|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
dziewczyny przestańcie z tym zoo, bo nie mogę
to jest zzo, bo zoo to takie ze zwierzakami i śmiesznie się to czyta hahaha a odnośnie tych śpiworków do wózków, to mi przypominają kokon, w którym larwa motyla siedzi takie jakieś skojarzenia mam, ale to może przez to zoo widzę wszędzie zwierzaki teraz
|
|
|
|
#1712 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, że byłaś u innego. Ja też jestem zadowolona, że zmieniłam ![]() Gratki wagi dzidziusia !!! Cytat:
- kaftanik, cienki pajac, grubszy pajac, kombinezon puchowy(taki dmuchany ), cienka czapka bawełniana, gruba czapa(a pewnie między jedną a drugą będzie pielucha dla wypełnienia) i na to koc.Jak dla mnie jak będzie koło zera do minus pięciu a u was jest ok 37;C to jest jednak 40 stopni różnicy. To i dla starego jest ciężko a co dopiero dla takiego kurczaka co miał 9 miesięcy ciepło... I mam to na uwadze, że to tylko wyjście ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu. Ekstra Cytat:
Cytat:
Jak wyżej- dla mnie za zimne. Jeśli będziesz miała jakiś ciepły koc z prawdziwego zdarzenia to wtedy ok. Cytat:
Zosienka- współczuję i mam nadzieję, że z tatą będzie ok Jeśli chodzi o becikowe- musisz mieć zaświadczenie, że najpóźniej od 10 tyg. ciąży byłaś pod opieką ginekologa. To jest jeden z wymaganych dokumentów. Zaliczyłam shopping- kupiłam 2 koszule do karmienia z IF. Stacjonarnie, przez neta byłaby ta sama cena. Jestem spokojniejsza. Dziękuję, że zapodałyście mi linka do tej firmy bo pewnie znów bym kupiła te z guzikami i użerała się z nimi
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
Ja przy pierwszym porodzie wzielam jakos po okolo 9h (rodzilam 20) ale nie dlatego ze nie chceli mi dac, ale chcialam urodzic bez. Jak poprosilam, to anestezjolog byl u mnie w przeciagu 10 min, jak sie wklowal nie poczulam zupelnie nic oprocz blogiej ulgi zaraz po No ale tam przy porodzie to standard, u nas jeszcze w lesie to wszystko ale miejmy nadzieje ze z czasem bedzie coraz lepiej.Teraz tez bardzo chcialabym urodzic bez znieczulenia, ale czy dam rade? nie wiem, wiem ze wole miec spokoj psychiczny i wiedziec ze jak bol zacznie przekraczac moją granice wytrzymalosci to polozna zadba o to by mi ulzyc. w koncu dostaje za to ode mnie tysiaka ![]() EDIT: juz wstepnie gadalam z polozna ze pewnie ze chcialabym i tym razem sprobowac urodzic bez znieczulenia ale chce miec furtke, a ona na to zebym nie zakladala ze urodze bez, tylko lepiej w druga strone a pozniej sie najwyzej milo zaskocze takze pozytywnie
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-11-27 o 22:44 |
|
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
Podobno w ciąży nie jest jeszcze u nas tak popularne jak w innych krajach. Po porodzie mam dostać drugi raz i jeżeli dziecko będzie miało rh + to kolejna ciąża na być na 99% nie zagrożona konfliktem. I gdyby u mnie kiedyś doszło do konieczności podawania krwi to tez będzie zmniejszone ryzyko wytworzenia przeciwciał, tak mówił lekarz..mam grupę 0rh- i tylko taka mogę dostać w razie potrzeby, a jest rzadka. Wiec ryzyko lepiej ograniczać.
Badzia987 dzięki, o tym to ja wogole nie myślałam. Ciekawe kto mi teraz wystawi jak tamta nie przyjmuje, a jestem teraz nie dość ze u innego lekarza to i w innym miejscu. Choc przecież moja karta jest tam nadal. Musze zrobić wywiad. Mam też w karcie ciąży wpisana wizytę w 7 tyg ciąży. Może starczy do wystawienia przez kogoś zaświadczenia,? Super skarbnica informacji dzięki Waszemu doświadczeniu mamusie😘
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-11-27 o 22:52 |
|
|
|
#1715 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
nie miałaś pózniej myśli ze to juz Twoje ostatnie dziecko bo więcej nie chcesz rodzic jak to tak wyglada?
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co myślicie o takiej edytowalnej liście (jak lista wizyt) z wagą naszych maluszków? Fajnie byłoby śledzić to sobie w poszczególnych tygodniach
![]() Stworzyłam cosik takiego, ale nie wiem, czy będzie działać i czy da się to przerzucić na 1 stronę https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A tak poza tym muszę się pożalić... znowu Ostatnio mój tż stwierdził, że nie będziemy w ogóle dziadków (czyli naszych rodziców) zapraszać na chrzciny, bo on nie ogarnie tego jako kierowca wszystkich... teściowie mieszkają 120 km od nas w krk, a moja mama 50 km w inną stronę (nie są zmotoryzowani). Dla mojej mamy autobus to nie problem... ale z jakiej paki mamy wozić dupę teściów, a moja mama będzie zadylać na autobus. ![]() Tż stwierdził, że zrobimy mega kameralnie w małym gronie - tylko my i chrzestni... czyli szwagier (chrzestny) z dziewczyną + moja kuzynka (chrzestna) ze swoim tż i córeczką... same młode osoby i git. nooo i tż wspomniał o tym swojemu bratu, że tak się zastanawia nad taką opcją... i co mój "kochany" szwagier zrobił ...pognał z plotą do mamusi i godzinę temu mieliśmy nalot teściów na skype.Jak nigdy nie dzwonią i się nie interesują, to raptem teraz zadzwonili. Normalnie szwagier mnie wnerwił tak, że masakra... ostatnio mam nerwa na niego i wszystko mnie w nim denerwuje. Ale czy uważacie, że ze mną jest coś nie tak skoro uważam, że nie powinien z takimi rzeczami lecieć do mamusi... to jest nasze dziecko i nasza decyzja i to mój tż powinien przekazywać ją rodzicom, a nie jego brat. Tym bardziej, że to są nasze rozważania a nie coś już ustalonego. |
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie mialam takiej mysli. Jak dostalam mloda na klate (zdrowa jak ryba, sladu po dlugim porodzie u niej widac nie bylo) to juz zapomnialam wszystko. Ale jak pisze - ja dostalam znieczulenie po 9h i wtedy to juz mnie bolalo jak przy okresie jedynie lekko, wiec az do parcia (1.5h parcia bylo okolo) to były wczasy pod gruszą dopiero na parciu przyszly bole i duzo wysilku, ale to juz byla koncowka i hormony dodaly mi duzo sily i motywacji.Takze gdybym nie dostala znieczulenia to nie wiem jakie mialabym mysli ale ze je dostalam to nie wspominam porodu zle - opieke mialam cudowną, wszystkie 3 polozne spisaly sie swietnie (3 zmiany mnie obslugiwaly z powodu czasu trwania porodu ), dostalam znieczulenie, mloda urodzila sie cala i zdrowa, ja nie peklam. Jedyne co to ta nieszczesna zlamana kosc ogonowa, no ale nie moze byc za rozowo nigdy ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
ja dorzucilam juz swoja wage tzn nie swoją młodej.Jedno pytanie tylko - liczymy skonczone tygodnie czy rozpoczete tyg? Tzn np 26tyg5dni to 27 tydzien czy 26 tydzien? Tak dla jasnosci bo roznie licza rozni ludzie.A co do szwagra to tez nie lubie takich akcji ale wybacz mu, moze nie chcial zle ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Kurka, juz 23:30!! Jak to? Kiedy? ![]() Ide szybko pod prysznic i w kime. Jutro dni otwarte w spzitalu gdzie chce rodzic - nie orientujecie sie czy wpuszcza mnie tam z dzieckiem? Chce isc z TZ razem, ale chyba na porodowki nie wpuszczaja z dziecmi? Ktoś coś? Dobrej nocy! |
||
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się opcja wagowa jestem za
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 30tc kiedy to minęło
badzia zastanowił mnie Twój wpis Rozumiem, że jesteś ciepłolubna ale proszę wytłumacz mi o co chodzi z tą pieluchą między warstwami bo nie ogarniam...Ty pieluchę zakładasz na czapkę CZy jak??? Za starych czasów jak rodziłam prawie 23 lata temu sama nosiłam pieluchę na cycochach, żeby łapała nadmiar pokarmu i by zawsze było ciepło w piersi Sama z tego teraz mam polewkę... Aninis ja jednak bym tak to zorganizowała by dziadkowie na chrzest przyjechali.. Takie jest moje zdanie Edytowane przez Karinek1973 Czas edycji: 2015-11-28 o 08:17 |
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 dzisiaj moja córeczka kończy 2 latka ❤2 lata temu o tej porze leżałam na porodówce pod oksytocyną i czekałam...zaraz się biorę za tort 😊
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-28 o 08:55 |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla córeczki! !!
|
#1723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aga buziaki dla córeczki 😘ale mi smaku na ten tort narobilas.... Jaki robisz??
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-11-28 o 09:08 |
||
|
|
|
#1724 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko ja nje moge sie z mama dogadac. Niby polozna a takie glupoty pierdzieli. Wczoraj sie schodzilam i bolalo mnie wszgstko ale tylko o tym wspomniałam... To od razu teksty ze kiedys nie bylo zwolnien i baby musialy pracować i nikt nie narzekal.. Tak mnje wkurza takie gadanie.. I przy kazdym temacie to samo. Nie wiem czy ja jestem jakas glupia czy nie wiem
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się.Noc nie najgorsza,trochę eksperymentują i metodą prób i błędów zmieniają te dawki,obserwują.Trochę pospałam,trochę się powierciłam,nie ma co narzekać.Niuniuś bryka,szyjka dalej lipa.Dostałam info że w pon między 10-12 przyjedzie mój pessar.Na obchodzie lekarz mówił,że założą i żebym się potem nie spieszyła do domu.Nie wiem co to znaczy
![]() Rano mnie wku.. bo przy sobocie nie mieli produktów na dietę cukrzycową i wywaliło mi 200 cukru ![]() Buziamy wszystkie,nie mam jak odnosić się do postów ale czytam co u Was! Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
#1727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka 100 lat! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Ni kiedys było inaczej jasne ze tak, 200 lat temu chłopki w 9 miesiącu na roli pracowały Kiedys ludzie tez mieszkali w lepiankach i załatwiali sie do wychodków.. Nie lubię takich porównywan co było kiedys.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Bida przy sobocie niezle..Ale dobrze ze złe nie jest! Jak założą pessar to juz powinno byc znacznie lepiej Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello, nadrobić 20 stron nie nadrobię, ale wpadam powiedzieć co u mnie
![]() Wczoraj byłam na wizycie - z moją małą wszystko ok, rozwija się prawidłowo, szyjka się nie skraca, pozamykana więc jest super. Mała waży około 1200 gram, więc przez ostatni miesiąc podwoiła swoją wagę. A ja natomiast UWAGA - schudłam kilogram :P Więc na dzień dzisiejszy +6 na wadze
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktory jestes tydzien?
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis z listą fajny pomysł tylko mamy taką z wizytami a i tak część dziewczyn nie wpisuje się więc...ale ja się wpiszę w pon po wizycie
Szwagier jakiś niepoważny zróbcie tak jak Wy uważacie bo...nigdy wszystkim nie dogodzisz...zawsze będzie zle...zawsze będą uwagi że mogło być tak a nie inaczej...zaczęłam wyznawać taką zasadę że to nam ma pasować a nie wszystkim dookoła agaczilla Sto lat dla Lilki marciar skąd ja to znam...mama do mnie to samo że ona w ciąży to nic nie odczuwała...a kiedyś między słowami wyszło że na mięso patrzeć nie mogła itd a tak to niby żadnych dolegliwości...taaa.....m oja teściowa to samo ideały wszystkie w ciąży były i chodziły bez żadnych dolegliwości..czasem też mam takie dni że szybciej się męczę przy bardziej intensywnym dniu to wiesz co od mamy usłyszałam? pewnie musiałaś już dużo przytyć ona nie widzi mnie na codzień bo samo obciążenie organizmu małym człowieczkiem nie może zmęczyć także rozumiem co czujesz Lucy skandal...to może swoje jedzenie masz przynosić myślę, że jeszcze zostawią Ciebie na obserwacji po tym założeniu o to mu chodziło Witam
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko na za tydzien musze oddac rozdział pracy mgr a dp tego mam tyle tlumaczen do zrobienia i nauki.. A nie mam słowa pracy ::-D cp to będzie
|
|
#1733 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a to sporo tłumaczy, bo jesteś obyta z miejscem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na dzisiejsze czasy to faktycznie komiczne ![]() Cytat:
Z tą dietą to wolę tego nie komentować, bo bym się bana dorobiła... A co do pessara, może będą chcieli sprawdzić czy się normuje wszystko i temu Ci tak lekarz powiedział? ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
I fajnie, że wszystko ok.
|
|||||
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz i mnie wkurza to gadanie...a najgorzej jak wszyscy dookoła rady dają... bo to jest tak, że zdałam sobie sprawę że nigdy nie będzie tak, że wszystkim będzie pasować, a nawet jakby było idealnie np z chrzcinami to zawsze ktoś powie, że coś tam nie było, że chrzestni nie tacy itd....więc lepiej robić po swojemu Kiedyś było tak, że jak ktoś mi coś mówił co mnie wkurzało nic nie odpowiadałam lub coś tam przytaknęłam....ale w środku ciśnienie na max...teraz....zaczęłam odpowiadać... przegoń leniucha ![]() i tak musisz to ogarnąć
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Jak ja uwielbiam te wszystkie dobre rady Mnie o dziwo to omija trochę bo jestem daleko ale irytuje mnie moja siostra z jednym dzieckiem ale jest tak doświadczona jakby miała z 6 i każdy inny przypadek jak mówię jej że coś tam potrzebuje albo nie chce to ona najmądrzejsza typu jak to nie sudocrem tylko on jest najlepszy bla bla albo po co ci nakładki na sutki dziecko ma czuć pierś a nie plastik nic ci nie będzie i takie tam po co ci jakiś płyn do pępka tylko spirytus ! I inne negowanie moich decyzji
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za noc
Mały chyba testował wytrzymałość powłok brzusznych do północy, mąż słuchu chrapał jak wściekły niedźwiedź A że wstawał przed 6 już go nie poszturchiwałam...Agata sto lat dla Córeńki i udanych urodzinek ![]() Faktycznie żeśmy dowaliły z tym zoo ![]() Dziś obchodzimy imieniny moich rodziców Andrzej i Barbara będzie spotkanie rodzinne Aaaaaaaaaaaaaaaa i bym zapomniała
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Co z tego ze znieczulenie darmowe jak nie wszedzie dostepne
w moim mieście zwyczajnie nie ma kasy żeby zatrudnić dodatkowego anestezjologa na położnictwo.a ten co pracuje na sali operacyjnej nie może być tu i tu.. i weź ![]() zresztą i tak bym tego znieczulenia nie brała ale fakt jest faktem. jeśli ktoś ma wybór to w sumie całkiem nieźle. Kaaasi dobre rady wszyscy mają mnie już tak one zaczynają drażnić, że szok. w sumie ty możesz sobie podyskutowąć, bo pracujesz, zarabiasz na siebie, a ja co? za kazdym razem jestem uciszana tym jedynym argumentem :0
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poczekajcie do porodu
Wtedy to jest skumulowany atak... dziecko się ledwo skrzywi i będzie sto rad "głodne, przejedzone, boli brzuszek, źle nosisz.." itd itp
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

takie jakieś skojarzenia mam, ale to może przez to zoo widzę wszędzie zwierzaki teraz

więc jak widać poprzedni lekarz zmaścił sprawę 

No ale tam przy porodzie to standard, u nas jeszcze w lesie to wszystko ale miejmy nadzieje ze z czasem bedzie coraz lepiej.

dzisiaj moja córeczka kończy 2 latka
2 lata temu o tej porze leżałam na porodówce pod oksytocyną i czekałam...zaraz się biorę za tort 

A że wstawał przed 6 już go nie poszturchiwałam...
Ślub