|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 49- nasz sezon!
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52711536]Wybieraliśmy datę ślubu... 2 maja.
-"Nie będzie żadnych komunii?" -"no co Ty? W długi weekend majowy? No gdzie komunia" Na ślub nie przyjechało przez komunię 8 osób Część oczyiwście bo zrozumiałe, część zasłaniając się tą komunią ![]() Sorry, jeszcze z powodu innej komunii był brak kolejnych 4 osób, czyli w sumie 12 [/QUOTE]heh ale był faktycznie wysyp komunii.. sama 3 maja miała komunie chrześnika! I dlatego też zrezygnowaliśmy ze ślubu w maju bo nie wiedziałam kiedy wypadnie hehe :P Ej FatalGirl! Będzie git!
|
|
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Ja to bym sie bała na maskę kłaść, bo by sie cała pogięła hahaha .Cytat:
ale dla mnie nic nie przebije pierwszych części GTA . Śmieszne dzieci w pomarańczowych ubrankach, ktore sie rozjeżdżalo viperem ... jak nie znajdę pomysłu to wlasnie GTA kupie M na urodziny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie traumę myślałam ze miałam w zeszłym roku,ale w tym jest o wiele gorzej.Jak sobie pomyślę że będę mieć 27 lat to mi się płakać chce,No nie czuję się na ten wiek.Już te 26 lat było mlodo w miarę...chyba też wywale bluzy i koszulki z nadrukami
|
|
|
#154 |
|
na przekór do celu
|
Nie będzie, to dwie dziewczynki, na dodatek jedna nie ma możliwości zostania mamą
![]() Dziewczyny, wiem o czym mówicie z tą depresją i brakiem chęci na wszystko... Ja czasami łapię się na takich rzeczach, że aż mnie to przeraża, że nie chce mi się tego zrobić... Np. przyjdzie mi do głowy fajny obiad, ale nie mam wszystkich składników, musiałabym iść do sklepu (całe 250 m), a tego mi się nie chce, więc obiad robię z tego co mam... A to tylko jeden z przykładów. Znowu jeśli chodzę o magisterkę - też wiem co czujecie, sama tydzień temu złożyłam ją w dziekanacie. Ulga niesamowita, ale tak naprawdę napisałam swoją mgr w 2 tygodnie Miałam 3 rozdziały napisane w lutym, ale jak siadłam w czerwcu, aby dokończyć pisanie to stwierdziłam, że te rozdziały są beznadziejne i nie napisałam nic nowego, a istniejących rozdziałów się pozbyłam. W lipcu podróż, nastał sierpień, parę wypadów ze znajomymi i siadłam do pisania na poważnie w urodziny, 12 sierpnia Całość miałam 28![]() Jasne, że nie pracuję, więc miałam dużo więcej czasu niż wy Ale jak już się człowiek zmusi i wie, że nie ma wyjścia (TŻ by mi głowę ukręcił, jakbym miała bronić się za rok) to da się
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ nie podziela mojego zachwytu, ale specjalnie dla mnie robi misje, bo ja nie jestem w tym najlepsza. Siedzę obok niego wieczorami i oglądam jak gra. Gdy ja gram, to np. uwieeeeeelbiam sobie jeździć autem i podziwiać widoki. Przepiękna jest grafika. Tak samo jak w Wiedźminie sobie jeździłam na koniku i zwiedzałam.
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istapp ales mnie ubawiła z tym psem i nogami ![]() Ja za to nie czuje sie bardziej depresyjnie, ale o ból głowy mnie alergia przyprawia . Jednak cos na rzeczy z pogoda jest, bo ledwo sie ochłodziło od razu musiałam cześciej brać tabletki . Dzisiaj Mama mi znowu wspomniała, ze kolejny raz uważa, ze to AZS (od dawna miałam takie przypuszczenia, ale cześć objawów nie mam, lub są delikatne, wiec jakos nie przykładałam sie na 100% do tej teorii). Ale ze troche sie nasiliło to skorzystam dzisiaj z KĄPIELI W KROCHMALU ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Magda 88
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie raz siedzę z M i oglądam, ale nie kusi mnie, zeby samej próbować grać . Aczkolwiek zastanawia mnie tylko czy ta gra sie kiedyś kończy! Chłop mi juz ponad miesiac w nią gra i końca nie widać!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyta czy byłaś grzeczna jak wraca z pracy Cytat:
w sumie wesele w wakacje to i plus i minus jednocześnieCytat:
dopóki brat D go nie rozwalił
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiedziałabym! Pierniku Ty jeden!
<3Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#161 |
|
... choć nie Westwood
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swietnie! Pewnie! Kop leżącego,kop... <3No mi zostało 13 dni do zmiany cyfry...
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mgr.. ja tutaj nie bede polemizowac heh :P bo ja max moge wyciagnc 2 str wieczorem ale ja niestety nie piszę po pl i nie mogę mieć ani jednego zdania od siebie. Jedynie parafrazuje albo cytuje i dlatego mijam się z celem :P ja nie wiem jak coś takiego można wymagać - a depresja wynika z tego że większość materiałów mam w j.pl, a czasami coś przetłumaczyć żeby mądrze, jak na mgr przystało, brzmiało to jest tragedia! I powodzenia ogólnie z obroną Ps. mi łeb Pan G ukręca od dawna :P Cytat:
![]() A sesja wyobrażam sobie jak u Ciebie musi wyglądać.. I jak pomyśle o Twoim doktorze a mojej marnej mgr to aż mi wstyd haha :P Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2015-09-09 o 21:56 |
||
|
|
|
|
#164 |
|
... choć nie Westwood
|
No mi 15..
![]() Za to mojemu TŻowi 7
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
hej j ajuz pozytywnie nastawiona do soboty
dostalismy pierwsze sceny z podziekowan, super mi si epodoba, taniec rewelka, tylko jak ja to zatancze w butach... prawie jak dirty dancing skocz na mnie i krec sie w powietrzu, jutro moze psowiedz i ksiądz, mierzenie sukni, aaa wszystko na najwiekszych obrotach..
|
|
|
|
|
#167 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ale moja mgr to też była jedna wielka parafraza i cytat, miałam bardzo prawniczy temat, więc co ja tam mogłam od siebie napisać? Nowego prawa tworzyć nie mogłam Całe szczęście, że miałam książki, z których to wszystko "przepisałam"![]() A tłumaczeń nigdy nie cierpiałam... Tyle się trzeba zastanawiać, czy dobry kontekst wyszedł, czy ma to ręce i nogi... Pisałam kiedyś referat o systemie planowania przestrzennego we Włoszech, oczywiście po polsku mało co znalazłam, korzystałam z włoskiej Wiki i innych tego typu źródeł, wcześniej wrzucałam je do kilku różnych translatorów, żeby sprawdzić, czy tłumaczenie ma jakiś sens Myślałam, że ducha wyzionę
|
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak sie ma taki temat to jak najbardziej :P to fakt nic nowego nie stworzysz ![]() Ja nie raz zazdroszzcze tym ktorzy maja prace badawcze. A iem ze godzinami trzeba jednak siedziec w laboratorium np, multum prób i błedów, ale piszesz coś takiego.. "Swojego" Ja mam analizę poematu i powiem szczerze że wybrałam to bo myslalam ze bede mogla sie wykazac a tu Matko! To Cię podziwiam z tymi translatorami i obcym językiem heh :P to naprawdę jest sztuka! Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2015-09-09 o 22:19 |
||
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Piekarnia "anka" z ciężkowic - to Ci co mają kilka sklepików - jeden przy wielkich schodach
![]() Wy tak o tych depresjach jesiennych. Ja mam tu prędzej w zimie, jest ciemno, długo ciemno i automatycznie mój organizm nie ma siły na nic Odpukać teraz jest ok. Dziś mi się poprawił humor, chociaż wczoraj chetnie bym odwołała wszystko... tzn miałam taki humor od niedzieli, że rzuciłabym wszystko i niech spadają ludzie... ale już lepiej
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty też 88?!
![]() Cytat:
![]() Ej normalnie kończy się sezon ślubny, a zaczyna maraton urodzinowy! dużo nas z września! normalnie teraz świętujemy co parę dni urodziny, jak nie nasze to mężów . Ja mam za 17 dni, mąż za 21 ![]() W ogóle M mówi do mnie ze 2 dni temu "znalazłem fajnego dila, na loty do Genewy". Ja udając, że słucham (a tak serio, to wtf? o czym człowiek do mnie mówi, jaka Genewa? jaki urlop? jakie co?) pytam co za Genewa, a ten "no tak na urodziny, wylot rano w sobotę, powrót o 21! na cały dzień, dla dwóch osób 60 funtów!" ..... no i tak będziemy patrzeć, kto wie . haha
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Witam się w nowym wątku już jako ŻONA ![]() był super ![]() relacja sie pisze, ale nie wiem czy będzie jakaś emocjonująca bo chyba nie umiem pisać xD ![]() ale musze przyznać że nie czuję jaky coś się między nami zmieniło. i nie mieszkaliśmy razem ![]() może poczuję w dalszym swpólnym życiu ![]() Kiciakowa co za akcja a teraz jestem bez męża u siebie w domu xD SPRAWA DOWODU OSOBISTEGO czy mi coś potrzebne do tego by złożyć wnioseko nowy dowód? jakieś informacje? ksiadz w kościele dał nam jedną kartkę uzupełnio0ną tą od USC coś mamy z tym zrobić ? ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- mój M. ma urodziny 22 września i pyta się co dostanie xD |
|
|
|
|
#173 |
|
... choć nie Westwood
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
jakie wymairy literek mialyscie? wys i grubosc?
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
A bo obie jak smarkule wyglądacie
|
|
|
#176 | |
|
... choć nie Westwood
|
Moich zdjęć ani widu ani słychu
na moją blagalną prośbę foto miał nam podesłać kilka do końca zeszłego tygodnia, przypomniałam się poniedziałek wieczorem, a ten, że NIEBAWEM wyśle, ale ma ogrom pracy.Ani on ani kam nie wiedzą też czy się wyrobią do 3 października buuu. No chyba przestanę wchodzić na wątek i grupę wizażową, bo oszaleję z zazdrości od Waszych zdjęć Cytat:
![]() Bez makijażu to nawet na gimnazjum Ale już z to coraz starzej... zmarchy, te sprawy a paniują mi tylko małe dzieci, u nas w firmie wszyscy mówią sobie po imieniu i bardzo to lubię
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świętujmy nasze 18-nastki ![]() Ej spoko opcja z Genewa! Lubię takie akcje ![]() Mnie Tz teraz zabiera do Krakowa,cieszę się strasznie bo nigdy nie byłam a zawsze chciałam Ale śmieje Mnie strasznie Tz bo zestresowany troszkę chodzi Reszty udam, że nie przeczytalam ![]() Madzia teraz Ty zdradz swój rocznik ![]() Aga siema zonko!
|
|
|
#178 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Do wniosku o nowy dowód musisz dołączyć fotografię i dotychczasowy dowód do wglądu, to wszystko ![]() My nic od księdza co dotyczyłoby USC nie dostaliśmy, dopiero w USC odebraliśmy całą papierologię łącznie z aktem ślubu.
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my tak i nie wiemy do czego to na co po co
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
na przekór do celu
|
Prawdopodobnie mówisz o dokumencie, który ze strony kościelnej poświadcza o zawarciu związku małżeńskiego - także zrobisz z tym tyle, co z świadectwem ukończenia szkoły - jakby ktoś się pytał, to masz, ale na co dzień będzie się kurzyć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Część oczyiwście bo zrozumiałe, część zasłaniając się tą komunią 

Ale jak już się człowiek zmusi i wie, że nie ma wyjścia (TŻ by mi głowę ukręcił, jakbym miała bronić się za rok) to da się

w sumie wesele w wakacje to i plus i minus jednocześnie