Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-22, 17:26   #2971
sunshine1551
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

PORÓD
Dziewczyny co myślicie o szpitalu Kopernika w KRK. Ja się ostatnio dowiedziałam że z cukrzycą ciążową to albo na Kopernika albo na Ujastku poród wchodzi w grę.
A myślałam że będę u siebie rodzić.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Witam nowe mamusię i gratuluję córeczek.
Stary 2015-11-22, 17:28   #2972
GGI
Zakorzenienie

Tridsom jak masz rwe to naprawdę współczuje znam ten ból niestety podczas ciąży możesz wziąć tylko maść bursztynową tak poleciła mi moja neurolog wiem że jeśli nic nie pomaga to jest tylko jeden zabieg dozwolony najlepiej skontaktuj sie z neurologiem.
Stary 2015-11-22, 17:29   #2973
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdajja Pokaż wiadomość
Ile razy dziennie go bierzesz bo widzę że dawka naprawdę duża
mi aktualnie wystarcza 2x dziennie. ale tam w razie wyzszego zapotrzebowania to przy zaczeciu kuracji nawet chyba 3 razy 2 tabletki na dzien pisza...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 17:30   #2974
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
PORÓD
Dziewczyny co myślicie o szpitalu Kopernika w KRK. Ja się ostatnio dowiedziałam że z cukrzycą ciążową to albo na Kopernika albo na Ujastku poród wchodzi w grę.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Witam nowe mamusię i gratuluję córeczek.

Kopernik to jeden z najlepszych i fakt szczególnie ze wskazaniem mozna tam rodzic bo maja od razu oddział neonatologii moj lekarz tam pracuje i mam nadzieje ze uda mi sie tam rodzic ale zobaczymy muszę sie zorientować w temacie cos
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 17:48   #2975
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez gocha_cz Pokaż wiadomość
Kolory w pokoiku
początkowo chciałam szary ale teraz też zastanawiam się nad jaśniutkim żółtym takim delikatnym, ale to się jeszcze pewnie mi się ze sto razy zmieni
o właśnie dzisiaj kupiliśmy jasny żółty jednak. Chłop mi się nie chciał zgodzić na szary bo stwierdził, że życie jest wystarczająco smutne i nie możemy dziecku dokładać przygnębiającego koloru w pokoju
esesme i gdzie ty niby masz tą ciążę chudzino? Wróć tu z fotą za 10 tygodni, może coś już będzie widać
uff zmęczona jestem, cały dzień z chłopem sprzątaliśmy chatę, żeby móc tu mieszkać a nie z moimi rodzicami. Jednak 4 noce u nich to o 4 za dużo, wczoraj już z matką się nie odzywałyśmy do siebie. Dla zdrowia psychicznego nas wszystkich wróciliśmy do naszego mieszkanka

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:01   #2976
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tak w ogole to witam nowe mamusie!

a tutaj to sie az musze odniesc...

kolejne blizniaki na watku! aaach no w tym wypadku blizniaczki w razie czego jak u beth sie okaze, ze bedzie miala jednak dwoch chlopakow a nie parke, to sie wymienicie po jednym i bedzie "po rowno" )
Haha to jest jakaś opcja :-P ale ja jeszcze po cichutko liczę ze się uda z córa bez kombinowania :-D

Cytat:
ale prasujesz. ja nie musze a w ogole to wiesz, zelazko tez zuzywa prad... kazdy sprzet na prad bedzie zwiekszal zuzycie pradu, bo potrzebuje pradu ej no, ja wiem, ze kalafiory ciazowe... no ale helou... pralka tez zwieksza zuzycie pradu. to co, zaczynamy prac recznie? policzcie sobie ile zuzywa sie pradu "za nic" - tylko przez to, ze jakies sprzety sa na "stand by"... ja sie niezle zdziwilam. i gdzie sie da, mamy wylaczniki przed kontaktami.
ogolnie suszarka nie jest niezbednym sprzetem - pewnie, ze nie. ale nawet ja, majac niemaly dom i kupe miejsca na suszenie prania doceniam to dobrodziejstwo. nie oddalabym za cholere a zuzycie pradu mamy stanowczo ponizej przecietnej.

oj rwa niefajna... moze nudna bede, ale... polecam te 10-minutowki:
https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ
ja robie glownie z moim 2,5-latkiem miedzy nogami czesto nawet zrobie tylko ten pierwszy zestaw, albo i nawet nie - wtedy tylko niektore ruchy robie sobie podczas mycia zebow itp... juz pomaga

co do suszarki - latem leciala stanowczo rzadziej niz zima, ale jak latem nie bylo szalowej pogody a ja chcialam miec "na zaraz" poprane, to tez wrzucalam. pranie jest po tym jakby wyparowane, bardziej miekkie, gladkie. no lubie... :
Tez uważam ze suszarka nie jest niezbędna i da się żyć bez ale ja bym z niej nie zrezygnowała juz. Jestem strasznie zadowolona. Pranie robie rzadko bo nas tylko dwoje to czekam aż się zbierze więcej i Lubie wyciągać juz suchutkie :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:02   #2977
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o właśnie dzisiaj kupiliśmy jasny żółty jednak. Chłop mi się nie chciał zgodzić na szary bo stwierdził, że życie jest wystarczająco smutne i nie możemy dziecku dokładać przygnębiającego koloru w pokoju
esesme i gdzie ty niby masz tą ciążę chudzino? Wróć tu z fotą za 10 tygodni, może coś już będzie widać
uff zmęczona jestem, cały dzień z chłopem sprzątaliśmy chatę, żeby móc tu mieszkać a nie z moimi rodzicami. Jednak 4 noce u nich to o 4 za dużo, wczoraj już z matką się nie odzywałyśmy do siebie. Dla zdrowia psychicznego nas wszystkich wróciliśmy do naszego mieszkanka
Nie dziwie się że wróciliście wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ja też wolała bym mieszkać na placu budowy
Stary 2015-11-22, 18:04   #2978
beth007
Zadomowienie

Co do kolorów w pokoju maluchów. To my przy remoncie pomalowalismy cały na turkus. Spodobał mi się ten kolor a ze pokój stał pusty i do niczego innego by mi nie pasowało to tak pomalowalismy. Teraz jak będą chłopaki to zostanie jak jest a gdy będzie ta wymarzoną córa to jakieś ładne naklejki na ścianę kupie czy coś i tez będzie. W końcu kobieta reż w niebieskim może mieszkać. :-P najwyżej po jej stronie będzie więcej dodatków kolorowych. Meble chciałabym białe ale zobaczymy jak to wyjdzie. ..

Stary 2015-11-22, 18:04   #2979
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Haha cos juz widać my tez juz kupiliśmy farbę do pokoiku maleństwa, wzięliśmy jaśniutkie bez i ciemny bez, jedna ściana bedzie w paskach takich ok 20 cm a resztę podzielimy tak zeby akurat farby wystarczyło pewnie dwie ściany jaśniutkie i jedna ciemniejsza do tego kupimy jakieś białe mebelki w ikei ale jeszcze nic nie oglądałam i w tygodniu mam w planie kupic kosz z home & you z kuponem zniżkowym http://home-you.com/pl/salon-bielizn...iak-sheep.html
Stary 2015-11-22, 18:20   #2980
a_g_ata
Rozeznanie

##Usg##
To juz jutro!Trzymajcie kciuki:p

##Lozeczko##
Ja mocno zastanawiam się nad lozeczkami z Woodies safe dreams..ceny nawet przystepne ...tylko lozeczka sa bez szuflady:/ a jednak szuflada fajna rzecz

##Szkola rodzenia##
Dziewczyny chyba powoli trzeba sie zapisywac nie?Od stycznia wypadaloby zaczac chodzic

##Wyprawka##
Ja nadal nic nie mam

##Swieta##
Ja juz zaczelam produkowac pierniczki i kartki swiateczne Jakos wyjatkowo wczesnie w tym roku zaczynam hehe fotka w zalaczniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448212807506.jpg (113,3 KB, 16 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:28   #2981
Polinezyjka
Zakorzenienie

Agata trzymam kciuki!!! I czekam na relacje :-*

Szkola rodzenia

Ja juz zapisalam nas od polowy stycznia - 6 spotkań co tydzień.

Święta

Musze zrobić piernika! W tym tygodniu koniecznie najlepiej to jutro 8-)

Bo w przepisie jest ze ma 5 tyg leżeć w lodowce

Kapiel

Och je! Znów sobie polezalam z świecami, czytnikiem, soczkiem żurawinowym, i obranymi mandarynkami <3 uuuwielbiam! Cos dzis maluch sie mniej rusza :P ale sie nie przejmuje skoro dopiero w tym tyg tak naprawde poczułam ruchy to domyślam sie ze jeszcze z tydzien nim bede mogla codziennie monitorować <3*♡*
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:33   #2982
esesme
Raczkowanie

Dziewczyny a w ciazy mozna korzystać z jakiś takich termalnych basenów czy nie zaleca sie długiego leżakowania w cieplej wodzie?
Stary 2015-11-22, 18:39   #2983
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
##Swieta##
Ja juz zaczelam produkowac pierniczki i kartki swiateczne Jakos wyjatkowo wczesnie w tym roku zaczynam hehe fotka w zalaczniku
Aaaaa teraz dopiero zobaczyłam zdjecie bo wlazłam z komputerka! Piękne pierniczki!!!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w ciazy mozna korzystać z jakiś takich termalnych basenów czy nie zaleca sie długiego leżakowania w cieplej wodzie?
Termalne baseny całkiem odpadają na całą ciążę. W wannie mam ciepła wodę nie gorącą częściej dolewam by utrzymać jakoś tą temperaturę.

Ale termalne wody odpadają na sto procent!
21 tc córeczka
Stary 2015-11-22, 18:40   #2984
danika
Zakorzenienie

bry

my dopiero wrócilismy do domu, byliśmy u znajomych, na zakupach, na gofrach
teraz młoda do kąpieli (zapowiada, ze bedzie długo siedzieć ) i do spania, a ja muszę porobić trochę rzeczy do pracy bo się nie ogarnę jutro.

Młody coś słabo dziś kopie, mam nadzieje, że wieczorem się rozbryka.

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
PORÓD

a jesteś z krakowa czy musiałabys dojechać? dlaczego tylko w tych szpitalach?
ja rodziłam normalnie u siebie w Tarnowie (chociaż brałam insulinę), koleżanki z cukrzycą też, nigdzie nas nie wysyłali.

Cytat:

##Swieta##
śliczne pierniczki

za usg

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Och je! Znów sobie polezalam z świecami, czytnikiem, soczkiem żurawinowym, i obranymi mandarynkami <3
fajnie CI nie boisz się, ze czytnik utopisz ja sobie zawsze zachlapie książkę czy gazetę jak zabieram do wanny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 18:43   #2985
GGI
Zakorzenienie

agata pierniki boskie kurka no ale narobiłaś ochoty...
Stary 2015-11-22, 18:59   #2986
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
agata pierniki boskie kurka no ale narobiłaś ochoty...
Pierniczki dodatkowo smaczne wyszłyMusiałam zrobic bo wysylam paczke do cioci z Kanady A takie paczki to i z 4tyg. potrafią iść...
Polecam przepis z bloga "Kulinarne Szaleństwa Margarytki"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448215126513.jpg (103,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448215152673.jpg (46,2 KB, 14 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:01   #2987
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Pierniczki dodatkowo smaczne wyszłyMusiałam zrobic bo wysylam paczke do cioci z Kanady A takie paczki to i z 4tyg. potrafią iść...
to faktycznie sporo czasu potrzebują na dotarcie dzięki za przepis
Stary 2015-11-22, 19:05   #2988
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
urocze tż rodzeństwo też dziś dekorowało, ja niestety nie
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:14   #2989
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Trisdom kurcze ni emoge znalesc tych cwiczen, ale mimo to polecam przy rwie porozciagac miesnie posladkow wszystkimi sposobami ktore znasz
Po sesji rozciagania jest lepiej
Pisze za to jedną ręką, bo Em siedzi obok i potrzebuje mojej ręki przy oglądaniu Epoki lodowcowej, wiec z góry wybaczcie literówki.

Cytat:
ja sie podpisuje... niestety, ale to takie bledne kolo. lapowki, nfz olewajacy sprawe...
a tak w ogole to wiecie, ze nawet jak bedziecie mialy oplacona polozna, to to jeszcze nie gwarantuje, ze bedzie ona przy porodzie? chocby z tak banalnego powodu jak fakt, ze akurat bedzie przy innym oplaconym porodzie...
Dla mnie, jako lekarza, łapówki to no go. Prezent, kwiaty, czy kartka po jak najbardziej, samej mi było miło dostać kwiaty, czy czekoladki, ale ja tam lubię moich pacjentów ichyba to czują.

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Tridsom jak masz rwe to naprawdę współczuje znam ten ból niestety podczas ciąży możesz wziąć tylko maść bursztynową tak poleciła mi moja neurolog wiem że jeśli nic nie pomaga to jest tylko jeden zabieg dozwolony najlepiej skontaktuj sie z neurologiem.
Ostatnie 8 miesięcy pracowałam na neurologii- na szczęście pomaga gimnastyka i przy lędźwiach masaże. A tu miednica mi zrobiła psikusa i się średnio dobrze ustawiła. Jutro w planach pilates, więc liczę na poprawę.

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Do 36 stopni jest ok na dłużej, a w termalnych to chyba jest wiecej...

Cytat:
Piękne
Ja będę robiła raczej symbolicznie, za to na pewno z prawdziwym miodem od mojego taty.

Oprócz Cloche to ja tu jeszcze ciążowego brzucha nie widziałam

U nas też pierwszy śnieg i dzięki temu córa się nauczyła kolejnych słów. Na drugie urodziny pewnie już będzie dyskutować całymi zdaniami...

Polinezyjka- korzystaj póki możesz, bo jak będzie dzieć w domu, to będzie rzadsza przyjemność
Stary 2015-11-22, 19:14   #2990
magdajja
Raczkowanie

SZKOŁA RODZENIA

Ja też już sie zapisałam i zaczynam od stycznia- Borowska we wro-któraś się tam może też wybiera?

Oglądam materacyki i naprawdę nie wiem co mam wybrać....chyba kupie lateksowy z ikei
magdajja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:19   #2991
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
ale prasujesz. ja nie musze a w ogole to wiesz, zelazko tez zuzywa prad... kazdy sprzet na prad bedzie zwiekszal zuzycie pradu, bo potrzebuje pradu ej no, ja wiem, ze kalafiory ciazowe... no ale helou... pralka tez zwieksza zuzycie pradu. to co, zaczynamy prac recznie? policzcie sobie ile zuzywa sie pradu "za nic" - tylko przez to, ze jakies sprzety sa na "stand by"... ja sie niezle zdziwilam. i gdzie sie da, mamy wylaczniki przed kontaktami.
ogolnie suszarka nie jest niezbednym sprzetem - pewnie, ze nie. ale nawet ja, majac niemaly dom i kupe miejsca na suszenie prania doceniam to dobrodziejstwo. nie oddalabym za cholere a zuzycie pradu mamy stanowczo ponizej przecietnej.:
No z pralki to ja nie zrezygnuję za nic jak uruchomię raz w miesiącu żelazko to już dużo. Głównie tylko prasowałam koszulki męża, albo swoje :p
U nas w domu rachunki są ogromne, ale mamy też dużo sprzętów

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:20   #2992
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
##Usg##

##Lozeczko##
Ja mocno zastanawiam się nad lozeczkami z Woodies safe dreams..ceny nawet przystepne ...tylko lozeczka sa bez szuflady:/ a jednak szuflada fajna rzecz

##Szkola rodzenia##
Dziewczyny chyba powoli trzeba sie zapisywac nie?Od stycznia wypadaloby zaczac chodzic

##Wyprawka##
Ja nadal nic nie mam

##Swieta##

Sliczne pierniczki

Ja tez chcialam z woodies ale ta szuflada
Nie wiem co zrobie, to chyba w Poznaniu produkuja i moze mozna zobaczyc to za 2 tyg pojade ale oczywiscie juz im ceny skoczyly, malo ale zawsze. Wkurza mnie to

Tez mam jutro wizyte i USG...ale u mojego na NFZ a nie polowkowe tak sie boje...
Zaczynam swirowac jak nigdy no moze raz mialam takiego stresa... na ktora masz? Ja kolo 13-14

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:21   #2993
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
fajnie CI nie boisz się, ze czytnik utopisz ja sobie zawsze zachlapie książkę czy gazetę jak zabieram do wanny
nieee wprawiona jestem od dzieciaka czytałam książki w wannie pamiętam, że ja i mama a potem i brat to każdy po godzinie siedział w wannie z ksiązką
I każdy wylewał zimną i dolewał ciepłej a potem tato się wściekał za rachunki za wodę

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Po sesji rozciagania jest lepiej
Pisze za to jedną ręką, bo Em siedzi obok i potrzebuje mojej ręki przy oglądaniu Epoki lodowcowej, wiec z góry wybaczcie literówki.
...
Polinezyjka- korzystaj póki możesz, bo jak będzie dzieć w domu, to będzie rzadsza przyjemność
O to super, że to rozciąganie pomaga
A faktycznie dlatego korzystam hehe

FRIDA czy KATAREK - nie mogę podjąć decyzji, które zamówić

PS: Ciekawe jak tam Justynka w Paryżu , ktoś pamięta kiedy wraca?
21 tc córeczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-22, 19:27   #2994
AsiaPo
Mama Land

Jak o ciążowych brzuchach to wstawiam mój. PORANNY, więc wieczorami jest większy a to 19 tc

Też sie zastanawiam, co mogę już zrobić, by odciążyć Mamę na Święta. Wymyśliłam tylko bigos
A jako że nie chciało mi się dziś wyjść z domu (bo non stop padał deszcz, a jak przestał, to było ciemno, a ja się strachliwa zrobiłam, więc nie wychodzę ) to właśnie w lodówce rośnie mi ciasto na rogaliki za pół godziny je rozwałkuję, zawinę i będą na wieczór

Chyba pójdę za przykładem Polinezyjki i też poleżę w wannie. Tylko zamiast mandarynek będą rogale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12283174_1065508736835368_1345972232_n.jpg (48,3 KB, 48 załadowań)
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:30   #2995
AsiaPo
Mama Land

U nas zapisy do szkoły rodzenia dopiero od 25 tygodnia o.O
Ale poczytałam dziś opinie o szpitalu, na który byłam zdecydowana (bo tylko 2 km od mojego mieszkania, kolejne 2 do pracy Męża) i jestem przerażona! Jedna toaleta na 10 łóżek!

Justyna chyba dziś wraca (też o niej myślałam czytając dzisiejsze posty ).

Ciągle zapominam co chciałam napisać
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-22, 19:32   #2996
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

FRIDA czy KATAREK - nie mogę podjąć decyzji, które zamówić

PS: Ciekawe jak tam Justynka w Paryżu , ktoś pamięta kiedy wraca?

Ja nie pamietam

Biore katarek bo jest podlaczany do odlurzacza a frida CHYBA nie...ale moze niech nas uzytkowniczki oswieca

Mikołaj <3
Stary 2015-11-22, 19:36   #2997
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Jak o ciążowych brzuchach to wstawiam mój. PORANNY, więc wieczorami jest większy a to 19 tc

Też sie zastanawiam, co mogę już zrobić, by odciążyć Mamę na Święta. Wymyśliłam tylko bigos
A jako że nie chciało mi się dziś wyjść z domu (bo non stop padał deszcz, a jak przestał, to było ciemno, a ja się strachliwa zrobiłam, więc nie wychodzę ) to właśnie w lodówce rośnie mi ciasto na rogaliki za pół godziny je rozwałkuję, zawinę i będą na wieczór

Chyba pójdę za przykładem Polinezyjki i też poleżę w wannie. Tylko zamiast mandarynek będą rogale
3

ładnie ładnie 3-mać tak dalej ale Ty szczuplutka jesteś
Stary 2015-11-22, 19:36   #2998
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
...

Ee mam bardzo podobny do Twojego tak mi się wydaje ja też 19, w sumie ostatni dzień 19 , jutro będzie : 19 tydz i 1 dz !!!
A to pstrykne rano fote i wrzuce

Cytat:
Ale poczytałam dziś opinie o szpitalu, na który byłam zdecydowana (bo tylko 2 km od mojego mieszkania, kolejne 2 do pracy Męża) i jestem przerażona! Jedna toaleta na 10 łóżek!

No ja akurat bym tą toaletę przebolała jeśli cała reszta jest na supe poziomie
A to fajnie to niech już wróci bezpiecznie do nas i opowiada jak było

PS: jak ona nadrobi tyle stron to będę w szoku

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja nie pamietam

Biore katarek bo jest podlaczany do odlurzacza a frida CHYBA nie...ale moze niech nas uzytkowniczki oswieca
ohoho ciekawe! Dobrze wiedzieć !
21 tc córeczka
Stary 2015-11-22, 19:38   #2999
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Ciągle zapominam co chciałam napisać

To luksus
U mnie 1 na 18
I dwa prysznice ale...za jednymi drzwiami jednak uwazam ze to zle swiadczy o dyrektorze szpitala a nie o załodze

Polinezyjka...ale zeby nie bylo, nie jestem pewna a juz bym chciala zamowic

Mikołaj <3
Stary 2015-11-22, 19:42   #3000
beth007
Zadomowienie

Cytat:
##Usg##

##Lozeczko##

##Szkola rodzenia##

##Wyprawka##
Ja nadal nic nie mam

##Swieta##
wyglądają pysznie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości