|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczamy, wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XIV porostomaniaczek!
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53986763]Aktualizacją długości się chwalić nie będę ale pochwalę się aktualizacją odrostu
[/QUOTE]Śliczne są i ta fryzura
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53986763]Aktualizacją długości się chwalić nie będę ale pochwalę się aktualizacją odrostu
[/QUOTE]Gdzie tam masz odrost? Ładnie Ci się komponują jasniejsze i ciemniejsze pasemka Ja kupiłam farbę
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie bawię z maskami, rozcieram w dłoniach większą porcję i zaczynam wmasowywać od dołu (głową w dół). Potrzymam kilka chwil i spłukuję, zbyt rzadko nakładam pod czepek.
Kupiłam Vitapil Biotyna i Bambus Namówiłyście mnie! 40 zł ale jak za kurację na 2 miesiące to do wytrzymania. Skoro byłam już w Rosku to skusiłam się też na wcierkę Alpecin Nie mam pojęcia jak to aplikować, otwór jest ogromny.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#334 |
|
nibyżona
|
scrabble ja Vitapil kupilam za 26zl
ale szukam gdzie najtaniej i najlepiej z dostawa.Alpecin straszna ta butelke ma. przelalam do psikacza
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie czasem gdzie szukać przyczyn elektryzowania się włosów?
NIGDY nie miałam z tym problemu tymczasem od około tygodnia nie mogę sobie dać z nimi rady Sesę mam dłużej a ten zestaw Pantene i olejek arganowy były prezentami świątecznymi i podejrzewam że to któreś z nich
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-01-04 o 18:20 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Też nad tym myślałam, że może ten sezon grzewczy, parę razy miała na łbie czapkę i ze dwa razy szalik. Al one elektryzują się najwięcej zaraz po umyciu i wysuszeniu
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Dobra dziewczyny. Mam wyrzuty sumienia, że tyle kupiłam w ostatnim czasie. Obiecuję, kupię tylko serum do końcówek i juz nic więcej. Będę wytrwale denkować wszystko.
|
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Sandrek jakie tam wyrzyty, chyba baciki za brak serum
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam, ja mam je schowane w zamykanej szafce, nie widac to nie przytlacza :p
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Niestety stracilam juz swoja nadprzyrodzona zdolnosc
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha! W Naturze widziałam dziś Kallosy - szampony i maski, te litrowe. Był Aloe i Blueberry. |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od kąd nakładam 2-3 razy w tygodniu odżywkę na ciężki olej i suszę na przemian z zimnym nawiewem to mi się nie elektryzują. Ciężki olej czyli wystarczy kilka psików inaczej go nie domyję, to dla mnie ciężki olej
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra. Zerknęłam do swojego kartonowego pudła i stwierdzam, że za dużo tam nie mam. Trochę jeszcze w łazience. Ale te resztki wszystkiego musze wykończyć. Nie wiem jak zużyć Joannę Naturie z lnem i rumiankiem. Nie służy mi kompletnie a użyłam tylko z 3-4 razy. Muszę zużyć balsam mrs. Potters więc umyję dziś głowę odżywką
|
|
|
|
|
#345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butelka koszmarna, spróbowałam z niej nałożyć i ciekło mi po szyi. Nie wiem czy oni nie mają wyobraźni? ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Haha, właśnie pisałam, że ja nie ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Ja bym zużyła pod olej albo do emulgowania jeśli Cię nie puszy.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|||||
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwięcej mam Biovaxów na ten moment. |
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)A tak serio to odkad zaczęłam intensywna pielęgnacje, moja super moc przepadła, wiec jak znudzi mi się wlosomaniaczenie, zaczne kariere pogodynki ![]() Pozbycie sie elektryzowania przypisuje olejom. Sprzedalam pantent kolezance, olejuje tylko zima, ale przy elektryzowaniu jej sie sprawdza
|
|
|
|
#348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio oryginalne kabelki na przecenie w Naturze i jestem ku własnemu zaskoczeniu zadowolona, czyli mam znowu jak z Tangle Teezerem, myślałam, że to jakaś ściema na pokaz, a okazało się przydatne i skuteczne
(06.15r.) - początek włosomaniactwa Edytowane przez Soupir bordeaux Czas edycji: 2016-01-04 o 23:44 |
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że i Ciebie dopadła chęć na Vitapil Przy okazji chciałam dodać że dość mocno wzmocnił mi paznokcie Nie chce mi się założyć hybryd już od jakiegoś miesiąca, nie dbam o nie a one są długie i odpukać, żaden się nie złamał ![]() A u mnie odkrycie - to nie kokos mi włosy elektryzował, ale czarny spray z Gliss Kura Co jest w sumie śmieszne, bo używałam już wiele tych sprayów i nic się nie działo Za to szampon CeCe jest boski, mam wrażenie, że czuć to że ma o 60% obniżony SLeS (czy jakoś tak) bo jest wg mnie delikatny
Edytowane przez MassieDran Czas edycji: 2016-01-05 o 07:37 |
|
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Janostatnio myje szamponem BD tym ulatwiajacym rozczesywanie. Myslalam ze delikatne myjadla sa nie dla mnie, ale musze sie z nimi przeprosic
no i cos zrobic z zapasem 6 szamponow hahaOdebralam wyniki tsh 3.8, norma do 4.2. Lipidogram tez w normie, chociaz moglo byc lepiej
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norma TSH dla kobiet młodych to 1, nie chcę Cię martwić bo jeden wynik to za mało by postawić diagnozę, ale nie zbagatelizuj sobie tego
|
|
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlodych tzn? Bo ja to juz 30 prawie :p przetrzepalam kilka artykulow i ksiazek ktore mam w domu i nie znalazlam nic o tej nizszej normie, musze zaglebic sie bardziej w temat. Dziekuje
![]() Doczytalam troche...wybiore sie z tumndo lekarza, chociaz juz kilka razy sugerowalam ze cos z hormobami mi sie dzieje i zostalam olana przez rodzinnego i gina, moze teraz cos rusza U mnie ciagle wymiguja sie tym ze mam stala wage od x lat. Ale przeciez hormony nie zawsze musza wpkywac na wage...
Edytowane przez Aleksandriiia Czas edycji: 2016-01-05 o 09:37 |
|
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Wiesz, jako osoba która zeszła z blondu do naturalnego koloru bez zmiany koloru ( w sensie że miałam blond odrosty) to powiem Ci że fajne masz te włosy bo nie widać tak odrostu. Ja jak wogóle schodziłam z rozjaśnianych włosów to na początku wyglądało to średnio - tak jakbym zapomniała kupić farby ale po pewnym czasie robi się fajne ombre ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
To ja nie pamiętam kiedy ostatnio coś do włosów kupiłam ale ogólnie zużywam wlaśnie co mam ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Ja ostatnio myje tylko facelle. Tzn zrobiłam sobie tak że w tygodniu myje facelle a w niedziele myje gliskurem ale mój skalp nie cierpni "mocnych" szamponów serio. Jak użyje jakiegoś wlaśnie glisskura, garniera, syossa - obojętnie co ale ma slsy to mnie swędzi skóra głowy po kąpieli i "łuszczy się" + teraz dodatkowo mam ten pieprzony łupież po tym garnierze
|
||
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to nie wiem, mój endokrynolog tak mi powiedział jak przyszłam do niego z wynikiem TSH 3,7. Ja mam 26 lat więc skoro dla niego jestem młodą kobietą to Ty również Spotkałam się też z taką informacją na necie, w książce o tarczycy którą mam chyba też o tym piszą. Ja też mam stałą wagę i jestem szczupła, więc tak jak piszesz nie zawsze problemy z hormonami wiążą się z problemami z wagą Zanim wybierzesz się z tym do endo poproś rodzinnego o skierowanie na powtórne badanie TSH oraz ft3 i ft4 ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ale długie i jak błyszczą Ehhh zazdroszczę Ci tej długości
|
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wagi to fakt, bo ja nie mam żadnych problemów z wagą Dzięki
|
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, moja koleżanka też tak ma, musi brać leki bo ma za małą tarczycę Aleksandriiia możesz jeszcze poprosić lekarza o skierowanie na USG tarczycy - ono wiele wyjasnia ![]() No będę miała, ale kiedy ![]() Gdzie znowu uciekła Agg?!?!?
|
|
|
|
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz badania robilam prywatnie, wstyd siebprzyznac ale lekarza rodzinnego nie mam haha a pracuje w przychodni :p przeprowadzalam sie i musze sobie jakiegos znalezc Kurczatko czyli jednak dobrego nosa mialam do tych hormonow, ale ginni wczesniejszy rodzinny wpierali mi ze wszystko ok i wymyslam. Moze teraz chociaz dostane zlecenie bez problemu, jak nie znowu na wlasna reke bede sie badac. Moje ksiazki jakos to przemilczaly, ale ja w sumie mam ogolnomedyczne ktore nie rozwodza sie nad tym za bardzo, moze dlatego Cytat:
a jakie mialas objawy. U mnie glownie lecace garsciami wlosy, sucha skora, sypiace sie doslownie paznokcie, nerwowosc, zmeczenie, ciagle oslabienie i taka zyciowa apatia. No i zaburzenia miesiaczki, cykle mi sie znacznie skrocily i samo krawawienie rozniez. Ale od pani gin usyszalam ze to nie salon kosm zebybo wlosy i paznokcie sie martwic, a miesiaczka to pewnie taka moja uroda i odnosila sie glownie do boli, bo skrocenie krwawienia to przeciez same powody do radosci Sprobuje, jak sie nie uda poprosze znajomego zeby mi zrobil...
|
|
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wypadające włosy, wieczne zmęczenie mimo snu ok 7-9h, apatia, brak chęci do czegokolwiek, bardzo sucha skóra, łamiące się paznokcie, brak koncentracji, zaburzeń @ nie miałam bo biorę tabletki anty, wiecznie mi zimno, miałam wiecznie zły nastrój (tż miał mnie dosyć ), pogorszenie pamięci, przyspieszony puls i chrypka
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

[/QUOTE]

Nie mam pojęcia jak to aplikować, otwór jest ogromny.
NIGDY nie miałam z tym problemu tymczasem od około tygodnia nie mogę sobie dać z nimi rady
Sesę mam dłużej a ten zestaw Pantene i olejek arganowy były prezentami świątecznymi i podejrzewam że to któreś z nich 

)

ale mój skalp nie cierpni "mocnych" szamponów serio. Jak użyje jakiegoś wlaśnie glisskura, garniera, syossa - obojętnie co ale ma slsy to mnie swędzi skóra głowy po kąpieli i "łuszczy się" + teraz dodatkowo mam ten pieprzony łupież po tym garnierze