![]() |
#3001 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
Ja opowiadałam o porodowce w miescie gdzie mieszkaja moi rodzice, byłam tam poglądow z mama u cioci na kawie tak ogolnie zobaczyc jak to wygląda. Akurat było pusto, ciocia na nocce to wszystko poogladałam. Rodzić będę gdzie indziej, ale planuje miec prywatną położna z tamtego szpitala notabene przyjaciolke cioci wiec licze na spokoj i dobra opieke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |||
Raczkowanie
|
Hmmm Brzmi ciekawie...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
Kupię chyba taką poduszkę "klin" dla mojej księżniczki boję się, że tak całkiem na płasko może ulać i się zachłysnąć..
Baldachimy są piękne ale to zbieracze kurzu i to nad głową dziecka, miałam przy pierwszej córce ale to było zbędne.
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-09-17 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie o takiej pisałam, też ją chyba kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
Tak jak poprzednim razem na początek tylko prześcieradło, ochraniacz, spiworek, kocyk. Poduszkę dopiero po roczku.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3008 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze się nie zastanawiałam nad wyposażeniem do łóżeczka. W pierwszej kolejności muszę kupić komodę,w której będą dziecięce ubranka. Następnie będę mogła kupować odzież i dodatkowe elementy dla dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Nie możemy mnie lekarz przestrzwgał przed sushi ale można mysle mozna jesc te z tempury paluszki krabowe i inne bez surowej ryby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak, ale ja też jestem przeciwna. Oczywiście, że wszystkiego nie można kontrolować, nie da się i nawet nie powinno, ale na tyle na ile mogę, będę unikać. Jeśli szkoła zabierze moje dziecko na burgera to trudno, włosów sobie z głowy rwać nie będę, ale sama sobotnich obiadów w maku sobie nie wyobrażam. Nie chciałabym tworzyć takich przyzwyczajeń od małego. A jak podrośnie to sam będzie decydował i droga wolna ![]() Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-09-17 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
ja uważam że dwa happy meale na miesiac dziecku nie zaszkodzą, a nie chciałabym żeby miał 6 lat i nigdy nie był z maku
![]() ja jezdzilam do maka z rodzicami jak miala 6-7 lat, nie co tydzien ale jeżdziłam. Jadłam happy meala z kurczaczkami i ani nie ważyłam 100 kg ani mi to specjalnie nie zaszkodziło ![]() wszystko jest dla ludzi tylko z głową. ja dorzuce swoje obserwacje... pracowałam 3 miechy na stacji paliw i wiecie co kupuja dzieci jak podjezdza autokar ??? ENERGETYKI red bule, tigery, wszystkoooo a nauczycielki w ogole na to nie reagują. To są dzieci w wieku 7-9 lat!
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-09-17 o 15:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 | |||
Zakorzenienie
|
Omg.. Chyba nie :-D
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem dzisiaj jakaś... Jak na fecie haha :-D zrobilam generalny przegląd szafy, wywaliłam cztery wielkie wory ubrań i bzdur, ciekawe co powie tż jak wróci, większość było jego.. Zajęło mi to 4h. Zrobiłam obiad i pranie.. Zaraz idę odkurzać i myć podłogi. Będzie czysto przez.. Jeden dzień :-S ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
Mój synek nie jada słodyczy na co dzień, chyba że ciasto domowe. Herbatę do dwóch lat pił bez cukru, ostatnio wypił u babci z miodem i czasami w domu o taką prosi. Z cukrem jeszcze nie pił. Jak jesteśmy u znajomych lub oni u nas to wiadomo na stole ciastka, ciasteczka. Nie zabraniam mu wtedy, najczęściej ugryzie i mi oddaje. Do słodkiego go nie ciągnie. Jedynie o żelki i mambe ostatnio woła, więc dostanie jedną i mu wystarczy. Co to lizak jeszcze nie wie. Jak jesteśmy w sklepie to zazwyczaj chce banana nie słodkie. Jak był młodszy że sklepu zawsze wychodziliśmy z ogórkiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście to jest temat rzeka, nawet zaczęłam pisać, ale bez sensu się przekonywać, każdy ma swoje racje ![]() Ale tak jak pisałam, włosów rwać nie będę jeśli pójdzie przy okazji, więc mam nadzieję, że to jest trochę 'z głową' ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Nie no, energetyki to już jest w ogóle masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Wtajemniczenie
|
Spóźnione dzień dobry
![]() pół dnia spędziłam w czytelni ale warto było - dopisałam co nie co do swojej pracy i wzięłam trochę materiałów do domu. muszę się spiąć i w końcu dokończyć to pisanie... ![]() mam pytanie: czy planujecie szczepić się przeciw grypie? Bo ja nigdy tego nie robiłam ale teraz tak się nad tym zastanawiam czy warto.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do energetyków to jest już totalna przesaada ![]() A jeszcze w kwestii fast-food'ow to ide robic obiad-pizze ![]()
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, jak mama gotuje w domu, nie jakoś mega tłusto i dość zdrowo, to raz na jakiś czas nawet ten mak to nie jest przestępstwo.. Tak samo słodycze.. Ostatnio moja znajoma, ma dwóch synów, żaliła się, że synowie mają problem z robieniem kupki. Dla mnie to oczywiste, jedzą tyle słodyczy i czekolady ze wcale mnie to nie dziwi. Mało piją, dużo cukrów, a potem dziecko kilka dni nie chodzi do ubikacji.. A czym dłużej nie chodzi, tym bardziej to boli, i dziecko bardziej się zraża.
Starszy z synów ma bardzo wysoki cholesterol.. A ma dopiero 6 lat.. Nigdy nie widziałam żeby piły wodę.. Zawsze słodkie napoje albo woda słodzona. Oczywiście nie krytykuje żadnej matki, każdy wychowuje i karmi dzieci jak potrafi, jak lubi itd, ale ja bym nie pozwalała dziecku zjadać całej czekolady, paczki delicji i opakowania wafelek dziennie :-P
#3018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Domową bym dawała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie chyba z grypą jest inaczej.
![]() |
#3021 |
Wtajemniczenie
|
Ja kompletnie nie wiem o tym nic o tym wyposazeniu do łóżeczka, kupie jakiś używany zestaw albo pozycze od siostry ale aż tyle rzeczy chyba tam mnie ma podusia kolderka kocyk
![]() ![]() Mnie odrzucilo totalnie od ryb i smażonego kurczaka ale inne mięsa moge jeść, majonez tluste rzeczy rosolek a słodycze niekoniecznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Moje 600 gramów szczęścia czas start ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę się trzymać tego, że najlepsze jedzonko jest w domku.Tak zostałam nauczona i mam zamiar przygotowywać pyszne obiadki i kanapeczki w domu. Poza tym sama pamiętam wycieczki szkolne do maka i owszem kupowałam jakieś hamburgerki, ale z umiarem. Na marginesie uważam, że wycieczki szkolne do maka nie powinny mieć miejsca, a na stację po energetyki to już w ogóle porażka. Ale wtedy są odpowiedzialni nauczyciele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]() Cytat:
ja jeszcze nie bylam w Mc Donald z cora,bo sama nie jadam w takich miejscach ![]() ![]() u nas dzisiaj wieczorem bedzie malo zdrowo,bo mam smaka na pizze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Wtajemniczenie
|
A mi jakoś tak się ciężko oddycha dzisiaj
![]() Co do dzieci to ja jestem zdania że dziecko powinno poznać i dobre rzeczy i złe. Bo tak jak właśnie piszecie potem się te dzieci rzucają na wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Wtajemniczenie
|
Owszem rzucają się na wszystko, ale tu chodzi o to jak piszesz musi być umiar. Dla mnie przesadą jest bycie stałym klientem tego typu barów. Raz na rok wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() EDIT: już się dowiedziałam, jeśli to wnuk siostry to dla Ciebie wnuk cioteczny ![]() Edytowane przez Abii84 Czas edycji: 2015-09-17 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zadomowienie
|
ja też bywałam w mc donaldzie czasami. ja dziecku tego bronić nie będę niech sobie spróbuje ale w domu raczej zdrowe domowe jedzenie. od paru dni boli mnie głowa nie wiem czy to od kataru czy to kolejny objaw ciąży?? nie chce brać tabletki narazie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie od wczoraj też boli, w tej chwili jakby mniej ale już byłam dzisiaj na takim etapie, że połknęłam jeden apap... oczywiście pomógł tak jak zawsze czyli wcale.... przeszło dopiero chwilę temu i na pewno nie miało związku z tabletką. Myślę, że może być przez katar (też trochę mam) a oprócz tego ból głowy to nic dziwnego w ciąży. Za to jeśli ciągnie się już kilka dni to może warto powiedzieć gin przy następnej wizycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Wtajemniczenie
|
No ból głowy też mi często się zdarza, ale najlepiej jest się trochę przewietrzyć,tj.chociaż na chwilkę wyjść na krótki spacer
![]() Idę zrobić sobie zakupy na jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.