Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - cz. XXIV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-13, 18:25   #61
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
SZACUN!!! doszłam do momentu gdzie myjesz 3 razy wlosy i juz sie zmeczylam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 21:55   #62
nancykenator
Zakorzenienie

fewciu efekt na wlosach jest rewelacyjny

Dziewczyny,macie dostawki do wozka? Chcemy kupic ale za cholere nie ogarniam roznicy miedzy mini i maxi...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:24   #63
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Dziewczyny,macie dostawki do wozka? Chcemy kupic ale za cholere nie ogarniam roznicy miedzy mini i maxi...
A jest Ci w ogóle potrzebna ??

Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 22:36   #64
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam, lascal maxi;
na początku nie kupowałam, bo szkoda mi było kasy ale po jakimś czasie okazało się, że spacery ograniczają nam się tylko do bardzo niedalekich okolic domu, bo Fifi jęczy, że go nogi bolą; nawet na plac zabaw nie mogliśmy iść, bo nawet jak w jedną stronę doszedł, to w drugą już nie było szans; także przebolałam i kupiłam; używkę

Stary 2015-12-13, 23:19   #65
marsi11
Zakorzenienie

hello

nancy pociesze Cie moja M ma rok i karmie ze lzami w oczach tak strasznie mnie gryzie a dzis to az krxyknelam z bolu w nocy
ciagle mam poramione i nic nie pomaga
to sa dopiero 4 zeby i nie chce myslec co bedzie dalej
z zadnym dzieckoem nie mialam tego problemu

Szaja brawa dla Agatki

Fewciu hello skarbie jak sie ciesze,ze jestes bardzo tesknilam za Toba i jak dobrzr Cie czytac
jutro z kompa obczaje zdjecia

dziewczyny,ktora z Was stosowala metode BLW? Mloda jest zachwycona palaszuje wszystko nawet juz zupki sama wcina szook
a wczoraj jadla z nami sushi i sashimi az sie ludzie na nas gapili
Neti Ty przypadkiem nie mialas ksiazki o BLW? Cheynie odkupie

nancy co do dostawki i nas sie nie sprawdzila ja w swoim wozku mam taki pasek za ktore starsze dziecko chwyta raczka w trakcie spaceru i Leo to odpowiada bardziej nix dostawka deskorolka

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 23:33   #66
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nancy co do dostawki i nas sie nie sprawdzila ja w swoim wozku mam taki pasek za ktore starsze dziecko chwyta raczka w trakcie spaceru i Leo to odpowiada bardziej nix dostawka deskorolka
taki uchwyt też mamy, bo póki Fifi idzie, to chce trzymać wózek i mi to troche przeszkadzało, bo potykał się o koła, źle mi sie jechało, a jak trzyma za pasek, to jest troszkę dalej od wózka no ale na zmęczone nogi pasek nie pomoże

Stary 2015-12-14, 01:27   #67
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam i nie bede miec. Ruri siedzi w chuscie a Yae maszeruje. Odkad sie dowiedzialam o ciazy redukowalam wyjscia wozkowe

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ----------

Cytat:
hello

nancy pociesze Cie moja M ma rok i karmie ze lzami w oczach tak strasznie mnie gryzie a dzis to az krxyknelam z bolu w nocy
ciagle mam poramione i nic nie pomaga
to sa dopiero 4 zeby i nie chce myslec co bedzie dalej
z zadnym dzieckoem nie mialam tego problemu

Szaja brawa dla Agatki

Fewciu hello skarbie jak sie ciesze,ze jestes bardzo tesknilam za Toba i jak dobrzr Cie czytac
jutro z kompa obczaje zdjecia

dziewczyny,ktora z Was stosowala metode BLW? Mloda jest zachwycona palaszuje wszystko nawet juz zupki sama wcina szook
a wczoraj jadla z nami sushi i sashimi az sie ludzie na nas gapili
Neti Ty przypadkiem nie mialas ksiazki o BLW? Cheynie odkupie

Uwazaj na sushi i sashimi. Wiem, jakie ma zalozenia BLW, ale na surowa rybe jest jeszcze zdecydowanie za wczesnie, tym bardziej rozmrazana w polskiej knajpie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 08:40   #68
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kupiłam zestaw u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22971855, robiłam zabieg Encanto.
Do niego dołączona jest ulotka, krok po kroku. Po krótce, to najpierw myjesz włosy specjalnym szamponem, trzy razy, włosy mają "skrzypieć", chodzi o pozbycie się wszystkich oblepiaczy, potem nakładasz na wilgotne włosy pasmo po pasmie keratynę, potem musisz wysuszyć włosy (to trudne, żmudne, bo włosny są oblepione olejem, ja suszyłam ponad 1, godziny), potem cienkimi pasmami prostujesz (musisz mieć dobra prostownicę, ceramiczną, nagrzewającą się do 230 stopni), każde pasmo 7 razy, czekając między pociągnięciami aż wystygnie pasmo. czekasz 30 min. Myjesz włosy tym szamponem, nakładasz odżywkę pasmami i powtarzasz suszenie i prostowanie. I gotowe. Następnego dnia umyłam włosy, bo nie mogłam patrzeć na ten tłuszcz i cudowne moje zdziwienie, kiedy podczas suszenia nic się nie kręciło Na prawdę wielka wygoda. A i keratyny i odżywki nie nakłada się od skóry głowy. Ja nakładałam około 4cm niżej.
Kurcze napalilam Się już kiedyś na to Choć mam proste raczej włosy - trochę się podkrecaja i są przesuszone. Ale koszt jest dla mnie nieosiągalny. Teraz wzbudzilas we mnie chęć. ... ale po przeczytaniu Twojego opisu. .odechciało mi się. Mam za długie włosy i pewnie m zajęłoby to ze dwie doby. Jutro fryzjer, od sierpnia nie byłam wiec tym się pociesze
A za tydzień robie sobie hybryde na rękach.:p ..stwierdziłam ze zaszalejena święta a okazuje się ze szwagierki siostra zaczęła robić i fajnie jem to idzie wiec 30 zł poświęce raz

MARSI nie ja nie miałam takiej książki kochana. ..

A ja mam problem z prezentem. . Musze kupić jeszcze coś Antoniowi od dziadkow i od nas i nie wiem co a ogólnie dostanie
-duplo i stacykowo od moich rodziców
-od nas Mam na razie male puzle i zestaw kostruktorski drewniany, wywrotke z Tomy
-od prababci nawlekanke i kapcie (babcia dala pieniążki na prezent)

A co jeszcze od teściów? I jeszcze jeden prezent od nas który dostanie na wigilii u rodziny (tam jest tak ze każdy kupuje swojemu dziecku żeby było pod choinka)...
Może jeszcze macie jakiś pomysł?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 09:16   #69
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry

Daria miała w nocy gorączkę nie wiem z czego tak nagle. Cały weekend był wszystko dobrze. Posłałam ją do przedszkola, mam nadzieję , że już dobrze będzie.

Zaraz jadę na zakupy świąteczne bo pracę mam na późniejszą godzinę. No a w poniedziałek i to rano nie powinno być dużo ludzi w sklepie. Nie cierpię tych tłumów przed świętami , a pewnie w ten weeked wszyscy będą szaleć , a ja już będę miała wszystko

Mają wasze dzieci w przedszkolu Wigilię? Dziś wyczytałam,że 18 grudnia mają być odświętnie ubrani i przynieść opłatek.

Aaaaa Daria już się nie dopytuje o smoczka w szoku jestem bo myślałam ,że gorzej będzie. 3 noce były takie ,że płakała. A teraz po tygodniu już ładnie śpi.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2015-12-14 o 09:19
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 09:33   #70
gojka24
Zakorzenienie

Neti, ja akurat mam kręcone włosy i bardzo je lubię, ale na dlugich. Krótkie wole proste. Ale na jednorazowy zabieg chyba sie nie opłaca inwestować w preparaty i pewnie prostownice, bo moja do 180chyba sie nagrzewa. Włosy sięgają juz ramion wiec lada chwila i nie będę wogle prostowala. W zasadzie juz bardzo rzadko to robię. Ale nie kręcą sie ładnie teraz. Musze je podciąć, ale jak podetnę tak jak planuje to znowu krótkie beda, wiec czekam do wiosny i wtedy juz będzie z czego obcinać pewnie.

Będzie mnie mniej,transfer Internetu mi sie konc wiec maly odwyk sie szykuje
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:42   #71
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podacie fewciowy przepis na pierniki?
chcialam Ci wkleic ale Fewcia już się pojawiła

Cytat:
Witam się dziewczyny w nowym wątku!

Wspaniale jest czytać na pierwszej stronie o moich pierniczkach, jesteście kochane Proszę link do przepisu http://learntolifee.blogspot.com/201...i-part-ii.html

Będę próbowała do Was wrócić, jeśli mnie przyjmiecie

Jestem właściwie na bieżąco, ale nie będę powielać tematów.

Chciałabym tylko złożyć ogromne gratulacje Nancy. Witaj Kruszynko na świecie

Może którąś z Was zainteresują prezenty, jakie dostała/dostanie nasza Blancia.

1. http://allegro.pl/clementoni-500-pyt...723209492.html - kupione na Mikołajki, dziecka nie ma przez godzinę, a wierzcie mi, że Blanka jest z tych, co nie usiedzą minuty w miejscu. Fajne karty, stopniowana trudność. Raz pokazaliśmy do czego służą, co na której karcie trzeba zrobić i bawi się. Fajne.

2. http://allegro.pl/ravensburger-gra-m...196308856.html - memory dostała na imieniny dwa miesiące temu, jest skubana lepsza ode mnie. Fajnie ćwiczy pamięć, dostała wczoraj od mojej siostry z NYC memory (dopasowywanie kolorów i liczb) po angielsku, jakaż była mina mojej siostry, kiedy Blanka zaczęła jej sypać angielskimi nazwami Ja nie wiem po kim Ona taka rezolutna

3. http://allegro.pl/granna-gra-patycza...642909738.html - podejrzałam tą grę u siebie w pracy. To są karty, na których są różne kształty i trzeba dopasować patyczki. Blanka na początku układała na kartach (pokrywała odpowiedni kolor na rysunku patyczkiem), teraz już układa sama kształty, wzorując się na planszy. Nie doczytałam tylko aukcji i patyczki są plastkiowe, w pracy mamy drewniane, fajniejsze.

4. Na Gwiazdkę dostanie od nas lalkę Bobasa, były w Lidlu jakiś czas temu.

5. Od mojej siostry ma dostać Lego Duplo pociąg, taki: http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...854752001.html . W ogóle ona uwielbia duplo. Mamy już kielka zestawów, ostatnio sprzedałam jakieś jej niemolęce zabawki i za te pieniążki kupiłam jej zestaw z zamkiem księżniczek, uwielbia budować

6. Od teściów (niestety :/) dostanie laptopa z myszka minnie. Taki: http://allegro.pl/clementoni-laptop-...769571849.html

Dzieci w oddziale przedszkolnym mają taki domek: http://wonder-toy.com/domki-dla-lale...r-toy/p,152152, bardzo mi się podoba, dobrze wykonany, ale ta cena, zaporowa jak dla mnie

W ogóle staramy się o przeniesienie do przedszkola, a to nie jest łatwe Panie w żłobku mówią, że miomo, że są starsze sporo dzieci od Niej, to razem z Kiką (widziałyście może czarownice na fb) wyróżniają się na tle grupy, są bardziej aktywne, jak uczą się wierszyka czy piosenki, to raz powtórzą i idą się same bawić, bo już umieją.

Parę słów zostawiam w k.

Ściskam wam mocno!

ps. Dziewczyny jestem pod wrażeniem. Jak wiecie, mam kręcone włosy. Postanowiłam sama zrobić sobie zabieg keratynowego prostowania, zajął mi co prawda całą niedzielę, ale robiłam go na początku października, a efekt jest do dzisiaj. Nie używam prostownicy, włosy są miękkie błyszczące, odżywione. Polecam zdecydowanie. Zabieg na moją długość włosów, to bagatela 600 zł w salonie. Ja zrobiłam w domu za 130zł.
Uwielbiam ogladac zabawki

Nie zostawiasz zabawek dla drugiego? Ja mam tez sporo zabawek i ciuszków po Nataśce ale wciąz sie zastanawiam mieć czy nie mieć.
Po sobie wiem, ze ciezko jest samej, moja siostra ma 14 lat, a ja nie mam z kim szczerze porozmawiać

Cytat:
Kupiłam zestaw u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22971855, robiłam zabieg Encanto.
Do niego dołączona jest ulotka, krok po kroku. Po krótce, to najpierw myjesz włosy specjalnym szamponem, trzy razy, włosy mają "skrzypieć", chodzi o pozbycie się wszystkich oblepiaczy, potem nakładasz na wilgotne włosy pasmo po pasmie keratynę, potem musisz wysuszyć włosy (to trudne, żmudne, bo włosny są oblepione olejem, ja suszyłam ponad 1, godziny), potem cienkimi pasmami prostujesz (musisz mieć dobra prostownicę, ceramiczną, nagrzewającą się do 230 stopni), każde pasmo 7 razy, czekając między pociągnięciami aż wystygnie pasmo. czekasz 30 min. Myjesz włosy tym szamponem, nakładasz odżywkę pasmami i powtarzasz suszenie i prostowanie. I gotowe. Następnego dnia umyłam włosy, bo nie mogłam patrzeć na ten tłuszcz i cudowne moje zdziwienie, kiedy podczas suszenia nic się nie kręciło Na prawdę wielka wygoda. A i keratyny i odżywki nie nakłada się od skóry głowy. Ja nakładałam około 4cm niżej.
ja robilam sobie ten zabieg Kativią czy jakoś tak ona jest bez formaldehydu, to Twoje ma pewnie formaldehyd w składzie ale i efekt dłuzszy. Robiłas sama? Mnie odstrasza wlasnie ten czas, ale moje wlosy to takie zniszczone są i przydałoby się coś z nimi zrobić. Jakie opakowanie kupiłas 100??
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Daria miała w nocy gorączkę nie wiem z czego tak nagle. Cały weekend był wszystko dobrze. Posłałam ją do przedszkola, mam nadzieję , że już dobrze będzie.

Zaraz jadę na zakupy świąteczne bo pracę mam na późniejszą godzinę. No a w poniedziałek i to rano nie powinno być dużo ludzi w sklepie. Nie cierpię tych tłumów przed świętami , a pewnie w ten weeked wszyscy będą szaleć , a ja już będę miała wszystko

Mają wasze dzieci w przedszkolu Wigilię? Dziś wyczytałam,że 18 grudnia mają być odświętnie ubrani i przynieść opłatek.

Aaaaa Daria już się nie dopytuje o smoczka w szoku jestem bo myślałam ,że gorzej będzie. 3 noce były takie ,że płakała. A teraz po tygodniu już ładnie śpi.

U nas w De juz byla, tutaj nie ma dzielenia się oplatkie. Rodzice i dzieci przychodza zwyczajnie ubrani, ale ja jestem Polką więc moje dziecię i ja byłyśmy elegancko ubrane, plus kupilam ciasto.

Edytowane przez sarah67
Czas edycji: 2015-12-14 o 10:44
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 10:49   #72
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Pierogi pierwsza porcję zrobilam takie zeby Nat mogla zjesc czyli z pieczarkami i kapusta, ostało sie 13 i lezy w zamrazarce,
bo u mnie w rodzinie mamy taka tradycję, ze do jednego pieroga nadziewamy rodzynkami, i kto go trafi (blee) jest wigilijnym królem.

A i u nas w domu zawsze robiło się pierogi z samych grzybów bez kapusty.

A dzis juz naszykowalam farsz grzybowy i jutro bede robic znowu pierogi

W wigilę jak dobrze pojdzie wyjedziemy o 12 i jedziemy do tesciowej tam bedzie cale rodzenstwo meza no i zaprosimy mojego ojca a w 1 dzien swiat gdzies o 15 pojedziemy do mojej mamy i siostry i zostaejmy do niedzieli
U nas mama daje do uszek grosika i kto trafi ten będzie miął kase w nowym roku.
W tym roku po raz pierwszy od dawna nie spędze wigilii z mamą, ale po tym co działo się w tym roku, i jak się od nas wyprowadziła - ze3 słowami że jej noga tu nie postanie i nie przyjechała na urodziny Oliwki, to nie wyobrażam sobie jej i Tz dzielących się opłatkiem, a po drugie teściowa nie nadaje się żeby ją wieźć kawał drogi. Trochę mi przykro no ale cóż.
Co do prezentów:
-siostra dostanie książkę Kinga i ocieplane leginsy do biegania;
-bratowa kule cotton ball;
-mama kawiarke i kremy;
-bratanica lego duplo doktor dosia
-chrześniak lego duplo dwa zestawy jake i piraci
-Oliwka konika mlp i książeczkę z tej serii, trzy książki z serii kraina uważności; od mamy i siostry księżniczkę cadence mlp i pewnie jakies bajki od mamy jeszcze, i od brata i bratowej albo książeczki my busy book albo domek peppy.
Nie mam prezentu dla brata i dla Tż. Tż niby koszulkę termiczną na narty chce.
W niedzielę byłam u gina, wstyd się przyznać po dwóch latach, a mam wkładkę założoną, ale wszystko ok, tylko cytologii mi nie pobrał bo okres na dniach i jeszcze raz musze jechać.
Oliwka super, codziennie nowe słowa łapie. W sobotę miałyśmy poważną rozmowę. Bo zawsze w weekend jak jesteśmy razem jest płaczliwa i jajczliwa. I mówię jej że przykro mi i tacie jest jak w te dni co możemy razem być to zamiast się tym cieszyć to płacze i jęczy. I niedziela była znacznie lepsza.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:11   #73
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

W niedzielę byłam u gina, wstyd się przyznać po dwóch latach, a mam wkładkę założoną, ale wszystko ok, tylko cytologii mi nie pobrał bo okres na dniach i jeszcze raz musze jechać.
ale fajny zwyczaj

to u was lekarze w niedzielę przyjmują?
możesz napisać jaką masz wkładke i jak się czujesz z nią? tzn. czy miesiączka normalnie, czy jakaś dłuższa, bolesna itd?
ja się własnie zastanawiam i trochę się boję a jak słyszę o wkłądce bez hormonów, to już w ogóle mam ciążę przed oczami

Stary 2015-12-14, 11:12   #74
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
chcialam Ci wkleic ale Fewcia już się pojawiła

Uwielbiam ogladac zabawki

Nie zostawiasz zabawek dla drugiego? Ja mam tez sporo zabawek i ciuszków po Nataśce ale wciąz sie zastanawiam mieć czy nie mieć.
Po sobie wiem, ze ciezko jest samej, moja siostra ma 14 lat, a ja nie mam z kim szczerze porozmawiać

U nas w De juz byla, tutaj nie ma dzielenia się oplatkie. Rodzice i dzieci przychodza zwyczajnie ubrani, ale ja jestem Polką więc moje dziecię i ja byłyśmy elegancko ubrane, plus kupilam ciasto.
siostro moja

Wiesz, ja postanowiłam, że najciekawsze gry/układanki zostawię. Bo ogromnie żałuję, że nie zostawiłam niektórych rewelacyjnych gier po sobie. A teraz niedostępne.
Było takie coś jak "Magiczna 7" - cudne. I nie ma "Piramidka gra w kolory" też, kultowa gra z mojego dzieciństwa.

I bardzo dobrze, rozwala mnie, że można nie zadbać o takie coś, no jest impreza, trzeba wyglądać i już!

Cytat:

-Oliwka konika mlp i książeczkę z tej serii, trzy książki z serii kraina uważności; od mamy i siostry księżniczkę cadence mlp i pewnie jakies bajki od mamy jeszcze, i od brata i bratowej albo książeczki my busy book albo domek peppy.
Nie mam prezentu dla brata i dla Tż. Tż niby koszulkę termiczną na narty chce.
Oliwka super, codziennie nowe słowa łapie. W sobotę miałyśmy poważną rozmowę. Bo zawsze w weekend jak jesteśmy razem jest płaczliwa i jajczliwa. I mówię jej że przykro mi i tacie jest jak w te dni co możemy razem być to zamiast się tym cieszyć to płacze i jęczy. I niedziela była znacznie lepsza.
Oli zdaje się lubi mlp?

Popatrz na ceny tutaj

http://www.urwis.pl/figurki/figurki-...my-little-pony kupiłam od mojej mamy już na urodziny! domek-cukiernia 25zł, żal nie brać i kilka róznych małych koników, za 80zł mam mega pakę!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:24   #75
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
.
Przykro mi ale swieta to taki okres gdzie milkna wasnie, spory, moze warto zadzwonic. Coc to bardzo przykre, ze nie przyjechala na urodzinki

Wiecie mi tez jest przykro, mam, moze raczej mialam tutaj znajomych z dziecmi i chcialam Natasi wyprawic urodzinki taki kinder bal razem z rodzicami.
I zadni sie nie odzywaja, jedni znalezli sobie polskich znajomych ktorzy dobrze mowia po niemiecku i wiadomo moga liczyc na pomoc, drudzy łotewka z mezem i 2 dzieci byli u nas ostatnio podobalo im sie, zapraszali nas serdecznie do siebie, i nic cisza mowili ze za 2 tygodnie i zero kontaktu teraz. 3 znajomi niemcy, tez cisza nie odzywaja sie, byli Oni ostatnim razem u nas, wiec powinni teraz nas zaprosic, ale nie znam ich obyczajow tutaj, wiec ja ich ponownie zaprosilam, ale podobno ktos mial ich odzwiedzic i od tamtej pory cisza.
Nie wiem co jest, nie tak , jestem bardzo goscinna, zawsze dobrego jedzonka narobie, pomoge.

Do czwartych u ktorych bylismy na urodzinach dziecka i w ostatniej chwili przestawili termin gdzie zmuszona bylam wziac 2 dzien wolnego, teraz napisalam i tez cisza.

Poplakalam sie, bo zastanawialam sie gdzie ja ich wszystkich posadzę, co zrobic do jedzenia, tort pierwszy raz w zyciu chcialam zrobic, tak mi przykro ja to ja ale Nataszka cieszylaby sie bardzo.

I co mam zrobic, zapomniec i dla dziecka zaprosic ich wszyskich zeby miala fajne urodzinki?
A jak wszystko przygotuje i nie przyjda?

Nie wiem co jest ze mna nie tak ale w Pl mielismy tak samo, kiedy my bylismy potrzebni byli znajomi....

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53794494]siostro moja

Wiesz, ja postanowiłam, że najciekawsze gry/układanki zostawię. Bo ogromnie żałuję, że nie zostawiłam niektórych rewelacyjnych gier po sobie. A teraz niedostępne.
Było takie coś jak "Magiczna 7" - cudne. I nie ma "Piramidka gra w kolory" też, kultowa gra z mojego dzieciństwa.

I bardzo dobrze, rozwala mnie, że można nie zadbać o takie coś, no jest impreza, trzeba wyglądać i już!

Oli zdaje się lubi mlp?

Popatrz na ceny tutaj

http://www.urwis.pl/figurki/figurki-...my-little-pony kupiłam od mojej mamy już na urodziny! domek-cukiernia 25zł, żal nie brać i kilka róznych małych koników, za 80zł mam mega pakę![/QUOTE]

Tak a Ty jestes moim specem od zabawek, tak dlugo mnie tu nie bylo i brakowalo mi kogos kto mi doradzi z zabawkami, pojawiłam sie tu i juz mam taka dluga liste tylko kasy brak ale znajdzie sie.

Co do Wigilii to po zeszlorocznym doswiadczeniu zadzwonilam do Mamy, z pytaniem o ubior, ze ttutaj tak sie nie ubieraja, ale Mama mi uswiadomila, ze przeciez jestem z Polski a dla nas to bardzo wazne w odpowiednie dnie wygladac jak sie nalezy.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 11:32   #76
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Uwazaj na sushi i sashimi. Wiem, jakie ma zalozenia BLW, ale na surowa rybe jest jeszcze zdecydowanie za wczesnie, tym bardziej rozmrazana w polskiej knajpie.
ale losos nie jest rozmrazany a swiezy tym bardziej w tej knajpie bo prowadza ja wlasnie japonczycy, jadlam tam cala ciaze

a nie wiedzialam,ze roczne dziecko nie moze surowej ryby, Leo tez wcinal od malego w zasadzie
a od kiedy jest bezpieczna granica?

witam sie w poniedzialek i melduje ze S jednak w gipsie
Stary 2015-12-14, 12:20   #77
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
ale losos nie jest rozmrazany a swiezy tym bardziej w tej knajpie bo prowadza ja wlasnie japonczycy, jadlam tam cala ciaze

a nie wiedzialam,ze roczne dziecko nie moze surowej ryby, Leo tez wcinal od malego w zasadzie

a od kiedy jest bezpieczna granica?

Skad maja swiezego lososia we Wr? Najwczesniej ok 2lat jest dziecko w stanie strawic surowa rybe, sugerowane jest, zeby podawac dopiero wtedy, kiedy wyrosna wszystkie zeby, zeby moglo pogryzc, co ulatwi trawienie. Obowiazkowo swieza. O tym mowia sami Japonczycy. Yae jadla pierwszy raz tuz przed drugimi urodzinami i to takie ryby i owoce morza, ktore od wylowienia do podania minelo 3h. Tak naprawde sushi czy sashimi jest bezpieczne w wieku ok 12lat. To wtedy wytwarza sie odpowiednia odpornosc, zeby nie doszlo do zatrucia pokarmowego. Zatem to, ze jadlas w ciazy, to niczym sie nie przejmuj. Dorosle osoby sa uodpornione.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Yae dzis sie w parku ze swoim najlepszym kolega wyszalala i efekt taki, ze zasnela podczas przekaski z glowa oparta na kubku z herbata mietowa i kesem ciasta marchewkowego w ustach
Stary 2015-12-14, 12:25   #78
marsi11
Zakorzenienie

poniewaz 4 razy w tygodniu w moim miescie jest dostawa swiezych ryb
mniejsi dostawcy maja nawet czesciej,
naprawde to nie problem by w moim miescie kupic swiezego lososia, tunczyka, maslana, nawet raje i zabnice ostatnio widzialam
tak samo owoce morza, kalmary, osmiornice,ostrygi wszystko pod dostatkiem
poza tym jest jeszcze polski losos

nawet glupia biedronka ma swieze ryby ( choc powiem,ze na surowo w zyciu bym nie zjadla

to zes mnie zmartwila z tymi surowymi, moj L tez zaczal szybko jesc sushi i wlasnie upodobal sobie lososia bo nawet tatar z lososia mu dawalam

no a teraz Mari chwytala lapkami namietnie jadla ,w takim razie bede miala na uwadze zeby byla po obrobce termicznej
Stary 2015-12-14, 12:26   #79
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sarah, wiesz, to inne narody, może oni po prostu tak mają?
Ja bym zapraszała i tyle. Zaznacz w zaproszeniu, że na odpowiedź czekasz do tego i tego dnia

Zamówiłam mężowi multitoola od teściowej
Jemu akurat padł wieloletni multitool i scyzoryk też, więc może ja scyzoryk kupię. Niestety, wykrywacz metali odpada, pozwolenie trzeba mieć ;]

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 12:28   #80
marsi11
Zakorzenienie

Fewcia, ja pierdziu dopiero teraz zobaczylam fotke Twoich wlosow- piekne i jakie blyszczace, masz ombre czy co robilas z kolorem?
Stary 2015-12-14, 12:30   #81
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
poniewaz 4 razy w tygodniu w moim miescie jest dostawa swiezych ryb
mniejsi dostawcy maja nawet czesciej,
naprawde to nie problem by w moim miescie kupic swiezego lososia, tunczyka, maslana, nawet raje i zabnice ostatnio widzialam
tak samo owoce morza, kalmary, osmiornice,ostrygi wszystko pod dostatkiem
poza tym jest jeszcze polski losos

nawet glupia biedronka ma swieze ryby ( choc powiem,ze na surowo w zyciu bym nie zjadla

to zes mnie zmartwila z tymi surowymi, moj L tez zaczal szybko jesc sushi i wlasnie upodobal sobie lososia bo nawet tatar z lososia mu dawalam

no a teraz Mari chwytala lapkami namietnie jadla ,w takim razie bede miala na uwadze zeby byla po obrobce termicznej

Skad jest dostawa? W jaki sposob? Bo swieze takie dla dziecka to tu uwaza sie, ze wylowione i konsumpcja w max 12h.
Stary 2015-12-14, 12:55   #82
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale fajny zwyczaj

to u was lekarze w niedzielę przyjmują?
możesz napisać jaką masz wkładke i jak się czujesz z nią? tzn. czy miesiączka normalnie, czy jakaś dłuższa, bolesna itd?
ja się własnie zastanawiam i trochę się boję a jak słyszę o wkłądce bez hormonów, to już w ogóle mam ciążę przed oczami
Takie oblężenie ma ten mój gin że hej. Przede mną dwie babki i były i po mnie tez już dwie czekały.
Nazwe wkładki to jutro Ci napisze bo musze sprawdzić. Ja mam taka zwykła na 5 lat max, i stwierdził ostatnio że pracuje bardzo dobrze bo jajeczkowania są. Na początku okresy bolesne i obfite ale to tez wogole po ciąży bo ja miałam w czerwcu założoną. Teraz ok, okres jak w zegarku. Ja nie czuje jej w ogóle, palcem mogę drucik wyczuc jak chce sprawdzić czy jest. Tż trochę kuło na początku ale potem gin skrócił ten drucik i jest ok.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;53794494]

Oli zdaje się lubi mlp?

Popatrz na ceny tutaj

http://www.urwis.pl/figurki/figurki-...my-little-pony kupiłam od mojej mamy już na urodziny! domek-cukiernia 25zł, żal nie brać i kilka róznych małych koników, za 80zł mam mega pakę![/QUOTE]
No dokładnie, bardziej niż pepę w tej chwili chyba. Ceny faktycznie niezłe niektórych rzeczy
Cytat:

Zdrówka dla S.

Sarah nie przejmuj się, zaproś ich z potwierdzeniem przybycia, i dopiero jak potwierdzą córci powiedz. Może jakies takie dziwne zwyczaje
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 13:14   #83
nancykenator
Zakorzenienie

Sarah ja bym zrobila tak jak dziewczyny radza czyli zaprosila ale zaznaczyla ze czekasz na potwierdzenie a Malej zeby niepotrzebnie nie robic nadziei powiedziala w ostatniej chwili jak juz potwierdza.

marsi wspolczuje gryzienia:-/

Powiem Wam ze odkad urodzilam i znow w szpitalu mielismy problemy z kp caly czas mysle nad zrobieniem sobie kursu doradcy laktacyjnego. Wiedza na temat kp jest tak niska ze nie wiadomo czy smiac sie czy plakac...

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie dostawki. Mysle ze u nas bedzie potrzebna bo Kuba jak powie ze sie zmeczyl to koniec,nie przejdzie dalej.

meneq kiedy zaczelas nosic Mala w chuscie? Ja po Nowym Roku planuje umowic sie z doradca.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 13:19   #84
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Sarah ja bym zrobila tak jak dziewczyny radza czyli zaprosila ale zaznaczyla ze czekasz na potwierdzenie a Malej zeby niepotrzebnie nie robic nadziei powiedziala w ostatniej chwili jak juz potwierdza.

marsi wspolczuje gryzienia:-/

Powiem Wam ze odkad urodzilam i znow w szpitalu mielismy problemy z kp caly czas mysle nad zrobieniem sobie kursu doradcy laktacyjnego. Wiedza na temat kp jest tak niska ze nie wiadomo czy smiac sie czy plakac...

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie dostawki. Mysle ze u nas bedzie potrzebna bo Kuba jak powie ze sie zmeczyl to koniec,nie przejdzie dalej.

meneq kiedy zaczelas nosic Mala w chuscie? Ja po Nowym Roku planuje umowic sie z doradca.

Urodzilam w poniedzialek, w piatek motalam
Stary 2015-12-14, 13:22   #85
marsi11
Zakorzenienie

meneq sa nawet knajpy z gwarancja ze odtrygi maja 6 h

namcy ja tez po k8lku dnich

Stary 2015-12-14, 13:31   #86
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq sa nawet knajpy z gwarancja ze odtrygi maja 6 h

namcy ja tez po k8lku dnich

Serio? Moze rzeczywiscie, tego nie kwestionuje, tylko w jaki sposob. Dopytuje z uwagi na bezpieczenstwa dzieci i podrazylabym temat. Tylko na surowe ostrygi uwazaj - przenosza noro
Stary 2015-12-14, 13:32   #87
marsi11
Zakorzenienie

kooocham ostrygi dzieciom nie dawalam
co to noro??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 13:37   #88
Ultra81
Rozeznanie

Dopiero witam się w nowym wątku

Nancy - dopiero widziałam zdjęcie - Malutka cudna

Fewciu - przepiękne masz włosy!

Marsi - przykro z tym gipsem u S. Na długo ma założony?

Insolito - super chłopaki!!!

Ja dziś pracuję z domu, w sumie ostatnio mniej jeżdżę na spotkania, a więcej przed kompem dygam. Ale dajemy radę Od przyszłego tygodnia mam tydzień wolnego (i 4 dodatkowe osoby w domu )
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 13:45   #89
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
kooocham ostrygi dzieciom nie dawalam
co to noro??

Taki wirus podobny do rota. Nieco roznia sie okresem wystepowania i przy jednym leci glownie dolem a przy drugim gora. Na ostrygi zapraszam do Hiroshimy, teraz jest sezon
Stary 2015-12-14, 14:19   #90
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
oj, mam nadzieję, że nie na długo

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Yae dzis sie w parku ze swoim najlepszym kolega wyszalala i efekt taki, ze zasnela podczas przekaski z glowa oparta na kubku z herbata mietowa i kesem ciasta marchewkowego w ustach
twarda zawodniczka

Cytat:
Takie oblężenie ma ten mój gin że hej. Przede mną dwie babki i były i po mnie tez już dwie czekały.
Nazwe wkładki to jutro Ci napisze bo musze sprawdzić. Ja mam taka zwykła na 5 lat max, i stwierdził ostatnio że pracuje bardzo dobrze bo jajeczkowania są. Na początku okresy bolesne i obfite ale to tez wogole po ciąży bo ja miałam w czerwcu założoną. Teraz ok, okres jak w zegarku. Ja nie czuje jej w ogóle, palcem mogę drucik wyczuc jak chce sprawdzić czy jest. Tż trochę kuło na początku ale potem gin skrócił ten drucik i jest ok.
a hormonalną masz? bolało przy zakładaniu?
ja się boję, że dam tyle kasy, a okaże się, że wcale mi nie pasuje i będę musiała wyciągać

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

pytanie mam:
kupowała któraś z Was ostatnio jakiś komplet garnków i może polecić? tylko w normalnej cenie, nie w tysiącach moja mama ma takie okropne garnki, pourywane rączki i w ogóle, ale nie wymieni, bo wg niej jak nie są dziurawe to są dobre no i chcemy jej kupić pod choinkę (wiem, prezent średni, ale dokupię jeszcze coś niekuchennego ), bo sama sobie w życiu nie kupi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości