|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Rany zdycham.... Podniosłam się z łóżka i dramat... Plecy bolą, brzuch jak skała i pulsujący ból w bożenie... Jak żyć
Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam po wszystkich goscinach.. Dlatego juz nie jezdze ale tz mnie ciagnie jutro do cioci bo wyjezdza na 3 miechy.. ☠☠☠☠☠☠☠e niech se sam jedzie.. Wystarczy jak sie do tesciow przejade.
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() : jupi: ale co się wydarłam i nagadalam to moje Motyl emocje sięgnęły zenitu juz chyba 2 dni temu Najważniejsze zdrowie Ninki a potem moje co by się móc nią normalnie zająć A zdjecie będzie bankowo jak już szczęśliwie będziemy w domu a ze szpitala też się odezwę jak dojdę do siebie
|
|
#2224 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Mała spi, tz na kręgle poszedł z chłopakami a ja siedzę na kiblu ...jakis psi urok mnie dopadł chyba sie oczyszczam
|
|
|
|
#2225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie na moje siły i nie na moje nerwy, bo Młodemu z automatu włącza się faza na popisy i po 1 h mam ochotę go związać.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Mój piwa nie pije od dwóch tygodni. Tak na zaś i ciągle pyta czy nie za często mam skurcze...Idem oglądać film- podejście nr 3 ![]() Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-01-23 o 21:18 |
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj do mnie koleżanka ze studiów wieczorem wpadła na chwilę... zazwyczaj bardzo się cieszę jak mnie koleżanki odwiedzają, a wczoraj mi się po prostu z nią gadać nie chciało, czułam jakąś taką obojętność... ona bardzo miła, interesuje się i martwi co u mnie, tylko że to jest tak- koleżanki, które są w moim wieku nie mają dzieci ani nawet nie myślą o tym, więc jak się mnie pytają co u mnie no to opowiadam jak się czuję, jakie mam dolegliwości, o przygotowaniach do porodu itp. a one po prostu robią wielkie oczy, dla nich to jest totalna abstrakcja no i wiem, że mnie nie rozumieją. Teraz widzę, jak perspektywa posiadania dziecka czy już jego posiadanie zmienia myślenie człowieka... Ci co nie mają dzieci nie są w stanie niktórych rzeczy pojąć ![]() Dziś Tż-a szef ma urodziny, zostaliśmy zaproszeni ale to alkoholowa impreza, bez sensu jechać jak ani ja ani tż nie wypije... kumpel tż-a wczoraj nie mógł pojąć czemu on nie może iść się napić, tż mu tłumaczył, że ja w każdej chwili mogę zacząć rodzić i co, narąbany ze mną pojedzie rodzić? A ten w szoku, że jak to, przecież mam rodzić 3 lutego a dziś 23 st. więc w ogóle o co cho... Tż ogląda ręczną a ja się nudzę
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już też raczej średnio mam ochotę na wizyty a tu ciagle ktoś... to miłe fakt ale męczące już trochę ale od jutra jestem tylko ja tż i 2 tyg jego urlopu . Zachowania kolego nawet nie komentuje ale smieszą mnie tacy ludzie szkoda że godziny w terminie nie ma podanej a nóż by jeszcze piwko zdążył wypić przed porodem na rozluźnienie ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
wizaż i człowiek nie jest sam ze swoimi dolegliwościami bo raptem 30 kobiet ma to samo i raźniej od razu
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to tz tlumaczylam bo sie dziwil o czym my tak ciągle piszemy :-P a propo zaraz mi przywiezie pizze Cytat:
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Marta mój tż zawsze pyta co tam u was
Paula jak ostatnio przeczytałam tż kogucik czy kurka z fb to mnie opluł ze śmiechu też bym zjadła
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Boleć już nie boli. Ale problem nie zniknął. I tak się bawimy w kotka i myszkę hahaha wybielę co mi się uda je wetknąć, to pochodzę trochę i znowu są na wierzchu... no ale próbuję dalej, bo lekarz mi mówił, że najlepiej by było jakby się udało... a i już mi nie krwawi
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz dobrze ze jakakolwiek poprawa.. Wspolczuje..
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
Ciąża faktycznie zmienia człowieka... Ja, dawniej dusza towarzystwa, co żadnej imprezy ani wyjścia nie ominie, teraz najchętniej siedziałabym w domu pod kocykiem. A jak już gdzieś wyjdę to szybko chcę już wracać. Domatorka się ze mnie zrobiła
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
#2236 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
bo ja np juz swoim sis nie narzekam po tym jak mówiłam ze ostatnie dni jestem padnieta, a spać nie mogę i czekam na tz aż wróci z pracy a ja leniwie poleze w lozku. Na co one mi ze przecież ona jest juz duza i sama sie moze zabawić. No moze sie zabawić ale tego nie robi wyjść ns spacer sama nie wyjdzie tez ani sie nie wykapie...łatwo tak mówić kiedy one były w ciazy to pierwsze miało 4l a u dwóch sis po 5 to jest jednak różnica
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bozeee laze dzis jak pokraka no tak mnie boli wszystko ze masakra :-D
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
A my dziś byliśmy na pizzy, ostatni raz przed porodem. Potem poprawiłam warka 0%,czyli wszystko co zdrowe.
Niestety od jakiegoś czasu tak mnie boli pod łopatka że nie idzie wysiedziec. Dziś, pierwszy raz od listopada zrobiłam trochę porządków, ależ się przy tym umeczylam niesamowicie o nie wiem czy się jutro z łóżka podnieść. Zazdroszczę podejścia Tż, mój właśnie otwiera trzeciego browara, siedziac przed PS. Tak też wygląda praktycznie 90% naszych wspólnych wieczorów, czyli sobot i niedziel. Super ze wszystkie nadal w dwupaku 😊
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2016-01-23 o 23:49 |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Zosienka nie martw sie ja ze swoim sie wcale nie widzialam.dzis tez nie bylo go caly dzien to zjedliśmy i poszlam na gore sie polozyc bo mnie bola te kosci i spojenie a on se siedzial na dole mimo ze go wolalam.. Kurde nawet moglibyśmy pogadac bo nie ma.kiedy. a teraz chyba zasnal przed tv i moje wolania nie pomagaja.. Nie bede po niego schodzic bo nie dam. Wlurza mnie od wczoraj niemilosiernie
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze ze dziś nie poszalalyscie z postami tp nie mam tyle nadrabiania
moja siostra dziś wyprawiala małe rodzinne urodziny ogólnie ma urodziny w poniedziałek ale specjalnie dla mnie szybciej wyprawia żebym się nie stresowala ze zacznę rodzic w czasie imprezy ;-) i śmiesznie było także mile zakończenie dnia ale zanim impreza się skończyła mój tata tak mnie zdenerwował 2 razy ze aż mnie brzuch jak na @ bolał za każdym razem z pół godz i nie jakos mocno ale pierwszy raz w ciazy i aż się popłakałam. Jutro jadę do teściów na obiad będą 3 bracia tż z rodzinami będzie okazja zapytać szwagierki czy chciałaby zostać chrzestna. Widzę że wszystkie w dwupaku żadnej nie skusiła pełnia ;-) Współczuję Wam dziewczyny tych dolegliwości mam nadzieje ze będą Wam wynagrodzone szybkim i lekkim porodem. To ja uciekam w kime. Kolorowych snów dobranoc
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, urodziłam o 1:25 Pełnia działa
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny melduje się z sali przed porodowej... Przed 24 zaczęły mi się sączyć wody bez żadnych skurczy, wiec szybko jazda na IP, tam KTG i zaledwie 2 skurcze się zapisały. Jeśli do 6 rano nie będzie skurczy to podadzą oksytocyne. Zaczynam się bać tego co będzie... Trzymajcie kciuki
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Aha: miałam sn, 3 godz 25 min od pierwszego skurczu... Pomiar tym "kątomierzem" wykazał, że może być ciężko niby z sn, a tu zonk. Opiszę poród jak się wyśpię
Leon zdrowy, ale malutki-2650, 52 cm Urodzony o 1:25. Dobranoc! Justkasia-będzie dobrze !!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265223 Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2016-01-24 o 03:11 |
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:-* :-* :-* :-*
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Amb wielkie gratulacje! Jaki szybki porod :-D i mam nadz ze malo bolesny :-D duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka. Odpoczywajcie, a w wolnej chwili czekamy na opis szczegolow, bo mamusie ciekawe :-D
Justkasia kciuki za szybka i sprawna akcje! Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Amb gratulacje 🎆 zdrówka dla Ciebie i Leonka 😘
Justkasia kciuki żeby jak najszybciej było po ✊ |
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
AAaaa ale super!
![]() Amb wielkie gratulacje! Justkasia trzymam mocno kciukasy!
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień został przeze mnie przywitany mega mdłościami i wymiotami...po prostu super...
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amb gratuluję, a justkasi życzę aby poszło gładko ![]() Na moim oddziale pełnia no nie działa zupełnie. 3 dziewczyny rokowały bo ze skurczami i wszystkie 3 się zatrzymały, mimo ładnego rozwarcia Chyba w sumie jak nigdy, ani jednego porodu w nocy Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Motyl emocje sięgnęły zenitu juz chyba 2 dni temu
Najważniejsze zdrowie Ninki a potem moje co by się móc nią normalnie zająć
A zdjecie będzie bankowo jak już szczęśliwie będziemy w domu a ze szpitala też się odezwę jak dojdę do siebie 

Nie na moje siły i nie na moje nerwy, bo Młodemu z automatu włącza się faza na popisy i po 1 h mam ochotę go związać.

Ja już też raczej średnio mam ochotę na wizyty a tu ciagle ktoś... to miłe fakt ale męczące już trochę ale od jutra jestem tylko ja tż i 2 tyg jego urlopu