![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyjaśnić
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
po drugiej stronie szafy
|
Podjęłaś już decyzję, po co więc wątek?
Edit: łączę oba wątki.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-12-29 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
BLACK&WHITE
|
Nie musisz sie tlumaczyc obcym ludziom z internetu. Wszystkich I tak nie przekonasz do tego, czy trollujesz, czy nie. Twoje zycie, twoje decyzje. Patrz na siebie I rob co uwazasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Bo może nadal potrzebuje się dziewczyna wygadać, otrzymać wsparcie, dobre słowo? W końcu spotkało ją nieszczęście, to normalne, że w takiej sytuacji chce się móc o tym z kimś pogadać. A sytuacja jest o tyle niefajna, że mało komu można by o niej opowiedzieć w rl.
Życzę, żeby zabieg odbył się bez komplikacji i abyś szybko doszła do siebie, fizycznie i psychicznie.
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Nie czaję tej polityki zamykania wątków. Serio. Niektóre wątki ciągną się kilkadziesiąt stron, często autor nie odpowiada już, wizażanki się kłócą - i one nie są zamykane. A tam autorka normalnie rozmawiała z innymi, ignorowała zaczepki i jej wątek zamknięto
![]() Edytowane przez 201606291621 Czas edycji: 2015-12-29 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Kwestia "czy to już człowiek" jest dyskusyjna.
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Naczelna Nastolatka
|
Co to jest nieproporcjonalny rozwój ciała? Albo ma jakieś wady wrodzone albo nie ma. nie takiej diagnozy jak nieproporcjonalny rozwój ciała. Nadal w uważam, że to troll
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz może jednak domniemywać, że jakieś wady wystąpiły skoro płód się nie rozwija prawidłowo. W tym przypadku głowa jest większa od reszty ciała. Tak napisała Autorka. Edytowane przez _Miyu Czas edycji: 2015-12-29 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
BLACK&WHITE
|
Najzwyczajniej w swiecie, jak dziewczyna nie wiedziala, ze jest w ciazy, mogla regularnie pic alkohol. Wiec obawy, ze dziecko bedzie chore sa jak najbardziej realne bez szczegolowych badan.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.familyservice.pl/dwie-postacie-hipotrofii/ (h. asymetryczna) aczkolwiek na pewno nie kwalifikuje do terminacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Naczelna Nastolatka
|
Ok, ale nadal wydaje mi się, że ten temat jest wymyślony.
#104 |
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje, ze autorka przyszła tutaj żeby się "wybielic". Podjela decyzje, ze chce aborcji ale mimo wszystko przekonuje nas ze to jest jedyne wyjście. My nie musimy ci wierzyc. To nie nas masz przekonać, to nie nasze dziecko, nie nasz brzuch i nie nasza decyzja. To ty musisz (przy wsparciu meza lub nie) ja podjac i z nia zyc. A jesli nie chcesz być obrazana przez niektorych droga autorko to na przyszłość po prostu nie przychodz z problemami na ogolnodostepne forum.
#105 |
Zakorzenienie
|
Jakąkolwiek decyzję podjęłaś/podejmiesz, doradzam pójście do terapeuty i to nie tylko przed zabiegiem. Twoja sytuacja jest bardzo trudna emocjonalnie, mąż się z Tobą nie zgadza, i uważam, że w takich sytuacjach szczególnie potrzebna jest profesjonalna pomoc - u specjalisty możesz czuć się bezpiecznie, nie będziesz oceniana, rozmowa będzie odbywała się na określonych warunkach. Dobrze, byś miała też ujście dla własnych emocji - wizaż to chyba niekoniecznie najlepsze miejsce, mąż jest przeciwko aborcji, nie wiem, czy komukolwiek innemu z bliskiego otoczenia się zwierzysz i jakie to może mieć konsekwencje, ale terapeuta będzie dla Ciebie.
#106 | |
Rozeznanie
|
Chciałabym doczekać czasów, kiedy na Wizażu posądzenia o trolling będą nagradzane podobnie jak wytykanie błędów ortograficznych
![]() ![]() Dokładnie tak.
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Po co udzielać się w wątku, który uważa się za trolling?
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
po drugiej stronie szafy
|
Wątek zbiorczy o aborcji już jest. Każdy inny zahaczający chociażby o ten temat, zmienia się w to samo - podejrzenia o trolling, kłótnie o to jak antykoncepcja mogła nie zadziałać...
Cytat:
Chęć usunięcia tak zaawansowanej ciąży "bo tak" i w internecie nie spotka się ze zbyt dużym zrozumieniem.
![]() |
#109 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Rozcinane krocze? WTF ?
![]() |
#110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NIE chcę tej ciąży
Dla mnie mega dziwny watek. Nie chce tego dziecka urodzic, dostała namiary co ma z tym zrobic to o czym tutaj dyskutować?
jej sumienie, jej życie, jej decyzje. Tylko ojca dziecka w tym wszystkim szkoda. Bo jak usunac to chłop nie ma nic do gadania bo to przecież sprawa kobiety. Ale jak sie urodzi i lape wyciagnać po alimenty to już ojciec potrzebny. Taki przyklad. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
W ilu przypadkach posądzenia o trolling były niesłuszne? Zliczysz na palcach jednej ręki i jeszcze Ci do trzymania kubka z herbatą wolne zostaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
wańka wstańka
|
Prawo nie zezwala na aborcję na życzenie: czy w Polsce czy we wspomnianych Czechach.
#115 |
Zakorzenienie
|
daj sobie spokój - płód nie rozwijał się prawidłowo, autorka podjęła decyzję. wątek jest otwarty po to, by w razie potrzeby ją wesprzeć słowem. kłótnie światopoglądowe można przenieść do wątku o aborcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Autorka powinna kwestie omawiać z lekarzem i działać w ramach prawa. Nie wiem co masz na myśli pisząc wsparcie. Wg mnie tyene zawarła w swoim poście to co najważniejsze.
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I naprawdę, decyzja podjęta, nie ma co dyskutować tutaj. Powodzenia, autorko, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. ^^ Zarówno z zabiegiem jak i w relacjach z mężem, choć pewnie będzie ciężko.
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
(błąd)
Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2015-12-29 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rosyjską ruletkę z polskim sądownictwem bym nie grała...
![]() |
#120 |
art at its finest.
|
Zdarzają się ciąże bezobjawowe. Moim zdaniem nie ma co usuwać dziecka - uwierz mi, że nawet jeśli go nie chcesz, to za ileś lat będziesz żałować tej decyzji. Lepiej jest urodzić i oddać dziecko do adopcji - w ten sposób nie będziesz miała ani wyrzutów sumienia, ani nie skrzywdzisz dziecka, a możesz uszczęśliwić jakąś rodzinę, która stara się o potomstwo, a nie może mieć własnego. Rozumiem, że buzują w Tobie teraz emocje, i one nie opadną z dnia na dzień, ale nie ma co podejmować decyzji - zwłaszcza takich, które zdecydowanie zaważą na Twoim życiu - pod ich wpływem.
Dlaczego nie chcesz tego dziecka? Nie chcesz go czy nie możesz go mieć (np. ze względów finansowych)?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.