|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Ja z takimi się wstrzymam jeszcze, bo mój obwód pod biustem ostro się zwiększył i zobaczę jak się zmieni po miesiącu A jakie macie koszule do karmienia? Ja mam jakieś po chłopakach, ale korci mnie taka http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html Nie wiem czy kupić, bo w domu i tak wolę piżamy... |
|
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Helol
wrocilam z M z urodzin kolezanki. Mam mega zgage, musze sie napic gavisconu. Lucy kurde ale przypal z tym szpitalem. Co za banda debili mam nadzieje, ze cos sie w koncu ruszy bo nam tam uschniesz z nudow trzymam kciuki za pomyslny ciag dalszy ![]() Powiem wam, ze wy te ksiazki czytacie, edukujecie sie a ja kurde zawsze na zywiol ide Tym co cykaja, ze sobie z czyms nie poradza powiem, ze moj tz przed urodzeniem M byl zielony w sprawach opieki nad dzieckiem. Absolutnie nie chcial sie doksztalcac internetowo i w ogole nie wykazywal zainteresowania. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu juz w szpitalu zajal sie M jak stara, doswiadczona polozna ja bylam niepszytomna przez kilka godzin bo mnie strasznie zdragowali a on zalozyl malej pampka, zawinal w to co mu dali, trzymal na rekach bez rozka i gapil sie tak na nia az sie ocknelam ale nigdy nie zrobil nic czym bym sie mogla zmartwic. Jak facet mogl to i wy bedziedzie mogly mamuski, takze bez obaw, wszystkie damy rade |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi sie geba smiala jak to czytalam :-D---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Mamusiaczek ja mam tę http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5682214432 tylmo wzor z niebieskim sercem. I wydaje mi sie ze bedzie ok
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwić zaczynałyśmy. A co do lekarzy..... tak to już jest, że każdy ma inną teorię.
Zbłądziłam w internecie... źle ze mną, bo zaczełam czytać opisy win... ale bym się napiła lampki do obiadu... |
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa oj ja tez :'(
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar ja taką wziełam do porodu przy okazji zakupów u któregoś sprzedawcy, były po 19,5. Ja w koszulce tż bym się utopiła, a nic nadającego się na tą okazję nie miałam...
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Figa wczoraj pół wieczora o chipsach myślałam ale nie dałam się nie poszłam do sklepu twarda byłam a dziś wino będzie ehhh pomarzyć można
![]()
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusie mam pytanie odnośnie kąpieli... używałyście jakiś myjek, gąbeczek do mycia czy porostu ręką myłyście ?
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
tetry.Myjki (chyba,że takie co możn prać) i gąbki to siedlisko bakterii.
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie jak zwykle cały week w biegu wczoraj godzinę przed sesja odwołali ja bo się mama rozchorowala. Swoją drogą jestem jej wdzięczna za odwolala. Bo mogli przyjść i udawać ze jest ok a ja bym się zaraziła na bank. A po ostatnim to mam dość chorowania. Dobrze ze ludzie jeszcze myślą ![]() A tak to dzisiaj mieliśmy gości na obiedzie. Zrobiłam dewolaje nadziewane boczkiem i serem żółtym ![]() Bardzo im smakowało. Potem poszłam z tż na spacer - u nas pierwszy raz spadł śnieg dzisiaj w nocy - ale już go nie ma tak na chwile tylko. Ale fajne mrozne powietrze jest - chyba jest jakieś 5 stopni tylko ![]() Później kwiatki przesadziłam bo wyraziły z zamalych donic Lucy To jest śmiechu warte nad czym oni tyle obrazują
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to super dobrze myślę tetry mam
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakies myjki o fakturze reczniczka ale z tetra super mysl ;-) nie mowcie o takich przysmakach..
Ale dzis senny dzien. Mialam zrobić tyl rzeczy na ucZelnie.. Przetlumaczylam tylko jakis fragment z europejskoego trubynalu praw czlowieka. Nie wiem.gdzie mam mozg teraz
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam z miasta normalnie wyprawa życia ;-) Ale kupiłam małemu śpiworek do spania z Disneya z Kubusiem i prosiaczkiem słodki wrzucę zdjęcie jak wyschnie bo już upralam :-D Mam jeden od szwagierka tż ale on bardziej dziewczęcy jest w kolorowe gwiazdki no i na szyjce odbarwil od oliwki a ze ten z 70 na 50zl to się skusiła wiecie jak to jest ;-) Kupiłam jeszcze jeden osuszacz na ta nasza straszna wilgoć i powinno już być ok Nie mówcie nic o winie za mną tak chodzi przez całą ciążę wogole ja jestem winoholiczka ;-) uwielbiam i pierwsze co jak juz będę mogła wypije lampkę carlo rosi czerwone słodkie ❤ pytałam o wina bezalkoholowe w naszym mieście ale patrzyli na mnie jak na glupia :-P
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-01-17 o 17:42 |
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
za mną jakoś wcale alko nie chodzi. Za dużo wina wypiłam chyba jak się staraliśmy
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahah :-D
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Nic jakos mi to smiesznie zabrzmialo :-D
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Duupsko mnie dalej boli i nie mogę siedzieć, więc dzisiaj zalegam w łóżku. Ta maść co mam to przyniosła mi ulgę na całe 20 minut a mogę tylko 2 razy dziennie użyć. Mam nadzieję, że to leżenie spowoduje poprawę, bo ewidentnie mam problem z powodu ucisku macicy Siasia ja tą nasiadówkę robię letnią i nie wlewam wody do pępka tylko tyle żeby pupę wymoczyć, bo właśnie wiem, że gorących w ciąży nie można. Paula ale to w ogóle nic Cię nie bolało??? Totalnie nic??? I nic z tym teraz nie robisz i jest ok. ??? Ja się boję, że jak teraz nie podleczę to później będzie hardcore... Szczególnie, że mam mieć SN. ![]() A z ciekawostek... Jem sobie suszone śliwki a tu mi łeb do opakowania moja kocia arystokratka wkłada. Dałam jej 1 i zaczęła ją lizać.
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic a nic nie boli ![]() Lekarka powiedziała ze po ciąży sie sam wchlonie jak zatwierdzenia przejdą. Swoją drogą to dzisiaj mam problem z wc. Chyba czopka zapodaj sobie
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi śpiochami tył na przód to nawet uroczoMam nadzieję, że mój Tż będzie coś ogarniał, na razie cały czas mówi że się boi, ale że chciałby przy małej potrafić coś zrobić... ![]() Kasi- ja nakupiłam takich myjek frottowych, które można prać w wysokiej temperaturze. Lucy- no po prostu po raz kolejny stwierdzam, że ginekolodzy to bencwały!
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Wy tu o winku i w ogóle... a ja mam ochotę na piwko ... takie chłodne... z soczkiem malinkowym.. a co najciekawsze nie jestem jakąś wielka fanką piwa... ale tak mnie wzięło na to że masakra
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi sie spac chce..i czuje jakbh mi puchly rece :-\
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo ja też bym takie wypiła ale z soczkiem wiśniowym A alko prawie w ogóle nie pije
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
Co do opieki nad maleństwem... to mam wrażenie, że to ja bardziej się stresuje czy sobie poradzę... tż wrecz odwrotnie
a najbardziej przeraża mnie wizja, że po porodzie pierwsza noc a ja zostaje całkiem sama z synkiem... i co wtedy... czy dam radę...
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahhah co nie :-D ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Zostaly nam ziemniaki to se z tata frytki smazymy.. Do tego chyba pierogi od babci i mozna zyc hahah ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- A moj budyn ciazowy jest zawalisty. W lipcu powinnam byla. Isc z psem na szczepienie od wscieklizny.. No to mi sie wczoraj przypomnialo
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

mam nadzieje, ze cos sie w koncu ruszy bo nam tam uschniesz z nudow
trzymam kciuki za pomyslny ciag dalszy 
ja bylam niepszytomna przez kilka godzin bo mnie strasznie zdragowali a on zalozyl malej pampka, zawinal w to co mu dali, trzymal na rekach bez rozka i gapil sie tak na nia az sie ocknelam 

A z tymi śpiochami tył na przód to nawet uroczo