|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Motylek w Rossmanie lovela potrafi być bez promo po 25zl
Wiec niedużo przeolacilas![]() A emolium polecam. Uzywamy od samego poczatku bo malutkiej sie sucha skora robila i nam doktor polecila, sprawdza sie ! Balsam pięknie nawilża i koi skore, na noc jesli ma zaczerwieniona pupę to tez smaruje emolium i po nocy nie ma śladu po odparzeniu, pisze oczywiście o delikatnym, a nie jakimś mocnym odparzeniu
|
|
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Jak skora jest ok to lepiej nic nie stosowac.
Jak kupilam smietanke do kapieli z momme, na naturalnych skladnikach |
|
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliczny brzuszek Z tym terminem porodu to jeśli ktoś ma regularne cykle i dobrze zna swój organizm to najdokładniejszy termin z ostatniej miesiączki, jeszcze przy właściwym założeniu dniu owulacji. A terminy mimo, że ostatnia miesiączka w tym samym dniu mogą się różnić, bo to wylicza się je na podstawie długości cyklu i dnia owulacji. Ja mam dzisiaj 17 tygodni 5 dni i termin planowany wg om na 27 czerwca. Mój obwód na wysokości pępka wynosi 82 cm. Nie wiem ile wynosił przed pamiętam tylko, że w talii miałam 61 cm. Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-01-23 o 15:36 |
|
|
|
|
#4475 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile zakupow! Ja nic jeszcze nie kupilam... Cytat:
Nie raz jak odkryje jakies zapomnaine zabawki, ktore byly gdzies na dnie to bawi sie nimi i cieszy jakby byly nowe ![]() Moze nie skrzynki, ale fajny sposob na przechowywanie zabawek jest w ikea. Takie regaly z wsuwanymi jak szuflady plastikowymi pojemnikami http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/20474/ Ja nie mam nic... poza zimowa kurtka hahahah jak szalalam na wyprzedazy i kupowalam dla siebie i starszej corki, to postanowilam kupic cos na przyszly rok dla malutkiej
|
|||
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ziajka nie jest tak dobra jak emolium ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
To prawda, ale z drugiej strony emolient na pewno nie zaszkodzi, ale jest lepszy niz powiedzmy tani Johnson z slsami.. |
||
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mowie ze te kijowe kosmetyki sa lepsze. Tylko ze jak nie trzeba to po co emolienty dawac?
|
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sophie fajne te regaliki
ale póki Zuzia jest mala to bym sie bala ze ściągnie sobie skrzynkę na nóżki, wiec raczej dla starszych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
A ja mi chodzi ze jesli mama jest nastawiona na drogeryjne kosmetyki, nie jakieś naturalne to z dwojga lepszy juz emolient niz zwykly zel do mycia naszprycowany chemia Co będziesz używać do mycia i smarowania ? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
No to idealnie sie zgadza, ja mam na 20 czerwca i równy tydzień różnicy, bo mam 18t5d
Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2016-01-23 o 15:49 |
||
|
|
|
#4479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi dermatolog tlumaczyl żeby zbytnio nie przyzwyczajać skóry do emolientow. A raczej stopniowo przechodzić na inne plyny. Dodaje do kąpieli kilka kropli oleju lnianego i skora super nawilzona i odzywiona. Moja córka tez ma alergiczne problemy kiedyś skaza itp Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-23 o 15:52 |
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy od dziecka. My jestesmy pod kontrola dwóch alergologow i ufam im. Z reszta użycie żelu do mycia hipp i jeszcze innej firmy skutkowalo okropna wysypka. Nam alergolodzy mówią, ze skora bardziej sie przyzwyczaja do slsow i innych podobnych świństw niz do emolientow, jakby nie patrzeć sa bardziej naturalne
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Do smarowania nic tzn do tylka mam bepathen na gorsze rzeczy mam sudocrem.
Do kapieli mam taki plyn z momme, ale to drogie dziadostwo :p I oliwke mam z hippa jak co
|
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Staram się przyzwyczajać córkę do normalnych rzeczy bo np w przedszkolu nie ma specjalnych mydel czy jedzenia
|
|
|
|
#4483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tymi emolientami- większość z nich bazuje na paraffinum liquidum- od bólu to można samą tą substancję kupić w aptece i to jaka taniocha. https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3860-Par...ina_plyn_100_g Ja stawiam na naturalne składniki (masło shea, oleje różne), a i tak czasem synkowi coś wyskoczy na skórze a to od jedzenia, a to nie wiem od czego. |
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() U mnie na wysokości pępka równe 100 w biuście tez 100 więc gdyby nie delikatne wgłębienie poniżej cycek to bym była taki śliczny wałek![]() Smoczek planuję kupić jeden na początek i obadać czy w ogóle dziecię będzie chciało. A najlepiej by było jak by nie chciało ![]() Miałam dzisiaj pracowity dzień bo przy sobocie musi być u mnie rosół. do tego kurczak na butelce, ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty. A jak już to wszystko nastawiłam to w końcu rozebrałam choinkę i tak się przy tym zmachałam jak bym całą łąkę zagrabiła ![]() Dziewczyny wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która rodzi w kwietniu i jej lekarz zalecił 2 razy dziennie Nospę max. Bo podobno teraz jest taki trend żeby w trakcie ciąży nie było żadnych skurczy bo to może być niebezpieczne... Nawet nie wiem co mam o tym myśleć...
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj no nie popadajmy w skrajności, umycie raczek to nie to samo co umycie całego ciała. Misia ja nie wiem bo nie używałam ale siostra uzywala u dziecka oliwki bardzo dlugo i mowila ze oliwka bardzo wysuszala skore, zmienila na balsam i bylo ok ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Honcia ale ta nospa to tak profilaktycznie? |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
Babydream jest bez parafiny i sls
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Tak miałam w 1 ciąży po 20tyg brałam nospe i magnez . Teraz narazie sam magnez Mi w ciąży z Ola twardniala macica juz po 20tyg a po 30 to byly problemy. Mam nadzieje ze teraz będzie lepiej bo oprócz chorowan które miałam czuje się rewelacyjnie nie dociera do mnie ze to juz polowa Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-23 o 16:12 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ta nospa tak profilaktycznie. Nie żeby jej się coś działo wcześniej. W pierwszej ciąży też brała od samego początku.
Porób miała dość "szybki" i dziecię zdrowe. Trochę mnie to zaskoczyło ![]() Ale ilu lekarzy tyle opinii a ten jej to profesor wiec chyba wie co robi
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Honcia, to my takie same grubaski jesteśmy. Co do smoczków, to wadomo że nie sa dostępne w drogeri ani w aptece, ale mozna je dostac w necie, ja kupowalam na olx, nie sa czesto, ale sie zdarza ze sa, dlatego kupilam po 2.
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm ja rozumiem jak ktos ma jakies mega twardnienia, skurcze, skracająca szyjkę, ale tak profilaktycznie to pierwszy raz słyszę
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję kupić Babydream i Linogam i maly Sudocrem :-D
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno wie. Lepiej brać nospe niż czekać na skracanie szyjki
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
No ale tak profilaktycznie jak nie ma powodu? Przeciez nie kazda ciaza jest z góry skazana na skracanie szyjki. A jednak co leki to leki, jakos mogą na dzidzie wplynac... No ale skoro jej lekarz zalecil to co innego |
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam wskazanie twardniejaca macica
W ciąży to bardzo często problem Tak samo jak luteine nadal biorę Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-23 o 16:22 |
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez napisałam, ze jak sa powody, to logiczne ze się bierze. Tak, wiem ze w ciąży bywają takie problemy. Mi tez skracala sie szyjka ![]() Tyle ze niektóre kobiety biorą np lekkie napinania macicy, czyli jej ćwiczenia jako twardnienia
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży brała od samiutkiego początku tą Nospę a i tak szyjka jej się skracała i od 5 m-ca leżała plackiem. Teraz już kończy 6 i jest wszystko w porządku
![]() Mam tylko nadzieję, że takie "atrakcje" mnie ominą ![]() Któraś z dziewczyn pisała, że jej dziecię mało aktywne i się martwi. Przepraszam, ze nie pamiętam która Ale może dzidziol jest aktywny w nocy?? Ja zauważyłam, że u mnie tak jest. W ciągu dnia prawie nic nie czuję. Za to w nocy ile razy się przebudzę tyle razy czuję maluszka
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
To jest glupota brac no spe bez powodu
jak nie ma skurczy, brzuch nie boli itp.. przeciez macica MUSI cwiczyc przed porodem! Jak bedzie taka sflaczala ciagle po no spie to masakra.Wiadomo ze czasem trzeba.. ale jak nie ma powodu to nie ma co brac.. Ja mialam zlecona doraznie na skurcze jak bylo ich za duzo.
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-23 o 17:27 |
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tez uważam tak. Dlatego napisałam ze niektóre kobiety chca brać nospe na wyrost, bo brzuch czasem delikatnie zaboli. Jednak natura wie co robi i dlatego macica ćwiczy i przygotowuje się przed porodem a nospy nikt nie przewidział 😁 |
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja macica tak ćwiczyła że ja nie czulam ze mam skurcze a miałam hahah |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Wiec niedużo przeolacilas

Ja jeszcze NIC nie mam 

w biuście tez 100 więc gdyby nie delikatne wgłębienie poniżej cycek to bym była taki śliczny wałek

jak nie ma skurczy, brzuch nie boli itp.. przeciez macica MUSI cwiczyc przed porodem! Jak bedzie taka sflaczala ciagle po no spie to masakra.