Panny Młode 2017 cz. 8 ;) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 14:36   #3331
Carollis
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 8 ;)

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc tylko kątem oka dostrzegłam stoisko, nie zdążyłam obczaić. One były przy samym "końcu", najbardziej w lewo.

Po prostu trzeba podzwonić Nam wystarczyły dwa dni na objechanie sal. I to w piątek ok 17-18 , były już częściowo przygotowane na wesele.

Praktyka czyni mistrza Mi dużo dał YT, no i próbować, próbować.
Ten konkurs to zwykłe losowanie nigdy w ten sposób niczego nie wygrałam ;p
Odnośnie paletki Wibo niestety się nie wypowiem. Ale z tańszych bardzo polecam Makeup Revolution
No właśnie też chcieliśmy poświęcić te dwa-trzy dni na to...ale telefony wcześniejsze nie zaszkodza..
Carollis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 14:36   #3332
Caree678
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carollis Pokaż wiadomość
A gdzie dokładnie to było?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dla świętego spokoju tak zrobimy... bo teraz naprawde nerwy mnie wzięły
Zdecydowanie musisz już podzwonic przynajmniej, u nas nie ma już w ogóle terminu na lato jedynie zmniejszenie miesiąca lub wiosna.
A skąd jesteś bo przeoczylam?
Dziewczyny czy mogę już zrobić wizytówkę? I kiedy do klubu bo już nie moge sie doczekać
Caree678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 14:38   #3333
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Odnośnie paletki Wibo niestety się nie wypowiem. Ale z tańszych bardzo polecam Makeup Revolution
No własnie widziałam,że w Rossku z okazji tej promocji dziewczyny rzucają się na tę paletkę z Wibo. W sumie wyszłoby koło 8 zł,ale jak nie nauczę się dobrze konturować to na co mi
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 14:38   #3334
Carollis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caree678 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie musisz już podzwonic przynajmniej, u nas nie ma już w ogóle terminu na lato jedynie zmniejszenie miesiąca lub wiosna.
Dziewczyny czy mogę już zrobić wizytówkę? I kiedy do klubu bo już nie moge sie doczekać
Z okolic Bydgoszczy i wesele chcemy tez zrobić w naszej miejscowości nieopodal Bydgoszczy

Aaaa i o co chodzi z ta wizytówka? Również jestem zainteresowana zmykam, do usłyszenia później!

Edytowane przez Carollis
Czas edycji: 2015-11-15 o 14:40
Stary 2015-11-15, 14:44   #3335
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A gdzie będziesz jechać? Ja w ogóle nie wiem po co się jedzie na te targi jak wszystko zaklepane?
Ja bym chciała trochę dekoracji i fryzur popatrzeć
W lodzi chyba są targi.

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Na kasztanowy kolor

Fulara&Żywczyk w Kato. Do jednego
Podobają mi się ich suknie wiec czekam na relacje

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Na kasztanowy kolor

Podobają mi się ich suknie wiec czekam na relacje
Cytat:
Na kasztanowy kolor

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 14:49   #3336
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caree678 Pokaż wiadomość
A od kiedy się udzielasz?
Wizytówkę możesz już zrobić

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Z okolic Bydgoszczy i wesele chcemy tez zrobić w naszej miejscowości nieopodal Bydgoszczy

Aaaa i o co chodzi z ta wizytówka? Również jestem zainteresowana zmykam, do usłyszenia później!
No to tym bardziej jak chcecie robić wesele w małej miejscowości to powinniście dzwonić. Tam terminy szybciej znikają,niż w dużych miastach.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Ja bym chciała trochę dekoracji i fryzur popatrzeć
W lodzi chyba są targi.
Ech co z tego jak zobaczę fryzury, jak kto mnie tak uczesze
A nie wyobrażam sobie jechać tyle km w dniu slubu,żeby zrobić fryzurę.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 14:54   #3337
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy się udzielasz?
Wizytówkę możesz już zrobić

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

No to tym bardziej jak chcecie robić wesele w małej miejscowości to powinniście dzwonić. Tam terminy szybciej znikają,niż w dużych miastach.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ech co z tego jak zobaczę fryzury, jak kto mnie tak uczesze
A nie wyobrażam sobie jechać tyle km w dniu slubu,żeby zrobić fryzurę.
Bardziej w celach inspiracji.
W ogóle jak wymyślisz jakaś fajna fryzjerkd i kosmetyczkę to daj znać

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 15:22   #3338
motylek825
Zakorzenienie

Chyba odwołamy slub nie mam siły

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 15:23   #3339
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Aż tak źle?
Stary 2015-11-15, 15:28   #3340
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Aż tak źle?
Siostra obraca wszystko przeciwko mnie, mówi ze stawiam gości i rzeczy materialne tj: sala i orkiestra ponad nią. Ze nie liczę sie z jej szczęściem i ze nie obchodzi ją co goście sobie pomyślą. Ze ta sama sala zespol itp.
Cała ta organizacja slubu przestaje byc dla mnie magiczna, bez sensu bo kojarzyć mi sie tylko bedzie z jednym. Z moja siostra. To wszystko traci urok

Stary 2015-11-15, 15:29   #3341
VinVinara
Zakorzenienie

A nie ma szans na przełożenie na 2016?
Stary 2015-11-15, 15:31   #3342
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma szans na przełożenie na 2016?
To juz nie bedzie to samo. Z reszta chyba byśmy sie z kasa noe wyrobili. Marzyłam o dużym i dobrze zorganizowanym ślubie. A tak nic z tego nie bedzie. Wtedy na 2016 zdecydujemy sie jedynie na cywilny.

Stary 2015-11-15, 15:33   #3343
Caree678
Rozeznanie

Cytat:
To juz nie bedzie to samo. Z reszta chyba byśmy sie z kasa noe wyrobili. Marzyłam o dużym i dobrze zorganizowanym ślubie. A tak nic z tego nie bedzie. Wtedy na 2016 zdecydujemy sie jedynie na cywilny.
Kurcze wielka szkoda. Może rodzice jakąś na nią wpłyną? Albo jej Tz może mu da się wytłumaczyć? Bezsensu tak...
Stary 2015-11-15, 16:00   #3344
VinVinara
Zakorzenienie

Motylek, ja na Twoim miejscu spotkalabym się z rodzicami. Siostra i jej facetem i szczerze powiedziała co myślę. Nie bojąc się ze ktoś się obrazi czy coś.. oni niszczą Twoje marzenia.
A co na to wszystko Twój Tz?
Stary 2015-11-15, 16:01   #3345
Caree678
Rozeznanie

Cytat:
Motylek, ja na Twoim miejscu spotkalabym się z rodzicami. Siostra i jej facetem i szczerze powiedziała co myślę. Nie bojąc się ze ktoś się obrazi czy coś.. oni niszczą Twoje marzenia.
A co na to wszystko Twój Tz?
Dokładnie. Zrób tak, pomoże albo przynajmniej postawi sprawę jasno
Stary 2015-11-15, 16:40   #3346
Carollis
Raczkowanie

Cytat:
Święte słowa. My tak naprawdę o zaręczynach rozmawialiśmy już wcześniej. Zapytał mnie jak mniej więcej bym chciała by one wyglądaly. Lekko zasugerowałam to i chłopak miał mniejszy problem
My jesteśmy ze sobą od ponad 4 lat.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Carollis-ile jesteście razem?
Jesteśmy ze sobą od ponad 4 lat
Stary 2015-11-15, 16:59   #3347
ciemnowlosa
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję Ci, ta sytuacja na pewno kosztuje Cię sporo nerwów... ale nie poddawaj się i walcz o swoje, nawet jeśli Twoja siostra dopnie swego to dlaczego Ty masz przez to cierpieć? Nie myśl już o niej, pomyśl o SOBIE

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Bardziej w celach inspiracji.
W ogóle jak wymyślisz jakaś fajna fryzjerkd i kosmetyczkę to daj znać

Byłam w zeszły weekend na targach właśnie po to, aby coś podpatrzeć, zorientować się co jest modne, fajne... i niestety obeszłam się smakiem. 80% wystawiających to fotografowie, zdarzały się jakieś firmy dekoratorskie, ale stoiska miały jakieś takie... ubogie... a zaproszeń nie widziałam wcale

Cytat:
No własnie widziałam,że w Rossku z okazji tej promocji dziewczyny rzucają się na tę paletkę z Wibo. W sumie wyszłoby koło 8 zł,ale jak nie nauczę się dobrze konturować to na co mi
Co to za paletka??

Cytat:
Paletka do konturowania na sucho MUR? Czaje się na nią od dłuższego czasu w sklepie stacjonarnym w KRK, ale kiedy tam nie przyjdę jest akurat wyprzedana Co o niej sądzisz? może się skuszę zamówić przez neta

Cytat:
Garnier olia. Nie pierwszy raz farbuje ta farba a pierwszy tak mam po żadnej farbie tak nie miałam. Zeszłam do naturalnego ale chce przyciemnić.
Mam nadzieje ze bedą zdjęcia
Dla mnie Garnier Olia to najlepsza z farb drogeryjnych (takich do 30 zł powiedzmy ). Ostatnio eksperymentowałam na odrostach z farbami innych marek, ale efekty nie były zadowalające, więc wczoraj walnęłam na łeb ulubioną Olię i już czuję się jak człowiek

Cytat:
He he Mnie się wydaje,że trochę minęły te czasy. Zresztą wolę trochę intymności,a nie tak,żeby każdy patrzył No,ale to każdego indywidualna sprawa,najważniejsze,że TŻ wiedział co lubię i jak to zrobić

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

A ile jesteście razem?
Ja też jestem za skromnymi zaręczynami Na szczęście też takie miałam Oświadczyny na meczach, koncertach czy w innych miejscach gdzie jest mnóstwo ludzi fajnie się ogląda, ale mnie ciężko by było odnaleźć się w takiej sytuacji. Z resztą po oświadczynach przez jakiś ryczałam jak beksa (aż TZ zaczął się martwić i wyszedł na chwile), jakby miał to oglądać ktoś obcy to byłby wstyd że hej:P

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Suknia u tej pani z ukrainy?
Co to za Pani? Dajcie namiary bo może mam blisko

Cytat:
Carollis, hej . W mojej sali terminów na miesiące letnie już nie ma (tylko jeden w lipcu), a biorę ślub w 2017, 10 czerwca Mamy salę, foto i wideo (nie wiem jak zaktualizować wizytówkę, jest nieaktualna ;p)

Ja wczoraj i dzisiaj byłam na zakupach. Zdołowałam się ;p obcisłe rzeczy odpadają u mnie zupełnie teraz. Kupiłam sweter w Mohito i bluzkę w stylu BOHO ;D no i zwykłe, czarne rurki w większym rozmiarze... Do tego paletka na 10 cieni, kupione 6, w odcieniach fiolet, marsala, brudny róż. Potem wrzucę do klubu, jeśli jest ktoś zainteresowany.

Byliśmy na targach ślubnych. Niezbyt nam się podobało. Dużo ludzi i chaos, zewsząd ulotki. I to w większości foto/wideo. Wzięłam udział w konkursie na stoisku barmańskim (wylosuja jedną parę - obsługa barmańska wesela za free) ;p
Podobała mi się jedna suknia ;p niestety nie mam zdjęć.
Mam takie same odczucia co do targów Wyniosłam całą siatę ulotek, w domu zrobiłam selekcję i zostawiłam sobie kilka, reszta wylądowała w koszu.

Cytat:
Ja zastanawiam sie nad taka suknia...tylko nie wiem czy w 2017 bedzie jeszcze w katalogu

http://kasia.net.pl/bigimg.php?foto=....jpg&title=216
Mnie się średnio podoba... Jakoś źle się układa na biuście.

Cytat:
Wiecie co? Chyba pójdę przymierzyć jakieś suknie. Zobaczę jak koszmarnie wyglądam i będę miała motywację do ćwiczeń. Co myślicie?
Dobra terapia szokowa, też o tym myślałam

PS: Dziewczyny, dopiero teraz zobaczyłam Wasze wizytówki, też mogę coś takiego zrobić?

Edytowane przez ciemnowlosa
Czas edycji: 2015-11-15 o 17:08
ciemnowlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:17   #3348
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z okolic Bydgoszczy zaręczyny odbyły się w sposób tradycyjny, tzn.mój TŻ przyszedl do mnie w niedzielne przedpołudnie i w obecności moich rodziców poprosił mnie o rękę. Żeby było śmieszniej dodam, że zaręczyny odbyły się w mojej kuchni wrzucanw załączniku moje maleńkie cudo dziewczyny/chłopaki (bo chyba mężczyźni tutaj też sa ) opowiedzcie jak to było u Was, jak wyglądały Wasze zaręczyny i kiedy wypowiecie sakramentalne TAK
Moja mama (dość kontrowersyjna tutaj) kiedyś nam powiedziała, że nie życzy sobie by mój albo siostry narzeczony pytał oficjalnie o rękę. miała się dowiedzieć od nas jak juz będzie po fakcie tak niezobowiązująco.
Cytat:
Stresik przed ślubem już??

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Nie umiem jeszcze odpowiadać pid konkretnymi postami żeby nie było tu bałaganu, proszę Was o małą pomoc, co i jak.... pozdrawiam i miłego dnia PM 2017!
Na stres za wcześnie raczej stresy związane z TŻami, kasą i rodzinami
Cytat:
Mamy za niski socjal,żeby tak chętnie u Nas się osiedlali. Wolą Niemcy I dzięki Bogu. Poza tym u nas grupa Arabów idąca ulicą byłaby raczej niepokojąca. We Francji bardzo łatwo wtopić się w tlum. Tam ich pełno. Bo sa przecież tak otwartym państwem.
Dokładnie.
Chociaż kolo punktu w ktorym pracuje w Lublinie wieczorami zazwyczaj ok 2-3 rodzin muzułmańskich przechodzi (wiem bo kobiety w burkach)
Cytat:
Hmmm jestem obecnie na telefonie... i nie widzę tych kafelek do klikania. Muszę kiedyś spróbować na kompie...
A masz taptalk (?) czy aplikacje wizaz forum?
Cytat:
Oj nie zawsze
Kamera jednak odbiera odwagi. Poza tym niektórzy nie lubią w miejscu publicznym okazywać uczuć,bo są nieśmiali. Więc czasem nie widać kto zakochany a kto nie
Wiesz co, jakoś dziwnie było widać na filmie z wesela co anlaya wstawiła to za 6 tys euro. Gdzie panna młoda na ujęciach z pleneru widać ze kocha faceta ale na jego taście widać ze ma tego dość i chce by on przestał gadać. Takie rzeczy się przed kamerą nie ukryją
Dlatego ja mówię że to nie dla mnie bo mi odbiera odwagę, ale jeśli kocha to i w kamerze się to wyłapie
Cytat:
Napisane przez Key_b Pokaż wiadomość
A dobrze dobrze gnijemy od rana w lozku jak zawsze w niedzielę chciałam się wyspać a wstalismy o 7 bez budzika

U nas tz najpierw zapytał się moich rodziców i zgodę tradycyjnie z kwiatami i flaszka a później wyjechaliśmy na wakacje i poprosił mnie

Jak jesteś na aplikacji to wystarczy kliknąć na post/posty które chcesz cytować i na samej górze ci się zbierają i później tam klikasz w prawym górnym. Rogu i wszystkie masz i możesz odpowidac
Ja jutro będę spać do oporu dziś jeszcze zajęcia miałam.
Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Hej
Wróciliśmy z targów i jestem przerażona sukniami ślubnymi jakie widziałam.
Jeden wielki błyszczący kicz
Jedynie garnitury nam wpadły w oko i zaproszenia.
Czyli nic nie straciłam
Cytat:
Carollis, hej . W mojej sali terminów na miesiące letnie już nie ma (tylko jeden w lipcu), a biorę ślub w 2017, 10 czerwca Mamy salę, foto i wideo (nie wiem jak zaktualizować wizytówkę, jest nieaktualna ;p)

Ja wczoraj i dzisiaj byłam na zakupach. Zdołowałam się ;p obcisłe rzeczy odpadają u mnie zupełnie teraz. Kupiłam sweter w Mohito i bluzkę w stylu BOHO ;D no i zwykłe, czarne rurki w większym rozmiarze... Do tego paletka na 10 cieni, kupione 6, w odcieniach fiolet, marsala, brudny róż. Potem wrzucę do klubu, jeśli jest ktoś zainteresowany.

Byliśmy na targach ślubnych. Niezbyt nam się podobało. Dużo ludzi i chaos, zewsząd ulotki. I to w większości foto/wideo. Wzięłam udział w konkursie na stoisku barmańskim (wylosuja jedną parę - obsługa barmańska wesela za free) ;p
Podobała mi się jedna suknia ;p niestety nie mam zdjęć.
wrzucaj wrzucaj zdjęcia wszystkiego ja juz kasy nie mam. Wydała 300zl na zabawki dla mojej Malutkiej i córki siostry TŻ. Malutka z siostrą i szwagrem wyjeżdżają dziś kolo 18 wiec ich już nie spotkam ja będę dopiero po 19.30
Cytat:
Nie motylek, Caree ma rację!!! Porozmawiajcie z TŻ, rodzicami, z nią i jej TŻ. Walcz. Bo to działa w obie strony. Ona też ma gdzieś twoje uczucia!!!!!!!!! Ona ma ciebie gdzieś!!!! Tak się nie godzi robić. To jakaś parodia.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:20   #3349
margaa
Rozeznanie

Cytat:
jak dobrze kojarzę to twoja siostra miała mieć rok po tobie ślub dlaczego zmieniła datę?

Cytat:
Siostra obraca wszystko przeciwko mnie, mówi ze stawiam gości i rzeczy materialne tj: sala i orkiestra ponad nią. Ze nie liczę sie z jej szczęściem i ze nie obchodzi ją co goście sobie pomyślą. Ze ta sama sala zespol itp.
Cała ta organizacja slubu przestaje byc dla mnie magiczna, bez sensu bo kojarzyć mi sie tylko bedzie z jednym. Z moja siostra. To wszystko traci urok
Współczuję ci jakby moja siostra zgapiła prawie wszystko co ja na ślub i wesel i jeszcze chciała w tym samy roku to bym ją rozstrzelała. A twoje zdanie się nie liczy co to niby jest tylko Ona a co na to twoi rodzice?

Cytat:
Napisane przez ciemnowlosa Pokaż wiadomość

Byłam w zeszły weekend na targach właśnie po to, aby coś podpatrzeć, zorientować się co jest modne, fajne... i niestety obeszłam się smakiem. 80% wystawiających to fotografowie, zdarzały się jakieś firmy dekoratorskie, ale stoiska miały jakieś takie... ubogie... a zaproszeń nie widziałam wcale

PS: Dziewczyny, dopiero teraz zobaczyłam Wasze wizytówki, też mogę coś takiego zrobić?
Mnie targi kojarzą się nie najlepiej więc w ogóle nie mam zamiaru się wybrać.

A o jaką paletke chodzi?

Dziewczyn znacie jakiś dobry matowy bronzer który nie zrobi krzywdy na buzi?

Co do winietek chyba będę miał takowe nie wiem nie myślałam o tym

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:26   #3350
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Paletka do konturowania na sucho MUR? Czaje się na nią od dłuższego czasu w sklepie stacjonarnym w KRK, ale kiedy tam nie przyjdę jest akurat wyprzedana Co o niej sądzisz? może się skuszę zamówić przez neta

Jest super. C01 (chyba, w środę w pracy zobacze) ma idealne kolory dla bladolicych ale dość ciepłych karnacji

Wizytówki najlepiej po 1 miesiącu jak się jest z nami na forum

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez margaa Pokaż wiadomość
Dziewczyn znacie jakiś dobry matowy bronzer który nie zrobi krzywdy na buzi?
Inglot pudry do konturowania HD, są chłodne wiec nie robią efektu brudnej twarzy ani pomarańczy. Intensywne, ale jak się strzepie pędzel to nie ma bata by zrobił plamy za mocne. A tak to właśnie makeup revolution paleta do konturowania, ale trzeba wybrać chłodny odcień.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-11-15, 17:28   #3351
anlaya
Zakorzenienie

Motylek, porozmawiaj z nimi otwarcie. Powiedz, co czujesz i jak to wygląda. Nie poddawaj się
Czasem mam wrażenie, że niektórym kobietom odbija, gdy w grę wchodzi wesele. A to, że młodsza siostra pierwsza weźmie ślub, to ja też muszę, nie mogę być gorsza. Albo, że przyjaciółka się zareczyla, to ja zmuszę faceta, bo tai być nie może, jesteśmy dłużej razem!

Co do paletki MUR do konturowania, to nie mam, ale słyszałam dobre opinie. Mam z tej firmy bronzer Ultra Bronze i używam na co dzień, jestem zadowolona. Ma fajną pigmentację, ładnie się blenduje, nie robi plam. I jest w miarę trwały.

ciemnowłosa, jesteś z okolic Lublina?
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:30   #3352
ciemnowlosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Jest super. C01 (chyba, w środę w pracy zobacze) ma idealne kolory dla bladolicych ale dość ciepłych karnacji

Wizytówki najlepiej po 1 miesiącu jak się jest z nami na forum
Ooo zachęciłaś mnie Ja jestem z tych zimno-bladych ale i tak mam chrapkę na tą paletkę Czy bronzery mają drobinki?
Mam paletkę róży Sugar and Spice i spisuje się wyśmienicie chociaż potrafię sobie nią nieraz zrobić efekt ruskiej baby;P

Tak cudownie czyta się Wasze wizytówki... Poczekam jeszcze troszkę i wypiszę swoją

anlaya, pochodzę z lubelskiego i tam organizujemy wesele ale od paru lat mieszkam w Krakowie.

Czas edycji: 2015-11-15 o 17:33
Stary 2015-11-15, 17:32   #3353
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek, porozmawiaj z nimi otwarcie. Powiedz, co czujesz i jak to wygląda. Nie poddawaj się
Czasem mam wrażenie, że niektórym kobietom odbija, gdy w grę wchodzi wesele. A to, że młodsza siostra pierwsza weźmie ślub, to ja też muszę, nie mogę być gorsza. Albo, że przyjaciółka się zareczyla, to ja zmuszę faceta, bo tai być nie może, jesteśmy dłużej razem!

Co do paletki MUR do konturowania, to nie mam, ale słyszałam dobre opinie. Mam z tej firmy bronzer Ultra Bronze i używam na co dzień, jestem zadowolona. Ma fajną pigmentację, ładnie się blenduje, nie robi plam. I jest w miarę trwały.

ciemnowłosa, jesteś z okolic Lublina?
O widzisz. Ja zapomniałam jeszcze o W7 hanolulu i benefit hoola. W7 jest nietrwały na twarzy. Podczas dnia jak się dotyka to zostaje na rękach a na twarzy są plamy, ale ma ładny kolor. Jest odpowiednikiem dość drogiego benefitu. Ale ten z benefit jest za☠☠☠isty i jedyny w swoim rodzaju chociaż ja wole palety wiec te HD z inglota są od roku moim nr 1.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-11-15, 17:34   #3354
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz. Ja zapomniałam jeszcze o W7 hanolulu i benefit hoola. W7 jest nietrwały na twarzy. Podczas dnia jak się dotyka to zostaje na rękach a na twarzy są plamy, ale ma ładny kolor. Jest odpowiednikiem dość drogiego benefitu. Ale ten z benefit jest za☠☠☠isty i jedyny w swoim rodzaju chociaż ja wole palety wiec te HD z inglota są od roku moim nr 1.
W7 ma moja siostra, dla mnie ma za mały pigmenty i w dodatku ta trwałość... Podobno z Kobo są bardzo fajne jeszcze
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 17:35   #3355
Carollis
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję Ci, ta sytuacja na pewno kosztuje Cię sporo nerwów... ale nie poddawaj się i walcz o swoje, nawet jeśli Twoja siostra dopnie swego to dlaczego Ty masz przez to cierpieć? Nie myśl już o niej, pomyśl o SOBIE

Co to za paletka??

Dla mnie Garnier Olia to najlepsza z farb drogeryjnych (takich do 30 zł powiedzmy ). Ostatnio eksperymentowałam na odrostach z farbami innych marek, ale efekty nie były zadowalające, więc wczoraj walnęłam na łeb ulubioną Olię i już czuję się jak człowiek

Ja też jestem za skromnymi zaręczynami Na szczęście też takie miałam Oświadczyny na meczach, koncertach czy w innych miejscach gdzie jest mnóstwo ludzi fajnie się ogląda, ale mnie ciężko by było odnaleźć się w takiej sytuacji. Z resztą po oświadczynach przez jakiś ryczałam jak beksa (aż TZ zaczął się martwić i wyszedł na chwile), jakby miał to oglądać ktoś obcy to byłby wstyd że hej:P

Co to za Pani? Dajcie namiary bo może mam blisko

Mam takie same odczucia co do targów Wyniosłam całą siatę ulotek, w domu zrobiłam selekcję i zostawiłam sobie kilka, reszta wylądowała w koszu.

Mnie się średnio podoba... Jakoś źle się układa na biuście.

Dobra terapia szokowa, też o tym myślałam

Za publicznymi oswiadczynami rowniez nie jestem, to takie na pokaz ja mialam wsrod najbliższych osob jakimi sa moi rodzice
Stary 2015-11-15, 17:42   #3356
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo zachęciłaś mnie Ja jestem z tych zimno-bladych ale i tak mam chrapkę na tą paletkę Czy bronzery mają drobinki?
Mam paletkę róży Sugar and Spice i spisuje się wyśmienicie chociaż potrafię sobie nią nieraz zrobić efekt ruskiej baby;P

Tak cudownie czyta się Wasze wizytówki... Poczekam jeszcze troszkę i wypiszę swoją
Ale jesli jesteś chłodna to ten C01 nie będzie dobry bo róż tam jest dość ciepły. Bo konturowanie zawsze robi się chlodnym matem niezależnie od karnacji.
Ktoś niedawno zaczął rozróżniać bronzer od pudru do konturowania. Powiedział wtedy ze bronzer jest od "opalania twarzy", wiec może być satynowy albo z drobinkami, albo ogólnie błyszczący. Jego używa się inaczej, nakłada się go tak jak nam się opala twarz, czyli środek czoła, szczyty policzków, szczyt nosa i brody.
Pudry do konturowania są matowe, wybierać trzeba w chłodnych kolorach bo naturalny cień ma właśnie chłodny odcień. Musi być matowy i nałożony tam, gdzie chcemy coś "oddalić", zmniejszyć widoczność, czyli pod kościami policzkowymi, boki czoła, można nim zwęzić nos, ukryć drugi podbródek, zmniejszyć widoczność kości szczęki lub je złagodzić.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
W7 ma moja siostra, dla mnie ma za mały pigmenty i w dodatku ta trwałość... Podobno z Kobo są bardzo fajne jeszcze
Muszę przyznać, że trwałość jest straszna, ale jeśli chodzi o pigment to może miała produkt z wadą, bo ogólnie u mnie bez wytrzepania pędzla robił grube ciemne krechy pod kościami policzkowymi
Z Kobo świetne są takie palety do konturowania na mokro. Koleżanka ze szkoły ma i mówi że cudo.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2015-11-15, 17:46   #3357
ciemnowlosa
Rozeznanie

Cytat:
Ja sie zraziłam do W7 po tym jak zakupiłam ich rajstopy w sprayu jako tańszy zamiennik Sally Hansen i były tragiczne Później macałam w sklepie jakaś ich paletkę cieni i były twarde jak kamień...

Mnie cały czas po głowie chodzi Bahama Mama.. ale są kosmetyki, za które jestem skłonna słono zapłacić jeśli są fajne (np. podkład) i są takie, na których przyoszczędzam (np. brązer właśnie)... A theBalm tani nie jest

aankaa, mówisz o tym?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...er.html&next=1. Mnie się wydaje że wszystkie bronzery (ja tak nazywam produkty którymi konturuję twarz, jakoś tak weszło mi to nazewnictwo w krew ) są dla mnie za ciepłe, więc mam dyżurny brudno-beżowy cień, którym złagadzam zbyt ciepłe produkty:P Może to nie jest najbardziej profesjonalne podejście ale cóż... każda z nas ma swoje tricki:P

Czas edycji: 2015-11-15 o 17:53
Stary 2015-11-15, 17:51   #3358
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie zraziłam do W7 po tym jak zakupiłam ich rajstopy w sprayu jako tańszy zamiennik Sally Hansen i były tragiczne Później macałam w sklepie jakaś ich paletkę cieni i były twarde jak kamień...
aankaa, mówisz o tym?: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...er.html&next=1
Mnie cały czas po głowie chodzi Bahama Mama.. ale są kosmetyki, za które jestem skłonna słono zapłacić jeśli są fajne (np. podkład) i są takie, na których przyoszczędzam (np. brązer właśnie)... A theBalm tani nie jest
Patrzyłam na efekty na necie i bym nie kupiła tych rajstop W7. Sally Hansen może i droższe, ale o niebo lepsze. Tylko trzeba pamiętać o wcześniejszym porządnym nawilżenie nóg.
Tak tak ten. Jak wrócę do domu to mogę też podać nr który używam non stop i juz mi się zaczną kończyć. Jest cudny.
Ja czasem mam humor by kupić coś drogiego. Ale wiem już ze nie warto sprawdzać na KWC ocen bo są bardzo subiektywne. Wiele razy nacięłam się na produkty oceniane wysoko, że nie są tak dobre, a te oceniane gorzej są dobre. Trzeba sprawdzić wiele rzeczy na sobie. Jak masz możliwość to sprawdź gdzieś ten the Balm. Pójdź nałożyć rano i do wieczora w nim chódź. Zobaczysz czy na serio ci pasuje czy nie.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2015-11-15 o 17:52
Stary 2015-11-15, 18:07   #3359
Carollis
Raczkowanie

Cytat:
Mysl tylko o sobie i o swoim tz... to ma być wyjątkowy dzień dla Was wiec nie pozwól siostrze na to, by psula Ci Twoje przygotowania i nastrój. Stawiaj siebie na pierwszym miejscu!!!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Moja mama (dość kontrowersyjna tutaj) kiedyś nam powiedziała, że nie życzy sobie by mój albo siostry narzeczony pytał oficjalnie o rękę. miała się dowiedzieć od nas jak juz będzie po fakcie tak niezobowiązująco.

Na stres za wcześnie raczej stresy związane z TŻami, kasą i rodzinami

Dokładnie.
Chociaż kolo punktu w ktorym pracuje w Lublinie wieczorami zazwyczaj ok 2-3 rodzin muzułmańskich przechodzi (wiem bo kobiety w burkach)

A masz taptalk (?) czy aplikacje wizaz forum?

Wiesz co, jakoś dziwnie było widać na filmie z wesela co anlaya wstawiła to za 6 tys euro. Gdzie panna młoda na ujęciach z pleneru widać ze kocha faceta ale na jego taście widać ze ma tego dość i chce by on przestał gadać. Takie rzeczy się przed kamerą nie ukryją
Dlatego ja mówię że to nie dla mnie bo mi odbiera odwagę, ale jeśli kocha to i w kamerze się to wyłapie

Ja jutro będę spać do oporu dziś jeszcze zajęcia miałam.

Czyli nic nie straciłam

wrzucaj wrzucaj zdjęcia wszystkiego ja juz kasy nie mam. Wydała 300zl na zabawki dla mojej Malutkiej i córki siostry TŻ. Malutka z siostrą i szwagrem wyjeżdżają dziś kolo 18 wiec ich już nie spotkam ja będę dopiero po 19.30

Nie motylek, Caree ma rację!!! Porozmawiajcie z TŻ, rodzicami, z nią i jej TŻ. Walcz. Bo to działa w obie strony. Ona też ma gdzieś twoje uczucia!!!!!!!!! Ona ma ciebie gdzieś!!!! Tak się nie godzi robić. To jakaś parodia.
I git - Twoja mama postawiła sprawę jasno. Moja troszkę sie zdziwila, ale zdecydowanie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Nie zapomnę nigdy tej chwili

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Mysl tylko o sobie i o swoim tz... to ma być wyjątkowy dzień dla Was wiec nie pozwól siostrze na to, by psula Ci Twoje przygotowania i nastrój. Stawiaj siebie na pierwszym miejscu!!!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

I git - Twoja mama postawiła sprawę jasno. Moja troszkę sie zdziwila, ale zdecydowanie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Nie zapomnę nigdy tej chwili
Kochane mam jeszcze takie pytanko... czy ja poprawnie cytuje te posty? nie chce robic spamu
Stary 2015-11-15, 18:08   #3360
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo jasno powiedziała to na szczęście dość wcześnie by nasi faceci zostali poinformowani w czas i tego nie zrobili

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości