|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Oczywiście się myliła, Tusia ma alergię na zimno:/Cytat:
A ja sama znam dwie pary, gdzie nie udawało się począć dziecka naturalnie i dopiero jak adoptowali, to zaszli w ciążę. Ale oczywiście normalnie wychowują te adoptowane dzieci ![]() Cytat:
a może dostaniecie tez w prezencie jak już Mati się urodzi
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś mam gołąbki w sosiku pomidorowym, wczoraj zrobiłam dwa wielkie gary
.Mam też ochotę na barszczyk czysty i na spaghetti bolonese i na kapuśniak , ale zjadłabym tylko oczami Zauważyłam, ze w pozycji siedzącej mały strasznie kopie, widocznie miejsca mu się mniej robi jak tak siadam. W ogóle kopie po całych dniach przez przerwy, jedynie po niektórych rzeczach kopniaki są silniejsze, np. jak siedzę albo zjem coś ostrego. Piłkarz będzie, mąż już coś przebąkiwał, że może Milan damy na imię, od jego klubu ukochanego .---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż się śmiał, że już lepiej będzie jak on powie mamie, że przyjdziemy na kwaśnice |
|
|
|
|
#995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi siostra planuje kupić na odwiedziny, więc na razie sobie głowy nie zawracam ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
. Pilnuje głównie, żebym sie nie przemęczała, nie dźwigała, moich wizyt i czy tabletki mam.
|
||
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trochę niezręcznie samemu sugerować, ale może sami wpadną na ten pomysł Motyl dobrze, że Tż są tacy domyślni chociaż w tym czasie normalnie nie mam na co narzekać, ale czasem trzeba wprost zasugerować co i jak
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniam mniam---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() fajną macie tę córeczkę, bardzo udany egzemplarz![]() Kwaśnica=kapuśniak? Moja mama robi czaaaadowy kapuśniak i znowu mi zrobiłaś ochotę
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W snach wychodzą nasze obawy, których jeszcze nie jesteśmy nawet świadome Pewnie im bliżej porodu tym snów będzie więcej i więcej
|
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja w życiu by się nie przyznała teściowej,że nie umiem czegoś ugotować. Akurat moja teściowa gotuje tak sobie, ale dosmaczyć nie potrafi, a kapustę kiszoną tak wymoczy w wodzie, że zero smaku zostaje Kiedyś nawet babcia męża ( matka teściowej) walnęła na Wigilii: ależ ta moja córka niekuchliwa. Teściowa po prostu wychodzi z założenia, ze każdy może sobie na talerzu doprawić, bo każdy lubi inaczej- też mądrze pomyślane. Ja początku małżeństwa gotowałam strasznie, bo nie umiałam, teraz za to smakuje mężowi bardzo ( przytył prawie 20 kg, mówi, że to przez moje gotowanie) , często mówi przy swojej mamie, że nie ma to jak moja kuchnia. Kiedyś teściowa sie obruszyła, że jak to, przecież tyle lat jadł jej i dobrze było, na co on palnął: bo wtedy nie znałem innej kuchni. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy w miare udane 😊 Lilce kupiłam nowe leginsy z hm za 7 zl, ni to bluzeczkę ni to sukienke z next za 2,50, bluzę Disney za 2,25...oprocz tego duuuzo rzeczy dla P 😊 M in kombinezon za 7 zl 😊
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo śniło mi się też, że byłam na spacerze i dziecko zaczęło płakać, a ja nie umiałam go wyjąć z wózka i prawie upuściłam
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wikipedia mówi, że na Żywiecczyznie robią też na rybich łbach na wigilie https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwa%C5%9Bnica |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem.
Bo Golce śpiewali o kwaśnicy wszak, a oni są z mojego regionu ( nota bene jeden ma niedaleko mojej babci chatę )
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój teść kiedyś rzucił takim tekstem na głos, że nie wiedziałam, czy to miał być komplement, czy obraza... a powiedział, że najwidoczniej mam inne ciekawsze zalety, które odpowiadają płci przeciwnej. |
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-28 o 12:34 |
||
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się,że smakowo pewnie niewiele się różnią, bo i tak kapucha dominuje ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Tiaaa.... miałam piec ciasto cynamoowe jogurtowe, wczoraj poczyniłam zakupy, a teraz patrzę,że nie mam podstawowego składnika-cynamonu...to popiekłam
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sędzina w aktach miała, 2kę dzieci adoptowanych - i zapytała kobietę (matkę adopcyjną) jak się dzieci dogadują, a ta odpowiadam, że najstarsza 2ka bardzo dobrze, a bliźniaki się strasznie już przywiązały. Sędzina na to - jakie bliźniaki. A kobieta odpowiada, a widzi Pani jak nam los wynagrodził to wszystko, bo w zeszłym roku urodziłam bliźniaki i wszyscy mówili, że to cud, że zaszłam w ciążę (kobieta po 40ce). Ta moja znajoma, która jest ławnikiem opowiadała mi to z łzami w oczach, tak się wzruszyła
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie różnica jednak spora.
|
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jedna rzecz z głowy ![]() ja robie kurczaka w papirusie z kaszą i dodatkami Cytat:
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie wypasione ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- jejjju taka piękna pogoda za oknem, a mnie tak łepetyna boli, że nie wiem, co ze sobą zrobić |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście jak najszybciej bo ja mam straszne smaki na kwaśne
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-28 o 12:48 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Potem pokaże resztę...poki co grzeję (rozmrażam) fasolkę bo nie chce mi się nic gotowac 😉
W razie jak bym juz miała nie byc w mieście przed glukoza to juz dzis ja kupiłam żeby miec...i nie latac z rana po aptekach |
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Hah przez was zgłodniałam i skonstruowałam na szybko tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone
A tyłek rośnie |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja każdą zupę robię na takim ala rosołku z drobiu z warzywami i potem tylko zależy co ma być dodaję
Nawet barszczyk na skrzydełkach z marchewką, pietruchą, selerem, przyprawami i do tego buraczki. TŻ sie dziwi bo jego Mama na wodzie gotowała. Mnie kuchnia Teściowej smakuje, tylko ja ciut bardziej doprawiam. Ale jest mistrzynią wszelakich surówek i sałatek!!I jej pasztet z królika ehhh rozmarzyłam się.... Na 17 listopada mamy wizytę w Ujastku na echo serduszka... Oby było dobrze
|
#1018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja chyba wolę nieoryginalną kwaśnicę .---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Figa ja zawsze chodzę na połówki i zawsze coś tam kupię...nieraz się szmateksowo ubiorę za tyle że bielizna mnie drożej kosztuje...Miałam już nic nie kupować dla Lilki ale ja mam bzika...a jakie były ciuszki dla takich maleńkich dziewczyneczek
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie pyszności do jedzenia
Mnie tak parę dni temu naszło na makaron z sosem, zakupiłam w Lidlu taki świeży z tygodnia włoskiego i od poniedziałku leży, bo nie mogę nic jeść, tak mi pełno Dziś specjalnie zjadłam tylko jogurt rano, może przed wieczorem uda się w końcu wcisnąć ten makaron ![]() Fajnie, że piszecie o tym odchodzeniu wód płodowych, zawsze się zastanawiałam jak to będzie jak to nastanie i zawsze bałam się o wyrko Faktycznie, gumowane prześcieradło to dobry pomysł. Gdzie polecacie poszukać takiego?Elena_22 pisałaś, że dzieć kopie w pozycji siedzącej. O to to, no dokładnie. Teraz mi co raz ciężej zasiąść do stoły, czy do kompa, bo czasem tak rąbnie, żę aż łzy się zakręcą. To co będzie potem ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Tak samo gotuję zupy A moja teściowa nie gotuje wcale. Czasem nawet wody na herbatę jej się nie chce nastawić. Ale to już temat rzeka i no comment.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Oczywiście się myliła, Tusia ma alergię na zimno:/

ufff to mnie pocieszyłaś 
, ale zjadłabym tylko oczami
.
nie muszę mówić, że jak mój przyjeżdża to wpycha we mnie tyle tego, że ruszyć się nie mogę 

jak dla mnie wypasione 
Ślub
Mnie tak parę dni temu naszło na makaron z sosem, zakupiłam w Lidlu taki świeży z tygodnia włoskiego i od poniedziałku leży, bo nie mogę nic jeść, tak mi pełno