Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 12:03   #991
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
o właśnie, kot, pies winien każdej alergii.... już to widzę jak byle krosta na twarzy małej i będą "alergia na kota"

Kaaasi ja już Ci pisałam, że w poprzedniej ciąży też miałam mniejszy brzuch, na tyle mały, że na porodówce odetchneli z ulgą jak powiedziałam, że rodzę w terminie. Taka Twoja uroda ;-)
Tusi tej zimy zaczęły wyskakiwać plamy i ja zauważyłam,że zawsze kiedy wychodziłyśmy na mroźne lub wilgotne powietrze. Moja T. cały czas oczywiście twierdziła,że to odkota Oczywiście się myliła, Tusia ma alergię na zimno:/

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Tak szczerze powiedziawszy, to wiele absurdów jest związanych z adopcją
Ja bardzo tego chciałam i nie chciałam zwlekać z dzieckiem, bo za 1,5 miesiąca stuknie mi 33, a mąż jeszcze starszy. Ale mieszkamy w kawalerce i dopiero za 2 może 3 latka będziemy mogli zmienić mieszkanie na większe.
Gdybym chciała adoptować dziecko, to z miejsca by mnie skreślili ze względu na warunki mieszkaniowe. A to, że moglibyśmy dziecku zapewnić wiele miłości - jest bez znaczenia.
Ale jakbyśmy sobie "narobili" własne dzieciaki powiedzmy 4kę, czy 5kę, to nikt by palcem nie kiwnął... że jak to w takim małym mieszkaniu?
Poza tym odrzucono by nas z innego powodu - możemy mieć własne biologiczne dziecko. niestety znam taki przypadek, że małżeństwo od kilku lat starało się o dziecko bezskutecznie, w końcu zdecydowali się na adopcję... ale ale... skoro nie wykorzystali wszystkich metod (inseminacja, in vitro), to istniało "ryzyko", że jednak będą mieli biologiczne. Dlatego zostali skreśleni.
Absurd totalny.
Chociaż z drugiej strony wiem też, skąd się takie decyzje biorą, bo są też i takie przypadki, że małżeństwo starające się o adopcję, doczekało się biologicznego (bo kobieta się odblokowała psychicznie i zaszła niespodziewanie w ciążę) i odstępowało od adopcji... a dla dzieciaka, który ich poznał to ogromna trauma.
Także każdy kij ma 2 końce jak to mówią.
Ale przecież są możliwości, aby odpowiednio zweryfikować kandydatów - jakieś testy psychologiczne itp., czy też odpowiednio przeprowadzony wywiad.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

eee tam po prostu nie jesteś przesadnie nadopiekuńczą matką, a to nie oznacza braku miłości, czy tego, że nie nadajesz się na mamę.
Na pewno jesteś świetną mamuśką
same absurdy. I to samo z tym wiekiem między rodzicami a dzieckiem.
A ja sama znam dwie pary, gdzie nie udawało się począć dziecka naturalnie i dopiero jak adoptowali, to zaszli w ciążę. Ale oczywiście normalnie wychowują te adoptowane dzieci

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
figa poważnie ? ufff to mnie pocieszyłaś mój Tż 3600 ważył, ja 2700 więc do 3 kg jak dobiję to chyba będzie ok
Mamusie czyli z zakupem leżaczka teoretycznie też można się wstrzymać do czasu jak się urodzi ? nie jest potrzebny od razu tak wnioskuję po tym co wcześniej pisałyście ciężko to wszystko naraz ogarnąć, a mieszkania nie chce zagracać póki co
Oczywiście, jeszcze masz czas a może dostaniecie tez w prezencie jak już Mati się urodzi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:08   #992
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja dziś mam gołąbki w sosiku pomidorowym, wczoraj zrobiłam dwa wielkie gary .
Mam też ochotę na barszczyk czysty i na spaghetti bolonese i na kapuśniak , ale zjadłabym tylko oczami , bo miejsca w brzuchu nie ma dla żołądka.
Zauważyłam, ze w pozycji siedzącej mały strasznie kopie, widocznie miejsca mu się mniej robi jak tak siadam.
W ogóle kopie po całych dniach przez przerwy, jedynie po niektórych rzeczach kopniaki są silniejsze, np. jak siedzę albo zjem coś ostrego. Piłkarz będzie, mąż już coś przebąkiwał, że może Milan damy na imię, od jego klubu ukochanego .

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

eee tam po prostu nie jesteś przesadnie nadopiekuńczą matką, a to nie oznacza braku miłości, czy tego, że nie nadajesz się na mamę.
Na pewno jesteś świetną mamuśką
Dziękuję
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:09   #993
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
czy my mamy tego samego Tż ? przyznaj, że miło jak ktoś się martwi i pyta, ale po raz kolejny to irytuje jak nie powiem co nie muszę mówić, że jak mój przyjeżdża to wpycha we mnie tyle tego, że ruszyć się nie mogę

to się wstrzymam bo niby wszystko wydaje się potrzebne, ale na ten pierwszy miesiąc po to tylko fotelik, wózek, łóżeczko, wanienka no tak tylko

to by mi pasowało bo zwykle wszyscy kupują ubranka a ja tych już mam sporo więc chyba zasugeruję to czego brak
mój jest w domu na co dzień a i tak mi się każe spowiadać co jadłam. I nawet jak go nie proszę to mi przywozi ze sklepu pyszności- oczywiście nie tylko słodycze, bo oczywiście też owocki które uwielbiam i jakieś jogurty

Stary 2015-10-28, 12:11   #994
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Mam też ochotę na barszczyk czysty i na spaghetti bolonese i na kapuśniak , ale zjadłabym tylko oczami , bo miejsca w brzuchu nie ma dla żołądka.
Zauważyłam, ze w pozycji siedzącej mały strasznie kopie, widocznie miejsca mu się mniej robi jak tak siadam.
W ogóle kopie po całych dniach przez przerwy, jedynie po niektórych rzeczach kopniaki są silniejsze, np. jak siedzę albo zjem coś ostrego. Piłkarz będzie, mąż już coś przebąkiwał, że może Milan damy na imię, od jego klubu ukochanego .
moja teściowa robi pyszną kwaśnnicę, ja nie umiem takiej zrobić Podpuściłam córę, że pójdzie do babci popatrzeć jak się robi kwaśnicę, a ta do mnie, że lepiej jak weźmie przepis. Tłumaczę, że babcia się będzie śmiała, to ta do mnie, że w takim razie ona to namaluje u siebie w notesie, to babcia się nie zorientuje, że my nie umiemy takiej zrobić Tż się śmiał, że już lepiej będzie jak on powie mamie, że przyjdziemy na kwaśnice
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:15   #995
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie czyli z zakupem leżaczka teoretycznie też można się wstrzymać do czasu jak się urodzi ? nie jest potrzebny od razu tak wnioskuję po tym co wcześniej pisałyście ciężko to wszystko naraz ogarnąć, a mieszkania nie chce zagracać póki co
Wydaje mi się ,ze spokojnie możesz poczekać, a może dostaniesz od kogoś, goście przecież często pytają, co kupić, czego rodzicom brakuje albo się przyda?
Mi siostra planuje kupić na odwiedziny, więc na razie sobie głowy nie zawracam

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
czy my mamy tego samego Tż ? przyznaj, że miło jak ktoś się martwi i pyta, ale po raz kolejny to irytuje jak nie powiem co nie muszę mówić, że jak mój przyjeżdża to wpycha we mnie tyle tego, że ruszyć się nie mogę
Mi maż tak szalał przy pierwszym dziecku, teraz spokojnie, bez przesady ale i bez olewki . Pilnuje głównie, żebym sie nie przemęczała, nie dźwigała, moich wizyt i czy tabletki mam.
Stary 2015-10-28, 12:15   #996
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
moja teściowa robi pyszną kwaśnnicę, ja nie umiem takiej zrobić Podpuściłam córę, że pójdzie do babci popatrzeć jak się robi kwaśnicę, a ta do mnie, że lepiej jak weźmie przepis. Tłumaczę, że babcia się będzie śmiała, to ta do mnie, że w takim razie ona to namaluje u siebie w notesie, to babcia się nie zorientuje, że my nie umiemy takiej zrobić Tż się śmiał, że już lepiej będzie jak on powie mamie, że przyjdziemy na kwaśnice
córa dobra kombinatorka
Cytat:
Wydaje mi się ,ze spokojnie możesz poczekać, a może dostaniesz od kogoś, goście przecież często pytają, co kupić, czego rodzicom brakuje albo się przyda?
Mi siostra planuje kupić na odwiedziny, więc na razie sobie głowy nie zawracam
to by mi pasowało najlepiej trochę niezręcznie samemu sugerować, ale może sami wpadną na ten pomysł

Motyl dobrze, że Tż są tacy domyślni chociaż w tym czasie normalnie nie mam na co narzekać, ale czasem trzeba wprost zasugerować co i jak

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:18   #997
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Dziękuję
już wiem co zrobię niebawem mniam mniam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Dobre/ fajną macie tę córeczkę, bardzo udany egzemplarz

Kwaśnica=kapuśniak?

Moja mama robi czaaaadowy kapuśniak i znowu mi zrobiłaś ochotę

Stary 2015-10-28, 12:24   #998
spuchnieta
Raczkowanie

Cytat:
W tym jednym zdaniu zawarłaś wszystko o krk Dlatego już tam nie mieszkamy.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

A mi się śniło, że wróciliśmy z dzieckiem ze szpitala. A ono tylko oczami przewracało o rozglądało się dookoła... ani nie płakało, ani żadnego gaworzenia... i raptem mnie oświeciło, o bosheee przecież ja ani razu go nie nakarmiłam, a to już kilka dni od urodzenia
skąd się takie sny biorą
haha nieźle W snach wychodzą nasze obawy, których jeszcze nie jesteśmy nawet świadome Pewnie im bliżej porodu tym snów będzie więcej i więcej
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:25   #999
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieci są niezawodne .
Ja w życiu by się nie przyznała teściowej,że nie umiem czegoś ugotować.
Akurat moja teściowa gotuje tak sobie, ale dosmaczyć nie potrafi, a kapustę kiszoną tak wymoczy w wodzie, że zero smaku zostaje .

Kiedyś nawet babcia męża ( matka teściowej) walnęła na Wigilii: ależ ta moja córka niekuchliwa.
Teściowa po prostu wychodzi z założenia, ze każdy może sobie na talerzu doprawić, bo każdy lubi inaczej- też mądrze pomyślane.

Ja początku małżeństwa gotowałam strasznie, bo nie umiałam, teraz za to smakuje mężowi bardzo ( przytył prawie 20 kg, mówi, że to przez moje gotowanie) , często mówi przy swojej mamie, że nie ma to jak moja kuchnia. Kiedyś teściowa sie obruszyła, że jak to, przecież tyle lat jadł jej i dobrze było, na co on palnął: bo wtedy nie znałem innej kuchni.
Stary 2015-10-28, 12:26   #1000
agaczilla21
Zakorzenienie

Zakupy w miare udane 😊 Lilce kupiłam nowe leginsy z hm za 7 zl, ni to bluzeczkę ni to sukienke z next za 2,50, bluzę Disney za 2,25...oprocz tego duuuzo rzeczy dla P 😊 M in kombinezon za 7 zl 😊
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151028_004.jpg (112,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151028_005.jpg (101,0 KB, 27 załadowań)
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:26   #1001
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kwaśnica=kapuśniak?

Wydaje mi się, ze co region, to inna nazwa tego samego .
Stary 2015-10-28, 12:27   #1002
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spuchnieta Pokaż wiadomość
haha nieźle W snach wychodzą nasze obawy, których jeszcze nie jesteśmy nawet świadome Pewnie im bliżej porodu tym snów będzie więcej i więcej
Pewnie tak bo śniło mi się też, że byłam na spacerze i dziecko zaczęło płakać, a ja nie umiałam go wyjąć z wózka i prawie upuściłam
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:28   #1003
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Zakupy w miare udane 😊 Lilce kupiłam nowe leginsy z hm za 7 zl, ni to bluzeczkę ni to sukienke z next za 2,50, bluzę Disney za 2,25...oprocz tego duuuzo rzeczy dla P 😊 M in kombinezon za 7 zl 😊
Zakupy udane a kombinezon rewelacja . Jesteś mistrzynią okazji .
Stary 2015-10-28, 12:28   #1004
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
już wiem co zrobię niebawem mniam mniam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Dobre/ fajną macie tę córeczkę, bardzo udany egzemplarz

Kwaśnica=kapuśniak?

no właśnie nie, kwaśnica i kapuśniak to dwie różne zupy. Teściowa mówi, że oryginalnie kwaśnice robiło się na świńskim ryju przy świniobiciu. Tak czy inaczej to duża ilość kwasu z kapusty z gotowanym mięsem.
Wikipedia mówi, że na Żywiecczyznie robią też na rybich łbach na wigilie https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwa%C5%9Bnica
Stary 2015-10-28, 12:30   #1005
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, ze co region, to inna nazwa tego samego .
No właśnie nie wiem.

Bo Golce śpiewali o kwaśnicy wszak, a oni są z mojego regionu ( nota bene jeden ma niedaleko mojej babci chatę )

Stary 2015-10-28, 12:30   #1006
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci są niezawodne .
Ja w życiu by się nie przyznała teściowej,że nie umiem czegoś ugotować.
Akurat moja teściowa gotuje tak sobie, ale dosmaczyć nie potrafi, a kapustę kiszoną tak wymoczy w wodzie, że zero smaku zostaje .

Kiedyś nawet babcia męża ( matka teściowej) walnęła na Wigilii: ależ ta moja córka niekuchliwa.
Teściowa po prostu wychodzi z założenia, ze każdy może sobie na talerzu doprawić, bo każdy lubi inaczej- też mądrze pomyślane.

Ja początku małżeństwa gotowałam strasznie, bo nie umiałam, teraz za to smakuje mężowi bardzo ( przytył prawie 20 kg, mówi, że to przez moje gotowanie) , często mówi przy swojej mamie, że nie ma to jak moja kuchnia. Kiedyś teściowa sie obruszyła, że jak to, przecież tyle lat jadł jej i dobrze było, na co on palnął: bo wtedy nie znałem innej kuchni.
A ja od początku nie kryłam się przed teściową, że nie potrafię gotować
A mój teść kiedyś rzucił takim tekstem na głos, że nie wiedziałam, czy to miał być komplement, czy obraza... a powiedział, że najwidoczniej mam inne ciekawsze zalety, które odpowiadają płci przeciwnej.
Stary 2015-10-28, 12:32   #1007
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie udało mi się trafić takich okazji, świetne te ciuszki

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
A mój teść kiedyś rzucił takim tekstem na głos, że nie wiedziałam, czy to miał być komplement, czy obraza... a powiedział, że najwidoczniej mam inne ciekawsze zalety, które odpowiadają płci przeciwnej.
ja bym strzeliła buraka

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2015-10-28 o 12:34
Stary 2015-10-28, 12:36   #1008
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie, kwaśnica i kapuśniak to dwie różne zupy. Teściowa mówi, że oryginalnie kwaśnice robiło się na świńskim ryju przy świniobiciu. Tak czy inaczej to duża ilość kwasu z kapusty z gotowanym mięsem.
Wikipedia mówi, że na Żywiecczyznie robią też na rybich łbach na wigilie https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwa%C5%9Bnica
wikipedia wyjaśni wszystko

Ale wydaje mi się,że smakowo pewnie niewiele się różnią, bo i tak kapucha dominuje

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Tiaaa.... miałam piec ciasto cynamoowe jogurtowe, wczoraj poczyniłam zakupy, a teraz patrzę,że nie mam podstawowego składnika-cynamonu...to popiekłam

Stary 2015-10-28, 12:37   #1009
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Tusi tej zimy zaczęły wyskakiwać plamy i ja zauważyłam,że zawsze kiedy wychodziłyśmy na mroźne lub wilgotne powietrze. Moja T. cały czas oczywiście twierdziła,że to odkota Oczywiście się myliła, Tusia ma alergię na zimno:/

same absurdy. I to samo z tym wiekiem między rodzicami a dzieckiem.
A ja sama znam dwie pary, gdzie nie udawało się począć dziecka naturalnie i dopiero jak adoptowali, to zaszli w ciążę. Ale oczywiście normalnie wychowują te adoptowane dzieci

Oczywiście, jeszcze masz czas a może dostaniecie tez w prezencie jak już Mati się urodzi
Znajoma jest ławnikiem w sądzie rodzinnym i kiedyś opowiadała mi o takim małżeństwie, które adoptowało 2kę dzieci, 3cie dziecko przebywało u nich na zasadzie rodziny zastępczej i jak jego sytuacja prawna się wyjaśniła, to wystąpili z wnioskiem o adopcję.
Sędzina w aktach miała, 2kę dzieci adoptowanych - i zapytała kobietę (matkę adopcyjną) jak się dzieci dogadują, a ta odpowiadam, że najstarsza 2ka bardzo dobrze, a bliźniaki się strasznie już przywiązały. Sędzina na to - jakie bliźniaki. A kobieta odpowiada, a widzi Pani jak nam los wynagrodził to wszystko, bo w zeszłym roku urodziłam bliźniaki i wszyscy mówili, że to cud, że zaszłam w ciążę (kobieta po 40ce).
Ta moja znajoma, która jest ławnikiem opowiadała mi to z łzami w oczach, tak się wzruszyła
Stary 2015-10-28, 12:37   #1010
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
wikipedia wyjaśni wszystko

Ale wydaje mi się,że smakowo pewnie niewiele się różnią, bo i tak kapucha dominuje
Jak usłyszałam od tż kwaśnica, to też tak myślałam, a różnica spora. W kapuśniaki czuć w snaku, że coś innego w tym pływa. Kwaśnica jest specyficzna, jak to pierwszy raz zobaczyłam to sobie pomyślałam, że teściowej się coś pomyliło i ugotowała mięso w wodzie z niewielką ilością kapusty Dla mnie różnica jednak spora.
Stary 2015-10-28, 12:38   #1011
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja sie boje ze odejda mi na uczelni przy calej grupie a jeszcze jak bedr stala przed wszystkomo i mowila prezentacje =:O

Elena ale suchary walisz dzis :-D

Mpwilam wam kiedyś ze kolezanka w konkursie stokke grala dla mnie o wozek i wygrala kocyk. Oto on
Fajny kocyk
i jedna rzecz z głowy

Cytat:
Jejuuuuuuu....
Nie mam totalnie pomysłu na obiad
ja robie kurczaka w papirusie z kaszą i dodatkami
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja naoglądałam się Matrixa ostatnio i śniło mi się że urodziłam wybrańca, który ma uratować świat Mój M stwierdził że w takim układzie on cieszy się że nie śni
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:45   #1012
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to w miarę udane jak dla mnie wypasione

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

jejjju taka piękna pogoda za oknem, a mnie tak łepetyna boli, że nie wiem, co ze sobą zrobić
Stary 2015-10-28, 12:47   #1013
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jak usłyszałam od tż kwaśnica, to też tak myślałam, a różnica spora. W kapuśniaki czuć w snaku, że coś innego w tym pływa. Kwaśnica jest specyficzna, jak to pierwszy raz zobaczyłam to sobie pomyślałam, że teściowej się coś pomyliło i ugotowała mięso w wodzie z niewielką ilością kapusty Dla mnie różnica jednak spora.
No to muszę spróbować kwaśnicy oczywiście jak najszybciej bo ja mam straszne smaki na kwaśne

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2015-10-28 o 12:48
Stary 2015-10-28, 12:47   #1014
agaczilla21
Zakorzenienie

Potem pokaże resztę...poki co grzeję (rozmrażam) fasolkę bo nie chce mi się nic gotowac 😉

W razie jak bym juz miała nie byc w mieście przed glukoza to juz dzis ja kupiłam żeby miec...i nie latac z rana po aptekach
Stary 2015-10-28, 12:50   #1015
lamia12344
Rozeznanie

Hah przez was zgłodniałam i skonstruowałam na szybko tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone A tyłek rośnie
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:52   #1016
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Hah przez was zgłodniałam i skonstruowałam na szybko tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone A tyłek rośnie
teraz masz przynajmniej dobre wytłumaczenie ;-)
Stary 2015-10-28, 12:53   #1017
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Ja każdą zupę robię na takim ala rosołku z drobiu z warzywami i potem tylko zależy co ma być dodaję Nawet barszczyk na skrzydełkach z marchewką, pietruchą, selerem, przyprawami i do tego buraczki. TŻ sie dziwi bo jego Mama na wodzie gotowała. Mnie kuchnia Teściowej smakuje, tylko ja ciut bardziej doprawiam. Ale jest mistrzynią wszelakich surówek i sałatek!!I jej pasztet z królika ehhh rozmarzyłam się....

Na 17 listopada mamy wizytę w Ujastku na echo serduszka... Oby było dobrze
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:59   #1018
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja chyba wolę nieoryginalną kwaśnicę .

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To na pewno był komplement
Stary 2015-10-28, 13:00   #1019
agaczilla21
Zakorzenienie

Figa ja zawsze chodzę na połówki i zawsze coś tam kupię...nieraz się szmateksowo ubiorę za tyle że bielizna mnie drożej kosztuje...Miałam już nic nie kupować dla Lilki ale ja mam bzika...a jakie były ciuszki dla takich maleńkich dziewczyneczek tyle że jak bym miała mieć dziewczynkę to by mi trzeba było tylko dokupić coś na odebranie ze szpitala bo z Lilki mam multum ciuchów...
Stary 2015-10-28, 13:02   #1020
Lucy31
Zakorzenienie

Ale macie pyszności do jedzenia Mnie tak parę dni temu naszło na makaron z sosem, zakupiłam w Lidlu taki świeży z tygodnia włoskiego i od poniedziałku leży, bo nie mogę nic jeść, tak mi pełno Dziś specjalnie zjadłam tylko jogurt rano, może przed wieczorem uda się w końcu wcisnąć ten makaron

Fajnie, że piszecie o tym odchodzeniu wód płodowych, zawsze się zastanawiałam jak to będzie jak to nastanie i zawsze bałam się o wyrko Faktycznie, gumowane prześcieradło to dobry pomysł. Gdzie polecacie poszukać takiego?

Elena_22 pisałaś, że dzieć kopie w pozycji siedzącej. O to to, no dokładnie. Teraz mi co raz ciężej zasiąść do stoły, czy do kompa, bo czasem tak rąbnie, żę aż łzy się zakręcą. To co będzie potem

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Ja każdą zupę robię na takim ala rosołku z drobiu z warzywami i potem tylko zależy co ma być dodaję Nawet barszczyk na skrzydełkach z marchewką, pietruchą, selerem, przyprawami i do tego buraczki. TŻ sie dziwi bo jego Mama na wodzie gotowała. Mnie kuchnia Teściowej smakuje, tylko ja ciut bardziej doprawiam. Ale jest mistrzynią wszelakich surówek i sałatek!!I jej pasztet z królika ehhh rozmarzyłam się....

Na 17 listopada mamy wizytę w Ujastku na echo serduszka... Oby było dobrze
Kciuki za wizytę

Tak samo gotuję zupy Na wodzie to dla mnie jakoś dziwnie, no ale tak się nauczyłam.
A moja teściowa nie gotuje wcale. Czasem nawet wody na herbatę jej się nie chce nastawić. Ale to już temat rzeka i no comment.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości