Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 10:09   #2251
hariett
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
hariet a sprawdzałaś leroy merlin? my ostatnio wymienialiśmy wszystkie drzwi i kupiliśmy właśnie tam i też mamy classen
Mają, ale w tym kolorze mają z innej serii
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
fajne drzewka za oknem uwielbiam las.
Okna i balkony wychodzą u nas właśnie na las Jeden z plusów tego mieszkania

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-02 o 10:11
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:11   #2252
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
i jak? materiałowo ok? ściągacz dobry?
mnie się wydają ok
Stary 2015-12-02, 10:13   #2253
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A kiedy urządzacie kącik/pokoik dla dziecka tak już ostatecznie? mówię o dekoracjach, szykowaniu łóżeczka (u nas w łóżeczku na razie jest graciarnia ) Ja już bym chciała ale z drugiej strony nie chcę żeby się kurzyło niepotrzebnie
No ja mam teraz dylemat bo łóżeczko ma stać w miejscu, w którym chcę postawić choinkę No i pewnie skończy się tak, że jak pójdę rodzić to mąż w tym czasie rozbierze drzewko i postawi łóżeczko

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Baby ostatnio wstawiała zdjęcie pokoju Olivii. Ja też się pochwalę pokojem Huberta
Będzie ślicznie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja mam termin na styczeń i mam nadzieje na styczeń Moja siostra dwoje dzieci urodziła dokładnie w dzień wyznaczonego terminu. Mam nadzieję, że to akurat jest dziedziczne
Fajnie tak
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:13   #2254
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a, i sezon na mandarynki uważam za rozpoczęty
mój od dłuższego czasu już trwa
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:13   #2255
uaoo
Zakorzenienie

Mi brakuje miejsca w domu na wszystko. Wiecie o czym pomyślałam sobie? Żeby zrobić pokój na dole, ale nie wiem czy to jest sens na kilka miesięcy skoro na wiosnę wyprowadzamy się na swoje. A tam pokój jest "surowy" ściany krzywe, paneli brak, rury wszędzie widoczne. Trochę by kosztowało nas zrobienie tego pokoju, ale no nie wiem już sama. co byście zrobiły na moim miejscu?
Dodam, że to jest malutki pokój.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-12-02 o 10:15
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:15   #2256
Jerzyczka
Wtajemniczenie

candyyfloss
: cudownie, że wizyta udana
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A więc pojechał do lekarza chirurga bo to niby rodzinny nie może wystawić l4. Przepisał mu Ketonal tabletki i żel, a i l4 dostał do 8 grudnia i na kontrolę we wtorek. Jedyny minus że musi na kontrolę jechać też do miejscowości rodzinnej bo jeszcze nie przeniósł papierów a w trakcie leczenia przenieść nie może. Jestem spokojna już
Uff, że z mężem ok! Bardzo się ciesze, niech się trzyma zdrowo
Cytat:
w ogóle to miałam jeszcze napisać że wczoraj odebraliśmy wózek
wyprawkowa lista zamknięta
ciekawe ile wydaliśmy, potem to sobie podlicze bo wszystko sobie zapisywałam
a jaki wózek, przypomnij?
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
My z TŻem znamy się dokładnie od 6 klasy podstawówki, ale razem jesteśmy od ostatniej klasy liceum
W gimnazjum siedzieliśmy nawet razem na biologi i ta gadzina korzystała z mojej wiedzy na klasówkach

MallaMi
super, że wyprawka już za Wami Teraz można spokojnie czekać na maluszka Chociaż jak my kompletowaliśmy wyprawkę to dla mnie przełomowym zakupem był wózek z bazą i fotelikiem. Jak już to odhaczyliśmy na liście to byłam spokojna, że w razie czego moje dziecko będzie miało w czym wrócić ze szpitala

Uaoo super te skarpeteczki

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

No to nie zostaje Ci nic innego jak tylko wierzyć w przeczucie męża
U mnie przełomem było kupno wózka i fotelika. Wcześniej dręczyły mnie koszmary
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
a, i sezon na mandarynki uważam za rozpoczęty

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja też

Przyszły śpioszki od Ewa Klucze i kocyk dla małej, jakie to wszystkie cudowne i milutkie jest

uao mamy te same skarpetki
poka!

A ja się zmobilizowałam, zadzwoniłam do położnej środowiskowej i jutro przyjeżdża na wizytę między 10 a 11 chyba się trochę stresuję,ale wydawała się miła przez telefon Powiedziała, że wypełnimy deklaracje, przywiezie jakieś materiały informacyjne

Łóżeczko przyjechało Jutro mąż będzie składał, bo dziś po pracy od razu szkoła rodzenia

Dobija mnie dziś suchość w nosie.. Mam ciągle zatkany nos, męczy mnie to strasznie..
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:15   #2257
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Ta kwestia jest dla mnie przerażająca Ale dlatego, że ... nie znaleźliśmy mieszkania, więc trzeba się ulokować ze wszystkim tutaj Rano stwierdziliśmy z mężem, że może zrobimy to jak zacznie urlop? Musimy to wszystko rozłożyć, by się "wyśmierdziało", więc mam nadzieje, że do tego czasu to jeszcze w dwupaku będę. Jeszcze mamy mnóstwo pierdółek w kartonach
Ja też mam wszystko w kartonach, jedynie łóżeczko rozłożone bo śmierdzi niemiłosiernie. Ja mam komodę dla młodej, ale teraz są w niej inne rzeczy bo ogólnie cierpimy na brak miejsca do przechowywania.
Ale dzięki Casaa ściągneliśmy program i projektujemy szafę do sypialni, zobaczymy jak nam pójdzie bo niedaleko mamy stolarnie.
hariett no pokój jeszcze w powijakach, ale już bliżej niż dalekj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 10:16   #2258
ahnessy
Rozeznanie

Koktajlowa współczuję przeżyć wczorajszych i życzę zdrówka dla męża oby wszystko było dobrze
Baby a po co sprzątasz po nich, bez przesady ja bym wszystko olała a niech mama sama weźmie odkurzacz i jak naniosą piasku niech poodkurza, a następnym razem jak będzie chciała przyjechać to kategorycznie powinnaś powiedzieć że nie zgadzasz się żeby brała ze sobą siostrzeńca. Współczuję bardzo bo rozumiem Cię ja na moją mamę też nie mam co liczyć, wiem że jak przyjdzie po porodzie to tylko po to by poszpanować i zdjęcia porobić i jeszcze będzie chciała żebym ją obsługiwała. Smutne to ale co zrobić jak leżałam prawie 4 miesiące na poczatku to nawet nie pomyślała żeby obiad choć raz przynieść
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Lenistwo i tyle ale przez to, że uderzyliśmy w dyrekcję i rzecznika lekarzyna musiał w ten dzień ekstra przyjechać do szpitala i wypisać to moje zwolnienie
i tak powinno się robić może by się od własnych obowiązków nie migali
Cytat:
w ogóle to miałam jeszcze napisać że wczoraj odebraliśmy wózek
wyprawkowa lista zamknięta
ciekawe ile wydaliśmy, potem to sobie podlicze bo wszystko sobie zapisywałam
jaki wózek? pochwal się
ja wolę nie podsumowywać bo mąż by zemdlał choć na swoje "zabaweczki" typu frezarki czy inne makity to mu żal kasy nie jest
Cytat:
Z dwóch powstanie drzewko świąteczne (kupiłam duże bombki), jedna z kaszy, druga albo chyba z szyszek ale nie jestem jeszcze pewna, bo myślałam też nad makaronem i ryżem. Cekin nie mam ale pewnie też bym o tym pomyślała
ooo to czekam na zdjęcia może się zainspiruje bo mam trochę w zapasie tych bombek styropianowych
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Witam sie pozytywnie od rana, bo dostalam wlasnie smsa: "Miedzy 9 a 11 kurier Bartlomiej sprouje dostarczyc paczke. Pozdrawiamy dpd" lozeczko, dziewczyny,
ja nie dostaje takich miłych smsów, wczoraj miał dotrzeć mój laktator a nawet kurier nie zadzwonił a dziś z rana znów sms. W ogóle wkurzyłam się bo wybrałam dostawę za pośrednictwem poczty i nadałam na adres gdzie jestem zameldowana ale tam nie mieszkam bo chciałam awizo sobie odebrać a sklep nadał mi kurierem i same problemy z tym teraz - nie lubie kurierów
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja się boję nawet kątnika i innych kurduplastych pająków. Potrafię zamknąć się z krzykiem w łazience dopóki mąż nie przeprowadzi eksterminacji
dołączam do klubu, też nie znoszę pajęczurów
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
i w Lidlu naszym od soboty będą maszyny do szycia, mąż powiedział że kupi
super a może jest szansa że przez sytuacje z mamą zblizycie się do siebie z mężem?
Gratulacje nowych tygodnii dobrych wizytowych wiadomości
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:18   #2259
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się wydają ok
super

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 10:19   #2260
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Mi brakuje miejsca w domu na wszystko. Wiecie o czym pomyślałam sobie? Żeby zrobić pokój na dole, ale nie wiem czy to jest sens na kilka miesięcy skoro na wiosnę wyprowadzamy się na swoje. A tam pokój jest "surowy" ściany krzywe, paneli brak, rury wszędzie widoczne. Trochę by kosztowało nas zrobienie tego pokoju, ale no nie wiem już sama. co byście zrobiły na moim miejscu?
Mi się wydaje trochę bez sensu, nie lepiej te pieniądze dołożyć do nowego domu żeby się szybciej wprowadzić ?Ewentualnie popakować rzeczy, których teraz nie używacie i porostu przechowywać w tym pokoju ale bez remontu ?
Stary 2015-12-02, 10:20   #2261
hariett
Zadomowienie

Cytat:
hariett no pokój jeszcze w powijakach, ale już bliżej niż dalej

Zazdroszczę Wam tych złożonych łóżeczek... Moje czeka na dolakierowanie, a jakoś teraz w kurzu nie chcę tego robić :/
Żałuję że wzięłam to, dołożylibyśmy tyle co daliśmy na farbę, lakier i mielibyśmy nowe bez konieczności roboty

Stary 2015-12-02, 10:22   #2262
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

Zazdroszczę Wam tych złożonych łóżeczek... Moje czeka na dolakierowanie, a jakoś teraz w kurzu nie chcę tego robić :/
Żałuję że wzięłam to, dołożylibyśmy tyle co daliśmy na farbę, lakier i mielibyśmy nowe bez konieczności roboty
Ale za to będzie satysfakcja, że sami zrobiliście
Stary 2015-12-02, 10:22   #2263
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje trochę bez sensu, nie lepiej te pieniądze dołożyć do nowego domu żeby się szybciej wprowadzić ?Ewentualnie popakować rzeczy, których teraz nie używacie i porostu przechowywać w tym pokoju ale bez remontu ?

Rzeczy których nie używamy najchętniej bym wyrzuciła, ale tż jest "zbieraczem" wszystko mu się przydaje! :/

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 10:23   #2264
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Baby ostatnio wstawiała zdjęcie pokoju Olivii. Ja też się pochwalę pokojem Huberta
Jeszcze trochę pracy Wam zostało.
Cytat:
Malwi oczywiście, że masz rację, ale ja mówię jaka jest praktyka lekarzy i słyszałam to już od 3 niezależnych. Oni najbardziej cenią swój czas, bo pacjenta się wcale nie liczy. Przecież on może pójść sobie do rodzinnego, a lekarz mógłby nie zdążyć na kolejny dyżur zdarzają się jeszcze normalni lekarze na sorze albo w opiece nocnej ale to już niestety rzadkość.
a gdzie w tym wszystkim człowiek? Gdzie wartości, które składali w Przysiędze Hipokratesa? Nooo kurde jak gonią za kasą, to niech się zajmą innym mniej ryzykownym zajęciem, a nie że będą sobie drwić z życia ludzkiego. Zrobiłam się nerwowa w ciąży.
Cytat:
Uaoo ale opłaca się? skoro za kilka miesięcy macie się wyprowadzić, to może łózeczko przy waszym łózku, albo nawet, żeby z Wami spało. Kuuurcze szkoda byłoby mi pieniędzy, bo to nie jest kwestia 200 czy 300 zl, tylko już robi się kilkaset.

Ałłłłaaaaa Młody mi się tak rozpycha, że masakra jakaś. Lewy jajnik i prawa strona żeber, tak mi się pcha w te dwa miejsca, że siedzieć nie moge, jakaś pokrzywiona teraz jestem.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:23   #2265
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Ale za to będzie satysfakcja, że sami zrobiliście
Widzę że masz dzisiaj dobry humor Nie no, jasne, jak zdążymy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 10:30   #2266
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
będzie ślicznie
Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
A mi coś pomarańcze nie podchodzą wolę grejpfruta tylko zanim go obiorę to mi go któreś dziecko zdąży zjeść
ja też tak mam tylko mi wyżera TZ
sam nigdy nie obierze mimo że bardzo lubi - leniuch
Cytat:
ja bym wolała oszczędzić niż wydawać niepotrzebnie kasę
u nas będą warunki spartańskie prawdopodobnie bo nie wierzę że z kuchnią się wyrobimy i mój tata ciągle mnie gnębi żebysmy kupili sobie jakieś najtańsze szafki kuchenne tymczasowo żeby przenieść kuchenkę na górę ale po co chyba żeby po pół roku te szafki wywalić - dla mnie bez sensu
Cytat:
A ja się zmobilizowałam, zadzwoniłam do położnej środowiskowej i jutro przyjeżdża na wizytę między 10 a 11 chyba się trochę stresuję,ale wydawała się miła przez telefon Powiedziała, że wypełnimy deklaracje, przywiezie jakieś materiały informacyjne

Ja jestem już po wizycie dzisiejszej tak jak myślałam nic nowego się nie dowiedziałam o wyprawce poleca podkłady bella mama, majtki siateczkowe nie flizelinowe i na jednym się zawiodłam zaleca kapać w emolientach ale nie narzuca - stwierdziła że zrobimy jak będę ja chciała
dziewczyny a u Was też połozna przychodzi na takie tematyczne spotkania czy tylko moja jest taka sumienna?
za tydzień temat o okresach porodu i połogu i zachowanie podczas porodu, zadanie domowe dostałam 1 godzinę dziennie ćwiczyć oddychanie przepona
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:31   #2267
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

ja jestem skazana na to co mi mama kupi i przyniesie do domu, więc nie wiedziałam, że są już takie pyszniutkie
Stary 2015-12-02, 10:31   #2268
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym chyba to zostawiła Kilka miesięcy to nie jest tak dużo i da radę się przemęczyć U mnie jest tak, że na wiosnę mamy łączyć mieszkania a do tego czasu mam dwa malutkie pokoje. W jednym śpi córka z synem a my w drugim, ale jakoś damy radę do wiosny

Cytat:
Rzeczy których nie używamy najchętniej bym wyrzuciła, ale tż jest "zbieraczem" wszystko mu się przydaje! :/
Skąd ja to znam Mój to jest taki chomik, że jak zrobię porządki i coś powyrzucam to on zamiast na śmietnik to potrafi mi to do piwnicy wynieść
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:32   #2269
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Aaa i dzisiaj asystent ciazowy mi wyskoczyl, ze mam 36t0d
Gratuluję

Cytat:

My dziś zaczynamy 36 tydzień i 9 miesiąc
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
A więc pojechał do lekarza chirurga bo to niby rodzinny nie może wystawić l4. Przepisał mu Ketonal tabletki i żel, a i l4 dostał do 8 grudnia i na kontrolę we wtorek. Jedyny minus że musi na kontrolę jechać też do miejscowości rodzinnej bo jeszcze nie przeniósł papierów a w trakcie leczenia przenieść nie może. Jestem spokojna już
Super, niech spokojnie wraca do zdrowia

Cytat:
mam dokładnie takie same myśli a dzisiaj zaczynam 35 tydzień I panikuj, ale chcę mieć już małą przy sobie
.
Gratuluję

Cytat:
To ja też wrzucę foty pokoju Franka

Cytat:
Ja też mam wszystko w kartonach, jedynie łóżeczko rozłożone bo śmierdzi niemiłosiernie. Ja mam komodę dla młodej, ale teraz są w niej inne rzeczy bo ogólnie cierpimy na brak miejsca do przechowywania.
Ale dzięki Casaa ściągneliśmy program i projektujemy szafę do sypialni, zobaczymy jak nam pójdzie bo niedaleko mamy stolarnie.
Tylko przy wyliczaniu pamiętajcie o okleinie, które ma 1mm lub 2 mm grubości (zależy co wybierzecie) i to należy odjąć

Koktajlowa, załączam też foto ochraniacza na materac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151202_001.jpg (68,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg V__BFB3.jpg (26,4 KB, 35 załadowań)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 10:32   #2270
Jerzyczka
Wtajemniczenie

ahnessy - mnie przez telefon powiedziała, że przyjedzie jutro, a jak będę potrzebowała to jeszcze przed porodem, ale nie musimy
i pierwsze pytanie do mnie "Pani urodziła czy jeszcze w ciąży?"
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:33   #2271
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo ale opłaca się? skoro za kilka miesięcy macie się wyprowadzić, to może łózeczko przy waszym łózku, albo nawet, żeby z Wami spało. Kuuurcze szkoda byłoby mi pieniędzy, bo to nie jest kwestia 200 czy 300 zl, tylko już robi się kilkaset.
no właśnie mi szkoda pieniędzy, ale wtedy byłoby nam wygodniej, w sensie, że więcej miejsca itp. chyba odpuszczę i zrobię jakieś zmiany w naszym pokoju (kiedyś mówiłam o nim). Tylko nie wiem jak Najwięcej miejsca zajmuje meblościanka może ją jakoś "rozbić"? Już mam dość tego pokoju, dość wszystkiego.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 10:34   #2272
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka zrobię potem foto

Cytat:
Łóżeczko przyjechało Jutro mąż będzie składał, bo dziś po pracy od razu szkoła rodzenia

Cytat:
To widzę, że sama nie jestem Z tym, że my nie będziemy mieli nowej szafy i nie wiem jak to ogarnąć wszystko, bo cierpimy na brak miejsca już dawno I łóżeczko też jeszcze w kartonie.
Stary 2015-12-02, 10:38   #2273
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd ja to znam Mój to jest taki chomik, że jak zrobię porządki i coś powyrzucam to on zamiast na śmietnik to potrafi mi to do piwnicy wynieść
.. albo do garażu

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 10:38   #2274
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
ja bym nie robiła. do wiosny szybko zleci a taki surowy pokój to sporo kasy by pochłonął. samo równanie ścian... nie no masakra jak sobie przypomne ile pyłu było u nas

Cytat:
a jaki wózek, przypomnij?

a no tak bo nie napisałam w ogóle jaki Tako Exist. w necie niby mi się podobał niby nie, ale jak zobaczyliśmy na żywo to się długo nie zastanawialiśmy. mężowi też się spodobał a nam rzadko kiedy podobają się te same rzeczy i zawsze jeden drugiemu musi ustąpić, wiec się decydowaliśmy od razu

ja też muszę zadzwonić do mojej położnej umówić się z nią na ktg bo gin mówiła że już powoli trzeba to sprawdzać

i gratuluje łożeczka większość z Was ma już poskładane a moje dawno kupione i nadal w kartonie leży...

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

jaki wózek? pochwal się
ja wolę nie podsumowywać bo mąż by zemdlał choć na swoje "zabaweczki" typu frezarki czy inne makity to mu żal kasy nie jest

ja nie dostaje takich miłych smsów, wczoraj miał dotrzeć mój laktator a nawet kurier nie zadzwonił a dziś z rana znów sms. W ogóle wkurzyłam się bo wybrałam dostawę za pośrednictwem poczty i nadałam na adres gdzie jestem zameldowana ale tam nie mieszkam bo chciałam awizo sobie odebrać a sklep nadał mi kurierem i same problemy z tym teraz - nie lubie kurierów
a ja jak zamawiam np pocztex kurier to nie dosyc ze idzie dwa albo trzy dni (nie to co dpd lub dhl) to jeszcze przynosi to listonosz a nie tam żaden kurier
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:38   #2275
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casa śliczny pokój, ten niebieski fajnie wyszedł
Cytat:
no właśnie mi szkoda pieniędzy, ale wtedy byłoby nam wygodniej, w sensie, że więcej miejsca itp. chyba odpuszczę i zrobię jakieś zmiany w naszym pokoju (kiedyś mówiłam o nim). Tylko nie wiem jak Najwięcej miejsca zajmuje meblościanka może ją jakoś "rozbić"? Już mam dość tego pokoju, dość wszystkiego.
Nooo a nie możecie właśnie jakiegoś mebla przenieść do tego pokoju? i nawet zrobić w tym pokoju tymczasową garderobę?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:42   #2276
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak bo nie napisałam w ogóle jaki Tako Exist. w necie niby mi się podobał niby nie, ale jak zobaczyliśmy na żywo to się długo nie zastanawialiśmy. mężowi też się spodobał a nam rzadko kiedy podobają się te same rzeczy i zawsze jeden drugiemu musi ustąpić, wiec się decydowaliśmy od razu

i gratuluje łożeczka większość z Was ma już poskładane a moje dawno kupione i nadal w kartonie leży...

a ja jak zamawiam np pocztex kurier to nie dosyc ze idzie dwa albo trzy dni (nie to co dpd lub dhl) to jeszcze przynosi to listonosz a nie tam żaden kurier
Zaraz Cię dopiszę z wózkiem na główną

Moje łóżeczko też stoi w kartonie i jeśli przed Świętami złożymy to będzie dobrze...
Ja też z pocztexu nie jestem zadowolona....

Czy komuś jeszcze dopisać wózek na główną?
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:44   #2277
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
a nie możecie właśnie jakiegoś mebla przenieść do tego pokoju? i nawet zrobić w tym pokoju tymczasową garderobę?
Mamy meblościankę, ona ze sobą jest połączona na jednej ścianie, nie ma możliwości zrobić w tamtym pokoju tymczasowej garderoby, bo musielibyśmy postawić jeszcze ścianę (z drugiej strony jest piec gaz. :/). Myślałam, żeby rozbić tą meblościankę i zostawić powiedzmy tylko dużą szafę i ten regał wysoki (mamy tam ciuchy) i ew. półkę. Resztę wyrzucić.. w ogóle ten pokój jest tak mało ustawny, że za dużo w nim nie zrobię. Jest w prostokącie i ma wnękę w której obecnie stoi narożne łóżko.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-12-02 o 10:45
Stary 2015-12-02, 10:49   #2278
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Zaraz Cię dopiszę z wózkiem na główną

Moje łóżeczko też stoi w kartonie i jeśli przed Świętami złożymy to będzie dobrze...
dziękuję

a mój mąż to w ogóle stwierdził że złoży łóżeczko jak będe w szpitalu
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 10:49   #2279
hariett
Zadomowienie

Cytat:
To ja też wrzucę foty pokoju Franka
U Was tu już tylko listwy i mebelki wstawiać, prawda? Cudnie jest!

Iola moja mama to samo... Wszystko by zostawiała bo się przyda. Najgorzej z ubraniami - to zostaje jak schudnę, to jak przytyję, to szkoda wyrzucać...

Stary 2015-12-02, 10:51   #2280
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Widzę że masz dzisiaj dobry humor Nie no, jasne, jak zdążymy
Zjadłam wczoraj morze czekolady i dlatego
Trzymam kciuki żebyście zdążyli
Cytat:
Ja bym chyba to zostawiła Kilka miesięcy to nie jest tak dużo i da radę się przemęczyć U mnie jest tak, że na wiosnę mamy łączyć mieszkania a do tego czasu mam dwa malutkie pokoje. W jednym śpi córka z synem a my w drugim, ale jakoś damy radę do wiosny

Mój mąż też wszystko potrzebuję i mamy pełny strych wszystkiego, ale ja jestem taka sama

Casaa super pokoik, dzięki za rady

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości