![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I
a my wczoraj cały dzień w O.
![]() w smyku nic nie znalazłam, patrzyłam za butami z Bartka no ale nie było nic, albo nie widziałam.. i wkurzylam się niesamowicie bo spierniczylo mi się kółko we wózku, chodzimy sobie wczoraj patrze a tu flak,w sklepie sportowym facet napompowal mi kółko ale przeszłam kawałek i znów flak. dziewczyny jak sprawdzić co jest dziurawe, dętka, opona albo wentyl...? kurde :/ musze szybko ogarnąć to koło bo niestety nie mam zapasowego wózka :/ ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Inka a kiwi podawałas już w kawałku ? te kawałki owoców to muszą być bardzo miękkie , tak ? Edytowane przez wmgnieniuoka Czas edycji: 2015-09-20 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Wtajemniczenie
|
Ojej widze ze tan wątek znowu pada :/
![]() |
#845 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam pytanie. Czym karmiecie wasze dzieci. Ile razy dziennie mleko i jakie inne posiłki? Oczywiście zależy mi na odpowiedzi mam karmiących mm.
![]()
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
detka wymieniona, wozek śmiga jak nówka
![]() Inka,przyznaj że porwałyscie już wszystkie dziewczyny na fb ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- nie pomogę bo moja córa na piersi, a ostatnio znów na wszystko inne poza cycem apetyt zmniejszony.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja z Hanna po dluuugim czasie
![]() ![]()
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
napiszcie coś czasem też tu nie tylko na fejsie ![]() u nas wreszcie pojawiły się ząbki, przepisowo dwie dolne jedynki, są coraz dłuższe,ostre jak igiełki i niestety Mały mnie zaczął gryźć przy karmieniu piersią. Od wczoraj mnie ugryzł już z siedem razy, boli to strasznie. Oczywiście mu zabrałam od razu cyca i powiedziałam, że nie wolno - za każdym razem - ale jak widać nie podziałało. Więc chyba będę powoli już ograniczać cyca i stopniowo kończyć z tym karmieniem. Nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, żeby dla niego nie było tragedii i żeby mi stopniowo laktacja zanikała. Pewnie będzie ciężko, łatwo to napisać, że tak by się chciało to zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
Hej dajcie namiary na grupę na fejsie? Tez się dołączę bo mój slodziak jest z 26 grudnia
![]()
![]() |
#850 |
Wtajemniczenie
|
Ruda ?
Wmgnieniuoka gdzie sie podziałyście ?
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Rozeznanie
|
Widzę ze mnie u siebie na fejsie nie chcecie. Czuje się tak witana ze szok. Dzięki...nie będę juz tu zagladac bo nie ma po co, a pytania pozostają bez odpowiedzi
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
A pytanie czy pisalas z naki wczesniej na wizazu, bo nie kojarze.
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
Grupa na fb jest tajna,dostęp maja tam tylko osoby o których wiemy sporo i im ufamy,tam jestesmy "rodzinnie" i niestety bardzo mi przykro ale tak z mety nie kazdy moze sie dostac. Tu spedzalysmy 9 miesiecy kazdy mogl pisac i sie udzielać. Jako ze prowadziłam kilka wątków wiem ze napisałaś zaledwie kilka razy,skąd wiec te pretensje ?
![]() Wmgnieniuoka u Nas super,Ja zaczynam poczynać przygotowania do roczku (kiecka,dodatki i te sprawy) i nie dowierzam ze to JUZ ![]() A co tam u Was ? Rudej i Jeanie nie ma na fb,przepadły gdzies ![]()
![]() |
#855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kiecki już wybrane? pokaż co fajnego znalazłaś ? ja jak narazie mam tylko zaklepana sesje na roczek, jeszcze tylko nie wiem w jakim stylu ![]() ![]() a u nas też wszystkio super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Dla małej mam przygotowaną spodnice tiulową ale tym razem czarną (mam dosyć rózu ![]() Pozdrawiam Wszystkie mamusie grudniowe! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja to nawet nie wiedziałam, że roczki się obchodzi jakoś specjalnie, dopiero na wizażu się uświadomiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Roczek ważny jest, choć u nas to tylko imprezka z najbliższymi, rodziną. Nie ma zamawiania mszy, sesji. Synkowi zrobiłam sama kilka zdjęć, z córką mysle tak też bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiktor strasznie marudny ostatnio, daje mi popalić, najlepiej na rączkach u mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak jak mówisz Grey Cat, jak kto lubi ![]() moja córa też zrobiła się strasznie jeczaca ostatnio, potrafi uczepić się mojej nogi i jeczec, czy to zęby kolejne to nie wiem, za nic nie da sobie zajrzeć do dziobka.. może taki okres, bunt roczniaka ![]() ![]() w ogóle córa to straszny uparciuch i nerwus, już pokazuje charakterek. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- jakie prezenty planujecie na roczek/mikolaja/święta ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grudzień coraz bliżej a tak naprawdę nie wiem co z prezentami.
![]() |
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co u Was, jak córa ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Moja Zuza ma chyba lęk separacyjny, bo ciagle za mną płacze, pełza za mną wszędzie, do kibelka też ![]() Co do prezentów to napisze co z doświadczenia było fajnym prezentem dla roczniaka: 1. jeździk/pchacz my mamy taki i bardzo fajny, do tej pory mój 2,5 latek na nim śmiga. Nauczyl sie przy nim chodzić http://www.sosrodzice.pl/pchaczjezdzik-kiddieland/ 2. rowerek taki z pchaczem (my wczesniej dostalismy, przydał sie na wiosenne spacerki). 3. garnuszek na klocuszek z Fisher Price, teraz moja Z ciagle coś do niego wkłada i wyciaga. 4. kostka edukacyjna Smily Play fajna, ma dwa tryby głośnosci, rozne ścianki interesują teraz bardzo moją Z 5. klocki - my mielismy takie z Wadera od 1 roku ale nie polecam. Teraz jestem zakochana w lego Duplo i takie wybrałabym dla malucha na roczek. Są takie od 1,5 roku zestawy, potem mozna dokupować inne i powiększac kolekcję. 6. fotelik dla dziecka. My mamy takie piankowy chyba za 65 zł z allegro ale sa takie rozkładane w kształcie misia, myszki czy Hello Kitty ![]() 7. stolik i krzesełka Ikea mammut - przydaje sie na przyszlosc naprawde a zestawy dosyc drogie W tym roku na urodziny, czy gwiazdkę chcemy wlasnie kupic Lego Duplo, moze pierwsza lalke (chyba Anabelle), moze zabawke do kapieli z FP ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- I jeszcze zapomniałam: 8. Arka Noego Dumel - fajna, solidna, dziecko poznaje odgłosy zwierząt, figurkami można sie samodzielnie bawić 9. ksiązeczki rózne rózniaste - dobrze zapoznawać z nimi malucha ![]() Jesli chodzi o Lego Duplo to ja kupiłam dla mojej Z zestaw Mini Farma. Kilka zwierzatek w zestawie, mało klocków. I do tego kupię Lego Duplo Supermarket. Od 2 lat, ale nie bedzie pewnie niczego co by Z mogła połknąć. Fajny jest tez ten zestaw Różowych Klocków od 1,5 roku, ale u nas by się dublowały. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- 10. puzzle lub karty obrazkowe Czu Czu - polecam, trwarde kartki, synek dużo układał Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2015-10-31 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
U nas ok. Dziś kończy 10 miesięcy
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, raaany długo mnie nie było...przepadłam po powrocie do pracy ale widzę że nie będzie za dużo nadrabiania
![]() ![]() U nas wszystko ok, oprócz tego że mamuśka pracuje od rana do wieczora. Odwożę małą do żłobka rano i wracam na kąpiel i usypianie. Strasznie mam wyrzuty z tego powodu bo mało mam czasu dla Lilki ale na razie nie mam wyboru ![]() Teraz tatuś wyjechał i spędzamy całe 4 dni tylko we dwie, fajnie jest ![]() Widzę że był temat pierwszego roczku. My jeszcze nie mamy planów, nawet nie wiem czy spędzimy ten dzień w domu czy na wyjeździe u rodziców może bo to akurat okres świąteczny...generalnie nie zamierzam się wysilać, kilka najbliższych osób, mały torcik i tyle. Tylko do prezentu się przyłożę bo lubię rozpieszczać tę moją zołzę ![]() Dlatego zaraz przewertuję całą listę którą zrobiła Demeter ![]() A wasze maluch biegają już? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zuzce jak szły cztery u góry na raz to była masakra.. Demeter, dzieki za liste ![]() choć myslalam właśnie o rowerku takim, że on "rośnie" z dzieckiem. najpierw rodzic pcha a później dziecko jeździ samo. albo o jakiś porzadnych klockach też myślałam. a takie foteliki były chyba ostatnio w biedrze, to o takie chodzi ? no i jak sie miewa imienniczka mojej cory ![]() Cytat:
![]() wspolczuje bardzo tych całych dni bez córy ![]() ![]() a jak córa w żłobku ? nie choruje ? zaklimatyzowala sie choc trochę ? moja biega i to dosłownie ![]() piekna pogoda dziś więc napewno pójdziemy do parku na plac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
W żłóbku całkiem ok, mała nie płacze jak ją zostawiam, panie są bardzo miłe a i Lila jest raczej towarzyska, lubi jak dzieciaki biegają i coś się dzieje więc mam nadzieję że dobrze się tam czuje. Na razie chorowała raz, przez 2 dni miała gorączkę i tyle. Nie liczę kataru który ma właściwie cały czas odkąd poszła do żłobka ale to chyba normalne...
Problem mamy tylko z alergią, mała co raz ma jakieś wysypki. Poliki praktycznie cały czas ma w krostkach mniej lub bardziej a ja nie do końca wiem co ją uczula. ![]() ![]() wmgnieniuoka fajnie że Zuzka już biega ale pewnie musisz się za nią nalatac? Jakie buciki kupujesz jej na zimę? Moja gwiazda też już chodzi przy meblach i za rączki i chcę jej kupić już jakieś buciki na dwór bo pewnie niedługo zacznie dreptać ale zupełnie nie mam pojęcia co wybrać. A po domu Zuzka biega w kapciach czy skarpetkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Były w Biedronce, my mamy taki http://allegro.pl/fotelik-z-pianki-f...318755223.html A te bardziej wypasione to http://allegro.pl/fotel-pluszowy-fot...995007830.html ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Co do butów to Z obecnie chodzi przy meblach i zakładam jej skarpetki z ABSem. Na wyjscia mam dla niej takie miekkie kozaczki. W domu u kogos zakładam jej takie skarpetki z miękką podeszwa. A dzieki moja Z ma się dobrze. Nadal czekamy na 1 zabka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.