Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-09, 15:55   #151
__Veronique
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Odnośnie plci zauwazylam ze 90% ludzi chce mieć parkę to takze najprawdopodobniej moja 2 i ostatnia ciąża. Plec... Moja córka marzy o siostrzyczce ja marzę o ZDROWYM DZIECKU tyle dzieci jest chorych.. Takze plec to tylko plec
To ja się mieszczę w tych 10% marze o drugiej córeczce ale co racja to racja - najważniejsze, żeby było zdrowe

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ja na L4 to bym miała "odpoczynek" z moim Ancymonem w pierwszej ciąży to jest raj, a jak już jedno bobo w domu to nie ma zmiłuj
ŚWIĘTA PRAWDA !!

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witam się po usg genetycznym
Z dzieciątkiem wszystko ok ma prawie 4,5 cm, serduszko bije 163 razy na minutę okruszek bardzo się wiercił i doktor miał trochę problem z mierzeniem, przestawialiśmy jego/ją bo leżało do góry nogami
Gratulacje!!! Oby tylko takie wiadomości u nas do końca!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
wzruszające... ja moją mamę, którą widzę dwa razy do roku zabieram na usg 23 grudnia... wiem już teraz, że będzie płakać jak dziecko ..

po pierwszym usg kiedy już był zarodek zadzwoniłam do niej i powiedzialam: 'babciu, mam 1,5 cm i bijące serduszko' <3 Rodzice bardzo to przeżywają... pierwszy wnuk, ja po przejściach z tą pozamaciczną... Mam wielką nadzieję, że wszystko bedzie dobrze
Jak uroczo.... już musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Postępował mega szybko, może dlatego, że 14 miesięcy wcześniej był poprzedni.
Pamiętam, że ok. 21:30 mąż wyjeżdżał do pracy na nocną zmianę, a ja w tym czasie się kąpałam (leżałam w ciepłej wodzie, bo trochę mnie pobolewał brzuch). Po około 15 minutach jak wstałam to potężny skurcz zgiął mnie w pół. Poszłam się położyć i próbowałam się dodzwonić do męża. Ok. 22:00 odeszły mi wody i zaczęły się skurcze co 3 minuty. Dodzwoniłam się, mąż się jeszcze pytał czy zdąży sobie wypić kawę w pracy którą właśnie sobie zrobił Przyjechał ok. 22:20, dopakowaliśmy się, wezwaliśmy mamę do starszego dziecka i pojechaliśmy. Po jakichś 10 minutach od wyjazdu zaczęły się parte ale starłam się im nie poddawać. Syn urodził się o 23:00, dzięki Bogu w szpitalu. Pewnie urodziłby się w normalnej sytuacji z 15 minut wcześniej i nie byłby cały niebieski i posiniaczony...Po drodze dzwoniliśmy na pogotowie- oni kazali nam się zatrzymać i poczekać ale ja się nie zgodziłam, bo bym tam zaraz urodziła. Powiedzieliśmy że jedziemy i oni poinformowali szpital żeby czekali.

Tak więc dziewczyny, które niedawno rodziłyście lepiej nie zwlekajcie z wyjazdem do szpitala

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ania, olinka bardzo Wam współczuję, że nie macie już mam
olinka musiało Ci być bardzo ciężko jak Twoja mama zmarła. W końcu byłaś jeszcze dzieckiem. Ja sobie takiej sytuacji nawet nie umiem wyobrazić
Aż mnie ciary przeszły!! A właśnie całkiem niedawno się zastanawiałam, jak to będzie z drugim porodem! Teraz się zestresowałam!!

Witam nową mamusię!!

Jeszcze mi się przypomniało, bo niektóre z Was to interesowało - usg miałam tylko przez brzuch (a godzinę porządek z nogami robiłam, jakby co), a o pęcherzu nikt nie mówił jaki ma być, ale ja prawie pusty

Lalare możesz podać nazwę tego podkładu, którego używasz? Pisałaś o nim pod koniec poprzedniego wątku, ale przyznam się, ze nie chce mi się już do niego wracać, ledwo to wszystko nadrobiłam i mam taaaaaką głowę z tych wszystkich informacji!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 15:57   #152
misia880
Zakorzenienie

Tak do pappa nalezy byc nadczoo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 16:01   #153
__Veronique
Wtajemniczenie

ewka555, tak, na czczo, nawet o tym nie wiedziałam, myślałam, ze będę miała pappa zrobione na tej wizycie co usg, ale i tak kazał mi jeszcze raz na drugi dzień przyjść z rana.

Anuszka, tak w ogóle to świetna robota z pierwszym postem!! Ale się dziewczyno napracowałaś!

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2015-12-09 o 16:04
Stary 2015-12-09, 16:17   #154
ewka555
Zakorzenienie

Kurcze zadzwoniłam do mojej przychodni i polozna mi powiedziała ze nie musze być na czczo. W Internecie tez czytam ze nie trzeba.

Do przychodni gdzie mam miec USG jutro nie mogę się dodzwonic
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 16:22   #155
__Veronique
Wtajemniczenie

No to czemu dwie wersje są, dziwne

Stary 2015-12-09, 16:24   #156
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
O, no to po sąsiedzku A gdzie planujesz rodzić?
Wiesz co na pewno wlasnie Wroclaw, bo kolo mnie nic wartego uwagi nie ma. Moja siostra rodziła na Brochowie i byla zadowolona. A o innych szpitalach zbieram opinie. Nie polecany jest tez na borowskiej..

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witam się po usg genetycznym
Z dzieciątkiem wszystko ok ma prawie 4,5 cm, serduszko bije 163 razy na minutę okruszek bardzo się wiercił i doktor miał trochę problem z mierzeniem, przestawialiśmy jego/ją bo leżało do góry nogami

gratulacje super wiesci

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy jesteście szalone!! Wchodzi sobie człowiek po jednodniowej nieobecności, a tu nie dość, że jeden wątek wykończony, to na drugim 5 stron!! Ale nadrobiłam

A więc tak - prenatalne wyszły super słyszałam bijące serduszko bejbik ma już 5,71cm, termin pokrywa się z terminem OM (jeden dzień różnicy jest tylko) Dwie rączki, dwie nóżki, paluszków nie liczył. Przezierność karku ok, z kością nosową ok, rozszczepu kręgosłupa brak. Na początku doktor nie umiał go pomierzyć, bo dzieciak się pleckami odwrócił, ale poruszał mi brzuchem i zaraz było widać, jak wkurzył bejbika - zaczął machać rączkami, nóżkami i jak się w końcu odwrócił, to było widać jak sobie coś gadał!! Ewidentnie poruszał ustami, no w szoku byłam! Doktor na chwilę przełączył na 4D, takie ufątko małe
Miałam też pappa, ale to musiałam iść dzisiaj rano, na czczo.

Dziękuje tym, które o mnie pytały, aż mi się ciepło na serduchu zrobiło, że ktoś o mnie pamięta

Zaraz będę odpisywała na wasze posty
Gratulacje rowniez

Poza tym moj maz chce byc ze mna przy porodzie na chwile obecna zobaczymy co wyjdzie w trakcie

Zakupiłam juz sobie glukoze.. I jutro albo pojutrze ide ja wypic... zobaczymy jak bedzie.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 16:45   #157
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
No to czemu dwie wersje są, dziwne

Nie wiem właśnie 😐 nie pojadę na 15:00 na czczo, najwyżej jeszcze raz bede jechac..eh.

A bylo plec widac?,😁😁
Stary 2015-12-09, 17:05   #158
Asiek121
Zakorzenienie

ja mam masakre, jak wstaje o 6 żeby na 8 jechać na zajęcia to potem po południu nie mogę wytrzymać bez drzemki, co kończy sie tym, że potem w nocy nie mogę zasnąc do 2-3 teraz siedze i próbuje nie spać.
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:06   #159
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja również byłam przy Mamie jak odchodziła cały dzień i całą noc ... popatrzyła na mnie i powiedziała cyt " Ania ja umieram" a ja powstrzymując łzy powiedziałam że nie umierasz Mamo tylko idziesz do nieba... był to Sylwester. Dlatego nienawidzę tego dnia i nienawidzę Świąt bo one nie są już takie jakie były.
Te słowa do mnie bardzo często wracają

Jak słyszę że ktoś się wydziera czy kłoci czy nawet brzydko mówi o swoje mamie to mnie aż trzepie! Bo ludzie nie doceniają swoich rodziców, nie dbają o nich i nie słuchają ich rad ( oczywiście nie wszyscy ) Zawsze rodzice chcą dla nas dobrze , ale my czasami tego nie potrafimy zrozumieć itp

Moja Mama była dla mnie przyjaciółka i Mama , wszystko jej mogłam powiedzieć i zawsze wiedziałam że mi pomoże i dobrze doradzi. Zawsze przytuliła , pocałowała w czoło mimo że miałam 29 lat. Wiedziałam że mogą na Nią liczyć w każdej sytuacji w dzień czy w nocy.

Teraz mimo tego że mam siostry i tatę czuję się samotna .... bo jednak moje serce należało do Mamy.
Brakuje mi Jej i to bardzo.... wszystko bym oddała i zrobiła żeby była przy mnie.

I dlatego mam wielką nadzieję że urodzę córeczkę ( będzie miała na drugie po Mamie) i będę mogła jej dać taką miłość jaka mi dała moja Mama.

Moja mama dostała nagle zawalu takze nikt się tego nie spodziewał - zmarła w urodziny mojego taty
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:11   #160
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama dostała nagle zawalu takze nikt się tego nie spodziewał - zmarła w urodziny mojego taty
olinka012 pozostają nam wspaniale wspomnienia, które trzeba pielęgnować i świadomość że mamy Anioła stróża który zawsze jest przy Nas i patrzy z góry na Nas.

A wspomnienia nikt nam nie zabierze!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:19   #161
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
olinka012 pozostają nam wspaniale wspomnienia, które trzeba pielęgnować i świadomość że mamy Anioła stróża który zawsze jest przy Nas i patrzy z góry na Nas.

A wspomnienia nikt nam nie zabierze!

Dokladnie tak! ))))))))
Stary 2015-12-09, 17:19   #162
Asiek121
Zakorzenienie

Mój tato zmarł w 18 mojego brata, w sobotę właśnie będzie 10 rocznica

i był dla mnie najważniejszy, byłam typową córeczką tatusia..
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 17:20   #163
olinka012
Zadomowienie

Przytul się
Stary 2015-12-09, 17:21   #164
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie 😐 nie pojadę na 15:00 na czczo, najwyżej jeszcze raz bede jechac..eh.

A bylo plec widac?,😁😁
Jeszcze za wcześnie tż intensywnie się przypatrywał co tam jest między nóżkami, ale nic nie wypatrzył. W ogóle się wzruszył jak oglądaliśmy Maleństwo. Rozczulające to było

Stary 2015-12-09, 17:26   #165
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny jadlam na obiad żeberka nigdy więcej tak mi ciężko
Stary 2015-12-09, 17:55   #166
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze zadzwoniłam do mojej przychodni i polozna mi powiedziała ze nie musze być na czczo. W Internecie tez czytam ze nie trzeba.

Do przychodni gdzie mam miec USG jutro nie mogę się dodzwonic
ja mam jutro pappa lekarz zapewniał, że nie musze być na czczo, bo pobierana jest beta i coś tam jeszcze w tej przychodni, gdzie mam badanie - prenatalne są robion e od godz. 13

podkład mineralny o ktorym pisalam to podklad marki annabelle minerals. Kosztuje 34,90 w necie. Polecam srdecznie - ja mam wersje matujaca i rozswietlajaca. na poczatku kupilam kilka probek,aby dobrac kolor, cierpliwosc popłaca. Nigdy nie zamieie go na inny

--------------------------------

mam wyniki dzisiejszego TSH z 2,9 spadlo mi na 1,56 ))))

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:05   #167
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
moja ciocia jest położna i opowiadała, jak raz na porodówke jej w nocy wpadł facet i krzyczał, że żona rodzi to ona pełna spokoju mówi, to proszę żone przyprowadzic i będziemy rodzić a on, że żona już nie da rady przyjsć... więc moja ciocia w fartuchu w krótkim rękawem (ZIMA -LUTY) mówi, to ide zobaczyc co tam sie dzieje, ubrała tylko rękawiczki jednorazowe.. schodza a w aucie babka juz główka wyszła, zimno jak szlag jak otwarła te drzwi z auta.. szybko urodziła. Ciocia noworodka pod fartuch i biegiem na odział żeby nie zamarzł
to są dopiero jajca
No nie mogę jaka historia! (to jest opad szczęki jak coś).

Ja właśnie wróciłam od ginki. Badała mi detektorem bicie serca dziecka- ślicznie biło, a poza tym to kolejka jak nie wiem, a jej się zebrało na pogaduchy i porównywanie stawek za prenatalne wśród lekarzy. Dała mi skierowanie tylko na mocz (dobrze, że te różyczki i toxo miałam w 1 ciąży zrobione).

Z tym farbowaniem, to sama nie wiem. Chemia to chemia- a blond farby są agresywne. Ostatnio jak się nawąchałam lakieru i farb w salonie, to mało nie spadłam (i to bez ciąży).

Dzięki za polecenie Annabelle Minerals- obczaję jakie mają kolory dostępne i może coś dobiorę. A dobrze kryją?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:07   #168
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Super!

Toxo powtarza się w każdej ciąży

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2015-12-09 o 18:08
Stary 2015-12-09, 18:14   #169
monini2507
Zakorzenienie

Dziewczyny pędzicie jak szalone, jak będę już na L4 to może wtedy bedę jakoś na bieżąco i będę sobie mogła pocytować bo póki co to nie mam siły ani czasu.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne bardzo mocno
Popłakałam się jak przeczytałam o Waszych mamusiach dziewczyny, które odeszły za wcześnie. Mnie czasami nachodzą myśli co będzie jak moja mama umrze i zaraz zaczynam ryczeć
A co do PAPPA to ja też nie byłam na czczo
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:20   #170
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mój tato zmarł w 18 mojego brata, w sobotę właśnie będzie 10 rocznica

i był dla mnie najważniejszy, byłam typową córeczką tatusia..

zawsze masz Go w sercu!!!

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny jadlam na obiad żeberka nigdy więcej tak mi ciężko
siostra mi zrobiła Paruchy na parze ale mi nie podeszły

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2015-12-09, 18:23   #171
ewka555
Zakorzenienie

Lala świetnie ze wyniki lepsze ! 😊

Zebrah ja w 1 ciąży mialam toxo i różyczkę i tak dalej ale teraz gin mi kazał zrobić...
Stary 2015-12-09, 18:33   #172
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze za wcześnie tż intensywnie się przypatrywał co tam jest między nóżkami, ale nic nie wypatrzył. W ogóle się wzruszył jak oglądaliśmy Maleństwo. Rozczulające to było
oj tak rozczulające

tż był ze mną na pierwsze wizycie i jak usłyszał serduszko łzy mu w oczach się zaświeciły i się wpatrywał w ekran jakby był zahipnotyzowany

na drugiej wizycie pani lekarz Go nie poprosiła i się wściekł i powiedział że tak następny razem nie może być bo on swoje dzieciątko chce zobaczyć

na trzeciej wizycie - badanie genetycznie u pana doktora mówię mu wejdź ze mną to powiedział że nie on poczeka .... a potem haha się złościł że nie widział dzidzi

teraz 18 miał mieć wolne a okazuje się że wielka d z tego będzie i po raz kolejny nie zobaczy szkraba

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Lala świetnie ze wyniki lepsze ! 😊

Zebrah ja w 1 ciąży mialam toxo i różyczkę i tak dalej ale teraz gin mi kazał zrobić...
toxo lekarka kazała mi zrobić bo powiedziałam jej że mam koty w domu
a o różyczkę się pytała czy byłam chora- a byłam i nic mi nie powiedziała że mam badania zrobić :/

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:

wynik rewelacyjny

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

LaLaRe87 aleś Ty ładna kobitka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2015-12-09, 18:38   #173
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ze przez brzuch
Z pelnym pecherzem to ciezko chyba tak jezdzi po tych brzuchu ze PO to mi sie mega sikac chcialo hehe
Też bym nie dała rady z pełnym pęcherzem na USG prenetanym. U mnie trwało dość długo

Cytat:
Farbowanie wlosow jest bezpieczne - nie siejmy mitow
Cytat:
Amoniak przez wlosy do dziecka nie przenika. Jedynie moze zapach farby zemdlic :p ale jak ty sie obcinasz a pani obok robi trwala albo farbe? przeciez nie wywalasz kobit z salonu
Tez tak myślę, poza tym nie każda farba ma amoniak.

Cytat:
Dziewczyny, Wy jesteście szalone!! Wchodzi sobie człowiek po jednodniowej nieobecności, a tu nie dość, że jeden wątek wykończony, to na drugim 5 stron!! Ale nadrobiłam

A więc tak - prenatalne wyszły super słyszałam bijące serduszko bejbik ma już 5,71cm, termin pokrywa się z terminem OM (jeden dzień różnicy jest tylko) Dwie rączki, dwie nóżki, paluszków nie liczył. Przezierność karku ok, z kością nosową ok, rozszczepu kręgosłupa brak. Na początku doktor nie umiał go pomierzyć, bo dzieciak się pleckami odwrócił, ale poruszał mi brzuchem i zaraz było widać, jak wkurzył bejbika - zaczął machać rączkami, nóżkami i jak się w końcu odwrócił, to było widać jak sobie coś gadał!! Ewidentnie poruszał ustami, no w szoku byłam! Doktor na chwilę przełączył na 4D, takie ufątko małe
Miałam też pappa, ale to musiałam iść dzisiaj rano, na czczo.

Dziękuje tym, które o mnie pytały, aż mi się ciepło na serduchu zrobiło, że ktoś o mnie pamięta

Zaraz będę odpisywała na wasze posty
Suuper, że wszystko w porządku! Cieszę się razem z Tobą!

Czuję, że rośnie mi brzuch. Pod koniec dnia, zwlaszcza po kolacji jest już kulka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:41   #174
australia87
Zakorzenienie

Ja również mam dobre wieści, bo byłam u endokrynologa i jednak nie mam nadczynności tarczycy Łykać kwas foliowy, jod, magnez i wit. d3 i za 6 tygodni mam powtórzyć badania
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 18:54   #175
olinka012
Zadomowienie

Super super!!!
Stary 2015-12-09, 18:57   #176
CarycaKatharina
Zadomowienie

A propos toxo, trzeba na to badanie na czczo czy moge zjeść śniadanie?
Stary 2015-12-09, 19:02   #177
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Co Ty mówisz! Wrocław taki wielki i tylu lekarzy, a tu proszę Poprzednią ciążę też u niego prowadziłaś? Bo ja póki co zadowolona jestem
Nie, poprzednią prowadziłam u innego. Niby był ok, ale nie do końca mi gabinet podpasował i czasami mega opóźnienia były i tak jakoś stwierdziłam, że będę chodziła do kogoś innego, a u niego wylądowałam już wcześniej na normalnych wizytach i mi się spodobał.

sliweczka85
, no to mega szybko... ale z drugiej strony nie męczyłaś się długo - to jakiś plus.
Stary 2015-12-09, 19:12   #178
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość

Mi gin pozwolił po śniadaniu 😊

Ale zjadłam tylko banana o herbatę bo za późno wstalam 😁

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Ja również mam dobre wieści, bo byłam u endokrynologa i jednak nie mam nadczynności tarczycy Łykać kwas foliowy, jod, magnez i wit. d3 i za 6 tygodni mam powtórzyć badania

No to ekstra !
Stary 2015-12-09, 19:17   #179
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Do toxo nie trzeba

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 19:20   #180
olinka012
Zadomowienie

Toxo - posiłek nie ma znaczenia. Albo go się ma albo nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości