Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 10:18   #4321
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
jak weźmiesz 1/2 etatu to przez rok jesteś chroniona

właśnie się dowiedziałam przed chwilą że u mnie w pracy były zwolnienia szok. więc tym bardziej pójdę na pół etatu

ale to 500zł to chyba też dla najbiedniejszych? którzy korzystają z pomocy mopsu nie?
I w tym momencie ci co korzystają z mopsu będą mieć większe dochody od tych, co pracują i się nie łapią. Moim zdaniem tak być nie powinno
Aż pracować się nie chce.
Stary 2015-10-11, 10:22   #4322
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
I w tym momencie ci co korzystają z mopsu będą mieć większe dochody od tych, co pracują i się nie łapią. Moim zdaniem tak być nie powinno
No dokładnie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:25   #4323
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jak to się nie wlicza zlecenie? Moje się wliczalo, bo w 2013 miałam 3 mies na zlecenie i właśnie o te 3 miechy przekroczyliśmy :p
A to nie wiem jak oni nam to liczyli, bo przecież w 2013 Tz pracował na zlecenie ja pracowałam też i wcale najniższej krajowej oboje nie mieliśmy, a dostalismy becikowe, ten dodatek 1000zl no i rodzinne teraz od listopada zobaczymy czy sie zalapiemy na rodzinne zawsze to pampersy mam za fryty

Mi sie podoba biala kuchnia i ciemne blaty, ale utrzymać to w czystości to inna bajka
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:27   #4324
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Dla wszystkich chyba

fajnie by było ale nierealne się wydaje

Kaja takie kolorki jak biały, jasne beże i szarości pasują do siebie. żeby nie było zbyt biało to stół bym kupiła jasne drewno (bo sama taki zamówiłam haha). Kuchnia beżowa czy tam jaśminowa będzie pasowała do reszty mieszkania jeśli też będzie w takiej kolorystyce bo to uniwersalne kolorki (też je uwielbiam)
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:27   #4325
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba biała kuchnia z drewnianym blatem, tak jak na tym 2 zdjęciu.

Wlasnie ja do takiej opiekunki chce ja oddać, taki jakby domowy żłobek, prowadzi to małżeństwo. U nas £3.50 za godzinę czyli jak sobie policzyliśmy z Tz jakieś £700 nas wyjdzie na miesiąc. Myśle juz przyszłościowo, oni tez potem zawożą i odbierają dziecko ze szkoły. Tutaj dziecko idzie do szkoły w wieku 4 lat i zawsze szkoła zaczyna sie o 9:00 a kończy o 15:15.
Ooo u nas aż tak dobrze z tą szkołą nie ma ale kto wie, gdzie wylądujemy jak będę zmieniać pracę. Ja bym chciała do UK, ale tz mieszkał w Irlandii i nie chce :/ może Norwegia, Szwecja... chociaż najładniejsza jest nowa Zelandia, ale do pl potem za daleko.
Najchętniej to do pl, ale tz nie chce kolega z pracy miał wracać do pl, więc się śmiałam, że za parę lat będę się uśmiechać o pracę do niego, ale jednak nie wraca. W sumie dobrze, tęskniłabym za nim.
Stary 2015-10-11, 10:35   #4326
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie by było ale nierealne się wydaje

Kaja takie kolorki jak biały, jasne beże i szarości pasują do siebie. żeby nie było zbyt biało to stół bym kupiła jasne drewno (bo sama taki zamówiłam haha). Kuchnia beżowa czy tam jaśminowa będzie pasowała do reszty mieszkania jeśli też będzie w takiej kolorystyce bo to uniwersalne kolorki (też je uwielbiam)
Tak, wszystko będzie w takich kolorach, sypialnia, pokój dziewczyn, przedpokoj, łazienka.

Stół chce drewniany jakiś, myślałam o tym samym co blat ale boję się ze nie znajdę takiego samego koloru, ale białego nie wezmę jak kuchnia zostanie bezowa.. Mówie Wam tak łeb mnie boli od tego myslenia że ja nie wien..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:38   #4327
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo u nas aż tak dobrze z tą szkołą nie ma ale kto wie, gdzie wylądujemy jak będę zmieniać pracę. Ja bym chciała do UK, ale tz mieszkał w Irlandii i nie chce :/ może Norwegia, Szwecja... chociaż najładniejsza jest nowa Zelandia, ale do pl potem za daleko.
Najchętniej to do pl, ale tz nie chce kolega z pracy miał wracać do pl, więc się śmiałam, że za parę lat będę się uśmiechać o pracę do niego, ale jednak nie wraca. W sumie dobrze, tęskniłabym za nim.

Moj mi truje tyłek żeby sie przeprowadzić do Kanady. Juz sie nawet z jakimś biurem emigracyjnyn kontaktował. Ja nie chce.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 10:40   #4328
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej, pisalysie o powrotach do pracy..ja mam do konca kwietnia macierzynski..i potem chyba wroe do pracy na 3 dni w tygodniu.. chociaz TZ zapowiedzial mi, ze do tej pracy na pewno nie wroce.. poza tym nie widze siebie, jak oddaje mala do opiekunki..co innego gdyby to byla moja mama czy cos.. no nie wiem, zobaczymy

u nas noc nawet fajna, mala zasnela po 21 i wstala o 4 zjadla i od 5 do 9 spala a teraz siedzimy w salonie..TZ wczorzj troche wypil, ale spal na kanapie a ja z mala w sypialni i nawet sie wyspalam
Stary 2015-10-11, 11:27   #4329
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Moj mi truje tyłek żeby sie przeprowadzić do Kanady. Juz sie nawet z jakimś biurem emigracyjnyn kontaktował. Ja nie chce.
O boshhhh mój to samo. Jak już to Kanada, ma tam dużo kolegów itd... a mnie też ameryka nie pociąga ani trochę.
Ale jak on ze swoim zawodem się przeprowadzi? Musiałby ten zawód zmienić chyba?
Stary 2015-10-11, 11:45   #4330
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
O boshhhh mój to samo. Jak już to Kanada, ma tam dużo kolegów itd... a mnie też ameryka nie pociąga ani trochę.
Ale jak on ze swoim zawodem się przeprowadzi? Musiałby ten zawód zmienić chyba?

On z zawodu jest inżynierem i to jest jego główna praca, konstrukcje metalowe itp. A ta armia to jego druga praca, jest w rezerwie. Jest saperem w Commando Squadron Royal Engineers. Dlatego wyjeżdża tak często w weekendy bo w tyg normalnie pracuje w swojej pracy.

Ja mogłabym mieszkać w Kanadzie tylko nie chce żeby Amy była daleko od rodziny. Tu jest siostra Tz z 3 dzieci , moja siostra, wiec ma kuzynostwo, do Plolski tez niedaleko. A tam ...

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-10-11 o 11:47
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 11:58   #4331
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
On z zawodu jest inżynierem i to jest jego główna praca, konstrukcje metalowe itp. A ta armia to jego druga praca, jest w rezerwie. Jest saperem w Commando Squadron Royal Engineers. Dlatego wyjeżdża tak często w weekendy bo w tyg normalnie pracuje w swojej pracy.

Ja mogłabym mieszkać w Kanadzie tylko nie chce żeby Amy była daleko od rodziny. Tu jest siostra Tz z 3 dzieci , moja siostra, wiec ma kuzynostwo, do Plolski tez niedaleko. A tam ...
Aaa myślałam, że on w regularnej armii... proszę, ja też inżynier, ale inny obszar
No ale co oni w tej Kanadzie widzą
Stary 2015-10-11, 12:29   #4332
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Hmmm, ciezkie sa te dylematy zw z powrotem do pracy. Ja do mojej chce wrocic tylko po to zeby zajsc w druga ciaze i miec wszystkie swiadczenia. Tylko po to. Tam teraz jest tak hardkorowo ze nie chce tam pracowac.

Kurcze trzeba to sprawdzic. Lepszy rydz niz nic
Ja do swojej tak samo, wracam, ciąża, zwolnienie, poród i macierzyński ;-) Ale wracam juz w lutym i musze trochę popracować bo jakbym miała 80% płacone przez rok to byśmy chyba nie wyżyli ;-)

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No tak musi...Tyle że to tak pięknie w teorii wygląda. Nikt mnie nie będzie trzymał na tym stanowisku na pół etatu... Taka smutna prawda że wtedy to będą ostatnie 3 mce moje w tej pracy...

W ogole to mój jełop wczoraj polamal szufladę tzn front szuflady z zamrażalnika kazałam debilowi mięso wyciągnąć

Ja też kiedyś połamałam u siebie, ale tak ze musiałam zamówić nową i kosztowała mnie majątek!!!!

Cytat:
Tak, myślałam o tym, ale po tym jak szefowa mnie załatwiła, nie będę szła z nią na żadne układy. ☠☠☠ie ją.. :p

Ejj u mnie nic takiego nie ma ;(

My teraz zalapalismy się o włos bo ogólnie przekraczamy ale o 50zł ale dostawałam w tamtym roku i dlatego dostaliśmy

Pije kawke i jem ciasto a Blanka uczy pacierza Lene

Haha dobre! Jak jej idzie nauka? ;-)

Cytat:
Ło boże czyli dostaniemy tysiaka ?
O boże będę siedzieć przed klatką do 18 Leny

Ale to wstecz też działa czy na każde nowe dziecko?

Cytat:
Nic nowego, teraz też tak jest. Moje rodziny do których chodzę w większości mają większe dochody na jednego członka rodziny niż ja :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:31   #4333
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, myślałam o tym, ale po tym jak szefowa mnie załatwiła, nie będę szła z nią na żadne układy. ☠☠☠ie ją..

Ejj u mnie nic takiego nie ma ;(

My teraz zalapalismy się o włos bo ogólnie przekraczamy ale o 50zł ale dostawałam w tamtym roku i dlatego dostaliśmy

Pije kawke i jem ciasto a Blanka uczy pacierza Lene
Ale to chciałaś brać takie zwykłe l4? kurde, może ja tak zrobię?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:44   #4334
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja do swojej tak samo, wracam, ciąża, zwolnienie, poród i macierzyński ;-) Ale wracam juz w lutym i musze trochę popracować bo jakbym miała 80% płacone przez rok to byśmy chyba nie wyżyli ;-)

Ja też kiedyś połamałam u siebie, ale tak ze musiałam zamówić nową i kosztowała mnie majątek!!!!

Nic nowego, teraz też tak jest. Moje rodziny do których chodzę w większości mają większe dochody na jednego członka rodziny niż ja :-(
I pewnie większość oszukuje. Mam sąsiadów w Polsce. Pracują bez umowy albo umowa inaczej do ręki inaczej, oficjalnie dochody na najniższą krajową. Świadczeń pobierają mnóstwo. I co. Potem kasy nie ma dla tych co potrzebują naprawdę i są uczciwi, bo takie nieuczciwe rodziny są do tego pierwsze. Aż patrzeć się nie chce na to. Ech, temat rzeka. Ty to się naoglądasz tego wszystkiego w pracy, podziwiam cię, że to znosisz. Ja bym się chyba zdołowała.
Stary 2015-10-11, 14:11   #4335
masija
Zakorzenienie

Cytat:
I pewnie większość oszukuje. Mam sąsiadów w Polsce. Pracują bez umowy albo umowa inaczej do ręki inaczej, oficjalnie dochody na najniższą krajową. Świadczeń pobierają mnóstwo. I co. Potem kasy nie ma dla tych co potrzebują naprawdę i są uczciwi, bo takie nieuczciwe rodziny są do tego pierwsze. Aż patrzeć się nie chce na to. Ech, temat rzeka. Ty to się naoglądasz tego wszystkiego w pracy, podziwiam cię, że to znosisz. Ja bym się chyba zdołowała.
ja bym nie wytrzymała i bym chciała wygarnąć to co myślę takim ludziom...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 14:41   #4336
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Nie ludzmy się, mamy chory kraj i przepisy. Często widzę rodziny z gromadka dzieci plus laska w ciąży, każde z nich ma telefon tudzież tablet w ręku, rodzice paczka papierosów i ida do kościoła po zupę, do gminy po mieszkanie socjalne, do mopsu po pieniądze i do szkoły po podręczniki i obiady dla dzieci. Po co maja iść do pracy, żeby to stracić i tylko na to pracować?! Niestety jak rząd mowi o pomocy dla najbiedniejszych to ja tak to widzę, bo często ci najbiedniejsi nie wyciagaja tak rąk po wszystko tylko starają się jakoś ciulac te pieniądze
Stary 2015-10-11, 14:44   #4337
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
ja bym nie wytrzymała i bym chciała wygarnąć to co myślę takim ludziom...
Taaa i co to da :/
Stary 2015-10-11, 15:26   #4338
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Znalazłam dam front do tej szuflady. Prawie 40 zł a szuflada widziałam 130 zł.

W ogóle to rodzinne jest śmieszne. Pamiętam że jak Kubę urodziłam to jak usłyszałam ile muszę papierów załatwic żeby złożyć podanie to mi się odechciewa bo wtedy chyba niewiele ponad 50 zł dawali. No ☠☠☠☠a śmiech na sali

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 15:35   #4339
Cos_
Zakorzenienie

Kaja mehja dobrze mowi bedzie pasowac

Z tymi swiadczeniami to jest papierologia dajcie spokoj :/ no ale przy dwojce 150 zl droga nie chodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-11, 15:52   #4340
mehja
Zakorzenienie

Nakarmilam Lile i usnela się więc w ramach relaksu poszlam sama do B. po coś słodkiego. Tak zmarzlam że mi się wyc chce. Niby 6st ale odczuwalna to sporo mniej. Czapke chyba znaczne nosić
Stary 2015-10-11, 16:03   #4341
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Nakarmilam Lile i usnela się więc w ramach relaksu poszlam sama do B. po coś słodkiego. Tak zmarzlam że mi się wyc chce. Niby 6st ale odczuwalna to sporo mniej. Czapke chyba znaczne nosić
to rzeczywiscie zimno.. my dzis byismy na spacerze i bylo fajnie, my lekko ubrani , mala tez.ale wieczorami juz mala w spiworku jezdzi.. dzis wlaczylo sie malej piszczenie i krzyczenie z radosci.a teraz od ponad godziny spi i dalej kiepsko je.. troche malo bo co 4-4,5 godziny po 150 ml...
Stary 2015-10-11, 16:07   #4342
Cos_
Zakorzenienie

U nas tez zimno ale slonecznie naubieralam dzieci i poszlismy na expresowy spacer. A patrzylam na pogode jutro ma byc 3 stopnie.!!!
Stary 2015-10-11, 16:08   #4343
mehja
Zakorzenienie

dobrze że ja nie bralam małej że sobą bo by zmarzla tym bardziej że czapkę ma cienką. Jutro koniecznie musimy jechać po czapkę zimowa dla niej. Ja sobie miałam buty nowe kupić ale nie chciało mi się ruszać z domu i w efekcie chodze w starych w których mnie trochę palce piją bo okazało się że po porodzie mi stopa urosła! Wszystkie moje ulubione buty Cisna mnie w palce ehh
Stary 2015-10-11, 16:20   #4344
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
U nas tez zimno ale slonecznie naubieralam dzieci i poszlismy na expresowy spacer. A patrzylam na pogode jutro ma byc 3 stopnie.!!!
zima idzie??? u mnie 15 stopni albo i wiecej bo dzis bylismy w cienkich bluzkach z TZ i dzinsach na spacerze.. i bylo nam goraco..

Cytat:
dobrze że ja nie bralam małej że sobą bo by zmarzla tym bardziej że czapkę ma cienką. Jutro koniecznie musimy jechać po czapkę zimowa dla niej. Ja sobie miałam buty nowe kupić ale nie chciało mi się ruszać z domu i w efekcie chodze w starych w których mnie trochę palce piją bo okazało się że po porodzie mi stopa urosła! Wszystkie moje ulubione buty Cisna mnie w palce ehh
koniecznie, musicie sie zaopatrzyc na zime, co by nie zmarznac..mi na szczescie stopa nie urosla..bo mam 42,5 .. gdyby urosla to bym smigala w meskich butach tylko
Stary 2015-10-11, 16:34   #4345
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj jak bylam na spacerze to szla dziewczyna z blizniakami i zastanawialam sie jak zima to ogarnąć, ja ze soba i jednym mam problem bo pot po tylku cieknie czasami a plus jeszcze jedno. Brawo TY

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
zima idzie??? u mnie 15 stopni albo i wiecej bo dzis bylismy w cienkich bluzkach z TZ i dzinsach na spacerze.. i bylo nam goraco..

koniecznie, musicie sie zaopatrzyc na zime, co by nie zmarznac..mi na szczescie stopa nie urosla..bo mam 42,5 .. gdyby urosla to bym smigala w meskich butach tylko
Fajnie ze tak ciepło u Was chyba ciężko Ci dobrać fajne buty bo 41 często się spotyka ale 42 juz chyba gorzej?

Do mnie przyszła mama na kawę i wyskoczyłam szybko po ciastka i zapomniałam kupic sobie karmi na mecz mama juz poszla a TZta nie ma i zostaje o suchym pysku wieczorem a pizga strasznie...nie chce zimy ;(
Stary 2015-10-11, 16:40   #4346
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj jak bylam na spacerze to szla dziewczyna z blizniakami i zastanawialam sie jak zima to ogarnąć, ja ze soba i jednym mam problem bo pot po tylku cieknie czasami a plus jeszcze jedno. Brawo TY

Fajnie ze tak ciepło u Was chyba ciężko Ci dobrać fajne buty bo 41 często się spotyka ale 42 juz chyba gorzej?

Do mnie przyszła mama na kawę i wyskoczyłam szybko po ciastka i zapomniałam kupic sobie karmi na mecz mama juz poszla a TZta nie ma i zostaje o suchym pysku wieczorem a pizga strasznie...nie chce zimy ;(

ja mam w lodowce winko i jakies piwko, bo dzis meczyk ogladamy Polska - Irlandia czasem jest ciezko..w Polsce w deichmannie upowalam buty a tutaj sa buty dla kobiet do 43 i czasem wzwyz wiec nie ma tragedii
Stary 2015-10-11, 17:20   #4347
Princesika
Zakorzenienie

To ja w drugą skrajność bo mam 34-35
Stary 2015-10-11, 17:24   #4348
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
To ja w drugą skrajność bo mam 34-35
to ja nie wiem co bym wolala.. w sumie jak sie nie ma coo sie lubi..to sie lubi co sie ma mala spi 2,5 godziny, tz tez spi a mi sie nudzi..
Stary 2015-10-11, 17:43   #4349
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa i co to da :/
no wiem, że nic..
Ale ja bym nie mogła tak pracować.. mordu dokonywałabym chyba
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
nie chce zimy ;(
ja też

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 17:49   #4350
mehja
Zakorzenienie

Princesika jakie malutkie stopki!

TŻ kupił mi na wieczór i karmi i winko rodzynkowe z piwnicy przyniosl. Mam mleko osiągnięte więc chyba Winka się napije bo mam straszna ochotę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości