Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-14, 14:50   #1441
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Dotka, przepraszam nie zauważyłam, żeby nie cytować, tak szybko chciałam go zobaczyć.

Już usunęłam cytowanie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-12-14 o 14:52
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:50   #1442
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
No bez przesady ja przy dwójce potrafiłam iść spontanicznie do kina Jak babcia jakaś jest na miejscu to zawsze da się chwilę dla siebie znaleźć A jak córka miała tak ze 3 latka to w ogóle nie było problemu bo jak nam na filmie zależało to ją zostawialiśmy w małpim gaju No teraz przy trójce się skończy bo takiej ferajny to mi już chyba nikt nie popilnuje

small Gratuluję tygodnia fajnie, że się odezwałaś
Najlepsze jest to że ci znajomi co tak straszą to sami dużo z dzieckiem robili, po restauracjach chodzili, na wyjazdy jeździli wcześnie, w Polsce i za granicą, specjalnie się nie ograniczali. Także nie czaję w ogóle. Tym bardziej że my wszystkich dziadków mamy na miejscu i jeszcze ciotka chętna do pomocy.

Dotka, niezły ten Twój urwis

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:51   #1443
small_
Raczkowanie

Co do rożnych mądrości to ja usłyszałam od przyjaciółki (zaznaczam że bezdzietnej)
że na pewno mi dziecko z przewijaka spadnie bo jakiejś jej koleżance spadło pare razy;
że będę błagać teściową żeby do mnie przyjechała i mi pomogła ( chociaż doskonale wie że ja jestem zosia samosia i nie mam w zwyczaju kogokolwiek prosic o pomoc a juz teściowa byłaby na końcu listy)
że będę błagać każdego kto do mnie przyjdzie, żeby mi prasował rzeczy małej ( bo jej szwagierka tak robiła)
już nie wspominam o tym że uważa że lampka wina od czasu do czasu w ciąży nie zaszkodzi i że jak byłam przeziębiona i powiedziałam, że praktycznie żadnych leków mi nie wolno to stwierdziła że na pewno przesadzam i jestem przewrażliwiona
Niestety nasza przyjaźń mocno ucierpiała na mojej ciązy bo zaczełam po tych i innych rewelacjach, zwyczajnie jej unikać, a nie rozumiem skąd u niej takie teksty i zachowania bo na prawdę fajna i mądra z niej dziewczyna (znamy się ponad 10 lat )
Za to teściowa w kółko wspomina jaki to był Tż i komentuje ze np. nie potrzebnie kupiliśmy łóżeczko, bo Tż był strasznie placzliwy i nieodkładalny i nasza córka też na 100% taka będzie, więc i tak z łóżeczka nie bedziemy korzystać
Już nie wspominam o wyspij sie na zapas itp. itd.

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:53   #1444
Dotka90
Zakorzenienie

Ejj co do lampki wina tobmi szwagierka mowila ze jej gin jej powiedziala ze jak jej sie bardzo chce to moze 1-2 lampki wypic. No spooooko.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:54   #1445
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kompleks mniejszości - musza czymś nadganiać

Rzekomo podobnie jest u niskich meżczyzn, cześciej bywają agresywni żeby sobie ten kompleks zrehabilitować...

U nas dzisiaj na obiad wieprzowinka z oscypkiem, do tego plasterki ziemniaków i buraczki, ale czekam dopiero jak TŻ z pracy przyjedzie czyli koło 17:20
Oscypek
W Krakowie jest już kiermasz bożonarodzeniowy i oststnio wyciągnęłam męża na spacer i jadłam oscypki z grila - moja miłość.

Small, fajnie ze zajrzalasdo nas

Magda fajne baranki
Dotka jaki mężczyzna
Stary 2015-12-14, 14:54   #1446
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To jest poobiednia sjesta
Widać że mu dobrze ale śmiesznie rozdziawiona buzia kochany słodziak widać że mi dobrze po tej stronie brzucha
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:55   #1447
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj co do lampki wina tobmi szwagierka mowila ze jej gin jej powiedziala ze jak jej sie bardzo chce to moze 1-2 lampki wypic. No spooooko.
Mi ostatnio znajoma mówiła, że jej mama powiedziała, która jest położną, że od czasu do czasu powinnam koniaku się napić, tylko takiego droższego, lepszego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 14:57   #1448
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mi ostatnio znajoma mówiła, że jej mama powiedziała, która jest położną, że od czasu do czasu powinnam koniaku się napić, tylko takiego droższego, lepszego.

Bo on pewnie ma takie specjalne procenty, ktore procentuja madroscia u dziecka a nie uszkodzeniami

Nie wyobrazam sobie wypic nawet lyka piwa czy wina w ciazy. No 9 miesiecy to nie wiecznosc, tak?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:57   #1449
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Tez mi pępka nie wypchnęło, a ciemnej linii musze sie mooocno dopatrywac i cos tam widze, ale to tak wiecie, jakbym sie nie wpatrywala to bym nie zauwazyla

W zalaczniku pokazuje Babciowe zakupy w pierwszym pajacyku sweterkowym z h&mu zakochalam sie

Załącznik 6104896
Załącznik 6104897
Załącznik 6104898
Super, te H&Mowe ciuszki są świetne
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kompleks mniejszości - musza czymś nadganiać

Rzekomo podobnie jest u niskich meżczyzn, cześciej bywają agresywni żeby sobie ten kompleks zrehabilitować...
Nie powiem z kim na obecnej scenie politycznej mi się to skojarzyło
Cytat:
Ja znow z dobrymi wiesciami! Maly znowu zjadl wiecej -23 ml. I... przeniesli go z inkubatora do lozeczka! Teraz byle trzymal temperature! Ew na noc go dadza do inkubatora jakby zmarzl. No i licze ze jak kroplowke mu odlaczato mi go dadza na sale rosi:

Co do odwiedzin to u mnie byl tz, mama, tesciowa i szwagierka. Ale szwagierka mnie wkurzyla bo nie zdazylam sie odezwac i dotykala go nieumytymi rekami. A tu bardzo zwracaja na to uwage i ja zawsze myje jak przychodze. Nawet myje jak czegos podotykam. Nie ze jestem odkrecona na tym punkcie ale to wczesniak i dla niego nawet katar bedzie problemem. A druga rzecz to byla jak jadl, zjadl i walil usmiechy zadowolony i juz przysypial. A ona nic tylko go tarmosila zeby sie obudzil bo chciala zobaczyc jakie ma oczy. Dzizas. To powiedzialam ze ma spac bo jak spi to nabiera sil.
śliczny Witek świetnie że juz do łóżeczka go przenieśli, ciekawe kiedy pozwolą na karmienie piersią bezpośrednio pewnie już niedługo
Szwagierka "genialna" dziecko to nie zabawka, ciekawe czy jej by było miło jakby ktoś ją tak szarpał jak by chciała spać
Stary 2015-12-14, 14:57   #1450
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga dzięki! Baranka maluje podobnie a słonia już namaluje jak mam taki wzór muszę poszukać więcej na Google
Stary 2015-12-14, 14:58   #1451
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Bo on pewnie ma takie specjalne procenty, ktore procentuja madroscia u dziecka a nie uszkodzeniami

Nie wyobrazam sobie wypic nawet lyka piwa czy wina w ciazy. No 9 miesiecy to nie wiecznosc, tak?
Nie wiem, nawet nie dopytywałam, słów mi brakło. Powiedziałam aha i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 14:59   #1452
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Co do rożnych mądrości to ja usłyszałam od przyjaciółki (zaznaczam że bezdzietnej)
że na pewno mi dziecko z przewijaka spadnie bo jakiejś jej koleżance spadło pare razy;
że będę błagać teściową żeby do mnie przyjechała i mi pomogła ( chociaż doskonale wie że ja jestem zosia samosia i nie mam w zwyczaju kogokolwiek prosic o pomoc a juz teściowa byłaby na końcu listy)
że będę błagać każdego kto do mnie przyjdzie, żeby mi prasował rzeczy małej ( bo jej szwagierka tak robiła)
już nie wspominam o tym że uważa że lampka wina od czasu do czasu w ciąży nie zaszkodzi i że jak byłam przeziębiona i powiedziałam, że praktycznie żadnych leków mi nie wolno to stwierdziła że na pewno przesadzam i jestem przewrażliwiona
Niestety nasza przyjaźń mocno ucierpiała na mojej ciązy bo zaczełam po tych i innych rewelacjach, zwyczajnie jej unikać, a nie rozumiem skąd u niej takie teksty i zachowania bo na prawdę fajna i mądra z niej dziewczyna (znamy się ponad 10 lat )
Za to teściowa w kółko wspomina jaki to był Tż i komentuje ze np. nie potrzebnie kupiliśmy łóżeczko, bo Tż był strasznie placzliwy i nieodkładalny i nasza córka też na 100% taka będzie, więc i tak z łóżeczka nie bedziemy korzystać
Już nie wspominam o wyspij sie na zapas itp. itd.
Same ciekawostki żeby się teściowa nie przeliczyła moja już dwa razy się zawiodła teraz już chyba sama nie wierzy, że dziecko może się urodzić podobne do męża
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 14:59   #1453
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kinga dzięki! Baranka maluje podobnie a słonia już namaluje jak mam taki wzór muszę poszukać więcej na Google
Pełno jest, wszystkie zwierzątka znajdziesz w różnych pozach i na YouTube są filmiki.
Stary 2015-12-14, 14:59   #1454
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Dotka, piękny, słodki chłopczyk <3
Stary 2015-12-14, 15:00   #1455
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Też tak uważam, picie nawet "łyka" alkoholu w ciąży uważam za debilizm...
Stary 2015-12-14, 15:00   #1456
Dotka90
Zakorzenienie

I stwierdzam ze Angelcare to u nas koniecznosc... siedze z malym, on wtulony we mnie a ja i tak sprawdzam czy oddycha. To co dopiero w domu w nocy.

Stary 2015-12-14, 15:01   #1457
iola14
Rozeznanie

Cytat:
To samo pomyślałam
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 15:01   #1458
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Wpadniecie poprasować? Mam taaaką stertę ubranek

Dotka jaki cudny Wituś Szwagierka typu "uśmiechnij się dla cioci". Rzyyyg!

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-12-14 o 15:03
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 15:02   #1459
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
I stwierdzam ze Angelcare to u nas koniecznosc... siedze z malym, on wtulony we mnie a ja i tak sprawdzam czy oddycha. To co dopiero w domu w nocy.

Ja wczoraj jak uspilam tego siostrzenca tżta to co chwilę patrzylam czy oddycha wiec Ci sie nie dziwie, przy Kubie chyba bede czuwac dzien i noc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 15:03   #1460
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam śmieszny przypadek w rodzinie obrażenia się teścia na męża córki bo (uwaga!) teść miał same dziewczyny, a zięć splodzil samych synów
Stary 2015-12-14, 15:04   #1461
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

...

Ja mam wstręt do alko od dłuższego czasu. A przed ciąża nie piłam parę miesięcy ze względu na leki. Więc juz w sumie rok nic nie piłam. Nie ciągnie mnie ani trochę.

Nie rozumiem kobiet, które piją np lampkę wina bo jakiś czas w ciąży. A mam takie znajome. I to bardzo inteligentne babki....ale może to ja jakaś zacofana jestem.
Stary 2015-12-14, 15:04   #1462
Dotka90
Zakorzenienie

Ej dodacie mnie do tej grupy na fb? Czarnula i Mojakaren maja moj profil jakby co.

Stary 2015-12-14, 15:06   #1463
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam śmieszny przypadek w rodzinie obrażenia się teścia na męża córki bo (uwaga!) teść miał same dziewczyny, a zięć splodzil samych synów
Co za ludzie ahahahah

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 15:07   #1464
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja też mam małego pieska u rodziców w domu (ma 12lat ale jest niewielkich rozmiarów) i też szczeka tak, że masakra. Aż wstyd czasem jak ktoś przyjdzie. Nie wiem co te małe psy mają z tym szczekaniem
Moja koleżanka ma maltańczyka i nie szczeka nic, a nic

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Pisalyscie o zlotych radach.... My mamy przyjaciol, 10lat starszych od nas i maja juz 20letnia corke i zawsze jak jestesmy u noch to on do mojego meza mowi "stary, Ty juz szukaj 3 etatow bo z baba i ryczacym dzieciakiem dlugo nie pociagniesz..... Zobacz juz Cie orze remontem" (bez komentarza), a ona z kolei mowi sztandarowe wyspij sie na zapas i "taaaa jeszcze placiliscie za to zeby zajsc, a zobaczysz bedziesz chciala poduszka go udusic bo tak wam da popalic". Juz nie reaguje tylko pod nosem sie usmiecham....
Słucham?! Jak można takie rzeczy mówić?!

Cytat:
Uaoo też mam maltańczyka, a nawet dwa - suczkę i pieska. Gryźć to nie gryzą ( zawsze jak wychodzę to zostawiam im gryzaki bo z nudów potrafią siedzieć i szczekać a tak mają zajęcie) ale suczce posikiwania niestety sie zdarzają - u nas wet mówi, że to może być efekt sterylizacji (podobno jeden ze skutków ubocznych)
Moja miała chyba już więcej różnych zabawek niż moja córka, ale żadną nie chciała się bawić. Moja nie jest jeszcze sterylizowana, bo planujemy ją chociaż raz dopuścić.

Cytat:
Tez mi pępka nie wypchnęło, a ciemnej linii musze sie mooocno dopatrywac i cos tam widze, ale to tak wiecie, jakbym sie nie wpatrywala to bym nie zauwazyla

W zalaczniku pokazuje Babciowe zakupy w pierwszym pajacyku sweterkowym z h&mu zakochalam sie
Super też babciowe zakupy! A co do pępka mi wypycha z każdym dniem coraz bardziej (jeszcze nie do końca jest wywalony), a linii to nie mam do tej pory.

Cytat:
Takie akcje z niszczeniem wynikaja z nudym. Chodzisz z nia co najmniej na jeden dluuugi spacer?
Staram się, więc nie wiem z czego to wynika. Po za tym nie było mnie dosłownie 10 minut. Nigdy nic nam nie zniszczyła.
Mały super

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-12-14 o 15:08
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-14, 15:07   #1465
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mam straszna ochotę na alko w ciąży i mówią mi niektórzy, że łyk nie zaszkodzi. Ja odpowiadam tylko, że nie wiem czy właśnie nie tworzy się najważniejsza komórka mózgowa dzięki której mój mały może być geniuszem A ja jednym lykiem mogę ją zniszczyć. i przestają się odzywać
Stary 2015-12-14, 15:08   #1466
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam straszna ochotę na alko w ciąży i mówią mi niektórzy, że łyk nie zaszkodzi. Ja odpowiadam tylko, że nie wiem czy właśnie nie tworzy się najważniejsza komórka mózgowa dzięki której mój mały może być geniuszem A ja jednym lykiem mogę ją zniszczyć. i przestają się odzywać
Dobry tekst!

Ua00 to jak to pierwszy raz to oby sie nie powtorzylo
Moj pies za szczeniaka zjadl nam drzwi wejsciowe i nowe skorzane buty mojej mamy za 300zl

Stary 2015-12-14, 15:09   #1467
hariett
Zadomowienie

Idę robić ryż z soczewicą. Nie pisać mi tu za dużo !

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-14, 15:12   #1468
Dotka90
Zakorzenienie

Ktoras tu pisala ze mam malemu spiewac. Ja sie wstydze ale na tej mniej dozorowanej sali nie ma ludzi i spiewam od wczoraj. Lubi 'na wojtusia z popielnika' tylko zmieniam na Witusia

To jest niesamowite bo spi teraz na mnie, ja mu spiewam a on sie usmiecha

Stary 2015-12-14, 15:14   #1469
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoras tu pisala ze mam malemu spiewac. Ja sie wstydze ale na tej mniej dozorowanej sali nie ma ludzi i spiewam od wczoraj. Lubi 'na wojtusia z popielnika' tylko zmieniam na Witusia

To jest niesamowite bo spi teraz na mnie, ja mu spiewam a on sie usmiecha

Szczesciara
Stary 2015-12-14, 15:14   #1470
uaoo
Zakorzenienie

Moja uwielbiała 'aaa kotki dwa' i tylko tą jedyną piosenkę i nic więcej.

Jerzyczka, czy to Ty zamawiałaś może te body dla tatusia z Endo?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości