Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-15, 06:57   #3871
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

A co Wy spicie jeszcze? U nas pobudka 6.30, zjedliśmy śniadanie i się bawimy
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 07:05   #3872
marciar7
Zakorzenienie

Ja niee.. Znow mialam koszmary. Obudzilam sie i byłam pewna ze mam podlaczona kroplowke i krwotok i malo sie nie poplakalam... Dzis maja mnie wypisac czekam na ginekologa.. Ale ten strach mnje zabije w koncu
Stary 2015-12-15, 07:18   #3873
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja dziś znów stałam o 6:15 , ale dla mnie to i tak pikuś, bo mogę się w każdej chwili połozyc w ciągu dnia- gorzej córcia, bo budzę ją tak co dzień rano do szkoły i aż mi się serce kraje, jak jej ciężko wstawać, taka cieplutka, zwinięta jak ślimaczek , dziś miała aż podsinione i zapuchnięte oczka, biedna .
Wczoraj dzielnie dekorowała pierniczki i dziś wzięła ze sobą kilka sztuk do szkoły.

wczoraj po południu podłapałam jakiegoś doła, najpierw cieszyłam się z rzeczy, które przyszły, uprałam ubranka a potem jakoś przestało mnie wszystko cieszyć, tylko bez powodu wielki smut ogarnął , durne hormony

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
.
Mi polecił Omega med optima forte z dha actifolin, kW. Foliowy, Wit d, jod i żelazo. Podobno niezbędne, a trudne do zdobycia w pokarmu.
No jest, na mnie mąż nakrzyczal po wyjściu z gabinetu jak przeżywała ten brzuszek że gdyby coś było nie tak to by powiedział, a ja znów się nakręcam.no i oczywiście mialam zakaz czytania o tym w sieci.
U mnie tak samo, sprowadził mnie na ziemię tylko ja wolę internety omijać szerokim łukiem, bo naprawde bym zaczęła panikować .

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Wyprasowalam 4 suszarki ubranek małej dzisiaj póki co wszystko do szafy wrzuciłam w styczniu pogrupuje to wg rozmiarów
klask i:a ile jeszcze przed tobą ?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
I nie znalazłam tego durnego aktu urodzenia. Musze mamę poprosić żeby go wyciągnęła i mi wysłała poczta
Znając życie znajdzie się, jak już będziesz miała ten drugi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
W nocy miałam kryzys, płakałam i stwierdziłam że już drugiego dziecka nie chcę a biednego Kubusia nie wiem czy będę umiała urodzić że wolę cc i ogólnie moja sytuacja jest tragiczna bo czas leci a ja sie boję... Chłop gdzieś w połowie dramatu przysnął a ja dziś jestem wykończona
b o dla nich to nie dramat

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Wiem że hormony ale się TŻ uśmiał W sumie pocieszył mnie że gdyby on miał rodzić to by całe 9 miechów przebuczał ze strachu...

Wózek ma cały czarny stelaż i dokupiliśmy fotelik cybex za 350zł
To akurat nie mój typ wózka, ale czarna rama o wiele lepiej się prezentuje .
niedrogo udało wam się z fotelikiem

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Ostatnio kupilam taka koszuline , z rozcieciem na brzuszek😉troszkę się wygniotla .
Ja znalazłam swoją starą koszulę taka prostą bawełnianą i ją ciachnę z przodu nożyczkami do porodu a potem po przebraniu od razu do kosza . Mój mąż ostatnio robił porządek ze swoimi koszulkami, więc nie ma takiej, która można by poświęcić.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
A co Wy spicie jeszcze? U nas pobudka 6.30, zjedliśmy śniadanie i się bawimy
Nie śpimy niestety w weekendy do 9:00 ale cały tydzień to hardcore, przynajmniej dla mnie i córki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja niee.. Znow mialam koszmary. Obudzilam sie i byłam pewna ze mam podlaczona kroplowke i krwotok i malo sie nie poplakalam... Dzis maja mnie wypisac czekam na ginekologa.. Ale ten strach mnje zabije w koncu
Marcia, nie martw się, będzie dobrze- ile można się tak męczyć?!
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 07:19   #3874
Zosienka200
Rozeznanie

Hej.
Ja nawet wyniki jak mam coś nie tak to zaraz sprawdzam w necie i co, zawsze znajdę że cis jest nie tak, a lekarz mówi potem ze to normalne w ciąży.

Czytalam kiedyś fajna książkę o pozytywnym mysleniu, oczywiście tytułu nie pamiętam bo teraz to ogólnie mało pamiętam. Sens był taki ze jak się o czymś myśli cały czas, np o stracie pracy to nasza podświadomość tak nas pokieruje że popełniamy błędy i tracimy ta prace. Dlatego teraz aby mnie najda źle myśli to od razu staram się sobie wmawiać że będzie zupełnie inaczej, niech ta podświadomość dąży do dobrego. Polecam, można się podnieść troszkę na duchu.

Marcia , trzymam kciuki za dobre wiadomości.
Stary 2015-12-15, 07:24   #3875
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Ja nawet wyniki jak mam coś nie tak to zaraz sprawdzam w necie i co, zawsze znajdę że cis jest nie tak, a lekarz mówi potem ze to normalne w ciąży.

Czytalam kiedyś fajna książkę o pozytywnym mysleniu, oczywiście tytułu nie pamiętam bo teraz to ogólnie mało pamiętam. Sens był taki ze jak się o czymś myśli cały czas, np o stracie pracy to nasza podświadomość tak nas pokieruje że popełniamy błędy i tracimy ta prace. Dlatego teraz aby mnie najda źle myśli to od razu staram się sobie wmawiać że będzie zupełnie inaczej, niech ta podświadomość dąży do dobrego. Polecam, można się podnieść troszkę na duchu.

To nie Potega Podswiadomosci?
Ja tu w szpitalu nauczyłam sie ze zdrowie jesy najwazniejsze to prawda i ze nie warto martwic sie glupotami. I chyba jakos wiara sie we mnie umocnila.. Moja dobra kolezanla ze studiow zorganizowala tyle ludzi do modlitwy ze az galy wywalilam jak zaczeli do mnie pisac. Ona sama poszla na roraty, napisala do mnie dziewczyna ze w swojej grupie rozancowej modli sie za mnie 100 osob. No i wiele znajomych ktorzy sie wczesniej nie odzywali zaczęli pisac ze trzymaja kciuki i sie modla. Az sie lezka w oku kreci
Stary 2015-12-15, 07:31   #3876
Zosienka200
Rozeznanie

Napewno się kręci. Człowiek w takich chwilach cierpienia przeważnie czuje się samotny, a jak się okazuje że ma wsparcie wielu osób to dodaje mu skrzydeł.
Stary 2015-12-15, 07:40   #3877
agaczilla21
Zakorzenienie

Patryś ostatnio praktycznie w ogóle nie spi w dzień. Prawie cały czas się rozciąga, kopie, wierci...w nocy spokojny...ale jak juz uslyszy rano Lilke i Mikołaja to tak narabia jak by chciał wyskoczyć 😉

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 07:49   #3878
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

No pewnie ze tak jest! W głowie siedzi naprawde duzo. Pozytywne myslenie, dolozyc jeszcze polecam afirmacje i jest gitara
http://prosperita.edu.pl/afirmacja.html

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Dzien dobry
Agata u nas pobudka tak samo. Elena Ty piszesz ze u Was to dramat wstawac o 6 a u nas tak mój mały rozbójnik wstaje z wlasnej nieprzymuszonej woli i mnie przymusza niezaleznie czy to w tygodniu czy w weekend No ale, nie narzekamy, mamy piekny nowy dzien

My juz po sniadaniu, troche ogarnelam kuchnie i pranie, TZ poszedl do pracy a Pola zasiadla wlasnie do swinki Pepy, takze mam 20 min wolnego

Ide dzisiaj dokupic wstazki do pasmanterii i powiaze na choince i przywiesze ozdoby zwiateczne do firanek i na zyrandol. A wieczorem moja ukochana relaksujaca joga
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 07:58   #3879
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No pewnie ze tak jest! W głowie siedzi naprawde duzo. Pozytywne myslenie, dolozyc jeszcze polecam afirmacje i jest gitara
http://prosperita.edu.pl/afirmacja.html[COLOR="Silver"]
Ciągle jestem na etapie poznawania tego wszystkiego, ale afirmacje stosuje jak się za bardzo zapewne w czarnych myślach. Wtedy wylewa na siebie kubeł zimnej wody i powtarzam w koło że dzidzia jest zdrowa i prawidłowo się rozwija i tak kilka razy, az przełomie źle myśli.

Lece i ja do moich albumów, wieczorem SR, a jutro zamawiamy wozeczek i materacyk. Łóżeczko się odnawia, bedzie po mamusi miała niunia😉

Miłego dnia życzę.

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2015-12-15 o 08:05
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 08:04   #3880
agaczilla21
Zakorzenienie

Ola to chyba dzisiaj sie w miarę wyspałaś 😊 ja nie narzekam bo jak słyszę dzwony o 6 rano a dzieci śpią to normalnie żyć nie umierać 😃
Stary 2015-12-15, 08:21   #3881
Saminka
Raczkowanie

Dziewczyny długo się nie odzywalam problemy rodzinne. Jestem w 30 tc I będziemy mieli syna

lipiec 2014 Aniołkowa mama
Saminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 08:32   #3882
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ola to chyba dzisiaj sie w miarę wyspałaś ja nie narzekam bo jak słyszę dzwony o 6 rano a dzieci śpią to normalnie żyć nie umierać

DIsiaj akurat pechowo nie bo poszłam wczoraj spac o 1 w nocy ;D ale ogólnie jak Pola wstaje 6:30 ostatnio to nie narzekam

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 08:40   #3883
Dzaasti
Rozeznanie

Witam się w 32 tygodniu.. jak ten czas leci dziś wstałam z jakimś mega dołem ... Chyba teraz taki czas przyszedł że wszystkie jesteśmy jakieś przygnębione Zauważyłam że mój mały teraz w dzień szaleje w brzuszku, a wieczorami jest spokojny jeszcze kilka dni temu było odwrotnie
Stary 2015-12-15, 08:47   #3884
agaczilla21
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj 30 tydzień się zaczyna 😊
Stary 2015-12-15, 08:52   #3885
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja dziś znów stałam o 6:15 , ale dla mnie to i tak pikuś, bo mogę się w każdej chwili połozyc w ciągu dnia- gorzej córcia, bo budzę ją tak co dzień rano do szkoły i aż mi się serce kraje, jak jej ciężko wstawać, taka cieplutka, zwinięta jak ślimaczek , dziś miała aż podsinione i zapuchnięte oczka, biedna .
Wczoraj dzielnie dekorowała pierniczki i dziś wzięła ze sobą kilka sztuk do szkoły.

wczoraj po południu podłapałam jakiegoś doła, najpierw cieszyłam się z rzeczy, które przyszły, uprałam ubranka a potem jakoś przestało mnie wszystko cieszyć, tylko bez powodu wielki smut ogarnął , durne hormony

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

U mnie tak samo, sprowadził mnie na ziemię tylko ja wolę internety omijać szerokim łukiem, bo naprawde bym zaczęła panikować .

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

klask i:a ile jeszcze przed tobą ?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Znając życie znajdzie się, jak już będziesz miała ten drugi

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

b o dla nich to nie dramat

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

To akurat nie mój typ wózka, ale czarna rama o wiele lepiej się prezentuje .
niedrogo udało wam się z fotelikiem

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Ja znalazłam swoją starą koszulę taka prostą bawełnianą i ją ciachnę z przodu nożyczkami do porodu a potem po przebraniu od razu do kosza . Mój mąż ostatnio robił porządek ze swoimi koszulkami, więc nie ma takiej, która można by poświęcić.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Nie śpimy niestety w weekendy do 9:00 ale cały tydzień to hardcore, przynajmniej dla mnie i córki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Marcia, nie martw się, będzie dobrze- ile można się tak męczyć?!
Hejo
Ja dopiero wstałam ale poszłam spać chyba po 3 dopiero. Tż pojechał na 6 do pracy.
Juz mam wszystko uplasowane

Pewnie masz rację co do tego papierka ale tak to już jest

Miałam glupie sny i to erotyczne! !!
I nie z tż

Byłam na wycieczce gdzieś sama i poznałam w pociągu bruneta

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 08:58   #3886
kaaasi
Zakorzenienie

Witam
W dobrym humorze zostało...72 dni i przyjazd Tż coraz bliżej

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 08:59   #3887
agaczilla21
Zakorzenienie

Mi z niedzieli na poniedziałek śniło się że mieli aresztować mojego męża za coś tam związanego z samochodem...miał się spakować i mieli po niego przyjechac i go zabrać. On juz gotowy czekal a tu Tel ze go nie aresztują bo to nie przestępstwo tylko wykroczenie...
Stary 2015-12-15, 09:06   #3888
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Witam

super !!!

: jupi:

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-15, 09:11   #3889
Lucy31
Zakorzenienie

Mi się dzisiaj śniło, że byłam Dżoaną Krupą, chodziłam po domu jakaś pijana a drzwiami i oknami próbowali wejść moi byli kochankowie. Koszmar jakiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 09:12   #3890
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Witam

Ja to w sumie nawet nie liczę ile zostało bo i tak Patryś sam zdecyduje kiedy wyjdzie wiec na luty się za bardzo nie nastawiam 😉 mój M jak wróci w Wigilie to dopiero 23 stycznia pojedzie 😊 miesiąc w domu 😃
Stary 2015-12-15, 09:16   #3891
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Mi się dzisiaj śniło, że byłam Dżoaną Krupą, chodziłam po domu jakaś pijana a drzwiami i oknami próbowali wejść moi byli kochankowie. Koszmar jakiś
czy ja wiem czy taki koszmar

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-15, 09:18   #3892
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem czy taki koszmar

Paula kochankowie nie koszmar ale byc Dzoana nawet we śnie...
Stary 2015-12-15, 09:22   #3893
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam

czasami mozna zaszalec: cojest:

ja pije własnie kawe zbożowa z bita smietana

Mia i Tosia <3

Stary 2015-12-15, 09:24   #3894
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja oglądam głupoty w tv a dzieci się bawią. Lilka coś tam rysuje a Mikołaj to co chwilę coś innego...może pierniki będę piekła teraz...
Stary 2015-12-15, 09:26   #3895
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
No no

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ja właśnie pożegnałam położną. Posłuchałam dzidziusia, taki miły dodatek do śniadania, bicie serduszka I od teraz będzie już do mnie wpadać 2x w tygodniu. Następnym razem weźmie lalę i każe ją mężowi wykąpać
Stary 2015-12-15, 09:35   #3896
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Wróciłam z pobrania, niby pierwszeństwo mam w tym laboratorium ale sie i tak zeszło prawie h .Ja to mam ostatnio szczęście ze wchodzą przede mną ale dzieci, teraz była dziewczynka w wieku mojej małej moze z 1,5 r siedzieli z nią rodzice w środku około 40 min darla sie ze ja przy wyjściu było słychać. Ja np. Z dzieckiem tu bym nie pojechała , robią tak nie delikatnie zawsze mam aż siniaki po pobraniu i pani Ruda niedelikatnie robi a mowa z taka malutka
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:47   #3897
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

To i ja pokaże moja stodołe

32 tydzien skonczony
zzz.jpg

Mia i Tosia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-15, 09:48   #3898
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Patryś ostatnio praktycznie w ogóle nie spi w dzień. Prawie cały czas się rozciąga, kopie, wierci...w nocy spokojny...ale jak juz uslyszy rano Lilke i Mikołaja to tak narabia jak by chciał wyskoczyć 😉
U mnie jak łobuz łobuza usłyszy to mam pospane

Cytat:
nie wiem co bardziej koszmarne, bycie Dżoaną, bycie pijaną czy byli kochankowie

Jestem dziś niedorobiona... nawet kot się z daleka ode mnie trzyma Za to umówiłam się z położną, przynajmniej jeden plus.

Ma któraś Samsunga A5? Nadaje się ten tel do czegoś?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-15, 09:48   #3899
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ja to w sumie nawet nie liczę ile zostało bo i tak Patryś sam zdecyduje kiedy wyjdzie wiec na luty się za bardzo nie nastawiam 😉 mój M jak wróci w Wigilie to dopiero 23 stycznia pojedzie 😊 miesiąc w domu 😃
Agatka to będziesz miała czas mężem sie nacieszyć , zawsze to tydzień dłużej
Stary 2015-12-15, 09:51   #3900
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
No no

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ja właśnie pożegnałam położną. Posłuchałam dzidziusia, taki miły dodatek do śniadania, bicie serduszka I od teraz będzie już do mnie wpadać 2x w tygodniu. Następnym razem weźmie lalę i każe ją mężowi wykąpać
Lucy, ale ta polozna przychodzi do Ciebie w ramach wykupionej indywidualnej opieki porodowej ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości