Mamy marzec 2016. Część II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-17, 13:57   #3001
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu też wisi taki plakat, jak również wytyczne dotyczące karmienia piersią, jak to położne mają pomagać, jak dostęp do piersi dziecko ma mieć nieograniczony i tym podobne piękne teksty.... a jak to się ma do rzeczywistości okazuje się dopiero w praniu... mam nadzieję, że tym razem trafię na jakąś lepszą niż ostatnio, no i po doświadczeniach z pierwszym dzieckiem sama wiem trochę więcej.
no wiadomo to co pisze i wsi to jedno a personel drugie.
Ja opowiadałam o porodowce w miescie gdzie mieszkaja moi rodzice, byłam tam poglądow z mama u cioci na kawie tak ogolnie zobaczyc jak to wygląda. Akurat było pusto, ciocia na nocce to wszystko poogladałam.
Rodzić będę gdzie indziej, ale planuje miec prywatną położna z tamtego szpitala notabene przyjaciolke cioci wiec licze na spokoj i dobra opieke

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 13:59   #3002
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zostalam ciocia miesiac przed terminem,ale maluszek naszczescie ma sie swietnie
Gratulację! Bratanek czy siostrzeniec? I jak ma na imię?
Stary 2015-09-17, 14:05   #3003
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj zostalam ciocia miesiac przed terminem,ale maluszek naszczescie ma sie swietnie
Dobrze, że z maleństwem jest ok gratuluję ciociu!
Stary 2015-09-17, 14:18   #3004
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie zapomnę zapachu dziecka zaraz po porodzie.. Zapach wody ze stawu
Hmmm Brzmi ciekawie... Ja mialam wrazenie ze moj synek pachnie takim dzieciecym, milutkim zapachem, a dostalam go zaraz po urodzeniu w takim niebieskim materiale. Ech... cudowna chwila...
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
A moja sześciolatka stoluje się macu :-P
Je frytki i nugetsy i nic innego nie tyka...a co do napojów to nigdy nie piła gazowanego...nie chce bąbelki ja odstraszaja :-D
Moj synek tez juz wie co to McDonald, ale jest tam moze 3 razy do roku. Gazowanego nie lubi, bo go jezyk bolal jak sprobowal i od tamtej pory nie chce Na slodkosci mamy specjalna polke i ma tam rozne roznosci, i moze np wybrac sobie 3 rzeczy. I nie mam tu na mysli opakowan, ale np. 1 zelke, 1 lizaka i jedno ciasteczko. Slodkosci jesli juz sa, to tylko po zjedzeniu pelnego posilku. Wyjatek stanowia jego urodziny, kiedy moze jesc do woli , ale on co do slodkiego od zawsze ma umiar, moze dlatego ze dajemy mu sprobowac niemalze wszystkiego.

Cytat:
Pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka!!!
Tym razem chcę postawić na minimalizm. Prześcieradło, powłoczka na poduszkę i kołderkę.
Jak będzie u Was? 14-elementowa pościel czy wersja podstawowa?
Moj synek poduszke dostal dopiero jak zmienialismy lozeczko na lozko dla starszaka. Nie byla mu potrzebna, a i teraz ma taka bardzo plaska, wiec tym razem zrobimy podobnie. Mysle ze w lozeczku bedzie ochrniacz, sa urocze. Moj synek mial z Kubusiem puchatkiem i mielismy z mezem wrazenie ze po przebudzeniu, rozmawial do Puchatka, a jak z nim skonczyl, to dopiero nam dawal znac ze sie obudzil przescieradelko, i na pewno spiworki - jak dla mnie niezastapiony wynalazek. A z rzeczy zbednych i na ktore nie wiem czy sie zdecyduje to baldachim nad lozeczkiem. Bardzo mi sie one podobaja, ale poki co jest to w sferze marzen
Cytat:
ja przy corce mialam przescieradlo,ochraniacz na szczebelki,i spiworek do spania I tyle pozniej dopiero wprowadzilam koldereke I poduszke

pedziecie oj pedzicie
Gratuluje swiezo upieczonej cioci!
Stary 2015-09-17, 14:28   #3005
_emma
Zakorzenienie

Kupię chyba taką poduszkę "klin" dla mojej księżniczki boję się, że tak całkiem na płasko może ulać i się zachłysnąć..
Baldachimy są piękne ale to zbieracze kurzu i to nad głową dziecka, miałam przy pierwszej córce ale to było zbędne.

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-09-17 o 14:31
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:30   #3006
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Kupię chyba taką poduszkę "klin" dla mojej księżniczki boję się, że tak całkiem na płasko może ulać i się zachłysnąć..

No właśnie o takiej pisałam, też ją chyba kupię
Stary 2015-09-17, 14:31   #3007
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie odnośnie pościeli do łóżeczka!!!
Tym razem chcę postawić na minimalizm. Prześcieradło, powłoczka na poduszkę i kołderkę.
Jak będzie u Was? 14-elementowa pościel czy wersja podstawowa?
Tak jak poprzednim razem na początek tylko prześcieradło, ochraniacz, spiworek, kocyk. Poduszkę dopiero po roczku.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 14:44   #3008
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja jeszcze się nie zastanawiałam nad wyposażeniem do łóżeczka. W pierwszej kolejności muszę kupić komodę,w której będą dziecięce ubranka. Następnie będę mogła kupować odzież i dodatkowe elementy dla dziecka.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:02   #3009
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Jasne że wszystko jest dozwolone tylko w odpowiednich ilościach. Jednak uważam, że stołowanie się w maku z pięcio czy sześciolatkiem to gruba przesada. Jednak pożyjemy zobaczymy
Jak pracowalam w Galerii to nie raz widziałam jak cały autokar 6/7 latkow stołował sie w mc. To obowiaxkowy punkt kazdej wycieczki szkolnej wiec nie da sie uniknac. A w weekendy w porze obiadowej tłumy rodzicow z dziećmi po happy meal z nową zabawką.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Przecież nie możemy surowej ryby.. A może możemy?? Ja bardzo tęsknię za sushi..
Nie możemy mnie lekarz przestrzwgał przed sushi ale można mysle mozna jesc te z tempury paluszki krabowe i inne bez surowej ryby.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:05   #3010
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Jak pracowalam w Galerii to nie raz widziałam jak cały autokar 6/7 latkow stołował sie w mc. To obowiaxkowy punkt kazdej wycieczki szkolnej wiec nie da sie uniknac. A w weekendy w porze obiadowej tłumy rodzicow z dziećmi po happy meal z nową zabawką.

Niby tak, ale ja też jestem przeciwna. Oczywiście, że wszystkiego nie można kontrolować, nie da się i nawet nie powinno, ale na tyle na ile mogę, będę unikać. Jeśli szkoła zabierze moje dziecko na burgera to trudno, włosów sobie z głowy rwać nie będę, ale sama sobotnich obiadów w maku sobie nie wyobrażam. Nie chciałabym tworzyć takich przyzwyczajeń od małego. A jak podrośnie to sam będzie decydował i droga wolna

Edytowane przez ktoregos_dnia
Czas edycji: 2015-09-17 o 15:09
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:13   #3011
misia880
Zakorzenienie

ja uważam że dwa happy meale na miesiac dziecku nie zaszkodzą, a nie chciałabym żeby miał 6 lat i nigdy nie był z maku bo mialam takie koleżanki to potem na szkolnych wyczieckach objadały sie wszystkim bo rodzice nigdy nie dali.

ja jezdzilam do maka z rodzicami jak miala 6-7 lat, nie co tydzien ale jeżdziłam. Jadłam happy meala z kurczaczkami i ani nie ważyłam 100 kg ani mi to specjalnie nie zaszkodziło
wszystko jest dla ludzi tylko z głową.

ja dorzuce swoje obserwacje... pracowałam 3 miechy na stacji paliw i wiecie co kupuja dzieci jak podjezdza autokar ??? ENERGETYKI red bule, tigery, wszystkoooo a nauczycielki w ogole na to nie reagują. To są dzieci w wieku 7-9 lat!

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-09-17 o 15:15
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-17, 15:24   #3012
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
ochraniacz, baldachim, przyborniki, falbanka, rożek, kokarda itd..
Omg.. Chyba nie :-D

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
a to aż tyle to nie
tylko kołderka, podusia, kocyk, pościel, prześcieraqdło i ochraniacz i tyle
Oo dokładnie tyle

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze się nie zastanawiałam nad wyposażeniem do łóżeczka. W pierwszej kolejności muszę kupić komodę,w której będą dziecięce ubranka. Następnie będę mogła kupować odzież i dodatkowe elementy dla dziecka.
My mieszkamy juz razem chwile czasu, a mały pokoik jest dalej nie zrobiony... Wiec mnie czeka totalne wyposażenie pokoju, szafa, łóżko, łóżeczko, przewijak itd..

Ja jestem dzisiaj jakaś... Jak na fecie haha :-D zrobilam generalny przegląd szafy, wywaliłam cztery wielkie wory ubrań i bzdur, ciekawe co powie tż jak wróci, większość było jego.. Zajęło mi to 4h.
Zrobiłam obiad i pranie.. Zaraz idę odkurzać i myć podłogi. Będzie czysto przez.. Jeden dzień :-S

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja uważam że dwa happy meale na miesiac dziecku nie zaszkodzą, a nie chciałabym żeby miał 6 lat i nigdy nie był z maku bo mialam takie koleżanki to potem na szkolnych wyczieckach objadały sie wszystkim bo rodzice nigdy nie dali.

ja jezdzilam do maka z rodzicami jak miala 6-7 lat, nie co tydzien ale jeżdziłam. Jadłam happy meala z kurczaczkami i ani nie ważyłam 100 kg ani mi to specjalnie nie zaszkodziło

ja dorzuce swoje obserwacje... pracowałam 3 miechy na stacji paliw i wiecie co kupuja dzieci jak podjezdza autokar ??? ENERGETYKI red bule, tigery, wszystkoooo a nauczycielki w ogole na to nie reagują. To są dzieci w wieku 7-9 lat!
Przerażające.. To już lepiej niech te dzieco zje maka niż taki energetyk..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:30   #3013
monicca1989
Zakorzenienie

Mój synek nie jada słodyczy na co dzień, chyba że ciasto domowe. Herbatę do dwóch lat pił bez cukru, ostatnio wypił u babci z miodem i czasami w domu o taką prosi. Z cukrem jeszcze nie pił. Jak jesteśmy u znajomych lub oni u nas to wiadomo na stole ciastka, ciasteczka. Nie zabraniam mu wtedy, najczęściej ugryzie i mi oddaje. Do słodkiego go nie ciągnie. Jedynie o żelki i mambe ostatnio woła, więc dostanie jedną i mu wystarczy. Co to lizak jeszcze nie wie. Jak jesteśmy w sklepie to zazwyczaj chce banana nie słodkie. Jak był młodszy że sklepu zawsze wychodziliśmy z ogórkiem.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:32   #3014
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

W maku byłam pierwszy raz w wieku może 12-13 lat i nigdy nie rzucałam się tam na jedzenie, więc to mogła być kwestia zwykłego dziecięcego obżarstwa, charakteru, dostępności i posiadania kasy w ręku, a nie tego czy coś jadły czy nie pewnie tak samo rzuciłyby się na chipsy czy lody gdyby akurat je kupowano.
oczywiście to jest temat rzeka, nawet zaczęłam pisać, ale bez sensu się przekonywać, każdy ma swoje racje Dla mnie dwa razy na miesiąc to dużo, nawet jak dla dorosłego, a co dopiero dziecka. I przyznaję, że moje zdanie może być mało obiektywne, bo moja siostra z dwójką dzieci mieszka w Niemczech. Często nawet na poranną jajecznicę chodziły do maka, zamiast zrobić w domu. Widziałam tam dużo takich rodzin na śniadaniach, obiadach w dni powszednie. Być może dlatego jestem uprzedzona. Od małego były przyzwyczajone jakby to było normalne i teraz - 18 i 15 lal- żadna nie wygląda zdrowo. Łącznie z moją siostrą niestety.
Ale tak jak pisałam, włosów rwać nie będę jeśli pójdzie przy okazji, więc mam nadzieję, że to jest trochę 'z głową' ale obiadki co tydzień w Galeriach dla pięciolatki, no nie.. to nie przejdzie.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Nie no, energetyki to już jest w ogóle masakra.
Stary 2015-09-17, 15:39   #3015
nina1406
Wtajemniczenie

Spóźnione dzień dobry
pół dnia spędziłam w czytelni ale warto było - dopisałam co nie co do swojej pracy i wzięłam trochę materiałów do domu. muszę się spiąć i w końcu dokończyć to pisanie...
mam pytanie: czy planujecie szczepić się przeciw grypie? Bo ja nigdy tego nie robiłam ale teraz tak się nad tym zastanawiam czy warto.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:39   #3016
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

ja pierwszy raz w Macu bylam w wieku 21 lat

Co do energetyków to jest już totalna przesaada

A jeszcze w kwestii fast-food'ow to ide robic obiad-pizze
Stary 2015-09-17, 15:43   #3017
Darkanddark
Zakorzenienie

Wiadomo, jak mama gotuje w domu, nie jakoś mega tłusto i dość zdrowo, to raz na jakiś czas nawet ten mak to nie jest przestępstwo.. Tak samo słodycze.. Ostatnio moja znajoma, ma dwóch synów, żaliła się, że synowie mają problem z robieniem kupki. Dla mnie to oczywiste, jedzą tyle słodyczy i czekolady ze wcale mnie to nie dziwi. Mało piją, dużo cukrów, a potem dziecko kilka dni nie chodzi do ubikacji.. A czym dłużej nie chodzi, tym bardziej to boli, i dziecko bardziej się zraża.

Starszy z synów ma bardzo wysoki cholesterol.. A ma dopiero 6 lat.. Nigdy nie widziałam żeby piły wodę.. Zawsze słodkie napoje albo woda słodzona. Oczywiście nie krytykuje żadnej matki, każdy wychowuje i karmi dzieci jak potrafi, jak lubi itd, ale ja bym nie pozwalała dziecku zjadać całej czekolady, paczki delicji i opakowania wafelek dziennie :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:46   #3018
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Spóźnione dzień dobry
pół dnia spędziłam w czytelni ale warto było - dopisałam co nie co do swojej pracy i wzięłam trochę materiałów do domu. muszę się spiąć i w końcu dokończyć to pisanie...
mam pytanie: czy planujecie szczepić się przeciw grypie? Bo ja nigdy tego nie robiłam ale teraz tak się nad tym zastanawiam czy warto.
Ja sie co roku szczepie zapytam teraz lekarza czy nie ma przeciwskazan. Slyszalam o jakiejs dziewczynie ktorej nie chcieli przyjac na porodowke bo miala grype a to wiadomo ze latwo mozna zarzic inne mamy z dziecmi ale nie wiem jak sie historia skonczyla
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 15:51   #3019
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj położna mówiła, że ciąża to nie jest czas na jakiekolwiek szczepienia. Ale pytałam pod kątem Toxo, więc może z grypą jest inaczej

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
A jeszcze w kwestii fast-food'ow to ide robic obiad-pizze
Domową bym dawała
Stary 2015-09-17, 16:06   #3020
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj położna mówiła, że ciąża to nie jest czas na jakiekolwiek szczepienia. Ale pytałam pod kątem Toxo, więc może z grypą jest inaczej
no właśnie chyba z grypą jest inaczej.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:16   #3021
Bonku
Wtajemniczenie

Ja kompletnie nie wiem o tym nic o tym wyposazeniu do łóżeczka, kupie jakiś używany zestaw albo pozycze od siostry ale aż tyle rzeczy chyba tam mnie ma podusia kolderka kocyk ja uważam ze co za dużo to nie zdrowo i nie ma co przesadzac a baldachim to juz w ogóle zbędny chyba wlasnie tak jak Emma napisała do zbierania kurzu

Mnie odrzucilo totalnie od ryb i smażonego kurczaka ale inne mięsa moge jeść, majonez tluste rzeczy rosolek a słodycze niekoniecznie hitem sa fast foody i wloska pizza

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Moje 600 gramów szczęścia czas start
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:19   #3022
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja będę się trzymać tego, że najlepsze jedzonko jest w domku.Tak zostałam nauczona i mam zamiar przygotowywać pyszne obiadki i kanapeczki w domu. Poza tym sama pamiętam wycieczki szkolne do maka i owszem kupowałam jakieś hamburgerki, ale z umiarem. Na marginesie uważam, że wycieczki szkolne do maka nie powinny mieć miejsca, a na stację po energetyki to już w ogóle porażka. Ale wtedy są odpowiedzialni nauczyciele.
Stary 2015-09-17, 16:25   #3023
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
super są te ochraniacze

gratuluję ciociu

Właśnie myślę na poczatku nad spiworkiem zamiast kolderki
dziekuje
Cytat:
Gratulację! Bratanek czy siostrzeniec? I jak ma na imię?
dziekujena imie na Leon(siostry corka urodzila to nie wiem czy jest to dalej bratanek czy inaczej sie juz nazywa )

Cytat:
Dobrze, że z maleństwem jest ok gratuluję ciociu!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

Gratuluje swiezo upieczonej cioci!
dziekuje
Cytat:

ja nie planuje sie szczepic

ja jeszcze nie bylam w Mc Donald z cora,bo sama nie jadam w takich miejscach ale pewnie predzej czy pozniej sie tam wybierzemy
u nas dzisiaj wieczorem bedzie malo zdrowo,bo mam smaka na pizze
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:28   #3024
faithworkswonders
Wtajemniczenie

A mi jakoś tak się ciężko oddycha dzisiaj
Co do dzieci to ja jestem zdania że dziecko powinno poznać i dobre rzeczy i złe. Bo tak jak właśnie piszecie potem się te dzieci rzucają na wszystko

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:30   #3025
milenujdka
Wtajemniczenie

Owszem rzucają się na wszystko, ale tu chodzi o to jak piszesz musi być umiar. Dla mnie przesadą jest bycie stałym klientem tego typu barów. Raz na rok wystarczy
Stary 2015-09-17, 16:34   #3026
Abii84
Rozeznanie

Cytat:

dziekujena imie na Leon(siostry corka urodzila to nie wiem czy jest to dalej bratanek czy inaczej sie juz nazywa )
skoro to dziecko córki Twojej siostry (o ile dobrze zrozumiałam) to po prostu syn siostrzenicy, no chyba że czegoś nie zrozumiałam to już sama nie wiem

EDIT: już się dowiedziałam, jeśli to wnuk siostry to dla Ciebie wnuk cioteczny )

Edytowane przez Abii84
Czas edycji: 2015-09-17 o 16:39
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:35   #3027
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja bywałam często i nic mi nie było Ale każdy będzie robił ze swoim dzieckiem tak jak będzie chciał

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:51   #3028
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

ja też bywałam w mc donaldzie czasami. ja dziecku tego bronić nie będę niech sobie spróbuje ale w domu raczej zdrowe domowe jedzenie. od paru dni boli mnie głowa nie wiem czy to od kataru czy to kolejny objaw ciąży?? nie chce brać tabletki narazie

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:55   #3029
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja też bywałam w mc donaldzie czasami. ja dziecku tego bronić nie będę niech sobie spróbuje ale w domu raczej zdrowe domowe jedzenie. od paru dni boli mnie głowa nie wiem czy to od kataru czy to kolejny objaw ciąży?? nie chce brać tabletki narazie

mnie od wczoraj też boli, w tej chwili jakby mniej ale już byłam dzisiaj na takim etapie, że połknęłam jeden apap... oczywiście pomógł tak jak zawsze czyli wcale.... przeszło dopiero chwilę temu i na pewno nie miało związku z tabletką. Myślę, że może być przez katar (też trochę mam) a oprócz tego ból głowy to nic dziwnego w ciąży. Za to jeśli ciągnie się już kilka dni to może warto powiedzieć gin przy następnej wizycie.
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-17, 16:57   #3030
milenujdka
Wtajemniczenie

No ból głowy też mi często się zdarza, ale najlepiej jest się trochę przewietrzyć,tj.chociaż na chwilkę wyjść na krótki spacer
Idę zrobić sobie zakupy na jutro.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości