|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam sobie wcierkę z soku z pokrzywy, brzozy i biostyminy, rozcieńczyłam trochę wodą i sporo natarłam w skórę głowy. Powiem Wam, że dzisiaj troszkę mniej wypadły. Tak gdzieś około 100, ale sporo było złamanych, a nie od cebulek. Do końca dnia jeszcze mi trochę wyjdzie, ale jak na czesanie po umyciu, to u mnie była widoczna poprawa ![]() Czy któraś z Was już stosowała taką wcierkę? Czy u Was też miała taki "błotnisty" kolor, nieprzezroczysty ![]()
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj, mnie po pierwszym razie trochę pomogło, może efekty nie są piorunujące, ale każda, nawet minimalna poprawa mnie cieszy.
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mi sie plakac chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was używa Dove Hair Fall Control? Niedawno widziałam reklamę, ciekawa jestem czy to coś daje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4093 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane Wizazanki
![]() Od jakiegos miesiąca nie sledziłam tego watka, dopiero dzisiaj postanowilam trochę poczytać i nadrobić zaległości. Ja rownież borykam sie z problemem wypadających włosów. Odchudzałam sie gwałtownie, mam zaburzony cykl, problemy rodzinne. Włosy sypały się strasznie. Zaniepokojnona poszłam do dermatologa, ktory przepisał Vitapil i Alpicort, po ktorym dostałam łupiezu a skóra głowy nadal swędzi mnie nieubłaganie mimo iz rozstałam sie z nim dwa tygodnie temu. Piłam napar z pokrzywy i skrzypu, zazywałam skrzypowite, revalid, kupiłam dermene. Załamałam się. Przez miesiąc nie wychodziłam z domu, nie spotykałam sie z nikim bo bylam pewna, ze kazdy zauwazy przezedzenie moich i tak cienkich włosów.Dodam, że były wtedy wakacje, okres, kiedy powinno sie korzystac z zycia najbardziej, Tymczasem ja siedziałam sama w domu, płakałam i wyczesywałam sobie wycieńczone złą dieta włosy. Myślałam o nich 24h na dobę. Modliłam sie, zeby przestały wypadać. Oglądając tv czy czytając gazety zwracałam uwage na piekne włosy kobiet i załamywałam sie jeszcze bardziej. Wydałam tyle pieniedzy w błoto. Bez większych skutków. Nagle uswiadomiłam sobie kilka waznych rzeczy. Nie jestem niewolnicą własnych włosów, nie moge myslec o nich cały czas bo to głupota. Nawet jeśli wypadną mi wszystkie (a nie jest to mozliwe-jak powiedziala lekarka) to co mi po tym? wazne ze odzywam sie (juz) zdrowo, nie jestem kaleką, mam kochających rodziców, brata, przyjaciół (odzyskanych na nowo). Kiedy zbieram teraz z sitka te kilkanaście (a moze kilkadziesiąt? po co mi to wiedzieć?) włosów myslę sobie, że setki kobiet po chemioterapii zazdroszczą mi włosów. Nie robie tego z prózności, ale takie myslenie pozwala mi spojrzec na ten problem z innej strony. I jeszcze jedno. Dopuki nikomu nie mowilam, ze wypadają mi włosy, nikt nie zwracał na to uwagi, ze mam ich mniej. O czym to świadczy? Dzisiaj jestem juz mądrzejsza, nie przejmuje sie włosami, nie mysle o nich chociaż wiadomo, jestem tylko człowiekiem i czasami dopada mnie chwila słabości..ale walcze z tym z całych sił. polecam przeczytać http://www.sekretykobiet.com.pl/artykuly.php?id=1111 mysle, ze choć trochę pomogłam, mam przynajmniej taką szczerą nadzieje, ze komuś przyda się to, co tutaj napisałam ![]() Życzę powodzenia i pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Raczkowanie
|
Nataszko,
bardzo ładnie to napisałaś ![]() ![]() Co do pigułek, to ja też jestem przykładem na to, że po ich odstawieniu wszystko się sypie... Brałam Diane-35. Na trądzik. potem Jeanine. Nie można zazywac pigułek całe zycie i nadszedł czas, żeby zrobic przerwę. W grudniu zeszłego roku wybrałam ostatnie opakowanie, a od marca (lub kwietnia) borykam się z wypadającymi włosami i z .... trądzikiem. Miałam zacząć znowu brać pigułki, ale chyba się wystraszyłam. I nie biorę. Włosy już mi zdecydowanie mniej wypadają, teraz robię co tylko mogę, żeby odrosły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
nataszko.. przeczytałam artykuł z linka... bardzo dużo dał mi do myslenia... i myslę, że czegoś nauczył..
![]() |
#4096 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
bardzo madrze zrobilas ze dalas nam tego linka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Raczkowanie
|
Nataszka, masz świętą rację
![]() Ale z drugiej strony, okropne jest to co same sobie robimy drastycznie odchudzając się ![]() ![]() ![]() Chociaż ostatnio byłam w szoku. Widziałam dziewczynę która miała taką grubą kitę że w garść ciężko byłoby ją złapać ![]() ![]() ![]() ![]()
#4099 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, znalazłam ten wątek w celu znalezienia jakichś rad, a jak zaczęłam czytać (od końca) to się załamałam
![]() ![]() ![]() A tu czytam, że to może już tak zostać ![]() ![]()
#4101 |
Wtajemniczenie
|
Niestety mi tak zaostało..Odstawiłam tabletki 7 lat temu (okolo) i do dzisiaj nie odzyskałam takich włosów jak miałam przedtem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie kiedyś natknełam się na niego przypadkiem kiedy szukałam kolejnych złotych środków na moje włosy. Przeczytałam i od tamtej pory kiedy martwię się wypadaniem, przypominam sobie o nim.. ![]() ![]() Takiego podejścia jakie ma autorka mozna tylko pozazdrościć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
hmmm a jeśli brałam hormony 5-6 miesięcy, a włosy zaczęły mi wypadać 2-3 miesiące od odstawienia, to mozliwe, ze od hormonów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
lipiec na maksa!!! :)
|
ja również bardzo dziękuję za linka do tego artykułu
![]() ![]()
![]() |
#4105 |
Raczkowanie
|
jakos parę miesięcy temu też miałam problemz wypadaniem włosów i zaprzyjaźniona fryzjerka poleciła mi tabletki SILICA, niedrogie, ok 20 zł.. i pamiętam, że po skończeniu opakowania efekty były - włosy mocniejsze, nie wypadały garściami no i paznokcie też się zrobiły mocne
![]() terazz znowu zauważyłam, że włosy wyłażą mi garściami, no i jutro lecę doapteki, bo boję się, że nic mi na tej głowie nie zostanie ):
#4106 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Dodam cos od siebie, Ja ogolnie mam slabe i cienkie wlosy z tendencja do "opuszczania mnie", Pamietam ze to co mi pomoglo to tabletki GELACET , niestety mozna je dostac tylko w Niemczech :-((((((((( Bierze sie 9 dziennie przez pierwsze 3 tyg, Bylam bardzo zadowolona Sa to tabletki ktore stosuja ludzie po chemioterapii Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
![]() efekt: tak jakby znowu linieję ![]() może dla równowagi napiszę, że mi po dostawieniu tabletek włosy nie wypadały (w każdym razie nie na tyle żebym to zauważyła ![]() aaaa i kupiłam Vita - Femin ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Przyczajenie
|
Witam moje panie
![]() Po dośc długiej nieobecności jestem tu znowu z Wami. A więc. Kiedyś tam (2mce temu) byłam u genialnej pani dermatolog która przepisała mi toniki do wcierania w skóre glowy-totalna strata pieniędzy. Bylam ostatnio u mojej fryzjerki-ściełam wloski ![]() Będe z Wami moje panie w ciągłym kontakcie-bede zdawac relacje co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.