|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Lozeczko TZ wybieral, wozek wspolnie. Jedziemy do jakiegos budowlanegi farby zobaczyc, co byloby najlepsze....
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Casa fajny ten wózek, gondola wydaje się głęboka.
U nas dziś malowanie, tak wiem ze niedziela, ale jak mąż nie ma kiedy to trzeba w niedziele. Ale już nie dużo zostało. Dziś tylko salon odswierzymy, bo trzeba meble poprzestawiac. W przyszłym tygodniu może ta ścianę w sypialni. Kołyske też dziś skończył malować, także powoli do przodu. |
|
|
|
#4503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam pojęcia Tylko, że to nie jest ból brzucha, to jest całkowicie z boku, w ogóle nie na brzuchu. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo jak jeszcze gorzej boli to może jedz na ip. Nie mam pojęcia co może oznaczać taki ból. A dzidziusia czułas dzisiaj ?
|
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
Casaa a co to za wózek? Bo wyglada fajnie
Co do wielorazowek... Pierwszy syn miał bardzo wrażliwa skore i wiecznie chrosty... Drogi juz nie... Wiec cieżko znaleźć w tym zależność. Napewno trzeba je zmieniać cześciej niż wielo... I trzeba tego pilnować... Cześciej zdarzają sie przecieki. Z jednorazówki kupsko wylazlo nam raz... Przy wielo... Hmmm duzo wiec z automatu przebieranie całego dziecka... Napewno trzeba sie przygotować ze torba na spacer musi byc większa... Bo zajmują wiecej miejsca. Trzeba je miec gdzie trzymać i czesto prac... I fakt jest taki ze sa większe- dupcia w nich tez jest większa... I jedyna obawa jaka miałam to fakt ze przy jednorazowkach dziecko leży płasko... Przy wielo - Hmmm nie wiem jak to określić- dupcia siła zeczy jest wyżej przez grubość pieluszki i bez znaczenia czy to otulacz z tetra, bambusem, czy sio, aio, czy jakie one tam teraz maja nazwy. Mimo wszystko nie żałuje ze ich używaliśmy... Miałam na to czas i mogłam go poświecić na pranie, prasowanie i kokocenie przy małym ))Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Uaoo z boku? Czy z tylu i promieniuje na bok? Mocz miałaś robiony? Moze to nerka? Jak ci ktoś przyłoży z tylu rękę płasko a druga w nią puknie to boli bardziej?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mała szaleje, więc wiem, że jest wszystko dobrze. A ból taki sam mam już parę dni pod rząd, ale właśnie zazwyczaj na wieczór się nasila. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Taki ból trochę na plecy idzie, najbardziej boli pod żebrem. Mocz dobry (coś tak zawyżone, ale dobry). ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Znalazłam tą koszulę w promocji http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...687616392.html tańsza o całe 10 zł niż rozmiar XL, a dużo się nie różnią więc zamówię tą.
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kamilka nigdy jakoś nie pomyślałam, że pupa będzie wyżej, a to faktycznie tak będzie. Ja przez pierwsze tygodnie chciałam tez pampersy.a dopiero później wprowadzić wielo.
Uaoo dobrze, że mała się rusza to o nią nie musisz się martwić, ten ból to naprawdę dziwna sprawa. |
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Nerka to boli z tylu i czasem bok, ale tak poniżej żeber- nie pod spodem- przynajmniej mnie tak bolało jak miałam atak piasku... Ale ból okropny- i tabletki bez recepty nie pomagały, nawet wymiotowałam z tego bólu
w pewnym momencie to juz nawet to pukanie nic nie dawało bo promieniowało to na wszystkie strony...paskudne doświadczenie. Jedz moze na IP bo szkoda ryzykować... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
kinga mój też dziś malował pokój, pomalowałaby cały ale mu farby brakło.
uaoo to może być ból pochodzący od kamieni jeżeli takie posiadasz.. powinno przejść do jutra. |
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam o tym na blogu jakoś Parę miesięcy do tyłu - i dałam linki i mniej więcej tam ogarnęłam wszystkie informacje i można łatwo to ogarnąć Cytat:
A nie brałam jakieś dwa tygodnie magnezu bo zapominalam i nic mi nie było a teraz muszę zacząć znowu najwyraźniej ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- My jednak jutro domalujemy
|
||
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, wozek to Coto Baby Latina.
Uaoo, moze od ciaglego siedzenia... Ja tez mam wszystkie zajecia (8-20) w jednej sali i wiem co czujesz :-( natomiast no bol jest bardzo niepokojacy. Kiedykolwiek przed ciaza mialas podobny? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie jak siedzę wyprostowana ból jest mniejszy dlatego w szkole się nie ruszałam prawie, bo przy chodzeniu bądź staniu ból jest okropny. Przed ciążą nigdy takiego bólu nie miałam.
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piasek nerkowy, stadium przed kamienami
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, pytanie podstawowe, z ktorej strony Cie boli?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje za wytłumaczenie.
z lewej.
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba juz pisalam,ale powtorze sie-podziwiam was za chec uzywania wielorazowek :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek myślę używać tak czy siak jednorazowek tak z miesiąc od porodu zanim ja się ogarnę i przyzwyczaje do dziecka
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Ja jestem chyba zbyt leniwa na takie cos:-D
|
#4522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie tez bolało z boku/tylu pod żebrem. Okazało sie że zapalenie układu moczowego. W badaniach 2 dni wczesniej mocz był ok, w szpitalu juz nie. Podobno często w ciazy sa problemy przez zastoje. U mnie bez antybiotyku sie nie obyło. Na twoim miejscu pojechalabym na IP i sprawdziła. Każdy stan zapalny jest zagrożeniem. |
||
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, no to raczej w kierunku ukl moczowego.... Najlepiej dzis izbe zalicz bo z miejsca zrobia Ci badania, a zwykly lab to wiadomo...
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
Dodatkowo w szpitalu zrobią ci od razu USG układu moczowego. Nie ma co płakać tylko jechać.
|
|
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Uaoo piasek to objawy jak kamień- tylko drobniutkie- kamienie sa większe.
Viki miałam otulacze, pieluszki z kieszonka i takie z wkładami dopinanymi napami w w konkretnych rozmiarach i te " rosnące" z dzieckiem. Z mojego doświadczenia lepsze zapinania na napy- bo rzepy z czasem sie niszczą. Moze nie w pół roku... Ale przy pieluchowaniu cały czas juz dla kolejnego dziecka sie nie nadawały... Niestety nie powiem wam jakie dokładnie miałam bo to juz 6 lat minęło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może poczekam do jutra? jak ból się nie zmniejszy to pojadę?
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Boli cíe juz kilka dni,ja bym jechala teraz
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym jechala
nigdy nie wiadomo czy nie będzie trzeba antybiotyku jak się czeka dłużej z takimi rzeczami
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
No ale sama piszesz, że boli już od KILKU dni. Serio myślisz, że przejdzie?
Tak jak dziewczyny pisały - kazdy stan zapalny jest zagrozeniem dla dziecka, po co tak ryzykować? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Ja w pracy chodzę bardzo dużo, specjalnie nie drukuję np. wsszystkiego na raz, tylko partiami, zeby potem po to iść (mamy taka wielką drukarkę na korytarzu). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

Tylko, że to nie jest ból brzucha, to jest całkowicie z boku, w ogóle nie na brzuchu. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
wiec z automatu przebieranie całego dziecka... Napewno trzeba sie przygotować ze torba na spacer musi byc większa... Bo zajmują wiecej miejsca. Trzeba je miec gdzie trzymać i czesto prac... I fakt jest taki ze sa większe- dupcia w nich tez jest większa... I jedyna obawa jaka miałam to fakt ze przy jednorazowkach dziecko leży płasko... Przy wielo - Hmmm nie wiem jak to określić- dupcia siła zeczy jest wyżej przez grubość pieluszki i bez znaczenia czy to otulacz z tetra, bambusem, czy sio, aio, czy jakie one tam teraz maja nazwy. 

21.06.2014r.