|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
lidl- odzież narciarska
Ma ktoś odzież z lidla? Bo od czwartku będzie, a nie wiem czy się sprawdza czy też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Podróżniczka
|
Dot.: lidl- odzież narciarska
W zeszłym miesiącu też była odzież narciarska w Lidlu. Szczerze mówiąc spodnie nie były dobrej jakości bo też je oglądałam. Przepuszczalność słupa wody miały tylko 3000 mm. Materiał wyglądał jakby miał się rozedrzeć przy pierwszym upadku. No ale nie były drogie, więc nie ma co oczekiwać cudów za taką cenę. Moim zdaniem nadadzą się jedynie dla osób, które umieją dobrze jeździć, ale nie jeżdżą często, bo inaczej szkoda inwestować. Zresztą spodnie i kurta to są rzeczy na które jednak warto wydać trochę więcej i kupić coś porządniejszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie sprawdzałam na stronie że mają 10 tys/ 10 tys. A to dla mojego chłopaka który dopiero będzie uczył się jeździć, więc sama się waham. Ale póki co u mnie wykupione nawet obejrzeć nie zdążyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Niespecjalnie mi się podoba to co mają w ofercie. Trochę licho to wygląda. Ale w sumie nie miałam jeszcze nic z lidla więc nie oceniam jakości w praktyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja się dziś wybieram sprawdzić jak z jakością.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Podróżniczka
|
No i jak wrażenia ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mój chłopak nabył. Faktycznie wyglądają jakby przy upadku miały się rozedrzeć, ale z drugiej strony są za 111 zł. Nie spotkałam się ze spodniami w takiej cenie i takimi parametrami. Jak będzie śnieg zaczniemy testować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Z drugiej strony, jak mają się rozedrzeć to lepiej takie, tańsze i gorszej jakości
![]() Edytowane przez marta_35 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mój syn kupił, szczerze to polecam. Wbrew opinii, że nie powinno sie kupywac w tego typu sklepach, jakość jest dobra a cena zadowalająca.
#11 |
Przyczajenie
|
ile osób tyle opinii
![]() na start tez miałam tego typu ciuchy bo nie wiedziałam, że złapie bakcyla, ale nie dało się inaczej, więc złapałam ![]() teraz w lutym/marcu śmiało można polować tez na okazje w sklepach stricte narciarskich typu snowshop.pl - tam już zaczęły się fajne wyprzedaże czy bluetomato. trzeba trochę przegrzebać ale tez można fajnie kupić i nie pójść z torbami ![]()
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Używałam tej odzieży z lidla i szczerze mówiąc nie narzekałam.
____________________ Poświęć chwilkę http://ogrodariela.yolasite.com Przekonaj się sam! Edytowane przez Waldemara1271 Czas edycji: 2014-11-26 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
ogólnie maja takie rzeczy ok
Fantastyczny blog mojego znajomego - http://pieknyogord.yolasite.com/. Gorąco polecam. Edytowane przez Roland78 Czas edycji: 2015-05-25 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Lubię z lidla ciuchy nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Odzież z lidla jest całkiem fajna ale nie wiem czy narciarska bedzie oik, wydaje mi sie ze najlepsza jest w for4
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mi zdarzyło się kupić spodnie narciarskie w Lidlu ale nie byłam specjalnie zadowolona z nich i wróciłam do starych, wysłużonych a te oddałam kumpeli- miały krzywe szycie od wew przez co się przekręcały i utrudniały ruchy. Natomiast z odzieży około sportowej zachwyciłam się ostatnio koszulkami- na na deskę a mój chłopak rowerową wypuszczone przez jedną Fundację www.pricelessgift.org Są bardzo dobre jakościowo, oddychająca 100% bawełna i zakładana pod kurtkę sprawdza się idealnie. No i dochód z nich całkowicie idzie na dzieciaki więc mogę polecić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
W markecie takim nigdy nic dobrego i taniego nie kupisz. lepiej poświęcić czas i pieniądze i poszukać czegoś w specjalistycznym sklepie
#18 |
Przyczajenie
|
Ja jestem ubrana na narty od stóp do głów w Lidlu i mogę powiedzieć że po jednym sezonie odzież spisuje się bardzo dobrze. Fakt, nie była bardzo mocno eksploatowana bo nie było śnieżnych warunków, ale mam nadzieję że w tym roku przejdą swoją szkołę życia. Z rzeczy, które mam z Lidla najbardziej jestem zadowolona ze spodni. Są z materiału softshelowego przez co nie przepuszczają wiatru, a śnieg do niech się nie przyczepia nawet jeśli jest bardzo mokry.
#19 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z wedkaaa jeżeli chodzi o jakość i krój. Ciuchy z Lidla nie są idealnie dopasowane tylko. Niestety ubrania na narty są bardzo drogie i nie każdego stać aby wydać na cały strój ponad 1000 zł (jak nie lepiej). Ja jeżdżę od ponad 10 lat, przerobiłam różne firmy również te z Lidla. Posiadam kurtkę i uważam, że za cenę ok 200 zł dla osoby początkującej albo jeżdżącej okazyjnie nadaje się idealnie. Fakt nie jest tak dopasowana jak te z wyższej półki ale coś za coś. Jeżeli chodzi o techniczne sprawy to: zamek się nie zacina, materiał nie przemaka, chroni od wiatru. Dla początkujących snowboardzistów bardziej polecam zainwestować w bardzo dobrej jakości rękawiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Rękawiczki i solidny kask - na nim nigdy nie oszczędzałam. Tylek mokry mógł być, ale głowa musi być chroniona!
#21 |
Zakorzenienie
|
I ja dziś zakupiłam lidlową kurtkę
![]() ![]() ![]() ![]()
#22 |
Przyczajenie
|
Co do kurtek, to wolę zaufać jakiejś sprawdzonej marce (typu rosiniol) jedna kurtke mam już 3 sezony. Swietnie wciety krój w talii (na czym mi zależało), do tego kurtka nie przemaka i rzeczywiście jest oddychająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Kask z Lidla prezentował się OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
A orientujecie się czy teraz w Lidlu jest cokolwiek ze sprzetu narciarskiego? Albo chociaz jakies sensowne rekawiczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dla amatora lub osoby mało doświadczonej i sezonowej która kilka razy jeździ były ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mi też kiedyś zdarzyło się kupić jakąś odzież gdzieś w markecie. Chyba Tesco w promocji. Wrażenia bardzo słabe - po niejednokrotnym upadku (
![]() Ja polecam z kolei rękawice z Decathlonu - kupiłam 3 sezony temu i jak najbardziej na plus ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
4F najlepiej kupować na wyprzedażach. Ja tak robię. Zazwyczaj latem kupuję spodnie czy kurtki, bo można je dostać za grosze. Widziałam w Lidlu kurtki. Wyglądają na solidne, ale trudno mi się wypowiadać na temat ich jakości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Juz drugi sezon bielizna, kurtka i spodnie narciarskie z Lidla spisały sie świetnie. Ale uwaga! Mam dwa różne rodzaje bielizny i jedna jest swietna a druga tragiczna, praktycznie nie dało sie jej używać. Podobnie kurtki i spodnie- wiem, ze byly na przestrzeni ostatnich 4 lat różne modele i typy, wiec nie mogę powiedziec ze każdy ciuch narciarski z Lidla jest ok. Te, które mam ja używałam zarówno na nartach (jako początkujący zaliczyłam wiele upadków i nic nie przemokło) łyżwach a nawet rowerze. Wszystko super i wygląda nadal, po 2-3 latach jak nowe.Dla początkujących godne polecenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.