|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
ja też uważam że nie ma co podziwiać
a że nie ma czasu - zauważyłam że jak sobie coś człowiek postanowi, to prawie zawsze da radę, o ile o zależne od niego. Tym bardziej że aktualnie "robienie prania" już nie jest aż tak wymagające, bądźmy szczerzy ![]() Dotka w sumie to mnie poceszyłaś, bo się powoli żegnałam ze stratą kasy :/ ale dziwi mnie, że wszystkie paczki poprzychodziły ładnie, max tydzień, a tu czekam, czekam...
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Do szpitala. Do domu mam zapas i nie wiem co z tego wybrać
![]() Tak myślę, że ja kurdupel jestem 160 cm, ale mąż wysoki, więc jak dzieć się urodzi np. 58 to co wtedy? W 56 nie wejdzie?
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-16 o 22:56 |
|
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wezmę ze 4 komplety body+śpiochy. Najwyżej mąż dowiezie, rzeczy na wyjście też mu chyba zostawię w domu żeby dowiózł. Zobaczę jak z miejscem w torbie będę stała No i ja biorę pełne zestawy na przebranie, bo jak jest wypadek to najczęściej wszystko trzeba przebrać
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara a u Ciebie trzeba brać ubranka do szpitala? Bo w wielu teraz już nie trzeba
![]() U nas nawet podkładów poporodowych nie trzeba brać swoich, szlafroka nie biorę bo tam ukrop jest... Także do torby się spokojnie spakuję, bo rzeczy na wyjście dowiezie nam tż
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-16 o 22:58 |
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że na pewno muszę mieć podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne itp. Więc nie wiem czy oni coś dają. W grudniu podjadę tam zobaczyć co i jak to jeszcze się dowiem.
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-16 o 23:01 |
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nawet jak dziecko rodzi się 58 czy 60 to w 56 wchodzi przez pierwsze kilka dni czy tydzień, chyba że ten rozmiar jakiś super mały się trafi. Ja biorę tylko do zdjęcia i na wyjście swoje. Tak to szpitalne są. |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za zdjęcie w szpitalu u Ciebie robią, Kinga?
Rany, si edzę w łóżku i nie mogę sobie za chiny ludowe znaleźć pozycji. Albo mnie plecy bolą, albo oddychać nie mogę, albo mi gacie od piżamy w pupę za przeproszeniem włażą... :banghead:
|
#1840 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie nie wiem co o tym myśleć lekarka była jakaś zdenerwowana i rozkojarzona na tej ostatniej wizycie, wyliczyła wagę dziecka na 3 kg haha więc nie wiem może z tą szyjką też coś poknociła. Żaluję że nie poszłam na 3 usg prenatalne ale ponoć nic istotnego już by nie dało i pożałowałam kasy pozostaje mi czekać do 3 grudnia na kolejną wizytęCytat:
takie opakowanie na smoczek by się przydało bo ja mam taki smoczek bez osłonki chicco physio a ja wolę paczkomaty, mogę odebrać paczuszkę kiedy mi pasuje śliczne te wasze rzeczy ja tak dawno na ciuchach nie byłam - aż dobija mnie myśl ile okazji przegapiłam ![]() Niezdara zobacz na stronie szpitala u mnie każą 3 komplety i ani sztuki więcej, na dodatek kaftaniki plus śpioszki a ja się obkupiłam w pajace:/ więc chyba wezmę 2 szt 56 i 1 62 - sprawdziłam ostatnio w swojej książeczce zdrowia że mierzyłam 57 chyba rozmiar 56 da radę??? |
|||
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara u nas na stronie szpitala jest napisane co trzeba mieć ze sobą, ale w szpitalu też Ci powiedzą
wkładki laktacyjne u nas też trzeba.
|
#1842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ogóle nie chcę flaneli ![]() Cytat:
Cytat:
to właśnie ta co Ci się w kotwice u mnie na zdjęciach podobała jest super milutka ![]() http://sklep.wisad.pl/pieluszki-bamb...ki-rozowe.html Moja Mama wpadła naprawdę w dziki szał po tym jak zobaczyła w sklepie materiał minky i wiecie co? oprócz tego, że jutro będzie kurier z la millou, pojutrze pewnie h&m, to jeszcze zamówiłyśmy właśnie materiały i mama wnukowi uszyje kocyk i podusie minky do wózka ![]() Dokładnie ten wzór wybrałam i będę miała jako komplet do wózka ![]() http://www.mcolors.pl/tkaniny/liski?jednostka=fq http://www.mcolors.pl/minky/minky-szary?jednostka=fq Jak już będzie uszyty kocyk i podusia to Wam wyślę foto dzieła babci Kubusia jezu aż mi się zrymowało
|
|||
|
|
|
#1843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rożek, pieluchy tetrowe 6 szt. 3 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki) skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt. paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg chusteczki nawilżone,☠ maść pielęgnacyjna kocyk☠ Czyli musisz wziąć wszystko. Ja zamówiłam podkłady na łóżko, niby nic tam o tym nie pisze, ale dla swojej pewności niż potem się martwić wezmę na pewno jeden. |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a koleżanki syn nie wszedł w 56 miał 60 cm i naciągały mu położne pierwsze body, mąż musiał przywozić rozmiar rozmiar 62 na tego małego kabanka
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Joanna o, to musisz mieć wszystko :/
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, że w szpitalu, do którego się wybieram nie dają ciuszków, bo mówią nawet, że ich nawet na znieczulenie zzo nie stać...
![]() Powiedziałam mojej mamie, że rożka chyba nie wezmę, bo dużo miejsca zajmie mi w torbie to była w szoku, że jak to, bez rożka?! ciekawa jestem, czy faktycznie tak by się przydał, skoro mam jeszcze pieluchę bambusową do otulania, która jednak mniej miejsca zajmuje..U nas zdjęć pewnie nie ma, bo to Trójmiasto, pewnie musieli by specjalną gazetę wydawać z fotkami
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-11-16 o 23:19 |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Robią takie pamiątkowe zdjęcia, kilka sztuk. Dostaje się na płycie i jedno wybrane na takich jakby pocztówkach i tam piszą imię, kiedy urodzony, jaka waga i wzrost. No właśnie jak widać każde dziecko inne. Pewnie to też od wagi zależy jak grubszy to pewnie większe trzeba. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-16 o 23:22 |
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53484989]U mnie jest taka lista :
rożek, pieluchy tetrowe 6 szt. 3 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki) skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt. paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg chusteczki nawilżone,☠ maść pielęgnacyjna kocyk☠ Czyli musisz wziąć wszystko. Ja zamówiłam podkłady na łóżko, niby nic tam o tym nie pisze, ale dla swojej pewności niż potem się martwić wezmę na pewno jeden.[/QUOTE] też wszystko muszę mieć
|
|
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
Mój doktorek mnie straszył, że przy niedopilnowanej cukrzycy się rodzą dzieci 6 kg
ja swojej pilnuję na ile umiem, ale na połówkowych lekarka mówiła, że mała może dojechać do 4 kg, bo duży brzuszek był. Choć ja wolałabym kruszynkę Moja córcia kopie mnie znowu w bok. Wasze maleństwa się już ustawiły główką w dół? Gdzieś dziś słyszałam , ze powinny między 30-31 tygodniem. Ale może to kolejna plotka
|
|
#1850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W dodatku to muszę zapakować jeszcze dla siebie : szlafrok bielizna nocna pantofle lub klapki przybory toaletowe ręczniki 2 szt. pieluchy bella podkłady poporodowe jednorazowe zwykłe (4,5 szt.) woda mineralna niegazowana „z dziubkiem” kosmetyki Nawet piszą jaką wodę wziąć (z dziubkiem)
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara mój tak koło 32 tc się ustawił prawidłowo chyba, ale czytałam że dzieci czasem w ostatnim momencie się odwracają, ale generalnie powinny tak do ok. 35 się odwrócić.
|
#1852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to się jeszcze nie będę denerwować
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Joanna "pieluchy bella" to przesada... Strasznie chamska reklama. Nawet nam mówiła babka ze sr, która jet położną w szpitalu w którym chcę rodzić że oni używajà Belli ale nie dlatego, że najlepsza tylko Bella wygrała przetarg i tak jest w każdym szpitalu, nie wybierają co najlepsze, a ludzie się tym przejmują
A, i mówiła że wycięcie na pępek ti pic na wodę ![]() Joanna tym bardziej nie ma się tym co przejmować, wpływu na to nie mamy.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-16 o 23:37 |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też chyba będzie ok 4 kg. W czwartek zobaczymy ile waży ale już na pewno ponad 2 kg.
Mój cały czas leżał główka w dół, ale coś czuje ze ostatnio się przekrecil. Niezdara a jak Twoje cukry, dużo masz przekroczen? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-16 o 23:37 |
|
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w szpitalu na początku kazali zawijać trochę przód
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie zamierzasz rodzić? ![]() Moja w 25 tc była główką w dół, w 29 tc w dół i chyba nadal jest
|
|
#1858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja zamówiłam bodajże paczke z canpolu. Zobaczymy czy się spiszą. Harriet, a polecała Wam jakieś inne? Nie no ja się nie przejmuje, co kogo to obchodzi czy będę miała firmy A czy B.
|
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twoje jak? ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
A Ty?
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

a że nie ma czasu - zauważyłam że jak sobie coś człowiek postanowi, to prawie zawsze da radę, o ile o zależne od niego. Tym bardziej że aktualnie "robienie prania" już nie jest aż tak wymagające, bądźmy szczerzy 

pozostaje mi czekać do 3 grudnia na kolejną wizytę

Mi w szpitalu na początku kazali zawijać trochę przód