|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też zdaję sobie sprawę że to w większości moja wina, bo jak na początku ciąży źle się czułam, to pozwalałam na wiele rzeczy żeby mieć spokój. Chciał taką bajkę- proszę, inną- proszę, trochę dłużej- nie ma sprawy, przynajmniej dłużej poleżę, ubierałam sama, bo szybciej, książki i piosenki na dobranoc jakie chciał... Tak jak mówi Martinixxx "stanowczość i cierpliwość". Trzeba byś konsekwentnym, trzymać się zasad i rozmawiać z dzieckiem. Tak szybko jak dziecko pojmuje że może wymuszać płaczem i tupaniem, tak szybko do dziecka dociera że takimi metodami nic nie osiągnie ![]() Jak widzę że synek zaczyna wpadać w szał to mówię "płaczem nic nie ugrasz", każę mu spokojnie powiedzieć czego chce, np. cukierka. i tłumaczę że dostanie, ale dopiero po obiedzie. tłumaczę tyle razy aż zrozumie i staram się nie denerwować i nie podnosić głosu bo to pogarsza sytuację... Oczywiście słowa dotrzymuję |
||
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
ja do tej pory ok 4 kg na plusie.
Kurde ogldam te fotki na fejsie ale co z tego jak nie wiem kto jest kto Edit. Już widzę każda ma album :P
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-12-10 o 22:49 |
|
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczolwiek nie tak bardzo:P przygladalam sie dzeiwczyna co dlugo cwicza i nie koniecznei bym chciala miec takie cialo jak one takie BARY! Cytat:
Babka na mnie krzyczala, kazala mi robic 150 brzuszkow, zwyklych, ja je zle robilam- nie w ogole ja ich nie mialam sily robic. i 150 przysiadow. I zostalam sama reszta ludzi (faceci i kobiety) poszli do kolejnych cwiczen a ta nade mna stala i krzyczala i mi liczyla. A i jeszcze mnie opierniczyla ze nie licze, ja nie umie liczyc podczas cwiczen ja po prostu robie i patrze kiedy inni koncza i wtedy tez koncze ![]() Cytat:
A z ta babka to nie ogarniam. Jakich slow uzyla? chyba nie "jest pani za gruba" ? Wedlug mnei to cos pitoli... nie mialas badanego TSH ? myslalam ze to obowiazkowe :P tarczyce zbadac i tak bym zbadala, ale jej gadaniem bym sie nie przejmowala ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Wejdz w : zdjecia -> albumy, wtedy zobaczysz kazda z osobna ![]() ZMykam spac branoc Panie
|
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm u mnie są stacje i każdą robi sie po minucie i tak cały okrąg 5 razy nigdy bym nie zrobiła 150 brzuszków na raz ;/ ja nie lubie mocno zbudowanego ciała tylko fajny zarys jak np Lewandowska jest rzeźba ale zarazem wygląda kobieco robie tez przysiady ze sztangą na pupcietez zmykam dziewczyny rano zaakceptuje na fb jesli któras wysle zaproszenie teraz bo idę haśku
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-12-10 o 22:57 |
|
|
|
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() , bo inaczej dziecko zacznie rządzic w domu i będę zmuszona wezwac super nianię ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale woli jak mu mówię konkretnie co ma zrobić, ja w ogóle jestem z tych osób, że sama to zrobię najlepiej i odkąd syn się urodził to bardziej daję mu się wykazać i przymykam oko jak zrobi coś nie po mojemu.
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
ja tez spadam spać jutro poogarniam reszte klubu i fejsa :P
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
meldujemy sie po wizycie. Młody ma 300 g i 17 cm, widziałam na usg jak robi siku
![]() dziewczyny, pytanie z innej beczki - do tej pory prowadzil mi ciaze gin z abonamentu, ale abonament mi sie skonczyl. Dzisiaj dostalam zwolnienie od innego gina, ale niekoniecznie bede wlasnie do niego chodzic do konca ciay. I czy jak bede miala zwolnienia od 3 roznych ginów w trakcie całej ciazy, to bedzie to podejrliwe dla zusu? Myslicie, ze moga zrobic przez to kontrole, czy dramatyzuje? Myslalam, ze ten prywanty u którego byłam dzisisiaj bedzie ok, ale mam watpliwosci, czy chce do niego chodzic do rozwiazania :-/ Zaraz Was nadrobie. Dzis mam szanse zasnac prze 1 w nocy, a to ogromny sukces
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zadomowienie
|
ale szał ze zdjęciami
![]() Cytat:
![]() jest na fb, wejdź w albumy Cytat:
o matko, gorzej niż wf w szkole słabe podejście trenerki pa, pa |
||
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wypowiadam sie na temat ZUSu, znimi wszystko możliwe;/
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Karo ! Pewnie :-* który tydzień 8-)
![]() Jak dobrze! Poważnie? Ale jajka hihihi Dobra wlazlam tu jeszcze z kom przed snem bo CODZIENNIE jak zmywam makijaż wieczorem i pieka mnie oczy to chce was zapytać o plyn do demakijażu i potem juz nie pamiętam. Wiec - czy któras ma tak wrażliwe oczy ze pieka ja prawie przy każdym cholernym mleczku toniku itp? Teraz mam plyn miceralny z ziaji i dupa. Piecze co zmywanie oczu ![]() ![]() .Polecacie cos bardzo delikatnego? Musze zmienić bo się wykoncze :P No i teraz moge pisac dobranoc :P
|
|
#885 |
|
Przyczajenie
|
hej, hej
![]() To moja pierwsza ciąża, termin porodu 12/14 kwiecień, aktualnie 22 t.c. badanie połówkowe za mną i na szczęście dzidzia prawidłowo sie rozwija, bedzie dziewczynka ))))
Edytowane przez karo7 Czas edycji: 2015-12-10 o 23:22 |
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sluchaj glupiej baby. Kazda rosnie w swoim tempie ksiazkowe jet 12 kg w calej ciazy chyba...ale przeciez kobiety tyka nawet po 25 kg i szybko do hodza do formy. Baba ma nierowno pod sufitem chyba ![]() ja w pierwszej polowie 2 kg, teraz moze mam 3-4kg? Ale nie mam zachcianek ani nic... Cytat:
Zapraszamy ![]() Polinezyjka ja mam bardzo lzawiace. Uzywam plynu micelarnego z lirene z takim jakims rozowym czyms z przodu i mleczka nivea do wrazliwej skory jutro Ci zrobie zdjecia jak chcesz
|
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale mój mąż to fizycznie pracuje i to dużo więc nie mam się co dziwić że nie wykonuje babskich obowiązków w domu Na szczęście synkiem zajmuje się jak najlepsza niańka |
|
|
|
|
#889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A o to chodzi, że jem mało i nawet TŻ mówi, że za mało, stąd skierowanie na badanie tarczycy.
|
|
#890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Na 14 z OM,na 12 z USG |
|||
|
|
|
#891 |
|
Przyczajenie
|
Polinezyjka. Ja polecam płyn miceralny Bielendy lub Bourjois
Edytowane przez karo7 Czas edycji: 2015-12-10 o 23:40 |
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,że do klubu zostałam zapisana. Wszystkie super laski jesteście. Jutro obczaję jak dołożyć zdjęcie,ale chyba tak jak Velika zrobię,bo nie mam w necie nic poza profilowym fb. No i oczywiście nie mam takich cudowności pozowanych. Coś tam wyszukam.A w tym klubie na FB to juz jestem? Bo weszłam w moje kluby i nic nie widzę,chyba ,że on taki tajny,że go nie widać.
|
|
|
|
#893 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko i córko ile naprodukowałyścoe, aż się boję jutrzejszego wieczornego nadrabiania;p
Właśnie wróciłam z Opola i tż się wypakował z samochodu i mówi, że torbę jedną na parkingu zostawił bo jej nie ma |
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Wooow cross moja miłość
techniki i jak czasem widziałam jak chłopaki robią martwy ciąg albo przysiady ze sztanga to aż mnie bolało wszystko a nasz durny trener nie poprawiał, tzn jeden bo inny-moj personalny poprawiał. I u nas tez były stacje-zazwyczaj 7 i każde ćwiczenie po minucie. Ile sie zrobiło tyle sie zrobiło. Najbardziej nie Kubie wyskoków z przysiądem, podciąganie na drążku i burpee a uwielbiam martwy ciąg, martwy ciąg sumo, przysiady ze sztanga i generalnie ciężary
|
|
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Polinezyjka ja miałam przedtem dwufazowy z Ziaji i też mnie czasem piekł teraz używam płynu micelarnego z Garniera tego różowego dla wrażliwej cery i jest narazie dobrze potem muszę ten bebeauty wypróbować jak polecacie ![]() A co do ćwiczeń to niestety zawsze mam słomiany zapał, ćwiczyłam dwa tygodnie, odpuściłam i potem znowu mnie natchnęło i tak w kółko Muszę po ciąży znaleźć jakąś dobrą motywację!
|
#898 | ||
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Mnie nie podrażnia, nic nie piecze. Jak dla mnie jest idealny P. S. Ja z kolei długi czas miałam problem z odpowiednim kremem do twarzy, bo po każdym jednym mnie syfiło (Ziaja, Nivea, Garnier) Odkąd używam kremów Olay Total Effects na dzień i na noc, to problem zniknął jak ręką odjął Cytat:
Cudownie, że córeczka ![]() Porządki domowe Chcę się jeszcze odnieść do tej kwestii U mnie to ja latam z miotłą, mopem i ściereczką do kurzu, a mąż tylko powtarza, że powinnam być sprzątaczką ![]() Ćwiczenia Przed zajściem w ciążę i na jej początku jeździłam na rowerze. Wcześniej chodziłam na aerobic, 2 x tygodniowo. W domu mam orbitreka, na którym ćwiczyłam maszerując ok. 2-3 km co drugi dzień (taki spacerek) Moja sylwetka była wtedy idealna Teraz orbi służy głównie jako wieszak na ręczniki Ale przynajmniej po ciąży będę miała na czym poćwiczyć Ja mam już 31 lat i powiem Wam, że po 30-tce zwalnia metabolizm i ja to widzę i czuję na swoim przypadku. W wieku 20-25 lat ważyłam 53-55 kg, odkąd zaczęłam pracę (siedzącą) to ważę 58-60 kg, a teraz to już w ogóle masakra ---------------------------- Ja też chcę do klubu! lulka19 , wysłałam swą aplikację Na weekendzie, w miarę możliwości postaram się coś od siebie wrzucić, o ile mnie przyjmiecie
Edytowane przez Neocleo Czas edycji: 2015-12-11 o 08:01 |
||
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za te plany! Kupie któryś z tych co polecacie bo kolejnego wieczoru z Ziaja sobie nie wyobrażam :O
Ja jadę het daleko oglądać wózek używany jak sie bedzie mi podobal to pokaze wam potem zdjęcie ![]() Karo gratuluje córeczki <3 wybraliście imie? czy jeszcze macie dylemat![]() Ciekawi mnie ilu z nas zmieni sie wybór na porodówce heheh Dobra dopijam herbatkę i lecę w podróż a potem musze rozplanować dzien. Chyba dzis nie pójdę na ta jogę. Zacznę chodzić od pon.Jak wrócę to wam w ogóle opisze co tam na tym crosficie jeszcze beznadziejnego i obrzydliwego bylo.... Nigdy więcej. W sumie bylam jeszcze na innym i racja! Bylo tak jak opisalyscie ! Tylko ze bylam jedyna dziewczyna i zle sie z tym czułam :P wiec zrezygnowałam i zostalam przy jodze i rurce
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie na pewno będę chciała znów ćwiczyć, najpierw lajtowo bo po CC będę jakiś czas dochodzić do siebie, ale akurat bedzie ciepło wiec musze kupić porządne buty do biegania i będę śmigać z wózkiem, jest gdzie obym tylko sile miała. Przed ciąża piłam przedtreningowki no złe karmiąc odpada. Nie doczytałam ze pisaliście o sprzątaniu i podziale obowiązków. U nas sprzątam tylko ja. Maz ewentualnie wynosi śmieci i codziennie wychodzi z psem, to jego jedyny "domowy obowiązek" no i przed większymi imprezami pomaga mi sprzątać. No ale on bardzo duzo pracuje i nie mam serca prosić go o pomoc, teraz sam z siebie proponuje no bo raz ze ciąża wiec wielu rzeczy juz nie moge robić, a dwa ze ja ciagle chora wiec mu mnie szkoda. Tak samo po urodzeniu nie będę go budzić w nocy do dziecka, chyba ze jakaś awaria bedzie. Tak było poprzednio i nam tak odpowiada, on jest tak ńieprzytomny w nocy ze i tak mi nie pomagał, tylko mnie wkurzał ze nie rozumie, co do niego mowię. Poza tym ja wychodzę z założenia, ze ja potem moge odespać w dzien, a on musi byc skupiony w pracy, musi miec "trzeźwy umysł" no ale wiem, ze w większości przypadków matki angażują mężów w nocy do przewijania itp. No ja tego nie kumam, ale trudno. ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Aha co do płynów micelarnych, ja juz 2 lata używam z biodermy, najpierw różowy a teraz niebieski, kupuje często w promocji. To jedyny, po którym m je oczy nie szczypią. Lubiłam różowego garnie ra ale tez mnie szczypała oczy po jakimś czasie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

czy szlag by was nie trafil ?
jakby jeszcze na szewku to pól biedy, poszyje się i widać by nie było, ale nie kawałek tej bawełny też się popruł brzydko 
branoc Panie 

az sie wzruszylam jak czytalam co napisalas
️

techniki i jak czasem widziałam jak chłopaki robią martwy ciąg albo przysiady ze sztanga to aż mnie bolało wszystko