Żony i Panny Młode 2015 część 49- nasz sezon! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 21:30   #151
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 49- nasz sezon!

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;52711536]Wybieraliśmy datę ślubu... 2 maja.
-"Nie będzie żadnych komunii?"
-"no co Ty? W długi weekend majowy? No gdzie komunia"

Na ślub nie przyjechało przez komunię 8 osób Część oczyiwście bo zrozumiałe, część zasłaniając się tą komunią

Sorry, jeszcze z powodu innej komunii był brak kolejnych 4 osób, czyli w sumie 12 [/QUOTE]

heh ale był faktycznie wysyp komunii.. sama 3 maja miała komunie chrześnika! I dlatego też zrezygnowaliśmy ze ślubu w maju bo nie wiedziałam kiedy wypadnie hehe :P

Ej FatalGirl! Będzie git!
Stary 2015-09-09, 21:33   #152
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
no tak leżałam i oglądałam ale nie w dzień ślubu a raczej noc ślubu ale kiedyś tak leżeliśmy jeszcze na dużym fiacie w kolorze musztardowym
Ale czad ! Ja to bym sie bała na maskę kłaść, bo by sie cała pogięła hahaha .
Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Istapp, ściągnij sobie GTA V. Super gierka. Można się pościgać, postrzelać, wyładować, ma też super czarny humor, który szybko poprawia nastrój. Jestem nią zachwycona. Haha
Polujemy na promocje na PS4 ale dla mnie nic nie przebije pierwszych części GTA . Śmieszne dzieci w pomarańczowych ubrankach, ktore sie rozjeżdżalo viperem ... jak nie znajdę pomysłu to wlasnie GTA kupie M na urodziny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-09-09, 21:34   #153
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja też mam trochę taka niechęć do dorosłości. Czuję się jak nastolatka a nie osoba-zbliżająca-się-wielkimi-krokami-do-trzydzistki. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie powinnam ograniczyc troche liczby ciuchow typowych dla nastolatkow. Uwielbiam trampeczki, bluzy, koszulki z nadrukami, szorty itp. A może już nie przystoi?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

W kwietniu bądź maju z przerwą na boże narodzenie?

Ewentualnie we wszelkie wyjazdy
Mam tak samo!
Ogólnie traumę myślałam ze miałam w zeszłym roku,ale w tym jest o wiele gorzej.Jak sobie pomyślę że będę mieć 27 lat to mi się płakać chce,No nie czuję się na ten wiek.Już te 26 lat było mlodo w miarę...chyba też wywale bluzy i koszulki z nadrukami
Stary 2015-09-09, 21:37   #154
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Oho żeby dzieci z tej miłości nie było
Nie będzie, to dwie dziewczynki, na dodatek jedna nie ma możliwości zostania mamą

Dziewczyny, wiem o czym mówicie z tą depresją i brakiem chęci na wszystko... Ja czasami łapię się na takich rzeczach, że aż mnie to przeraża, że nie chce mi się tego zrobić... Np. przyjdzie mi do głowy fajny obiad, ale nie mam wszystkich składników, musiałabym iść do sklepu (całe 250 m), a tego mi się nie chce, więc obiad robię z tego co mam... A to tylko jeden z przykładów.

Znowu jeśli chodzę o magisterkę - też wiem co czujecie, sama tydzień temu złożyłam ją w dziekanacie. Ulga niesamowita, ale tak naprawdę napisałam swoją mgr w 2 tygodnie Miałam 3 rozdziały napisane w lutym, ale jak siadłam w czerwcu, aby dokończyć pisanie to stwierdziłam, że te rozdziały są beznadziejne i nie napisałam nic nowego, a istniejących rozdziałów się pozbyłam. W lipcu podróż, nastał sierpień, parę wypadów ze znajomymi i siadłam do pisania na poważnie w urodziny, 12 sierpnia Całość miałam 28
Jasne, że nie pracuję, więc miałam dużo więcej czasu niż wy Ale jak już się człowiek zmusi i wie, że nie ma wyjścia (TŻ by mi głowę ukręcił, jakbym miała bronić się za rok) to da się
Stary 2015-09-09, 21:39   #155
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Polujemy na promocje na PS4 ale dla mnie nic nie przebije pierwszych części GTA . Śmieszne dzieci w pomarańczowych ubrankach, ktore sie rozjeżdżalo viperem ... jak nie znajdę pomysłu to wlasnie GTA kupie M na urodziny
Hehe, no wiadomo, że miały klimat. Ale najnowsza część bardzo mi się podoba. Jest zupełnie inna, ale też fajna. Mój TŻ nie podziela mojego zachwytu, ale specjalnie dla mnie robi misje, bo ja nie jestem w tym najlepsza. Siedzę obok niego wieczorami i oglądam jak gra. Gdy ja gram, to np. uwieeeeeelbiam sobie jeździć autem i podziwiać widoki. Przepiękna jest grafika. Wczoraj sobie jeździłam motorem po górach w nocy, dzikie zwierzęta uciekały na boki, księżyc przebijał przez chmury, no obłędnie. No i auta. Auta są zrobione ultra rewelacyjnie!! (Chociaż na kompie ciężko się prowadzi, coś mi się wydaje, że sterowanie zrobili mocno pod konsolę.)
Tak samo jak w Wiedźminie sobie jeździłam na koniku i zwiedzałam.
Stary 2015-09-09, 21:41   #156
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo!
Ogólnie traumę myślałam ze miałam w zeszłym roku,ale w tym jest o wiele gorzej.Jak sobie pomyślę że będę mieć 27 lat to mi się płakać chce,No nie czuję się na ten wiek.Już te 26 lat było mlodo w miarę...chyba też wywale bluzy i koszulki z nadrukami
Magic?! Tys 88 czy 89??
Istapp ales mnie ubawiła z tym psem i nogami
Ja za to nie czuje sie bardziej depresyjnie, ale o ból głowy mnie alergia przyprawia . Jednak cos na rzeczy z pogoda jest, bo ledwo sie ochłodziło od razu musiałam cześciej brać tabletki . Dzisiaj Mama mi znowu wspomniała, ze kolejny raz uważa, ze to AZS (od dawna miałam takie przypuszczenia, ale cześć objawów nie mam, lub są delikatne, wiec jakos nie przykładałam sie na 100% do tej teorii). Ale ze troche sie nasiliło to skorzystam dzisiaj z KĄPIELI W KROCHMALU

Stary 2015-09-09, 21:43   #157
MagicGirls
Zakorzenienie

Magda 88
Stary 2015-09-09, 21:46   #158
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no wiadomo, że miały klimat. Ale najnowsza część bardzo mi się podoba. Jest zupełnie inna, ale też fajna. Mój TŻ nie podziela mojego zachwytu, ale specjalnie dla mnie robi misje, bo ja nie jestem w tym najlepsza. Siedzę obok niego wieczorami i oglądam jak gra. Gdy ja gram, to np. uwieeeeeelbiam sobie jeździć autem i podziwiać widoki. Przepiękna jest grafika. Wczoraj sobie jeździłam motorem po górach w nocy, dzikie zwierzęta uciekały na boki, księżyc przebijał przez chmury, no obłędnie. No i auta. Auta są zrobione ultra rewelacyjnie!! (Chociaż na kompie ciężko się prowadzi, coś mi się wydaje, że sterowanie zrobili mocno pod konsolę.)
Tak samo jak w Wiedźminie sobie jeździłam na koniku i zwiedzałam.
Wiedźmin to o dziwo i mi sie podoba sama nie raz siedzę z M i oglądam, ale nie kusi mnie, zeby samej próbować grać . Aczkolwiek zastanawia mnie tylko czy ta gra sie kiedyś kończy! Chłop mi juz ponad miesiac w nią gra i końca nie widać!

Stary 2015-09-09, 21:46   #159
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba powinnam się pozbyć kraciastych mini... A tak je lubię. Mój TŻ uwielbia, jak się ubieram na uczennicę.
oj pyta czy byłaś grzeczna jak wraca z pracy

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
heh ale był faktycznie wysyp komunii.. sama 3 maja miała komunie chrześnika! I dlatego też zrezygnowaliśmy ze ślubu w maju bo nie wiedziałam kiedy wypadnie hehe :P

Ej FatalGirl! Będzie git!
my zrezygnowaliśmy bo sesja w sumie wesele w wakacje to i plus i minus jednocześnie

Cytat:
Ale czad ! Ja to bym sie bała na maskę kłaść, bo by sie cała pogięła hahaha .
spoko grube blachy były dopóki brat D go nie rozwalił
Stary 2015-09-09, 21:50   #160
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Magda 88
Nie powiedziałabym! Pierniku Ty jeden! <3

Stary 2015-09-09, 21:51   #161
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Magda 88
Ja tez... a niedługo urodziny

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 21:54   #162
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiedziałabym! Pierniku Ty jeden! <3

Swietnie! Pewnie! Kop leżącego,kop... <3

Cytat:
No mi zostało 13 dni do zmiany cyfry...
Stary 2015-09-09, 21:55   #163
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem o czym mówicie z tą depresją i brakiem chęci na wszystko... Ja czasami łapię się na takich rzeczach, że aż mnie to przeraża, że nie chce mi się tego zrobić... Np. przyjdzie mi do głowy fajny obiad, ale nie mam wszystkich składników, musiałabym iść do sklepu (całe 250 m), a tego mi się nie chce, więc obiad robię z tego co mam... A to tylko jeden z przykładów.

Znowu jeśli chodzę o magisterkę - też wiem co czujecie, sama tydzień temu złożyłam ją w dziekanacie. Ulga niesamowita, ale tak naprawdę napisałam swoją mgr w 2 tygodnie Miałam 3 rozdziały napisane w lutym, ale jak siadłam w czerwcu, aby dokończyć pisanie to stwierdziłam, że te rozdziały są beznadziejne i nie napisałam nic nowego, a istniejących rozdziałów się pozbyłam. W lipcu podróż, nastał sierpień, parę wypadów ze znajomymi i siadłam do pisania na poważnie w urodziny, 12 sierpnia Całość miałam 28
Jasne, że nie pracuję, więc miałam dużo więcej czasu niż wy Ale jak już się człowiek zmusi i wie, że nie ma wyjścia (TŻ by mi głowę ukręcił, jakbym miała bronić się za rok) to da się
heh a ja ostatnio wyszlam 2 razy w nd z domu bo mialam tak ochote na zupe, mimo zapalenia mocnego.. wrocilam pierwszy raz i okazalo sie ze kupi;am dwa opakowania fasolki zamiast jednego groszku :P

A co do mgr.. ja tutaj nie bede polemizowac heh :P bo ja max moge wyciagnc 2 str wieczorem ale ja niestety nie piszę po pl i nie mogę mieć ani jednego zdania od siebie. Jedynie parafrazuje albo cytuje i dlatego mijam się z celem :P ja nie wiem jak coś takiego można wymagać - a depresja wynika z tego że większość materiałów mam w j.pl, a czasami coś przetłumaczyć żeby mądrze, jak na mgr przystało, brzmiało to jest tragedia!

I powodzenia ogólnie z obroną
Ps. mi łeb Pan G ukręca od dawna :P
Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
oj pyta czy byłaś grzeczna jak wraca z pracy

my zrezygnowaliśmy bo sesja w sumie wesele w wakacje to i plus i minus jednocześnie

spoko grube blachy były dopóki brat D go nie rozwalił
haha grube blachy :p Tobie i tak nie potrzebne

A sesja wyobrażam sobie jak u Ciebie musi wyglądać.. I jak pomyśle o Twoim doktorze a mojej marnej mgr to aż mi wstyd haha :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2015-09-09 o 21:56
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 21:57   #164
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
No mi 15..
Za to mojemu TŻowi 7

Stanisław Lem

Stary 2015-09-09, 22:01   #165
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
No mi 15..
Za to mojemu TŻowi 7
A Mój Tz wczoraj zmienił cyfrę
Stary 2015-09-09, 22:06   #166
kruella_de_mon
Zakorzenienie

hej j ajuz pozytywnie nastawiona do soboty dostalismy pierwsze sceny z podziekowan, super mi si epodoba, taniec rewelka, tylko jak ja to zatancze w butach... prawie jak dirty dancing skocz na mnie i krec sie w powietrzu, jutro moze psowiedz i ksiądz, mierzenie sukni, aaa wszystko na najwiekszych obrotach..
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 22:11   #167
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A co do mgr.. ja tutaj nie bede polemizowac heh :P bo ja max moge wyciagnc 2 str wieczorem ale ja niestety nie piszę po pl i nie mogę mieć ani jednego zdania od siebie. Jedynie parafrazuje albo cytuje i dlatego mijam się z celem :P ja nie wiem jak coś takiego można wymagać - a depresja wynika z tego że większość materiałów mam w j.pl, a czasami coś przetłumaczyć żeby mądrze, jak na mgr przystało, brzmiało to jest tragedia!
Tak tak, pamiętam, że piszesz w obcym języku, za co podziwiam Ale moja mgr to też była jedna wielka parafraza i cytat, miałam bardzo prawniczy temat, więc co ja tam mogłam od siebie napisać? Nowego prawa tworzyć nie mogłam Całe szczęście, że miałam książki, z których to wszystko "przepisałam"

A tłumaczeń nigdy nie cierpiałam... Tyle się trzeba zastanawiać, czy dobry kontekst wyszedł, czy ma to ręce i nogi... Pisałam kiedyś referat o systemie planowania przestrzennego we Włoszech, oczywiście po polsku mało co znalazłam, korzystałam z włoskiej Wiki i innych tego typu źródeł, wcześniej wrzucałam je do kilku różnych translatorów, żeby sprawdzić, czy tłumaczenie ma jakiś sens Myślałam, że ducha wyzionę
Stary 2015-09-09, 22:17   #168
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
hej j ajuz pozytywnie nastawiona do soboty dostalismy pierwsze sceny z podziekowan, super mi si epodoba, taniec rewelka, tylko jak ja to zatancze w butach... prawie jak dirty dancing skocz na mnie i krec sie w powietrzu, jutro moze psowiedz i ksiądz, mierzenie sukni, aaa wszystko na najwiekszych obrotach..
to czekamy na zdjecia//filmy itp itd :P
Cytat:
Tak tak, pamiętam, że piszesz w obcym języku, za co podziwiam Ale moja mgr to też była jedna wielka parafraza i cytat, miałam bardzo prawniczy temat, więc co ja tam mogłam od siebie napisać? Nowego prawa tworzyć nie mogłam Całe szczęście, że miałam książki, z których to wszystko "przepisałam"

A tłumaczeń nigdy nie cierpiałam... Tyle się trzeba zastanawiać, czy dobry kontekst wyszedł, czy ma to ręce i nogi... Pisałam kiedyś referat o systemie planowania przestrzennego we Włoszech, oczywiście po polsku mało co znalazłam, korzystałam z włoskiej Wiki i innych tego typu źródeł, wcześniej wrzucałam je do kilku różnych translatorów, żeby sprawdzić, czy tłumaczenie ma jakiś sens Myślałam, że ducha wyzionę
no tak jak sie ma taki temat to jak najbardziej :P to fakt nic nowego nie stworzysz
Ja nie raz zazdroszzcze tym ktorzy maja prace badawcze. A iem ze godzinami trzeba jednak siedziec w laboratorium np, multum prób i błedów, ale piszesz coś takiego.. "Swojego"
Ja mam analizę poematu i powiem szczerze że wybrałam to bo myslalam ze bede mogla sie wykazac a tu

Matko! To Cię podziwiam z tymi translatorami i obcym językiem heh :P to naprawdę jest sztuka!

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2015-09-09 o 22:19
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 22:19   #169
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie zamawialiście ciasta i tort?
Piekarnia "anka" z ciężkowic - to Ci co mają kilka sklepików - jeden przy wielkich schodach

Wy tak o tych depresjach jesiennych. Ja mam tu prędzej w zimie, jest ciemno, długo ciemno i automatycznie mój organizm nie ma siły na nic
Odpukać teraz jest ok. Dziś mi się poprawił humor, chociaż wczoraj chetnie bym odwołała wszystko... tzn miałam taki humor od niedzieli, że rzuciłabym wszystko i niech spadają ludzie... ale już lepiej
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 22:30   #170
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
to wyobraź sobie jak wygląda moja magisterka... miałam w wakacje coś napisać, a nawet jej nie tknęłam
Stary 2015-09-09, 22:32   #171
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też 88?!
Cytat:
Swietnie! Pewnie! Kop leżącego,kop... <3

Ej normalnie kończy się sezon ślubny, a zaczyna maraton urodzinowy! dużo nas z września! normalnie teraz świętujemy co parę dni urodziny, jak nie nasze to mężów . Ja mam za 17 dni, mąż za 21
W ogóle M mówi do mnie ze 2 dni temu "znalazłem fajnego dila, na loty do Genewy". Ja udając, że słucham (a tak serio, to wtf? o czym człowiek do mnie mówi, jaka Genewa? jaki urlop? jakie co?) pytam co za Genewa, a ten "no tak na urodziny, wylot rano w sobotę, powrót o 21! na cały dzień, dla dwóch osób 60 funtów!" i tak dzisiaj gadaliśmy, że w sumie urlopu nie ma, ale jakby były tanie loty, to co nam szkodzi jechać rano wrócić wieczorem, albo jechać w sb wrócić w nd ..... no i tak będziemy patrzeć, kto wie . haha
Stary 2015-09-09, 22:40   #172
aga99792
Zakorzenienie

HEJ
Witam się w nowym wątku już jako ŻONA

był super
relacja sie pisze, ale nie wiem czy będzie jakaś emocjonująca bo chyba nie umiem pisać xD

ale musze przyznać że nie czuję jaky coś się między nami zmieniło. i nie mieszkaliśmy razem
może poczuję w dalszym swpólnym życiu

Kiciakowa co za akcja

a teraz jestem bez męża u siebie w domu xD

SPRAWA DOWODU OSOBISTEGO
czy mi coś potrzebne do tego by złożyć wnioseko nowy dowód? jakieś informacje? ksiadz w kościele dał nam jedną kartkę uzupełnio0ną tą od USC coś mamy z tym zrobić ?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

mój M. ma urodziny 22 września i pyta się co dostanie xD
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 23:03   #173
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Ty też 88?!
A co w tym dziwnego?

Stanisław Lem

Stary 2015-09-09, 23:07   #174
kruella_de_mon
Zakorzenienie

jakie wymairy literek mialyscie? wys i grubosc?
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 23:12   #175
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
A co w tym dziwnego?
A bo obie jak smarkule wyglądacie a tu proszę, powinnam do Was per 'pani' mówić
Stary 2015-09-09, 23:18   #176
Vivienne
... choć nie Westwood

Moich zdjęć ani widu ani słychu na moją blagalną prośbę foto miał nam podesłać kilka do końca zeszłego tygodnia, przypomniałam się poniedziałek wieczorem, a ten, że NIEBAWEM wyśle, ale ma ogrom pracy.

Ani on ani kam nie wiedzą też czy się wyrobią do 3 października buuu. No chyba przestanę wchodzić na wątek i grupę wizażową, bo oszaleję z zazdrości od Waszych zdjęć

Cytat:
A bo obie jak smarkule wyglądacie a tu proszę, powinnam do Was per 'pani' mówić
To akurat prawda
Bez makijażu to nawet na gimnazjum

Ale już z to coraz starzej... zmarchy, te sprawy a paniują mi tylko małe dzieci, u nas w firmie wszyscy mówią sobie po imieniu i bardzo to lubię

Stanisław Lem

Stary 2015-09-09, 23:22   #177
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też 88?!

Ej normalnie kończy się sezon ślubny, a zaczyna maraton urodzinowy! dużo nas z września! normalnie teraz świętujemy co parę dni urodziny, jak nie nasze to mężów . Ja mam za 17 dni, mąż za 21
W ogóle M mówi do mnie ze 2 dni temu "znalazłem fajnego dila, na loty do Genewy". Ja udając, że słucham (a tak serio, to wtf? o czym człowiek do mnie mówi, jaka Genewa? jaki urlop? jakie co?) pytam co za Genewa, a ten "no tak na urodziny, wylot rano w sobotę, powrót o 21! na cały dzień, dla dwóch osób 60 funtów!" i tak dzisiaj gadaliśmy, że w sumie urlopu nie ma, ale jakby były tanie loty, to co nam szkodzi jechać rano wrócić wieczorem, albo jechać w sb wrócić w nd ..... no i tak będziemy patrzeć, kto wie . haha

Świętujmy nasze 18-nastki

Ej spoko opcja z Genewa! Lubię takie akcje
Mnie Tz teraz zabiera do Krakowa,cieszę się strasznie bo nigdy nie byłam a zawsze chciałam Ale śmieje Mnie strasznie Tz bo zestresowany troszkę chodzi .Zawsze to ja planuje wyjazdy od A do Z a teraz ja jako, że to prezent jadę na gotowe a on wszystko ogarnia

Cytat:
A bo obie jak smarkule wyglądacie

Reszty udam, że nie przeczytalam
Madzia teraz Ty zdradz swój rocznik

Aga siema zonko!
Stary 2015-09-09, 23:25   #178
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
SPRAWA DOWODU OSOBISTEGO
czy mi coś potrzebne do tego by złożyć wnioseko nowy dowód? jakieś informacje? ksiadz w kościele dał nam jedną kartkę uzupełnio0ną tą od USC coś mamy z tym zrobić ?
Pięć razy było o tym wspominane
Do wniosku o nowy dowód musisz dołączyć fotografię i dotychczasowy dowód do wglądu, to wszystko
My nic od księdza co dotyczyłoby USC nie dostaliśmy, dopiero w USC odebraliśmy całą papierologię łącznie z aktem ślubu.
Stary 2015-09-09, 23:27   #179
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Pięć razy było o tym wspominane
Do wniosku o nowy dowód musisz dołączyć fotografię i dotychczasowy dowód do wglądu, to wszystko
My nic od księdza co dotyczyłoby USC nie dostaliśmy, dopiero w USC odebraliśmy całą papierologię łącznie z aktem ślubu.

a my tak i nie wiemy do czego to na co po co
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 23:30   #180
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość

a my tak i nie wiemy do czego to na co po co
Prawdopodobnie mówisz o dokumencie, który ze strony kościelnej poświadcza o zawarciu związku małżeńskiego - także zrobisz z tym tyle, co z świadectwem ukończenia szkoły - jakby ktoś się pytał, to masz, ale na co dzień będzie się kurzyć

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości