|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Hej Dziewczyny
podczytuję Wasz wątek od jakichś 2 tygodni,bo chciałam dołączyć jak wszystko przeczytam gratuluję dzieciaczkow, bardzo mi przykro z powodu Lulus:-( Mój termin porodu wypada na 30 czerwca, albo 1 lipca, ale doszłam do wniosku, że pewniejszy jest chyba jednak czerwiec. Do tej pory miałam 2 usg, 2 razy byłam na wizycie. Wszystkie badania wyszły super, na kolejne idę w piątek, a wizyta w środę, natomiast Usg genetyczne będę mieć w niedzielę 13. Złapałam stracha po wypowiedzi Lulus, bo już dość dawno nie widziałam dzidzia. Ale na 2 usg słyszałam bijące serduszko. Więc póki co jestem dobrej myśli. Wczoraj mnie rozlozylo drobne przeziębienie, zrobiłam sobie syrop z cebuli i kupiłam w aptece syrop prenalen, bo bałam się cokolwiek brać z tego, co brałam przed ciążą. Na razie nie widzę wyraźnej poprawy. Moja przyjaciółka mówiła mi, że jej dzieci miały zapalenie płuc zaraz po porodzie prawdopodobnie dlatego, że ona się przeziebila. Nie wiem jak to jest powiązane, ale postanowiłam zdusic dziada tzn.chorobę w zalążku. Wracając do początku posta bardzo proszę o przyjęcie do Waszego wątku
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pierwszym razem to nawet chciała mi takie dać, chociaż karty ciąży na oczy nie widziała (ale wtedy jeszcze w pracy nikt nie wiedział o ciąży i poprosiłam o takie bez kodu "ciążowego"). Radena, witamy |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem. 3,5 roku po porodzie i cis tam w miejscu ciecia czuje wiec nie wyobrażam sobie jakbyśmy zdecydowali się na dziecko wcześniej
Radena witaj
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2015-12-02 o 08:53 |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Radena
!Anuszka, Twoja Zuzia przesłodka z tymi snami i kaczkami😊 Ja dzis mam wizytę wieczorem ..ide z wynikami. Juz wlaczyla się opcja - panika .... |
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Radena witaj
I mnie przeziębienie dopadło zastanawiam sie który z podanych sposobów wykorzystać
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Radena witaj
![]() Ewka kciuki za wizyte!! Ja w piatek mam kolejna wizyte. Nie wiem czy bede miala usg czy nie. Bo ide do innrgo ginekologa, na nfz. A to z racji takiej, ze w piatek konczy mi sie zwolnienie , a moja ginekolog jutro wyjezdza na caly tydzien i u niej wizyte mam dopiero 15 grudnia (to bedzie z tym usg genetycznym- badanie przeziernozci, kosci nosowej...). i przeziebienie tez mnie bierze. Od wczoraj boli mnie gardlo, glowa... wiedzialam ze to tak sie skonczy jak wszyscy w domu chorzy.. |
|
|
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oficjalnie zabrania się panikowania no no no! Nie bierz sobie do głowy. U mnie też każda strata na wątku powiększa poziom schiza-ale jednak jakoś w tym kraju rodzą się zdrowe dzieci więc nie dajmy się czarnym myślom. Będzie co ma być- a ponieważ i tak nie mamy na to wpływu, to trzeba się zająć rzeczami na które wpływ mamy. Np. zrobić dobry obiad (już wiem dziewczyny skąd tyle pichcenia na tym wątku hehe).
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki zebrah 😉 na codzien nie mam tyle czasu na myślenie, ale czym bliżej do wizyty, tym większy stres...
Jeszcze się zawinelam i za późno badania w laboratorium zrobiłam, dwóch wyników nie bede dzis miec, no trudno, pokaze je na następnej wizycie... Madzius, soffinka, zdrowka! Kurujcie się szybciutko ! |
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
ewka kciuki za wizytę
Będzie dobrze Wszystkim chorowitkom duuuuuużo zdrowia!!! U mnie na razie z chorobami spokój ![]() Witaj Radena
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Co macie na obiadek? Ja pulpety w sosie pomidorowym z ziemniaczkami i mizeria/ wczoraj byla wersja z kasza jaglana
|
|
|
|
#4331 |
|
Przyczajenie
|
Witaj Radena!
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż je w pracy, więc ja pewnie na obiad znów zjem kanapki z twarożkiem, pomidorem i papryką
|
|
#4333 |
|
Konto usunięte
|
Anuszka, słodkie jak takie małe dzieci coś o snach opowiadają. Biedna, pewnie nie wiedziała w nocy co się dzieje jak się obudziła nagle w swoim łóżeczku
Ale paluszek chyba nie boli ![]() Witam nowe dziewczyny ![]() Olinka, moja kuzynka zaszła w drugą ciążę 7 miesięcy po cc :O Lekarka była przerażona, straszyła ją pęknięciem macicy... Teraz jest już w 37 tygodniu i za kilka dni czeka ją drugie cc. ewka kciuki za wizytę, wszystko na pewno będzie dobrze ![]() A obiady to moje przekleństwo
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z gotowaniem to samo.... Mój mąż lubi sobie porządnie zjeść, a ja na nic teraz ochoty nie mam. A jak smażę mięso to mam odrzut 😐 na szczęście mam obiad z wczoraj 😁
Anuszka ja tez jem twarożek. Tyle ze z dżemem 😁 Jenyyy jakas cala polamana dzis wstalam. Wszystkie stawy mnie bola a kolana to juz jakas masakra 😖 |
|
|
|
#4335 | |||||
|
Ania
|
Cytat:
słodkie to jest - choć w sumie nie powinno, bo przecież dla niej to zły sen!Cytat:
Cytat:
) Cytat:
choć, wiem, że im bliżej wizyty tym większy stres. Ale na pewno wszystko będzie w porządku![]() Cytat:
Poza tym jeść obiady mogę normalnie, ale jak ktoś mi je zrobi Mąż w delegacji, ja siedzę u rodziców, to gotuje mama, więc mogę jeść normalnie bo jak jestem w domu, to albo mąż, albo idziemy na coś gotowego. ;/Niech mi już to przejdzie, bo uwielbiam gotować ogólnie
|
|||||
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ostatnio właśnie z dżemem wcinam
![]() Która z Was ma problem z niskim TSH, bo chyba któraś ostatnio o tym pisała? Ja mam ponownie zbadać TSH i do tego jeszcze 3 jakieś inne, bo gin podejrzewa nadczynność tarczycy. Mam iść do endokrynologa. Nie wiem czy się martwić tym bardzo? |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Orientowala sie ktoraś jak to jest z tym 1000zl wyplacanym przez rok jesli nie przysluguje macierzynskie? Bo gdzies wyczytalam , ze ojciec nie moze pracowac na umowe o prace ;///
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ja też najlepiej mogę jeść jak mi ktoś zrobi haha :-D |
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ginka jest też endokrynologiem i kazała mi za 3 tyg. powtórzyć te badania i jak się nie zmienią to włączy mi leki na nadczynność tarczycy. Nie wiem czy to niebezpieczne, ale pewnie trochę tak, bo tarczyca odgrywa ważną rolę w ciąży Trzeba to kontrolować i będzie dobrze.Tsh na początku ciąży naturalnie spada. Ja z Zuzią też miałam niskie, ale teraz mam baaaardzo niskie! I do tego podwyższone ft4 co też nie jest dobre.
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie mam zrobić ft3, ft4 i anty tpo, no zobaczymy...
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zdrówka. Ja się dzielnie trzymam
ból kolan mam nadal, mąż wczoraj mnie okleil tape'ami i jest o niebo lepiej, w nocy nie budziłam się z bólu no i wczoraj rozćwiczyłam kolana, 40min treningu Czuję się mega, energii full, apetyt dobry aż mi się wierzyć nie chce![]() Własnie piję sok ze swieżo wycisniętego grejfruta i pomarańczy, mmmm sam kwas A na obiadek dziś wcinam grillowaną cukinię z pomidorem, mozarellą i świeżą bazylią może ugotuję trochę kaszy do tego,ale ostatnio jem porcje jak ptaszek a na kolację chrupkie pieczywko z pastą jajeczną i szczypioraskiem mmmmm dostałam 30 wiejskich jaj od teściowej trzeba je jakoś zużyćWitam nową koleżankę! ![]() _____ PYTANIE: Czy któraś z Was wie coś na temat tego, czy złe samopoczucie, zły apetyt mdłości mogą brać się z nieprawidłowej wartości TSH? Czy w jakiś sposób tarczyca może oddziaływać na samopoczucie? Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie, ale dokładnie kilka godzin po zażyciu pierwszej tabletki euthyroxu N 25 WSZYSTKIE złe objawy przeszły.. to już prawie dwa tyg. jak czuję się znakomicie...
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-02 o 10:32 |
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, trzymam kciuki za Twoje tsh ! Mam nadzieje, ze obędzie sie bez leków, a jak juz będzie trzeba, to dobrze ze tak szybko się dowiedzialas...
Ja w 1 ciąży mialam wątpliwe tsh i ft4. Gin mi dala leki, poszłam na USG tarczycy - wyszla mala tarczyca i jakieś zmiany i podejrzenie hashimoto. A potem inny endokrynolog kazał odstawić leki, powiedzial ze w ciąży wyniki mogą się wahać. Zobaczymy, jak będzie teraz .... Jakie macie wyciskarki do soków? Ja tez bym wypila, ale wyciskarki brak 😐 ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Wy tu takie zdrowe rzeczy jecie, a ja właśnie wcinam cheetos duos hamburgerowe 😁 mój hit z 1 ciąży, teraz tez smakują 😋 ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Wyszly mi ciała ketonowe w moczu😐 ciekawe co lekarz na to powie... |
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Radena
Witaj LaLaRe87 Ja mam akurat za wysokie Tsh i moja endokrynolog zapewniła mnie że to nie wpływa na mdłości i na samopoczucie, ogólnie na nic nie wpływa. Evelinke Ja też w sobotę podgląduję dzidziusia Nie wiem dziewczyny czy warto się tym przejmować, ale poprzednia ciąża przestała się rozwijać w 7 tc a w tej w piątek zaczynam 11 tc i jestem przerażona że diagnoza się powtórzy a dzidziusia widziałam jak byłam pod koniec 6 tc ..
|
|
|
|
#4344 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja też codziennie jakieś dziadostwa wciągam ale no nie mogę się powstrzymać
|
||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahha😁 Obiady mi nie smakują, ale na jakies dziadostwo zawsze przychodzi chęć 😂 |
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() remont trwa ale podczytuje Was na biezaco, jakiś smutny ten nasz wątek tyle strat ![]() Lulus strasznie mi przykro ![]() Ja w następną sobotę mam genetyczne i się trochę boję
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście miałam zupę pomidorową sprzed tygodnia (zapesteryzowałam sobie jeden słoik) i była jak znalazł na dzisiaj. Wtrąbiłyśmy z Zuzią aż nam się usy trzęsły ![]() ewka narobiłaś mi smaczka tymi cheetosami ![]() Ja też niestety mam ciała ketonowe w moczu ![]() Claudette nie denerwuj się! Będzie dobrze
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, duzo ? U mnie napisane. "1plus"
|
|
|
|
#4349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
ewka555 -> żadnej elektrycznej wyciskarki nie mam
używam zwykłej tej takiej do cytrusów plastikowej a jak chce zrobić mus albo sok np. z malin/ jabłek itp to używam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

podczytuję Wasz wątek od jakichś 2 tygodni,bo chciałam dołączyć jak wszystko przeczytam

zastanawiam sie który z podanych sposobów wykorzystać

Będzie dobrze 

Mąż je w pracy, więc ja pewnie na obiad znów zjem kanapki z twarożkiem, pomidorem i papryką

- choć w sumie nie powinno, bo przecież dla niej to zły sen!
Moja ginka jest też endokrynologiem i kazała mi za 3 tyg. powtórzyć te badania i jak się nie zmienią to włączy mi leki na nadczynność tarczycy. Nie wiem czy to niebezpieczne, ale pewnie trochę tak, bo tarczyca odgrywa ważną rolę w ciąży