Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-16, 20:08   #781
pffe
BAN stały

Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV

Cytat:
Napisane przez efflorescence Pokaż wiadomość
To po co piszesz "Ludzie po 50. praktycznie nie głosowali na PiS" ?
Przecież to jakaś bzdura. Kilka znajomych Ci osób nie głosowało, to nie znaczy, że taka była ogólna tendencja. Z tego co pamiętam zawsze wszystkie sondaże wskazywały, że właśnie wśród tych starszych PiS miał najwięcej zwolenników, do tego stopnia, że miała nawet miejsce przed którymiś wyborami internetowa (nieco żartobliwa) anty-PiSowska kampania pt "Zabierz babci dowód".
Bo dla mnie jest różnica między człowiekiem po 50. a emerytem I to zasadnicza. Po 50. a po 65. roku życia to bardzo dużo.
I napisałam, że cały czas mówię jak to było u nas.
Kurna, przychodzi człowiek na wątek, pojawia się nowy użytkownik i szuka zaczepki i to z tyłka.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Akurat pis ma dużo wyborców w starszym pokoleniu.
No ale podkreślam nadal, że dla mnie człowiek po 50. to nie do końca starsza osoba.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 21:19   #782
liselotta
lise-kotta

Starsi ludzie zostali skuszeni obietnicą darmowych leków, o której to obietnicy ciiiiisza jak makiem zasiał oczywiście, bo kto by się z pisiorów tym przejmował
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 21:20   #783
201604250941
Konto usunięte

Pffe ma prawie racje, bylo rozbicie na wiek i faktycznie wygrali w niemal kazdej grupie wiekowej, to nie było jakas specjalna przewaga głosów od emerytów.

Pffe bo ludzie wierza w jakieś dziwne historie o przekretach PO, że Tusk to drugi car, tylko skąd oni to biorą? Za ich rządów był spokoj, nic nie robili, ale tez nic specjalnie zlego dzięki temu. Tylko trzeba bylo pracowac na to, co sie ma i to sie najwyrazniej nie spodobało.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 21:40   #784
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Pffe ma prawie racje, bylo rozbicie na wiek i faktycznie wygrali w niemal kazdej grupie wiekowej, to nie było jakas specjalna przewaga głosów od emerytów.

Pffe bo ludzie wierza w jakieś dziwne historie o przekretach PO, że Tusk to drugi car, tylko skąd oni to biorą? Za ich rządów był spokoj, nic nie robili, ale tez nic specjalnie zlego dzięki temu. Tylko trzeba bylo pracowac na to, co sie ma i to sie najwyrazniej nie spodobało.
Wiesz, nic nie robili to też tak nie do końca. To, że nie dawali kasy jak leci, to nie znaczy zupełnie nic.
A PiS? Skąd oni chcą na to pieniądze brać? I szczerze, gdyby zapewnili emerytom te darmowe leki czy nawet po 1 zł to ja jestem skłonna znieść te ich pseudo rządy.
Może w końcu ludziom by się na starość lepiej żyło. Lepiej byłoby dołożyć na te leki niż frankowiczom czy dzieciorobom co to dzieci robią żeby kasę ciągnąć.

Generalnie to według mnie prowadzi do robienia z ludzi nierobów siedzących na zasiłkach.
Ja jestem przeciwko pieniądzom na dzieci. Becikowe starczy. Chce się mieć dzieci to się myśli najpierw o pieniądzach.
I przeciwna jestem pomaganiu frankowiczom, którzy to jakże chórem krzyczą, że zostali oszukani a to bezczelne kłamstwo. Każdy wiedział w co się ładuje a teraz dawaj, niech nam cały kraj pomaga spłacać bo to się odbije na wszystkich.
Już pomijam kwestię bawienia się w boga i robienia co się rzewnie podoba przez kurdupla kaczora.

W tej chwili to jak pomogą frankowiczom, ja, jako zwykły człowiek nie mam szans na kredyt na mieszkanie chociażby. Banki sobie nie pozwolą i my będziemy na tym tracić. Co ciekawe, w tej chwili zamiast ściągać ludzi z zagranicy do kraju, oni nas wręcz wypychają takim postępowaniem. I teraz coraz więcej osób chce uciekać z kraju. Ja też się nad tym zastanawiam.
Inne kraje zaczynają o nas mówić, pisać i to w bardzo złym świetle. UE też się zainteresowało tym co się u nas dzieje.
Wywalą nas z UE i NATO i będziemy mieli na głowie taki sam bajzel jak ma Ukraina z Rosją.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
Starsi ludzie zostali skuszeni obietnicą darmowych leków, o której to obietnicy ciiiiisza jak makiem zasiał oczywiście, bo kto by się z pisiorów tym przejmował
I to jest przykre. Najgorsze jest to, że mogliby to przepchnąć w jedną noc, jak to robią z innymi ustawami ale po co...
Smutne, bo jeszcze młodzi sobie poradzą, dorobią, wyjadą z tego badziewnego kraju a starsze osoby? Mądry to jest jeden z drugim co małpy odkrywają w sejmie bo pieniądze będą płynęły na konto zawsze i to ogromne a taki przeciętny emeryt co ma zrobić?
Obrzydliwe.
Stary 2016-01-16, 21:46   #785
201604250941
Konto usunięte

Costam robili, ale dla mnie za wolno i za bezpiecznie dla siebie. Dopiero Kopacz jakos ich ruszyla 5min przed koncem.

Jak dla mnie problem jest w tym, ze inne kraje przeszły ten okres zasuwania na swoj dobrobyt jakies 30-40 lat temu. Te zasiłki i dobre pensje nie spadły im nieba. A tu ludziom sie nie chce, wystarczy wyjechać i miec to z glowy. Az tak to mnie nie dziwi, ale nie winia o to rządu i nie wyciągają łap po kase z budzetu. Nas na to nie stac i to jest naturalny etap rozwoju kraju.
Stary 2016-01-16, 21:55   #786
pffe
BAN stały

Cytat:
Costam robili, ale dla mnie za wolno i za bezpiecznie dla siebie. Dopiero Kopacz jakos ich ruszyla 5min przed koncem.

Jak dla mnie problem jest w tym, ze inne kraje przeszły ten okres zasuwania na swoj dobrobyt jakies 30-40 lat temu. Te zasiłki i dobre pensje nie spadły im nieba. A tu ludziom sie nie chce, wystarczy wyjechać i miec to z glowy. Az tak to mnie nie dziwi, ale nie winia o to rządu i nie wyciągają łap po kase z budzetu. Nas na to nie stac i to jest naturalny etap rozwoju kraju.
Otóż to, ludziom się nie chce. Skoro państwo da 500 zł na dziecko to się nie zachce tym bardziej. A przy trójce na przykład, mamy 1500 zł. Często to jest pensja jednego rodzica więc to jest dobra kasa.
A po co nam więcej dzieci? Tak szczerze, po cholerę? Żeby kolejne pokolenie wyjechało z tego kraju? Bo wyjedzie. Nas jeszcze trzymają rodzice, dziadkowie. A my już jesteśmy za tym żeby wyjeżdżać i nasze dzieci (może nie dosłownie nasze) nie będą miały takiej zagwozdki jak np. ja, że zostawiam tu babcię, która nie chce wyjechać bo żyje tu całe życie.
Stary 2016-01-16, 22:23   #787
201604250941
Konto usunięte

Znajomi tu ledwo wyciagali tysiaka we dwoje, pojechali so Anglii, maja razem 2000funtów miesięcznie socjalu, przy czym jedno nie pracuje. Po co zostawac i pracować jak mozna dostać?

Potepiam to z jednej strony, z drugiej czuje sie głupia, ze nie skorzystałam sama

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-16, 22:37   #788
pffe
BAN stały

Cytat:
Znajomi tu ledwo wyciagali tysiaka we dwoje, pojechali so Anglii, maja razem 2000funtów miesięcznie socjalu, przy czym jedno nie pracuje. Po co zostawac i pracować jak mozna dostać?

Potepiam to z jednej strony, z drugiej czuje sie głupia, ze nie skorzystałam sama
No ja to też potępiam z jednej strony a z drugiej tam dzieci jak się rodzi to przecież mają zapewnione wszystko. Także wbrew pozorom ci, którzy pomyśleli i pojechali, dzieci porodzili, mają życie ustawione.

A z drugiej strony, oni tam mają zwyczajnie lepsze zarobki. I chociażby do pracy pojechać, to jest jakiś pomysł.
Tak to już jest. Ale u nas te pieniądze, które mogłyby iść na pomoc, na rozwój firm, na cokolwiek, ładuje się politykom do kieszeni.
Ja to się czuję głupia, że nie poszłam na polityka. Poodstawiać szopki jak w cyrku ale pieniądze dostać i to grube.
Stary 2016-01-16, 22:42   #789
201604250941
Konto usunięte

Jeszcze jest czas, na premiera masz limit wiekowy, więc spokojnie.

Ja chciałam iść, miałam juz nawet upatrzona mlodziezowke. A potem sie dowiedziałam jaka tam jest rola kobiet i dałam spokój, a nie wiem jak to ugryźć inaczej.
Stary 2016-01-17, 01:08   #790
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Bo dla mnie jest różnica między człowiekiem po 50. a emerytem I to zasadnicza. Po 50. a po 65. roku życia to bardzo dużo.
I napisałam, że cały czas mówię jak to było u nas.
Kurna, przychodzi człowiek na wątek, pojawia się nowy użytkownik i szuka zaczepki i to z tyłka.

Ładna projekcja.
Trzeba było od razu pisać, że Ci przeszkadza, że napisałam pierwszego posta w tym wątku
Zamiast doczepiać się do mnie z jakimś z tyłka tekstem, że "Ludzie po 50. praktycznie nie głosowali na PiS" - który jest totalną bzdurą.

Cytat:
No ale podkreślam nadal, że dla mnie człowiek po 50. to nie do końca starsza osoba.
Mowa była o ludziach powyżej 50 roku życia, czyli też tych 60, 70, 80-cio letnich itd.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 08:16   #791
pffe
BAN stały

Cytat:

Ładna projekcja.
Trzeba było od razu pisać, że Ci przeszkadza, że napisałam pierwszego posta w tym wątku
Zamiast doczepiać się do mnie z jakimś z tyłka tekstem, że "Ludzie po 50. praktycznie nie głosowali na PiS" - który jest totalną bzdurą.

Mowa była o ludziach powyżej 50 roku życia, czyli też tych 60, 70, 80-cio letnich itd.
Dobra, z Tobą dyskusję skończyłam. Kuźwa troll czy co?
Napisałam, że pisałam o MOIM otoczeniu i że dla mnie mówienie człowiek po 50. nie jest równe człowiekowi po 65. czy emerytowi. Sorry.
Także, jeśli nie masz nic innego do powiedzenia poza uczepieniem się, to się odczep

btw. tak, przeszkadza mi, że przychodzi nowy użytkownik i od razu próbuje wszcząć gównoburzę. Nawet nie potrafiąc normalnie dyskutować. Ale spoczko, wisi mi Twoje pierniczenie i dodam do ignorów.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Jeszcze jest czas, na premiera masz limit wiekowy, więc spokojnie.

Ja chciałam iść, miałam juz nawet upatrzona mlodziezowke. A potem sie dowiedziałam jaka tam jest rola kobiet i dałam spokój, a nie wiem jak to ugryźć inaczej.
Mogę zostać małpą w cyrku
Nie, chyba bym nie wytrzymała psychicznie :p nawet tego nigdy nie brałam pod uwagę ale miałam kolegę, który od gimnazjum siedział mocno w jakichś młodzieżówkach i nie wiem czy przypadkiem nie poszedł w tym kierunku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-17, 08:20   #792
201604250941
Konto usunięte

W gimnazjum raczej nie maja wiele przeciwko rozdawaniu ulotek szefa za darmo i polerowaniu nu stop, ja czuje się na to za stara
Stary 2016-01-17, 09:40   #793
pffe
BAN stały

Cytat:
W gimnazjum raczej nie maja wiele przeciwko rozdawaniu ulotek szefa za darmo i polerowaniu nu stop, ja czuje się na to za stara
A no, ja też w sumie
Stary 2016-01-17, 10:43   #794
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Głupi naród wybrał mniejsze zło. Za jedną czy dwie kadencje przyjdzie nowa, normalna władza, ale na czas najazdu barbarzyńców trzeba było podjąć takie środki ostrożności. Sama na nich nie głosowałam, ale teraz rozumiem tych, którzy głosowali.
A ja nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Nie, to nie jest mniejsze zło. Nie mieszkasz tu, więc przypuszczam, że nie masz pełnego oglądu sytuacji. Oni rozwalą ten kraj i cofną go w rozwoju. Później ktoś przez x lat będzie musiał to naprawiać. Na PiS zawsze głosowali katolicy czy też katole. Doszło do tego 500 zł na dziecko plus Frankowicze (co mnie wkur.... niemiłosiernie). Mają elektorat. A nikt nie patrzy co będzie dalej.
Nie wiem czy pamiętacie, co było gdy byli ostatnio u władzy. Np. w sprawie małych przedsiębiorstw. Utrudnienia wszędzie, gdzie się da, przestoje w pracy przez to itd. Ojciec mojego chłopaka ma małą firmę budowlaną. Była tragedia.
Poza tym Ty efflorscence patrzysz tylko pod jednym kątem: uchodźcy. W Polsce długo by miejsca nie zagrzali, bo nie ma socjalu i kraj jest za biedny. Można z nimi walczyć w inny sposób, ale nie cofąjac kraj.
Cytat:
Ze będą mieć wladze absolutna to nie miałam nawet koszmarów takich, myslalam, ze bedzie jakis balans.
A ja się spodziewałam. Dlatego głosowałam na PO mimo, że za nimi nie przepadam. Będzie coraz gorzej, ja się tylko zastanawiam czy dam radę tu wytrzymać do końca studiów i pryskam. Ewentualnie ludzie w końcu wyjdą na ulicę, pytanie czy nie powita ich tam policja i żandarmeria z gumowymi pałkami.
Stary 2016-01-17, 11:05   #795
201604250941
Konto usunięte

Ludzie już wyszli na ulice, ale to nie ma mocy sprawczej. Większość kraju jest jednak zadowolona z tego co widzę i obok zawsze jest kontr-manifestacja
Stary 2016-01-17, 11:15   #796
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Ludzie już wyszli na ulice, ale to nie ma mocy sprawczej. Większość kraju jest jednak zadowolona z tego co widzę i obok zawsze jest kontr-manifestacja
Sądzę, że będzie zadowolona do czasu. poza tym to były malutkie manifestacje. Mówię o czymś ala to, co się działo gdy chcieli wprowadzić ACTA. Łącznie z włamaniami hakerskimi na strony rządowe itd.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-01-17 o 11:17
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-17, 11:46   #797
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Nie, to nie jest mniejsze zło. Nie mieszkasz tu, więc przypuszczam, że nie masz pełnego oglądu sytuacji. Oni rozwalą ten kraj i cofną go w rozwoju. Później ktoś przez x lat będzie musiał to naprawiać. Na PiS zawsze głosowali katolicy czy też katole. Doszło do tego 500 zł na dziecko plus Frankowicze (co mnie wkur.... niemiłosiernie). Mają elektorat. A nikt nie patrzy co będzie dalej.
Nie wiem czy pamiętacie, co było gdy byli ostatnio u władzy. Np. w sprawie małych przedsiębiorstw. Utrudnienia wszędzie, gdzie się da, przestoje w pracy przez to itd. Ojciec mojego chłopaka ma małą firmę budowlaną. Była tragedia.
Poza tym Ty efflorscence patrzysz tylko pod jednym kątem: uchodźcy. W Polsce długo by miejsca nie zagrzali, bo nie ma socjalu i kraj jest za biedny. Można z nimi walczyć w inny sposób, ale nie cofąjac kraj.

A ja się spodziewałam. Dlatego głosowałam na PO mimo, że za nimi nie przepadam. Będzie coraz gorzej, ja się tylko zastanawiam czy dam radę tu wytrzymać do końca studiów i pryskam. Ewentualnie ludzie w końcu wyjdą na ulicę, pytanie czy nie powita ich tam policja i żandarmeria z gumowymi pałkami.
Ludzie już wyszli na ulice. W tej chwili to nie zmieni niczego bo wybory były i zostali wybrani a co ciekawsze, spełniają obietnice z kampanii.
Co gorsza, nadal spora część społeczeństwa jest zadowolona.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Mi został rok kalendarzowy studiów i też uciekam za granicę.
Nie widzę innej opcji szczerze mówiąc. Jedyne nad czym się zastanawiam to gdzie uciekać żeby się nie nadziać na kolejne chore państwo, bo na pewno nie do Niemiec. Mnie nie interesują uchodźcy. Ja bym im dała po karabinie i won, do siebie, na wojnę. To ich wojna a zostawiają tam dzieci, żony i przyjeżdżają ruchać. To się nazywa wdzięczność za to, że ich nie zostawiliśmy żeby zdychali pod bramami krajów.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Sądzę, że będzie zadowolona do czasu. poza tym to były malutkie manifestacje. Mówię o czymś ala to, co się działo gdy chcieli wprowadzić ACTA. Łącznie z włamaniami hakerskimi na strony rządowe itd.
I tu uważam, że to niczego nie zmieni. Mają prezydenta po swojej stronie, mają większość w rządzie. Póki nie będą łamać prawa i póki się UE za to nie weźmie to sobie możemy robić protesty i włamania na strony rządu. Taka prawda.
Pokazali wyborcy, że ani się historią nie interesują ani nie grzeszą inteligencją.
Stary 2016-01-17, 11:50   #798
201604250941
Konto usunięte

Kogos obchodzi strona rzadu? Faktycznie to była strata...
Takie protesty nic nie daja, to nie strajki zakładów panstwowych, ludzie sobie pokrzycza i pojda.
Stary 2016-01-17, 11:54   #799
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Ludzie już wyszli na ulice. W tej chwili to nie zmieni niczego bo wybory były i zostali wybrani a co ciekawsze, spełniają obietnice z kampanii.
Co gorsza, nadal spora część społeczeństwa jest zadowolona.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Mi został rok kalendarzowy studiów i też uciekam za granicę.
Nie widzę innej opcji szczerze mówiąc. Jedyne nad czym się zastanawiam to gdzie uciekać żeby się nie nadziać na kolejne chore państwo, bo na pewno nie do Niemiec. Mnie nie interesują uchodźcy. Ja bym im dała po karabinie i won, do siebie, na wojnę. To ich wojna a zostawiają tam dzieci, żony i przyjeżdżają ruchać. To się nazywa wdzięczność za to, że ich nie zostawiliśmy żeby zdychali pod bramami krajów.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

I tu uważam, że to niczego nie zmieni. Mają prezydenta po swojej stronie, mają większość w rządzie. Póki nie będą łamać prawa i póki się UE za to nie weźmie to sobie możemy robić protesty i włamania na strony rządu. Taka prawda.
Pokazali wyborcy, że ani się historią nie interesują ani nie grzeszą inteligencją.
Mi zostały jeszcze 4 semestry do inżyniera. :/ za 2 lata to tu może nie być nic.
Celuje w Australię, Nową Zelandię lub Kanadę. Któreś z tych trzech, najchętniej dwa pierwsze.

Nie wiem czy takie protesty coś zmienią, ale uważam, że coś robić trzeba. Wtedy zmieniły, czy teraz będzie podobnie tego nie wiem. Chory kraj, chora mentalność i chorzy ludzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-17, 12:55   #800
pffe
BAN stały

Cytat:
Mi zostały jeszcze 4 semestry do inżyniera. :/ za 2 lata to tu może nie być nic.
Celuje w Australię, Nową Zelandię lub Kanadę. Któreś z tych trzech, najchętniej dwa pierwsze.

Nie wiem czy takie protesty coś zmienią, ale uważam, że coś robić trzeba. Wtedy zmieniły, czy teraz będzie podobnie tego nie wiem. Chory kraj, chora mentalność i chorzy ludzie.
No mi 2 semestry do inżyniera także rozumiem Twoje obawy. Mi został równo rok, Tobie dwa. A bez studiów nie ma co jechać, chyba że na zmywak. Ja myślę może o Kanadzie, może Norwegia, może Szkocja (siostrę tam mam).
I od razu ściągać tam rodziców, nie ma na co czekać.
Stary 2016-01-17, 14:47   #801
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Rozstałabyś się z facetem już teraz jeśli nie chcesz mieć potomstwa nigdy a on uważa, że za 5 lat Ci się odmieni, bo on chce "przekazać swoje geny" dalej ...
Stary 2016-01-17, 14:51   #802
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Rozstałabyś się z facetem już teraz jeśli nie chcesz mieć potomstwa nigdy a on uważa, że za 5 lat Ci się odmieni, bo on chce "przekazać swoje geny" dalej ...
Ale to jest pytanie czy jakieś dziwne stwierdzenie? Bo ciężko ogarnąć o co Ci chodzi
Stary 2016-01-17, 15:11   #803
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Jeśli to pytanie: tak, rozstałabym się, skoro stawia sprawę w ten sposób. Jego geny ważniejsze niż Twoje szczęście. "Fajny" facet.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-17, 16:22   #804
zakonna
Naczelna Nastolatka

Oczywiście. Jak mi ktoś mówi ze wie lepiej ode mnie, czego ja chce, to od razu jest do odstrzału
Stary 2016-01-17, 16:40   #805
Trufla_16
Podła wiedźma ;)

Wczoraj byłam na domówce z TŻ-em, były tam też dwie ciężarne.
Dzisiaj rano wstajemy, a TŻ do mnie mówi tak: "Śnił mi się koszmar. Śniło mi się, że wpadłaś. I to specjalnie odstawiłaś tabletki i mnie okłamywałaś. Tak mnie wkurzyłaś!"

Mój biedny TŻ., za dużo wczoraj o dzieciach było mówione aż miał koszmary w nocy.

"Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty."

Trufla_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 11:08   #806
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Zakonna, jaki fryz!

Wiecie, zazdroszczę Wam. Tej młodości i zdecydowania.... 15 lat temu sama bym stąd zwiewała gdzie pieprz rośnie, teraz tylko zagryzam zęby i męczę się w tym co jest. Nie czuję się na siłach zaczynać wszystkiego od nowa, zwłaszcza w obcym kraju....
Stary 2016-01-18, 11:29   #807
201611240917
Konto usunięte

A ja nie chcę do innego kraju.
Tu jest mój dom, a nie na obczyźnie.
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 11:36   #808
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
A ja nie chcę do innego kraju.
Tu jest mój dom, a nie na obczyźnie.
to samo ;/ chyba, ze do Oceanii
kiedys bylam pewna, ze chce stad spadac, a potem pojezdzilam troche, zobaczylam to i owo, i stwierdzilam, ze tu wcale nie jest tak najgorzej, a jak by nie bylo, to nadal lepiej niz w pojedynke na obczyznie
Stary 2016-01-18, 11:56   #809
zakonna
Naczelna Nastolatka

Margot. Na avku jest moja ostatnia guilty pleasure. ja stara tez jestem. Emigracja byłaby dla nas dość trudna. A i tak ostatnio się dowiedziałam, że sypiam z wrogiem. tz się nowa zmiana podoba.
Stary 2016-01-18, 12:11   #810
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Margot. Na avku jest moja ostatnia guilty pleasure. ja stara tez jestem. Emigracja byłaby dla nas dość trudna. A i tak ostatnio się dowiedziałam, że sypiam z wrogiem. tz się nowa zmiana podoba.
Ha! Aż muszę swojego zapytać, bo może się okazać, ze i ja też

Ja bym generalnie nie narzekała, jedynie pod względem ekonomicznym. Pod obyczajowym mogę marudzić, ale to mnie jakoś osobiście nie dotyka.

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości