![]() |
#271 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
Ostatnio w drodze powrotnej ze spacer tak mnie zlapalo, ze musialam sobie usiasc na chwile. Krzyz w ciazy to normalka raczej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do lekarza, mój właśnie pracuje w szpitalu, w którym najprawdopodobniej będę rodzić i szczerze mówiąc liczę na to, że jakiś pozytywny wpływ na mój poród to będzie miało... Jakbym wykupiła położną to by mi pewnie masowała krocze i cuda robiła żeby nie naciąć, ale nie wykupię... dla mnie najważniejsze jest żeby poród odbył się bez szkód dla mojego dziecka i dla mnie, a takie nacięcie nie jest dla mnie wielką szkodą... wiecie, może wydaje mi się tak bo pracuję w służbie zdrowia i widziałam wiele gorszych rzeczy, niż nacięcie krocza... Aha no i z tym masowaniem krocza jako profilaktyka nacięcia to najlepiej zacząć w ogóle wcześniej, nawet teraz ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Przepraszam, jeśli którąś przeraziłam tym co napisałam... Wiecie po prostu jak ktoś widział coś takiego na własne oczy ma później lekką schizę, ale takie rzeczy o których pisałam przytrafiają się naprawdę mega rzadko. Ja w ogóle nie boję się bólu przy porodzie, baaardzo chciałbym urodzić siłami natury, najbardziej boję się konieczności cc ![]()
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Hermi a co zazywasz na to nadciśnienie?wyskoczyło ci teraz e ciąży czy mialaś je wcześniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Zjedliśmy kolację 😊 zaraz przebieram moje Gadziszcza w piżamy, wysmaruje stópki maścią majerankowa i do spania 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wole nacięcie niz pęknięcie na całej długości ;D chodzi mi tylko o to by nie robic go od tak z kopyta bo wszystkim robia - pewnie wiedza jak sytuacja sie ma. Ja strajkować nie bede jeśli będzie jakiekolwiek ryzyko dla dziecka badz mnie, wtedy niech kroją co i jak chcą ![]() No i fakt ze ktocze dobrze jak najwcześniej przygotować do porodu, ja próbowałam od skończonego 32 tyg i nie wiem moze to tez miało wpływ ![]() A co do cc to tez bardzo bym chciała obejść sie bez ale jeśli z konieczności takie sie przytrafi to tez nie bede lamentować, grunt to zdrowe dziecko i mama ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
U mnie podobny rytuał ale bez maści majerankowej na stopach za to pod nosem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Mikołaj nie lubi się mascic pod nosem za bardzo...zle wspomnienia ma...2 operacje a jeszcze jedna, może dwie przed nim...a wgl majerankowa na katar super działa 😊 czy pod nos czy na stópki 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
SzczesliwaNarzeczona gdyby bylo mnie stać za pierwszym razem to chetnie bym wykupila. Przy pierwszym porodzie trafiłam na dwie zmiany i pierwsza wcale nie byla mila
![]() Co do tematu nacinania to ja zostałam nacieta ponieważ czas zaczął nas gonić i nie zaluje. Po pierwsze od razu poczułam ulgę i glowka wystrzelila jak z procy po drugie zostalam świetnie zszyta wiec nie miałam problemu z siedzeniem na drugi dzień, rana szybko się zagoila prawie bez blizny.
#278 |
Zakorzenienie
|
Ja śmiem twierdzić że pierwszym razem nie naciela w odpowiednim momencie bo bolalo jak diabli...a szycie...brrr
Za to za drugim razem ani nacinania nie poczułam a podczas szycia z lekarzem gadałam 😉 i w ogole nie bolalo...szybciej się goilo niż po pierwszym i żadnej rurki mi tam nie wszywali bo pierwszym razem miałam jakiś dren który usunęli mi na drugi dzień rano... |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stopki nie próbowałam ale fakt se maść majerankowa jest super ![]() Nie dziwie sie ze Mikołaj nie lubi.. Tez bym miała traumę ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Dren? O wow brzmi juz groźnie. No widac wiele zależy od samych wykonujących - jedni to mistrzowie w swoim fachu i człowiek nic nie czuje a inni niestety radzą sobie gorzej. Trzeba liczyć na szczęście ze trafia sie Ci pierwsi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
No jakas taka rureczke mi wszyla bo cos tam....nie pamiętam dlaczego...jeszcze jak mnie zszyla to mi wsadzila palec w pupę i mi mówi ze przeprasza ale cos musi sprawdzić...a bolalo jak pierun...
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
Wszystkie brzuszki piękne
![]() Esor fajna sukienka, taka zwiewna. I data ślubu super ![]() Nursii ja rodziłam przez cc i nie wiem czemu miałabym przez to czuć jakiś zawód? Lekarze uznali że tak będzie najbezpieczniej dla moich dzieci i tyle. Agaczilla dużo zdrówka! Do nacierania bobasów fajna jest też maść depulol. Jakoś nie mogę się wstrzelić w temat :/ o położnej i nacięciu krocza nie myślę, bo wiem że będę mieć cc. I chyba jestem forumową rekordzistką bo przytyłam już 5 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Caramel ja im klatkę i plecki pumo vap bebe smaruje 😊 tez fajny 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki alescie naskrobaly!dzis nie nadrobie nie ma szans. Umieram po pogrzebie caly dzien gosci jak ja tego nie lubie :-\ moja glowa wybuchnie.
#284 | |
Zadomowienie
|
szczególnie na L4 mi się nie spieszy, ale musiałabym naprawdę kupić całą garderobę, czyli co najmniej 3 pary spodni i kilka bluzek + marynarki, bo w moje się nie mieszczę
![]() Cytat:
![]() dajcie jakiś pomysł na jutrzejszy obiad, znowu brak inspiracji, dzisiaj się jakoś wymigałam, ale jutro wypadałoby zrobić ![]() Gratuluję brzuszków, każdy piękny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
perfumoholiczka
|
Witam mamusie, u mnie noc była nieprzespana z powodu bólu zęba, w dzień nadrobiłam.. Masakra, drugi raz w życiu bolał mnie ząb , pierwszy raz w czerwcu i ta noc.. Apap nie pomagał, ale nie brałam nic innego.. Na dodatek jeszcze coś mi się na oku robi, chyba jakiś jęczmień.. Ogólnie dziś jakoś dziwnie się czuję, chłop w pracy i nie wiem co ze sobą robić.. Leżę źle, chodzę jeszcze gorzej.. Wzięłam się za oglądanie wózków, ale chyba jednak zostanę przy pierwszym wyborze..
Dostałam dziś wypłatę , pierwszą odkąd siedzę na zakazie pracy i się załamałam.. Czytałam, że będzie to średnia z ostatnich trzech miesięcy, a tu zonk, ponad 500 euro mniej niż policzyłam ![]()
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze a ja zamykam sprawy zawodowe i nie mam czasu na forum
![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteś rekordzistką... ja też przytyłam 5 kg , teraz mam 19 tc+ 2 dni ale najzabawniejsze jest, że tego przytycia w ogóle po mnie nie widać, brzuch mam też mały... także nie wiem gdzie te kilogramy idą:p Oglądam sobie właśnie" Porody" na Ipli i kurcze wzruszam się jak głupia:p Miękka faja ze mnie się zrobiła:p
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w POlsce chyba biorą średnią z 12 miesięcy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ze będzie podobnie ![]() Tez mam takie odczucia o jesiennych ślubach. A o maści słyszę juz kolejny raz i ciagle zapominam kupić Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Odpoczywaj, jutro będzie lepszy dzien Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Krew dodatkowa i jakieś tam bonusy ![]() Ja wlasnie robie kolacje mozarella z pomidorami i tez zaraz zasiadam do porodów ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Wspolczuje zęba.. Wycoerpialam sie przez nie wiele na szczęście nigdy w ciąży. Leć do dentysty niech cos zaradzi bo szkoda tyle bólu a prZeciwbola porządnego nie można Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tycia niestety też dużo przytyłam ale to przez to, że przed zajściem w ciążę odchudzałam się Jak zaczęłam normalnie jeść organizm bardzo szybko wyłapał swoje 6 kg a teraz waga stoi Oby jak najdłużej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Eh nie wyrobię z wami tak naskrobać w dwa dni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#292 |
Zakorzenienie
|
Obejrzalam wreszcie zalegle foty. Esor sukienka sliczna, nie moge sie doczekac az sie nam w niej pokazesz
![]() Wszystkie brzuszki piekne! Niesaomwite, ze kobiety tak bardzo sie roznia i na tym samym etapie tak rozne brzuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Fajne macie brzuszki 😊 ja mojego nie pokazuje bo wstydam...ciazy w ogole nie widać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Odnośnie brzuchów to teraz w szpitalu naoglądałam się dziewczyn głównie w i po 40 tc i każda to inna Jedne szczuplutkie z małymi brzuszkami na moje oko wyglądały na 6mc Inne ogromne nie, że grube tylko z dużym brzucholkiem Kilka "normalnych" Od wyboru do koloru ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Są też takie, które do porodu podchodzą zadaniowo i jak im się nie uda urodzić naturalnie to mają doły, depresje itp. Każda przezywa to inaczej, trzeba rozumieć wszystkie poglądy ![]() A ty z jakiego powodu cc?
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam, ale nie nadąże odpisywać. Wątek zaczyna gnać... pójdę na L4 będe na bieżocą. Fotelik mam od siostry Cybex Aton. Kolejny chce też tyłem montowany, ale najpierw muszę auto zmienić, więc cena fotelika przy aucie to pikuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak to, w cyce idzie ![]() Dziewczyny czy któraś z Was już dostała zelecenie od lekarza zrobienia glukozy z obciążeniem?Moja mi mówiła,zeby zrobić w 21 tc, ona woli wcześniej,żeby w razie czego już działać. A w sumie już nie pamiętam jak miałam w poprzedniej ciąży,ale wydawało mi się,że sie robi jakoś w 24 tc?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Jak mi pozwolą rodzić SN to biorę położną, a jak dostane wskazanie na CC to kasę zaoszczędze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Motyl nic takiego nie słyszałam o tej maści...ja stosuje u moich tylko na stópki...
A co do glukozy to ja w poprzednich ciazach to jakos 24-26 tydzień robiłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Mi moja powiedziała, że będziemy robić po kolejnej wizycie, to jak patrzę w kalendarz wypadnie gdzieś 23-24 tydzień,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.