Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-25, 08:57   #4201
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez jusii Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością
Nie wiem gdzie jeszcze może być
ja kupowalam w aptece
Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
U mnie też zaczął się od kilku tygodni objawiać wakacyjny stres i złe odżywanie w czasie tychże wakacji Wczoraj już nie wytrzmałam i się poryczałam w łazience jak zobaczyłam te moje włosy na tym grzebieniu... Gdyby one były tylko na grzebienu One są poprostu wszędzie

- kupiłam ampułki radical - farmony, zużyłam już 6,
- zjadam codziennie za przemian słonecznik, pestki dyni, siemie lniane
- zaopatrzyłam się w tabletki olimp na włsoki

Mam nadzieje, że przyniesie to jakieś rezultaty

Choć wydaje mi sę, że moje włosy już nigdy nie będą takie jak kiedyś
beda jeszcze ladniejsze niz kiedys, zobaczysz wezmiesz sie za nie, odbudujesz od srodka i od zewnatrz, a one Ci sie odwdziewcza wspanialym wygladem
Cytat:
Napisane przez Ankafanka Pokaż wiadomość
Mi wlosy wypadaja,ale przy myciu..... powstaje dosc spory klaczek ostatnio doliczylam sie 100.... ale mysle ze to przez ich dlugosc wydaje sie ze sporo ich ubywa. Mam wloski do polowy plecow....Ale i tak zaczynam dzisiaj terapie:siemie lniane z woda....powinno pomoc i Skrzypovita of course
skoro je odzywiasz od srodka to moze cos od zewnatrz sprobuj jeszcze, dla lepszych rezultatow olejek rycynowy, lub kokosowy? nafta+zoltko,itd?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 10:04   #4202
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
gaagatka bardzo Ci dziekuje. Brzmi zachecajaco bo jak czytam slad to ten preparat zawiera wszystko co wlosom potrzeba od wewnatrz, wiec moze sie skusze.
Tyle tych składników że już sama nie wiem czego mi brakowało

Cytat:
Napisane przez ewakowalczyk Pokaż wiadomość
Polecam indyjski olejek, 1 rzecz jaka mi pomogla a stosowalam wszystko co w Polsce dostepne, Dabyhr Amla, zobacz sobie na amerykanskim amazon,jesli chciesz sprobowac wysle
Wyczuwam reklamę

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 10:14   #4203
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Wyczuwam reklamę
Ja też...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 12:58   #4204
izulla
Raczkowanie

Ja tez mam problem wypadających włosów, ostatnio sie strasznie nasilił. Mam poldlugie blond wlosy i teraz chodze ubrana na ciemno z powodu zalowby, wiec wygląda to okropnie, cale plecy mam w jasnych kudłach
A podczas mycia to już tragedia, całe garscie wlosów wyciągam z sitka.
Przebrnełam przez wątek i tak jak sie domyslalam, jest mnóstwo sprzecznych informacji o skuteczności rózych szamponów, odzywek czy suplementów.
Od kilku tygodni używam Waxa, może dlatergo mi bardziej wypadają - ogólnie wygląd wlosów po Waxie sie bardzo poprawił. Z tym ,ze juz od mniej wiecej czerwca nie biore zadnych suplementów, a wczesniej łykałam tran. Plan mam taki, ze pod koniec tyg. pojde do apteki, gdzie pracuje moj kolega z liceum (nota bene prawie całkiem łysy i zobacze co mi poradzi... a potem WAm napisze... mam nadzieje, ze bedzie co zachwalać...

Ps. Mielone siemie lniane lepiej smakuje z mlekiem niz z wodą, jak ktoś trawi mleko oczywiscie.
izulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 13:00   #4205
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
beda jeszcze ladniejsze niz kiedys, zobaczysz wezmiesz sie za nie, odbudujesz od srodka i od zewnatrz, a one Ci sie odwdziewcza wspanialym wygladem
Dzięki

Jestem troszkę załamana, bo jeszcze nigdy nie było aż tak źle Do tego wydaje mi się, że nad czołem ostatnio jakoś tak mniej sie ich zrobiło i powoli zaczyna widać mi skórę

Przepraszam, bo nie czytałam całego wątku i być może już coś takiego się pojawiło Kochane czy to dobry pomysł, żeby do zwykłego szamponu dodać tak z łyżeczkę (może więcej, może mniej) olejku rycynowego Ten olejek taki tłusty, czy on się z tym szamponem wymiesza? Próbował już ktoś Czy to się da potem z głowy zmyć???
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 13:02   #4206
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Kochane czy to dobry pomysł, żeby do zwykłego szamponu dodać tak z łyżeczkę (może więcej, może mniej) olejku rycynowego Ten olejek taki tłusty, czy on się z tym szamponem wymiesza? Próbował już ktoś Czy to się da potem z głowy zmyć???
Ja tak robiłam i olejek spłukiwał się bez problemu, ale trzeba dokładnie wypłukac włosy. Ostatnio zaczęłam sobie nakładać olejek na włosy na noc i rano zmywam, muszę tylko się wczytać, czy to nie nalezy najpierw podgrzać, czy może być taki zimny.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 13:09   #4207
biiibiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja tak robiłam i olejek spłukiwał się bez problemu, ale trzeba dokładnie wypłukac włosy. Ostatnio zaczęłam sobie nakładać olejek na włosy na noc i rano zmywam, muszę tylko się wczytać, czy to nie nalezy najpierw podgrzać, czy może być taki zimny.
przy olejku rycynowym najwazniejsze jest splukanie pamietam jak kiedys zostala mi tlusta warstwa, bo spolukalam za slabo.

ja wrocilam na kolanach do Waxa, zopatrzylam sie tez w seboradin szampon, mam nadzieje ze pomoze
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 13:15   #4208
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Spróbuję jeszcze to siemię lniane, o którym piszecie. Gdzie kupić to prażone?
Prażone siemię lniane jest rzeczywiście bardzo smaczne, jednak mniej wartościowe niż nieobrobione termicznie ziarenka (NNKT są wrażliwe na wysoką temperaturę).

Siemię lniane można bez problemu kupić w aptekach i każdej zielarni. Ostatnio nawet w Tesco mają (organiczne niby że ). Najlepiej żeby było możliwie świeże i zmielone na krótko przed zjedzeniem.
Stary 2007-09-25, 13:15   #4209
Marysia C.
Raczkowanie

Cytat:
Kochane czy to dobry pomysł, żeby do zwykłego szamponu dodać tak z łyżeczkę (może więcej, może mniej) olejku rycynowego Ten olejek taki tłusty, czy on się z tym szamponem wymiesza? Próbował już ktoś Czy to się da potem z głowy zmyć???

ja stosuje mieszanine olejku z szamponem ale do jednorazowego mycia nie dodawaj lyzeczki olejku bo olejek sie nie wyplucze . kilka kropelek wystarczy.
Marysia C. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 14:03   #4210
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Jestem troszkę załamana, bo jeszcze nigdy nie było aż tak źle Do tego wydaje mi się, że nad czołem ostatnio jakoś tak mniej sie ich zrobiło i powoli zaczyna widać mi skórę

Przepraszam, bo nie czytałam całego wątku i być może już coś takiego się pojawiło Kochane czy to dobry pomysł, żeby do zwykłego szamponu dodać tak z łyżeczkę (może więcej, może mniej) olejku rycynowego Ten olejek taki tłusty, czy on się z tym szamponem wymiesza? Próbował już ktoś Czy to się da potem z głowy zmyć???
tego olejku to tak doslownie troszeczke

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
ja podgrzewalam
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 15:51   #4211
jusii
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję ślicznie za odpowiedź , muszę jeszcze znaleźć taki sklep w Krakowie
proszę bardzo
Cytat:
ja kupowalam w aptece

...
Nie wiedziałM że jest też w aptekach
Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Ja tez mam problem wypadających włosów, ostatnio sie strasznie nasilił. Mam poldlugie blond wlosy i teraz chodze ubrana na ciemno z powodu zalowby, wiec wygląda to okropnie, cale plecy mam w jasnych kudłach
A podczas mycia to już tragedia, całe garscie wlosów wyciągam z sitka.
Przebrnełam przez wątek i tak jak sie domyslalam, jest mnóstwo sprzecznych informacji o skuteczności rózych szamponów, odzywek czy suplementów.
Od kilku tygodni używam Waxa, może dlatergo mi bardziej wypadają - ogólnie wygląd wlosów po Waxie sie bardzo poprawił. Z tym ,ze juz od mniej wiecej czerwca nie biore zadnych suplementów, a wczesniej łykałam tran. Plan mam taki, ze pod koniec tyg. pojde do apteki, gdzie pracuje moj kolega z liceum (nota bene prawie całkiem łysy i zobacze co mi poradzi... a potem WAm napisze... mam nadzieje, ze bedzie co zachwalać...

Ps. Mielone siemie lniane lepiej smakuje z mlekiem niz z wodą, jak ktoś trawi mleko oczywiscie.
Oczywiście daj znać ciekawa jestem co ci poleci

Cytat:
Dzięki

Ja tak myłam przez m-c ale mi więcej włosów wypadało więc zrezygnowałam Proponowałabym użyć jedynie kilka kropli tego olejku

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Prażone siemię lniane jest rzeczywiście bardzo smaczne, jednak mniej wartościowe niż nieobrobione termicznie ziarenka (NNKT są wrażliwe na wysoką temperaturę).

Siemię lniane można bez problemu kupić w aptekach i każdej zielarni. Ostatnio nawet w Tesco mają (organiczne niby że ). Najlepiej żeby było możliwie świeże i zmielone na krótko przed zjedzeniem.
Ja kiedyś mieliłam w łynku do kawy ale niestety popsuł mi się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 17:17   #4212
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!

Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przepisała mi troche witamnin
Teraz trzeba pójść do apteki i je kupić i czekać na efekty
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 19:39   #4213
zielonejabłuszko
Raczkowanie

a ja po witaminie PP, zincteralu i Alpicorcie czekam już ponad miesiąc i zero efektów widać niby takie króciótkie włoski odrastające, ale watpie by to bylo od tych specyfików.
zielonejabłuszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 19:43   #4214
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zrozpaczona77 Pokaż wiadomość
[[/qu
Witaj musisz przeczytać forum bo na temat alpicortu i loxonu było tu dużo napisane.
Ja też na pierwszej wizycie u dermatologa dostałam receptę na alpicort e Zużyłam 2 opakowania potem miałam przejść na loxon ale następnej recepty już nie wykupiłam, ponieważ dużo zaczęłam czytać na ten temat i po odstawieniu loxonu i alpicortu włosy mogą znowu wypadać. W trakcie używania włosy mi cały czas wypadały i zaczęły robić się prześwity, spanikowałam i przestałam to stosować. Pani dermatolog tłumaczyła mi, że efekty stosowanie są różne. Niektórym przestają wypadać po 2 lub 6 m-c a nawet roku stosowania tego specyfiku.
W sumie nie rozumiem dermatologów dlaczego od razu przepisują te środki. To takie leczenie w ciemno jeżeli nie znają przyczyny wypadania włosów.
Tak cena mnie także przeraziła
Zastanawiam się dlaczego przepisała ci razem alpicort i loxon, przecież to środki o podobnym składzie.

Karolinka86---> Czy robiłaś badania? morfologia, mocz, poziom żelaza?
tarczyca?
To podstawa

Decyzja należy Ciebie czy będziesz to używać- może doradzą inne dziewczyny czy loxon i alpicort pomógł komuś?

Kup sobie zaraz jakieś witaminki- dużo tu tego polecają dziewczyny.
Serie seboradin lub radical- szampony i odżywki do włosów.

A przede wszystkim zadaj sobie pytanie czy w ostatnim czasie nie miałaś dużo stresu?
W moim przypadku problemem jest to, ze nie moga znalezc przyczyny CZuje sie ok,morfologia dobra, obecnie nie mam stresu...Bralam ok.3mies.witaminy H-Patoten i nic! Tzn. wlosy ladniejsze w wygladzie, ale wypadaly nadal
Nie mam pojecia czemu razem mam przepisany Alpicort i Loxon 5! Mowila chyba ze sklad jest troche inny
A jesli chodzi o tarczyce to nigdy nie mialam problemow! A powinnam isc do endokrynologa? Na czym polega takie badanie?CZy przypadkiem nie da mi hormonow po ktorych sie tyje?
Cytat:
Mi Loxon używany przez ponad 4 m-ce nic nie pomógł
O kurcze

Cytat:
Rozumiem co przechodzisz Mi w ciągu roku wypadły wszystkie włosy!!
Nie wiem co ci poradzić Musisz po prostu o nie cały czas dbać i iść koniecznie do endokrynologa
Pozdrawiam
Doslownie wszystkie?! Jak to?

Cytat:
Napisane przez zosianiegosia Pokaż wiadomość
Pomogł mi Alpicort E.Wczesniej stosowałam przez pare miesięcy Dercos-wyrzucona kasa.Potem loxon 2 ,loxon 5-też nic.Że nie wspomnę o ziółkach,Skrzypovicie,mag nezie itp.Nic.Po 2 butelkach alpicortu E jest baaaaardzo duża poprawa
Oby i mi ten alpicort pomogl...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 20:06   #4215
Anuska77
Zadomowienie

Karolina86 zrob sobie badanie tarczycy w kierunku TSH i hormonow tarczycowych FT3 i FT4. Jak TSH bedziesz miec w normie to nie musisz juz robic badan na hormony tarczycy, a noma TSH to: 0.4 - 4.0. Skierowanie da Ci lekarz rodzinny. Jesli chodzi o tycie to mozesz przytyc ale jak nie bedziesz leczyc tarczycy!!! oczywiscie tylko i wylacznie w przypadku kiedy masz niedoczynnosc tarczycy. Przy nadczynnosci sie z kolei chudnie, i zeby swierdzic ewentualna chorobe musisz zrobic badania.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 20:08   #4216
bubaka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia czemu razem mam przepisany Alpicort i Loxon 5! Mowila chyba ze sklad jest troche inny
Mi tez dermatolog przepsiała Alpicort i Loxon 5 do stosowania na zmiane. Loxon wieczorem, a Alpicort rano. Stosuję od kilka dni, więc trudno jeszcze mówić o efektach.
bubaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 22:02   #4217
virka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja kupowalam w aptece

Dziękuję bardzo

Czyli wniosek jest taki, że lepiej kupić to nie prażone?

Ja chyba też się muszę wybrać do lekarza na badania, 5 miesięcy temu morfologia była książkowa, a poziom żelaza wysoki tak, że lekarka myślała, że zażywam żelazo w tabletkach i kazała mi odstawić (nic wtedy nie zażywałam)
Tarczyca też porządku...
Więc czego te pióra wypadają?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 09:19   #4218
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ol! Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przepisała mi troche witamnin
Teraz trzeba pójść do apteki i je kupić i czekać na efekty
A co za witaminki dokładnie?

virka a jak tam Twoje odżywianie? Nie odchudzałaś się ostatnio przypadkiem Ja po wakacyjnych dwóch miesiącach odżywania się, które śmiało można nazwać tragedią, mam za swoje

Byłam dziś w aptece - wydałam jakieś 70 złoty Jak na studencką kieszeń to sporo Kupiłam szampon neril garniera, waxa, kapsułki seboradin i skrzypowite. Mam nadzieje, że ten zmasowany atak na moje włosy przyniesie niedługo jakieś rezultaty

Co do siemienia to był taki czas, że piłam Muszę do niego wrócić, bo faktycznie włosy były wtedy w lepszej kondycji Ja mam takie niezmielone, gotowałam go w wodzie, potem jak wystygło piłam. Podobno też dobrze działa na żołądek Czasami też posypywałam sobie nim kanapki i dodawałam do porannej owsianki. Później ktoś coś napisał o tym, że niby niezmielone siemie lniane nic nie daje i tak troszkę z niego powoli zrezygnowałam na rzecz słonecznika wiecie może coś o tym Czy faktycznie trzeba go mielić

Ps. Dziękuje za wypowiedzi dot. olejku rycynowegoDodam tylko kropelke do zwykłego szamponu
Stary 2007-09-26, 09:25   #4219
virka
Zakorzenienie

Broń Boże, nigdy się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie cały czas staram się przytyć, więc nic z tych rzeczy...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 12:23   #4220
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy faktycznie trzeba go mielić
Można od biedy użyć zębów. Ale trzeba się trochę napracować
Stary 2007-09-26, 13:35   #4221
ewakowalczyk
Raczkowanie

kramado,
polecam Dabur Amla - olejek z indyjskiego agrestu, znam problem z wlosami od lat i dopiero to mi pomoglo, stosowalam wszystko co sie da, srodka nie ma w Polsce do nabycia w UK mige wyslac jesli ktos chce, wiem, ze to brzmi jak kolejna nabijanie w butelke ale tak nie jest, ja mam wreszcie spokoj i chcialabym sie tym ze wszystkimi podzielic, jeslt nazdieja dla wlosow nie musza wypadac- sama mam jajniki policystyczne co jest jedna z przyczyn wypadania a jednak olejek zadziala, stosuja co prawai wszyscy w Indiach a jak piekne wlosy maja Hinduski chyba tajemnica nie jest, pozdrawiam
p.s. jesli masz kogos w UK niech Ci kupi i wysle do nabycia w skleopach arabskich i indyjskich

http://www.dabur.com/EN/Products/Per...air_Care/Amla/
to jedyna rzecz jaka mi pomogla, NAPRAWDE DZIALA NAWET PRZY JAJNIKACH POLICYSTYCZNYCH (takie mam) do nabycia w uk, lub moge wyslac

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-04 o 07:51 Powód: post pod postem
ewakowalczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:42   #4222
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Można od biedy użyć zębów. Ale trzeba się trochę napracować
Ja wogóle ich nie gryzę Połykam poprostu Toż to takie maleństwa
Stary 2007-09-26, 13:48   #4223
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
to jedyna rzecz jaka mi pomogla, NAPRAWDE DZIALA NAWET PRZY JAJNIKACH POLICYSTYCZNYCH (takie mam) do nabycia w uk, lub moge wyslac
Pachnie mi to reklamą .
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:52   #4224
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Broń Boże, nigdy się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie cały czas staram się przytyć, więc nic z tych rzeczy...
Jeśli jesteś szczupła i nie możesz przytyć to może ma to związek z nadczynnością tarczycy .

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 13:57   #4225
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:

A możesz powiedzieć jak się stosuje ten olejek i ile ok kosztuje ? Jestem ciekawa.

Dziewczyny, wrzuciłam w google ten olejek i chyba można go gdzieś w Polsce kupić i kosztuje tylko 12 zł jest nawet jakaś recenzja.
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=10624

O doczytałam niżej, że można go kupić tutaj:
sklep-restauracja Namaste w Warszawie
http://www.namasteindia.pl/
Ul. Nowogrodzka 15, Rog Ul. Krucza I Nowogrodzka (Centrum Warszawy)
email us at: info@namasteindia.pl or ashok@namasteindia.pl
a ja nie jestem z Warszawy

Dalej o tym olejku:

Jego skład:
skład: Light liquid parafin, RBD Canola Oil, RBD Palmolein Oil, Perfume, Amla Extract, TBHQ, Cl 47000, Cl 61565, Cl 26100

można kupić w sklepie http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow za 30 zł + koszt przesyłki 8 zł. w ofercie jest także inny olejek: Vatika - olejek kokosowy tej samej firmy (Dabur)za 22 zł http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy. Oba olejki podobno są świetne. Są też podobno inne produkty zawierające jakąś Almę

Ale z tego co wyczytałam to jest w tym jakach pochdna ropy naftowej ? Ropę na włosy ? No wiem wiem, żeby tylko czasem nie wyszły

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2007-09-26 o 14:15 Powód: dopisałam link
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 16:08   #4226
domi7ks
Zakorzenienie

Zastanawia mnie dlaczego na tym wątku nie padła nazwa szamponu przeciw wypadaniu włosów Subrina Recept Sama miałam go sobie kupic gdy zauważyłam wypadanie, ale nie mogłam dostać w żadnej aptece (kupilam wtedy Radical), w jednej się skonczyly, w drugiej zaś były same odżywki

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16261

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 17:07   #4227
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

A ja podciełam pożądnie włoski poslubie - kupiłam pożądny szamon Aloe Vera i jak zawsze gubiłam dużo włosów - moi znajomi mi dokuczali że jak mnie odwiedzali to potem nawet po kilku dniach na kurtkach czy innych ubraniach znajdowali moje włosy - a były widoczne bo rude - tak teraz tylko kilka włosów przy porannym czesaniu - po myciu zawsze miałam tragedie bo garściami wychodziły a teraz mam tyle spokoju wreszcie i ograniczyłam stosowanie pianki ( i tak stosuje ale żadziej ) mysle że to też miało wpływ
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 17:37   #4228
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Ja wogóle ich nie gryzę Połykam poprostu Toż to takie maleństwa
siemie lniane najlepiej zmielic (albo drobno pogryzc), cale nasionka choc male ale z twarda otoczka zle sie trawia w zoladku i skutecznosc wtedy mniejsza.
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 17:52   #4229
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie dlaczego na tym wątku nie padła nazwa szamponu przeciw wypadaniu włosów Subrina Recept Sama miałam go sobie kupic gdy zauważyłam wypadanie, ale nie mogłam dostać w żadnej aptece (kupilam wtedy Radical), w jednej się skonczyly, w drugiej zaś były same odżywki

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16261
Recenzje jak najbardziej pozytywne Mój następny zakup

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
siemie lniane najlepiej zmielic (albo drobno pogryzc), cale nasionka choc male ale z twarda otoczka zle sie trawia w zoladku i skutecznosc wtedy mniejsza.
DziękujeNa szczęście głównie spożywałam siemie w wersji gotowanej. Tworzyła się wtedy taka gęsta papka, więc domniewam, że to było dobrze trawione
Stary 2007-09-26, 17:52   #4230
YOUdith
Rozeznanie

Odżywka do wypadających włosów

Pewnie był tu już tski wątek ale ja nadal mam problem z poruszaniem sie po wizazu:/ dlatego piszę: szukam dobrej odzywki wzmacniajacej wlosy, który wypadaja i nie chca sie ukladac. Dodam ze sa to wlosy rozjasniane i przetluszczajace sie:/ Nie szukam odzywki za 200 zl bo na taka mnie nie stac tylko do 20 - 25 zł
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości