|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Cytat:
zjadlismy na poł z Michałem ![]() ugotuj to tej ze słoiczka juz nie tkniesz
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilly spala 3,5 godziny
a pozniej nie chciala jesc..czyzby skok teraz siedzi w bujaczku i sie bawi.. karmie ja na prawej rece, troche sie mloda buntuje ale nie ma wyjscia, no i dostalam maila, ze poduszka juz wyslana spalam z mala, obiad zrobilam w 10 minut heh, teraz czekam na TZ, wraca z pracy..ma ktoras jutro szczepienie?---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
#844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Blanka 5 lat waży 17 kg. Spacerówki używałam jak przeszlam na parasolke, czyli jesienią po 2 urodzinach..
Cytat:
[QUOTE=mehja;52800396] Cytat:
Ja też mam dzbanek dafi, ale filtry używam aquapur czy jakoś tak.. Cytat:
Wróciliśmy z pogrzebk z godzinke temu. Lena będzie chyba chorzystka bo jak śpiewali to i ona też. Ale malutko spała, na różańcu trochę i potem z pół mszy i teraz nie może zasnąć.. |
|||
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam, cały dzień dziś zabiegana byłam. Rano sprzątanie przed wizytą rehabilitantki co przy małym, który nie śpi było trudne. Potem rehabilitacja, gotowanie obiadu, spacer i wyprawa do neurologa.
Powiem Wam, że po wizycie mam mieszane uczucia. Bo lekarka stwierdziła, że wzmożonego napięcia nie ma a pediatra i rehabilitantka twierdzą, że on jest spięty. Nie wiem co robić. I lekarka i rehabilitantka pokazały mi jak ćwiczyć z małym i ja po tygodniu reh. widzę różnicę. Zgłupiałam po prostu Co do mycia kabin prysznicowych to u mnie przy twardej wodzie sprawdza się ten płyn z lidla. Ja zaczynam się zastanawiać kiedy młodemu rozszerzać dietę ale jakiś mi nie spieszno mimo, że Alek jest na mm
|
|
#846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miasto w którym mieszkam graniczy z Niemcami a do Czech mam 15 km Cytat:
![]() Wycieczka udana, mieliśmy piękną pogodę. Adelka już śpi, pomarudzila trochę na powrocie w aucie, przesiedlismy się z tz i się uciszyla, chyba już miała mnie dosyć jestem mega zmęczona, mam wrażenie jakby była już 22, zmęczona ale szczęśliwa, uwielbiam wycieczki A w ogóle odkąd zaczęłam masować córcie olejem kokosowym zniknęły te dziwne krostko-plamki z brzuszka, więc ewidentnie to było od oliwki. |
||
|
|
|
#847 | |
|
celebriti
|
Pzs skoro widzisz poprawę to może jednak ćwiczcie ?
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejti doczytalam o tym wenflonie
jeju masakra że drugi raz musiał go mieć wbijanego jak się czujecie??
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Konto usunięte
|
Hej, była u mnie mama, byłyśmy na zakupach w centrum handlowym, karmiłam w pokoju dla matek, ale średni był :/ Troche marudził, ale jak byłyśmy na obiedzie to spał a potem spacerek i siedziałyśmy na ławce az do 18 i wróciłam do domu, przyszli znajomi zobaczyć małego, koleżanka w ciazy
Mały był mega marudny, tz zawinął dupę a ja wzięłam małego do wanienki i ten sie śmiał az cały podskakiwał z radości. I teraz siedzę i karmie.I kupiłam sobie sukienkę na wesele za niecały rok . Ale zakochałam sie i nie mogłam nie kupić tym bardziej ze długa (a ja zawsze staram sie kupować długie bo nie umiem tańczyć na obcasach za bardzo a mam grube lydki i w balerinach średnio wyglądają)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaje zastrzyki domięśniowo teraz. A czujemy się już coraz lepiej. Jednak gardło nadal zainfekowane i jutro znowu badamy mocz. Ja sama nie wiem czy chciałabym wyjść teraz do domu czy jednak zostać i moc kontrolować te chorobę.
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ejj pewnie głupie pytanie, ale jak pobrać mocz u takiego maluszka
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
A co do gotowości do rozszerzania diety, to Wojtek teraz dostaje leki albo na łyżeczce albo po trochu strzykawka i ładnie polyka, więc myślę, że pod tym względem jest gotowy. Oczywiście będę wprowadzać po skończonym 4 miesiącu. Ot, takie luźne przemyślenia przed snem. Tu przynajmniej mogę iść do łóżka o 20
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U dziewczynek nie wiem jak, ale chłopcom przykleja się woreczek
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rezygnuje z słoiczków całkowicie bo na pewno się zdarzą i to często.
|
|
|
#860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#861 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama dawała mi słoiczki i ja ich nie chciałam jesc (ale to było lata temu) i jak posmakowała to juz wiedziała czemu i nigdy mi juz nie dała
![]() Ja chciałam karmić BLW ale mnie ten syf przeraża i nie wiem... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#862 | |
|
celebriti
|
Kejti masz racje, ze lepiej byc pod opieka i wyjaśnić wszystko do końca niż nie daj Boże wrócić. Trzymajcie sie !
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam trochę wcześniej, połowy nie pamiętam, bedzie hurtowo
- spacerówke "parasolke" kupowalismy ok roku, u nas to nie typowa parasolka bo mamy baby jogger city mini z którego jestem bardzo zadowolona. Dla mnie te tanie spacerówki średnie były, szukałam wózka który zastąpi 2w1 a nie będzie służył jedynie na zakupy więc zależało mi na nie najmniejszych kołach, rozkładaniu jak najbardziej na płasko, dużej budzie, stabilności wózka, raczej większym koszu na zakupy, szerokim/dużym siedzisku żeby mógł dłużej służyć. Co do wagi to mój 2,5 latek waży 15 kg, od jakiegoś czasu nie korzysta z wózka, ale widzę na osiedlu że 3-latki jeszcze korzystają z wózków a na wakacjach to i 4-latki więc ten zakres do 15 kg wydaje mi się mały. - w wózku 2w1 teraz koła pompowalam raz, przy synu też chyba raz, nie pamiętam ale nic się z nimi nie działo - moja jeździ w spacerówce przodem do świata mimo że można zamontować przodem do mnie. Jak przodem do kierunku jazdy jest to mi wygodniej bo nie muszę zdejmować siedziska że stelaża żeby złożyć wozek tylko razem się sklada, a i D. jakaś bardziej zadowolona w takim ustawieniu, ja widzę ja przez okienko w budzie - rozszerzanie diety póki co jest dla mnie abstrakcja, mam jeszcze małego niemowlaczka z niedojrzalym układem trawiennym i jak patrzę jak męczą ja baki albo coś to widzę że zupełnie nie jest gotowa na jedzenie. Z założenia planuje blw jeśli będzie siedzieć ale zobaczymy jak wyjdzie, duże prawdopodobieństwo że siądzie bardzo późno i nici z blw. |
|
|
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
tez nie wiem jak u dziewczynek pobierają mocz. w szpitalu po porodzie robili Lilce badania i pielęgniarka wzięła ją do pobrania moczu i przywiozła mi ją po minucie, że już pobrany :O
Cytat:
może neurolog nic nie zauważył bo jest już duża poprawa? skoro sama widzisz różnicę to ja bym kontynuowała ćwiczenia Cytat:
dokładnie. Siostra tż pracowała w tej branży i mówiła, że co do jakości jedzenia ze słoiczków możemy być spokojni, nie trzeba się bać, mają bardzo restrykcyjne wymogi. kilka lat temu była afera że któraś firma (nie pamiętam która) dodawała MOM i w ten sposób spowodowała spadek zaufania ludzi również do innych firm, niesłusznie bo produkują jedzonko zgodnie z wymogami |
||
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti - tak, już po urlopie. Zdrowia dla was!
|
|
|
|
#866 | |
|
celebriti
|
A przy BLW to dziecko sie nie zadławi ?
Mnie sie nie spieszy zvrozszezaniem choć juz niestety tylko mm i pewnie będę musiała. Ale jak wierzyć " wskazówkom " ze dziecko jest gotowe gdy wodzi wzrokiem za jedzeniem to moje jest juz gotowe jakby mogła to by wyrwała mi chleb z reki
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do blw to nie zadlawi się bo dziecko ma inaczej rozłożone receptory i szybciej ma odruch wymiotny niż dorosły.
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

zjadlismy na poł z Michałem 

teraz siedzi w bujaczku i sie bawi.. karmie ja na prawej rece, troche sie mloda buntuje ale nie ma wyjscia, no i dostalam maila, ze poduszka juz wyslana
Cytryna, ocet, soda, kwasek cytrynowy nie pomaga, a o srodkach czystosci nie wspomnę. Pomocy 

jeju masakra że drugi raz musiał go mieć wbijanego 

jakby mogła to by wyrwała mi chleb z reki