w domu to wiadomo, wrzucę raz dwa do garnka i załatwię sprawę. Mam wrażenie, że urodzę za kolejny miesiąc, więc na wszystko mam czas ![]() Cytat:
Mimo, że też planowane i chciane Ja zawsze po takich gorszych chwilach albo czytam książkę albo sobie w głowie planuję przyszłe wakacje, oczywiście je bardzo idealizuję, bo z dwójką dzieci to będzie hardkor, ale co tam ![]() A ciało pomału wróci do normy, rozstępy zbledną, dolegliwości i bóle ustąpią i znowu będziemy śmigać jak przed ciążą Trzymaj się!! Cytat:
Zupełnie co innego jak ktoś pracuje 8-10 godzin, weekendy ma wolne, wtedy spokojnie można wygospodarować też czas na wyjście od czasu do czasu ze znajomymi, a co innego jak pracuje tyle co Twój i jeszcze zabiera resztki czasu dla rodziny i przeznacza je na zabawę...Nie wiem co mam Ci poradzić, czy wystarczy rozmowa czy jakieś drastyczne środki będą lepsze, mam jedynie nadzieję, że on się opamięta przynajmniej teraz, kiedy najbardziej go potrzebujesz - na poród i czas dojścia do siebie i oswojenia się z sytuacją. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- misiskuku się nie odzywa, czyżby jej niecny plan podziałał?
|
|||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu spokojnie, wszyscy chyba sprzątają żeby porody przyspieszyć
mnie tak znowu miednica boli że ledwo chodzę, a tu podłogi trzeba zmyć, chyba dziś spróbuję na kolanach Aakkzzii wierzysz ze jutro możesz mieć Werke na rękach?? Meneq współczuję życzę Ci żeby mąż się ocknął bo to nie czas na zabawę a na nowego członka rodziny! Mój też całymi dniami w pracy, przychodzi znerwicowany bo sezon im się zaczyna i juz problemy, aż mi się serce kroi jak widzę jak się męczy, boje się ze go to wykończy psychicznie... A lada dzień pojawi się syn. Mimo to jest gotowy w każdej chwili przyjechać gdyby coś się działo i zapewnia ze jest cały czas pod telefonem. Ale coś czuje ze ciężki okres nas też czeka...
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba już bym wolała cewnik... Okropne. Cytat:
Trzymam kciuki za karmienie, na pewno się rozkręci jak ty się wzmocnisz. |
||
|
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję czarownico.oby teraz było już tylko lepiej.
Cytat:
Ale z tego co kiedyś pisałaś to już próbowałas wielu sposobów. Powinnaś pomyśleć o sobie i czy się da tak żyć. Jak Ci na nim zależy to niestety trzeba walczyć, chociaż wiem, że z niektórymi się nie da. Mój były był taki bezuczuciowy,ze się nie dało na niego wpłynąć... Ja bym go przynajmniej nastraszyla na Twoim miejscu. Włączyła tel i poszła spać do teściowej albo do hotelu i nie odbierała. Chociaż z tego co piszesz, to wątpię, że dotrze. A co on w ogóle robi w domu? Robi cokolwiek? Może jakieś listy zadań,metoda małych kroków? Kurcze wkurza mnie ten Twój chłop. Patrząc po Twoich wypowiedziach to mądra babka z Ciebie, Pojechalas na koniec świata, a on widzi tylko czubek własnego nosa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

zdarzało się ze puszczam muzykę jak młoda się słabo ruszyła i chciałam ja jakoś zaktywizowac. Pogłaskam brzuch czasami coś powiem ale prędzej "dziecko zlituj się i weź te nogi z moich rzeber"