Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 11:28   #2821
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Byla listonoszka z paka od hippa i bobovity [COLOR="Silver"]

Co tam ciekawego dostałaś ?

Cytat:
No wlasnie maz twierdzi ze srednie 😂
Pewnie by chciał dwa razy dziennie :p
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 11:33   #2822
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
No właśnie śmiejemy się, że zęby ma chyba teleskopowe. Wysuwają się do gryzienia, a później szybko chowają.
Wcina elegancko i jeszcze mnie czestuje przy okazji. Uwielbia takie wspólne jedzenie. Zauważyłam, że jak nie jest do czegoś przekonana, to najpierw ją muszę wziąć gryza, a później dopiero próbuje. I nalepiej jakbyśmy tak na zmianę jadły, słodziak mój 😉
Moze Zosi wyszly najpierw 4 i 5 bo to one służą do rzucia :P Zajrzyj głębiej do buźki

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ok 400 g.
ja dzis wazylam jaska. mamy 8,5 kg, wychodzi ok 100 g tyg od ok 2 mscy.
To przybiera pięknie
Stary 2015-12-02, 11:34   #2823
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Co tam ciekawego dostałaś ?

Pewnie by chciał dwa razy dziennie :p
Z hippa sloik owocow i kaszke waniliowa gotowa juz a z bv kaszke ta zbozowa nowa na wode i marchewke. A maz tak .. moglby i po 2 razy ..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 11:44   #2824
violka848
Zakorzenienie

Niby zdrowsza a cały czas każe się nosić od drzemki- zaraz zwariuje!
Stary 2015-12-02, 11:45   #2825
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Z hippa sloik owocow i kaszke waniliowa gotowa juz a z bv kaszke ta zbozowa nowa na wode i marchewke. A maz tak .. moglby i po 2 razy ..
Tez dostałam ten zestaw z hipp. A mąż ma potrzeby heh :p

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 11:58   #2826
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Daj smoka zabawkę i wrzuć pannę do huśtawki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A u nas dzis krótkie drzemki :/
Stary 2015-12-02, 12:11   #2827
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo od dwóch dni. Chwilę się pobawi na podłodze i jojczy masakra!

Stary 2015-12-02, 12:33   #2828
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
my jeszcze mamy karuzelkę, ale już raczej mało z niej korzystamy, Alicja czasem sobie gada do zabawek albo przełącza stopą melodyjki a teraz baterie padły i od tygodnia niewymienione

w pajacu albo body+półspiochy

u nas czasem też się tak zdarzy(tyle, że bez wstawania), ale tak samo myk na brzuch i moje odkładanie w nieskończoność, wydaje mi się, że tak jest w sytuacjach jak Ala już jest na maksa zmęczona i jakoś mimo wszystko usnąć nie może..wolę wtedy wziąć do siebie na łóżko, kładziemy się obok, króliś z drugiej strony i wtedy w moment wyciszona i usypia..próbowałaś tak?

ejjj co mnie wkręcasz, już myślałam, że się spotkałyście
u Was jeden SP? dziwne, że się do tej pory żadna Podlasianka nie spotkała

ja mogę się zając, ja ja ! wybierz mnie

Violka-ciesze się, że u Was lepiej i zdrówka dla Ciebie

Gossip-moje libido różnie, choć w zeszłym tygodniu były 3x pod rząd hehe

nadrobiłam na szybko pospałam dziś do 8:40 szok
Ala teraz śpi a wcześniej zjadła kaszkę na 140 ml wody, Violka zrobiłam tę mleczną co Ty i faktycznie w niej się grudki robiąala:
próbowałam je rozdrobnić ale malutenkie i tak zostały, Ala zjadła

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Majka-śniłaś mi się ! a raczej Julo
a propos SP widziałaś tę promkę na dermokosmetyki -40%, pamiętam, że pisałaś, że używasz La Roche

Cashmere-jak Ci się sprawdziła Idealia Vichy??
Kochana to nie przejdzie jak lezymy razem na łóżku to Młody się śmieje i od razu się na mnie wspina... wydaje mi się ze przez to moje krótkie kp On tak nie chce się przytulać :-( nie uspokaja się przy mnie tylko do zabawy - ciągnie mnie za włosy wlazi na mnie itp - bardzo bym chciała się tak na spokojnie przytulic i nawet na 5 minut usnąć z nim ale nie ma szans :-(

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Domima jasne! Dawaj go 😉
Ps. Moja już zjada grudy, makaron gotuje nitki cuacham nożem na kawałki i zjada super 😊
He he Oki :-*

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
No właśnie śmiejemy się, że zęby ma chyba teleskopowe. Wysuwają się do gryzienia, a później szybko chowają.
Wcina elegancko i jeszcze mnie czestuje przy okazji. Uwielbia takie wspólne jedzenie. Zauważyłam, że jak nie jest do czegoś przekonana, to najpierw ją muszę wziąć gryza, a później dopiero próbuje. I nalepiej jakbyśmy tak na zmianę jadły, słodziak mój 😉
He he zeby teleskopowe dobre :-D

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Tak siedzę juz 2,5 tygodnia ale czas wracać bo mi za dużo kasy tu idzie ha ha. Jutro jedziemy jak tylko pogoda będzie ok
Bartek niedobry w nocy milion pobudek nawet nie liczę ile i o której. Spycha mnie z łóżka jak wrócimy to będę go próbować w łóżeczku usypiac. W piątek byłam u lekarza z powodu tego katarku ale to najprawdopodobniej refluks. Podaje leki ale nic nie przechodzi. A i wazy 8200
Ładna waga - goni mojego he he a nie wiesz przypadkiem czy u Ciebie jest juz śnieg? Eh te pobudki :-( - myślisz ze zęby czy jeszcze ten katarek?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Dawaj go do mnie jak jedno jojczy to i drugie bez różnicy
He he dobra - tylko jakby Cie gdzieś mieli później zamknąć w domu bez klamek to daj znać gdzie - będę Ci paczki podrzucac :-*

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
my jeszcze mamy karuzelkę, ale już raczej mało z niej korzystamy, Alicja czasem sobie gada do zabawek albo przełącza stopą melodyjki a teraz baterie padły i od tygodnia niewymienione

w pajacu albo body+półspiochy

u nas czasem też się tak zdarzy(tyle, że bez wstawania), ale tak samo myk na brzuch i moje odkładanie w nieskończoność, wydaje mi się, że tak jest w sytuacjach jak Ala już jest na maksa zmęczona i jakoś mimo wszystko usnąć nie może..wolę wtedy wziąć do siebie na łóżko, kładziemy się obok, króliś z drugiej strony i wtedy w moment wyciszona i usypia..próbowałaś tak?

ejjj co mnie wkręcasz, już myślałam, że się spotkałyście
u Was jeden SP? dziwne, że się do tej pory żadna Podlasianka nie spotkała

ja mogę się zając, ja ja ! wybierz mnie

Violka-ciesze się, że u Was lepiej i zdrówka dla Ciebie

Gossip-moje libido różnie, choć w zeszłym tygodniu były 3x pod rząd hehe

nadrobiłam na szybko pospałam dziś do 8:40 szok
Ala teraz śpi a wcześniej zjadła kaszkę na 140 ml wody, Violka zrobiłam tę mleczną co Ty i faktycznie w niej się grudki robiąala:
próbowałam je rozdrobnić ale malutenkie i tak zostały, Ala zjadła

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Majka-śniłaś mi się ! a raczej Julo
a propos SP widziałaś tę promkę na dermokosmetyki -40%, pamiętam, że pisałaś, że używasz La Roche

Cashmere-jak Ci się sprawdziła Idealia Vichy??
Moja Kochana - Tobie bym Olafa nie podrzucila bo mogłabyś zwatpic w macierzyństwo a Ala napewno chce mieć rodzeństwo :-* - wiec nie zrobię Ci tego w trosce o dalsze powiększanie rodziny ;-) :-*

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Eh.. widzę że ciężki czas :-( - trzymaj się tam :-*

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ooo i następny jojczacy... :-(
A Ty Hania jak się czujesz? Lepiej coś?
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 12:34   #2829
siempre
Wtajemniczenie

Domi - wiem że był śnieg ale czy nie stopnial to nie mam pojęcia.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 12:37   #2830
gosiak0512
Zakorzenienie

Kufa ale mam pecha :/ zamowilam tiul na spodniczki ale gumek nie ma napisalam do sprzedawcy czy bedzie mial wiecej niz 30cm ktore zostalo na aukcji..

Stary 2015-12-02, 12:44   #2831
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wspolczuje terrorystka się pewnie przyzwyczaila. A z ciekawości ile Adka waży?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

MADZIXX Idealia dla mnie extra! I wydajna. Miałam ta wersje na noc. Szkoda tylko że ona taka droga. A SP mamy jedno Dwie podlasianki z okolic, to ciężko na siebie przypadkiem wpaść

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 12:55   #2832
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Daj smoka zabawkę i wrzuć pannę do huśtawki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A u nas dzis krótkie drzemki :/

Wrzuciłam właśnie na drzemkę
Wcześniej w Tuli ujarzmiłam i odkurzałyśmy m.in. razem heh

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

U nas to nawet chwili zabawy nie było tylko ręce mam nadzieję że po drzemce będzie cudowna przemiana

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Oj wspolczuje terrorystka się pewnie przyzwyczaila. A z ciekawości ile Adka waży?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

MADZIXX Idealia dla mnie extra! I wydajna. Miałam ta wersje na noc. Szkoda tylko że ona taka droga. A SP mamy jedno Dwie podlasianki z okolic, to ciężko na siebie przypadkiem wpaść

No to jakies apogeum było, dawno już nie było żebym w dzień ją tyle musiała nosić.. Adka ok 8 kilo waży za tydzień pewnie na szczepieniu zobaczymy, bo dziś nam przepadło.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Kana to cudnie ta Twoja Zosia jje 👏🏻 moja Ada to taki dzidziuś jeszcze przy niej Z butlą mówisz nie jest tak źle, zdążasz Adka to też niecierpliwek tylko my podgrzewacza póki co nie mamy.

Madzia o widzisz też grudki Ci się robiły, ja aż datę sprawdzałam, ale widocznie taka jej uroda.
Stary 2015-12-02, 12:55   #2833
Majka232
Zakorzenienie

Julo jednak zrobił porzadna druga drzemke 1,5godz. Pierwsza trwala niecale 40 min.
Kończę robić risotto.

Gosiak - a inny sprzedawca nie ma obu rzeczy?
Stary 2015-12-02, 12:57   #2834
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Julo jednak zrobił porzadna druga drzemke 1,5godz. Pierwsza trwala niecale 40 min.
Kończę robić risotto.

Gosiak - a inny sprzedawca nie ma obu rzeczy?
Obu to nie ma u 2 roznych zamawiam. Ale juz gadalam i juz jest nowa aukcja i zamawiam

Stary 2015-12-02, 12:58   #2835
Majka232
Zakorzenienie

Violka - jaka to kaszka ta grudkowa?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Obu to nie ma u 2 roznych zamawiam. Ale juz gadalam i juz jest nowa aukcja i zamawiam
No i super hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 13:01   #2836
violka848
Zakorzenienie

Kana a nie, to Goczek pisała że Hania taka niedoczekalska Zobaczymy Goczek za jakiś czas jak to będzie nam "sprytnie wychodzić w nocy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Violka - jaka to kaszka ta grudkowa?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

No i super hehe

Bobovita mleczna, kukurydziano ryżowa porcja zbóż.
Stary 2015-12-02, 13:12   #2837
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Kochana to nie przejdzie jak lezymy razem na łóżku to Młody się śmieje i od razu się na mnie wspina... wydaje mi się ze przez to moje krótkie kp On tak nie chce się przytulać :-( nie uspokaja się przy mnie tylko do zabawy - ciągnie mnie za włosy wlazi na mnie itp - bardzo bym chciała się tak na spokojnie przytulic i nawet na 5 minut usnąć z nim ale nie ma szans :-(

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Ładna waga - goni mojego he he a nie wiesz przypadkiem czy u Ciebie jest juz śnieg? Eh te pobudki :-( - myślisz ze zęby czy jeszcze ten katarek?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

He he dobra - tylko jakby Cie gdzieś mieli później zamknąć w domu bez klamek to daj znać gdzie - będę Ci paczki podrzucac :-*

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Moja Kochana - Tobie bym Olafa nie podrzucila bo mogłabyś zwatpic w macierzyństwo a Ala napewno chce mieć rodzeństwo :-* - wiec nie zrobię Ci tego w trosce o dalsze powiększanie rodziny ;-) :-*

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

To chyba nie zależy czy długo czy krótko karmiłas piersią. Ja dalej karmie i tez lubi po mnie wlazic i targac za włosy. Przytula się tylko jak mu źle.
Dziękuję jestem juz prawie zdrowa, jeszcze trochę kataru mam ale to pikuś

Stary 2015-12-02, 13:29   #2838
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest ze Wam sie śnie

Opowiadaj ten sen
Widziałam promocję. Jestem uziemiona niestety

A odkladasz ją do łóżeczka w nocy? W dzien gdzie spi?
My spimy w pajacu i body pod spodem
Byłam na placu zabaw z Alą, jakoś ciepło już było, bo w krótkich rękawkach a Julo był z moją szwagierką i huśtała go na huśtawce a on nagle sobie ukucnął na niej i ja wołam Alę, mówię "patrz patrz, widzisz jaki spryciula" a potem szybko na wizażu chciałam Ci napisać o tym

Cytat:
Viola, u nas butla w nocy to szybka akcja. Przez remont Mała ostatnio śpi z nami, zresztą nawet jak spała u siebie w łóżeczku to nie wyjmowalam jej tylko karmiłam na lezaco. Zazwyczaj budzę się jak Zosia zaczyna się już wiercic, wiec rzadko zdarza się, że płacze. Przygotowanie mleka trwa 4sek. W podgrzewaczu mam butelkę z 1/4 wody jaka jest mi potrzebna do zrobienia mleka, dosypuje mleczka, mieszam, dolewam resztę chłodnej wody i gotowe. Idealna temperatura. Zosi daję jeść zanim zdarzy się wzbudzić, później zmieniam pieluche spiochowi i Gagat obraca się na drugi bok i dalej idzie w kime ��
nie czaje o co chodzi z tą wodą dlaczego masz 1/4 wody w podgrzewaczu a nie np 150 ml??
a jakie mleko Zosia je??

Cytat:
Niezawsze, a jaki ryż podasz Mackowi? Podobno brązowy jest najlepszy..
Teraz to drugie danie to więcej zabawy niż jedzenia, ale wprowadzam pomału, bo widzę, że zupka+deser po 2-3 juz nie zawsze wystarczają jej do kolacji. Jak mam czas to ugotuje coś dla niej, chociaż chyba już będę przechodzić na wspólne gotowanie. Jutro zrobię waleczki z indyka i dla nas i dla Zosi. Fajny przepis znalazłam, wiec spróbuję. Taki waleczek będzie mogła wziąźć do rączki i pomemlac, co obecnie najbardziej jej pasuje ��

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ryba była rozgnieciona widelcem, ziemniak w części cały (by mogła wziąźć do ręki, a część rozgnieciona z maselkiem), szpinak z odrobiną jogurtu naturalnego.
kurcze ale fajowo, takie już dorosłe jedzenie
a nie korciło Cię żeby słoik spróbować dać?
moja np raz czegoś nie zje ale za jakiś czas posmakuje

Cytat:
MAJKA z nami bo bym stala cala noc nad lozeczkiem pewnie a juz tak dobrze bylo :/

HANKA jak dla meza mam srednie ��

GOCZEK ja lapalam 4 dni :/ kiepskie worki mialam i jak kupilam inne to od razu zlapalam. Co do przelewania to mi powiedziano ze dodatkowego 'syfu' nalapie przelewajac. Ilosciowo to malo ale jednak te 10ml ciezko zlapac.

Byla listonoszka z paka od hippa i bobovity

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Co do pizamki to mala spi w body na kr. rekaw i pol spiochy na to.
spoko masz listonoszkę, ja jak dostałam paczkę od hippa to zostawili mi awizo z "przesyłką nierejestrowaną" i musiałam lecieć na pocztę :/

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ok 400 g.
ja dzis wazylam jaska. mamy 8,5 kg, wychodzi ok 100 g tyg od ok 2 mscy.
ładnie przybiera

Cytat:
oo niezle a to trzeba jeszcze raz sie tam zapisywać na kolejne paczki czy już z automatu przyjdą?

Cytat:
masz Tule to luz

Cytat:

dzięki! to jest ta skin sleep?
ja myślałam o tej na dzień hmm, teraz jest w zestawie promocyjnym albo sama -40% wychodzi

Cytat:
Wrzuciłam właśnie na drzemkę
Wcześniej w Tuli ujarzmiłam i odkurzałyśmy m.in. razem heh

U nas to nawet chwili zabawy nie było tylko ręce mam nadzieję że po drzemce będzie cudowna przemiana

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

No to jakies apogeum było, dawno już nie było żebym w dzień ją tyle musiała nosić.. Adka ok 8 kilo waży za tydzień pewnie na szczepieniu zobaczymy, bo dziś nam przepadło.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Kana to cudnie ta Twoja Zosia jje ���� moja Ada to taki dzidziuś jeszcze przy niej Z butlą mówisz nie jest tak źle, zdążasz Adka to też niecierpliwek tylko my podgrzewacza póki co nie mamy.

Madzia o widzisz też grudki Ci się robiły, ja aż datę sprawdzałam, ale widocznie taka jej uroda.
hehe śmiesznie musiało się odkurzać z takim pakunkiem na brzuchu

Alcia przed chwilą zasnęła na drzemkę, na obiadek zjadła słoik 125 g marchewki z kalarepką i ziemniakami hippa(Gosiak mi przypomniała, że dostałam w paczce:P) i mega mega smakowało-faktycznie dobre, potem chciałam dać wiosennej zupki z indykiem i koperkiem Gerbera ale grudki były i bleeee, ale za to wsunęła jeszcze cały 125g indyka z dynią i ziemniaczkami, którym kiedyś gardziła łącznie 250 g i 30 ml wody
a matka ma na lunch zupkę Gerbera
przebrałam z pizamki dopiero po obiadku, mniej prania będzie hehe
śmiesznie się bawiłyśmy, narzucałam na Alę kołderkę i ona się odkopywała a ja śpiewałam "gdzie jest bobas golas" a ona się tak chichrała i ruszała tak, że chyba spaliła wszystkie kcal z obiadku

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że kp nie ma tu nic do tego, nie wkręcaj sobie
u mnie nawet nie chodzi o samo przytulenie, bo zwykle to wygląda tak, że kokosi się w łożeczku a jak biorę na łóżko to ładnie spokojnie leży i sobie patrzy w okno, tak widać się wycisza i potem wtula buzkę w królika albo się odwraca i we mnie
nie wiem co Ci poradzić, a jak się tak wspina i bawi to potem nie ma szans już zeby usnął??

oj tam, nie przejmuj się tylko podrzucaj, mój mąż się będzie zajmował, miał jechać na szkolenie w końcu nie?

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-12-02 o 13:24
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 13:37   #2839
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na placu zabaw z Alą, jakoś ciepło już było, bo w krótkich rękawkach a Julo był z moją szwagierką i huśtała go na huśtawce a on nagle sobie ukucnął na niej i ja wołam Alę, mówię "patrz patrz, widzisz jaki spryciula" a potem szybko na wizażu chciałam Ci napisać o tym

nie czaje o co chodzi z tą wodą dlaczego masz 1/4 wody w podgrzewaczu a nie np 150 ml??
a jakie mleko Zosia je??

spoko masz listonoszkę, ja jak dostałam paczkę od hippa to zostawili mi awizo z "przesyłką nierejestrowaną" i musiałam lecieć na pocztę :/

ładnie przybiera

oo niezle a to trzeba jeszcze raz sie tam zapisywać na kolejne paczki czy już z automatu przyjdą?

masz Tule to luz

ja myślałam o tej na dzień hmm, teraz jest w zestawie promocyjnym albo sama -40% wychodzi

Alcia przed chwilą zasnęła na drzemkę, na obiadek zjadła słoik 125 g marchewki z kalarepką i ziemniakami hippa(Gosiak mi przypomniała, że dostałam w paczce:P) i mega mega smakowało-faktycznie dobre, potem chciałam dać wiosennej zupki z indykiem i koperkiem Gerbera ale grudki były i bleeee, ale za to wsunęła jeszcze cały 125g indyka z dynią i ziemniaczkami, którym kiedyś gardziła łącznie 250 g i 30 ml wody
śmiesznie się bawiłyśmy, narzucałam na Alę kołderkę i ona się odkopywała a ja śpiewałam "gdzie jest bobas golas" a ona się tak chichrała i ruszała tak, że chyba spaliła wszystkie kcal z obiadku

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

u mnie nawet nie chodzi o samo przytulenie, bo zwykle to wygląda tak, że kokosi się w łożeczku a jak biorę na łóżko to ładnie spokojnie leży i sobie patrzy w okno, tak widać się wycisza i potem wtula buzkę w królika albo się odwraca i we mnie
nie wiem co Ci poradzić, a jak się tak wspina i bawi to potem nie ma szans już zeby usnął??

oj tam, nie przejmuj się tylko podrzucaj, mój mąż się będzie zajmował, miał jechać na szkolenie w końcu nie?
Tak skin sleep. A gdzie jest ta promo?
Niezły masz lunch

jestem mamą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 13:41   #2840
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak skin sleep. A gdzie jest ta promo?
Niezły masz lunch
lunch już zjadłam, bardzo dobry
promka w SP, wszystkie dermokosmetyki -40%, a w zestawie promocyjnym jest krem pełnowymiarowy i dwa mini produkty z tej samej serii.
Stary 2015-12-02, 13:50   #2841
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Kana a nie, to Goczek pisała że Hania taka niedoczekalska Zobaczymy Goczek za jakiś czas jak to będzie nam "sprytnie wychodzić w nocy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Bobovita mleczna, kukurydziano ryżowa porcja zbóż.
Tak sie podpytujesz o butle bo sie przymierzasz do przestawiania? U mnie to watpie czy na butle sie przestawi... szybciej na kubek. I skoro chłodną wode pije to pewnie zimne mleko. Albo wode. Moze tak jak kordelka synkowi będę jej niekapek w lozeczku zostawiac na razie czarno to widzę
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:02   #2842
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX ja mieszkam w domu jednorodzinnym wiec daleko nie ma aby doniesc ja do drzwi tym bardziej ze brama w dzien otwarta bo ja ciagle cos dostaje :P ostatnio bylo 5 pak na raz a jej za kazda doreczona placa a za awizo nie. paczki juz z automatu dostaje niektore

Stary 2015-12-02, 14:03   #2843
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie te Agito to oszuści 😝 podwyzszyli cenę Szczeniaczka,i zauważyłam też podwyżkę zabawki o której myslalam dla siostrzenicy o 10zl. Takich przypadkow bylo pewnie mnostwo innych. Jak ja nie lubię takiego cwaniactwa.
Bo wcześniej mieli promocje itp. Ja akurat jestem b.zadowolona z zakupów u nich. Jak kupowałam śliniak to był po 30zl, a w dniu wysyłki 21zl i połączyli mi taniej. Oprócz tego maclarena kupiłam za 980zl, i inne rzeczy o wiele taniej niż gdziekolwiek

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:04   #2844
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
MADZIX ja mieszkam w domu jednorodzinnym wiec daleko nie ma aby doniesc ja do drzwi tym bardziej ze brama w dzien otwarta bo ja ciagle cos dostaje :P ostatnio bylo 5 pak na raz a jej za kazda doreczona placa a za awizo nie. paczki juz z automatu dostaje niektore
z tego co się pytałam na poczcie to nawet listonosz jej nie zabrał, on chyba tylko listy bierze i roznosi a co do reszty to się trzeba samemu pofatygować
a tą z hippa dostałaś drugą czy już kolejną?
ja w dalszym ciągu nie dostałam maila potwierdzajacego rejestrację z bebi programu, w spamie nie ma:/
Stary 2015-12-02, 14:08   #2845
niezawsze
Zakorzenienie

My po lekarzu, uszko trochę czerwone, dostał kropelki i żywiec i nurofen, bo antyzapalny

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

B

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:12   #2846
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53667500]Tak sie podpytujesz o butle bo sie przymierzasz do przestawiania? U mnie to watpie czy na butle sie przestawi... szybciej na kubek. I skoro chłodną wode pije to pewnie zimne mleko. Albo wode. Moze tak jak kordelka synkowi będę jej niekapek w lozeczku zostawiac na razie czarno to widzę[/QUOTE]

Nie nie przymierzam się jeszcze, tak jakoś zainteresowałam się tematem Mi się wydaje że Adka bez bólu by to przyjęła ona lubi z butli wcinać na szczescie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
My po lekarzu, uszko trochę czerwone, dostał kropelki i żywiec i nurofen, bo antyzapalny

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

B

Ojej Biduś Zdrówka!
Stary 2015-12-02, 14:17   #2847
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

B
Żywiec zdrój czy żywiec chmiel? :P

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Violka -'ja daje te kaszke i nie zauwazylam jakiejs duzej grudkowosci. Robią się ale mieszam i jest ok. Jak woda cieplejsza to łatwiej

Madzixx - śnił Ci się Julo nie ja

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Niexawsze - zdrówka duzo dla Maciusia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 14:18   #2848
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co się pytałam na poczcie to nawet listonosz jej nie zabrał, on chyba tylko listy bierze i roznosi a co do reszty to się trzeba samemu pofatygować
a tą z hippa dostałaś drugą czy już kolejną?
ja w dalszym ciągu nie dostałam maila potwierdzajacego rejestrację z bebi programu, w spamie nie ma:/
3 z hippa. A co do poczty to w wiekszych miastach jest od listow listonosz a od paczek paczkowy. Ja mieszkam na wsi i listonoszka ogarnia obydwie funkcje.

W miescie obok Geslerowa robi rewolucje

Stary 2015-12-02, 14:27   #2849
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie mleko Zosia je??

ładnie przybiera

masz Tule to luz

Mm rozrabiasz w wodzie o temp. 40stopni. I to dość duża temperatura. Zosia wypije mleko tylko wtedy, gdy jak sprawdzasz na przedramieniu to nie czuć różnicy między skórą a mlekiem (ani za ciepłe ani za zimne), dlatego aby nie studzic 150ml mam podgrzane do 40stopni tylko część wody i w niej rozprowadzam mleko, resztę dolewam chłodnej i można od razu jeść 😉 nie wiem czy zrozumiesz coś z tego..Hehe, w każdym razie taki mamy system.

Viola, jak będę miała mikrofale u siebie na piętrze to likwiduje podgrzewacz i wodę będę tam grzala lub w czajniku Philipsa z regulacją temp. Podgrzewacz mam u.jowy i marze o tym by go zlikwidować 😀

Madzixx, racja, Zosia je już jak przedszkolak. Ale z drugiej strony, jeśli sama wykazuje inicjatywę, to czemu nie? Zębów brak, ale radzi sobie 😉 teraz właśnie zasnęła, ale przed drzemką zjadła ziemniaka ze szpinakiem (hortex rozdrobniony w brykiecie) i brokułami.
W międzyczasie ukrecilam biszkopt (tzn.mój niezastąpiony robót), piecze się właśnie i będziemy próbować musu owocowego z biszkoptem.
Szczerze powiedziawszy juz tak się przyzwyczaiłam do gotowania dla Małej, że nie chce wracać do słoików. To duża wygoda, ale własna kuchnia daje mi więcej możliwości i widzę, że Mała woli takie jedzenie. Zresztą 190g to chyba już dla niej za mało. O 12:30 zjadła 260ml zupki (tyle, że nie była gęsta), a o 14 juz znów chciała coś przekąsic. Więc coś czuję, że właśnie wprowadzamy drugie danie, a rodzice nareszcie zaczną jeść zdrowo, bo dwóch różnych obiadów nie chce mi się gotować.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

B
Maciek Żywca będzie pił? Ja wiem, że grzaniec dobry na przeziębienie, ale w końcu on tylko 8 miechów ma! A ja mówię, że Zosia jak dorosły juz je,hehehe 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 14:51   #2850
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wcześniej mieli promocje itp. Ja akurat jestem b.zadowolona z zakupów u nich. Jak kupowałam śliniak to był po 30zl, a w dniu wysyłki 21zl i połączyli mi taniej. Oprócz tego maclarena kupiłam za 980zl, i inne rzeczy o wiele taniej niż gdziekolwiek
Chyba masz racje, bo dziś te zabawki dalej w wyższych cenach. Czyli pula tańszych się skończyła

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości