|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Polly
ale spojenie Cię nie boli? Bo jesli boli to mozesz się owinać bandazem elastycznym. Moja kolezanka ma w ciazy problemy z rozchodzacym sie spojeniem i elastyczna bielizna i bandaż przynoszą jej ulgę. |
|
|
|
#722 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie sproboj no spy albo relaksującej kąpieli a możesz coś w stylu apapu? bo paracetamol można w ciąży ale nie wiem czy przy twoich nerkach możesz, bo no spa to raczej rozkurczowo działa Cytat:
Ja mam dwa przewijaki Cytat:
![]() mi po ciązy strasznie leciały i pomogl mi szapon radical i tabletki mertz special Teraz na początku ciąży też leciały ale to z nerwów, teraz mam spokoj Cytat:
Cytat:
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że jako ordynator, to musi być cały czas pod telefonem. niekoniecznie dla mnie, ale ogólnie. a może się nie znam.
|
|
|
#725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Mi się zaczął bilans o 15, jutro rano na wizycie mówię, że kończę bilans o 15 i chce mieć wypis gotowy!
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Moonunit
Ale apap to paracetamol tylko droższy.Polly nie wiem ale skoro w bożenie to nie spojenie.leż, czekaj, a jutro dzwoń do endrju jakby co Zrobiłam carbonarę na obiad, a dupa rośnie
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, jak Wam dzień mija
ale Nam dobrze ![]() ![]() U mnie rosołek już się robi i mam jeszcze kurczaka z ryżem z wczoraj ![]() Ja się chyba coś trochę podmaluję na wyjście żeby nie straszyć Pożegnać się jako-tako z personelem i żeby mąż się nie wystraszył Właśnie słyszałam, że niektóre dziewczyny nie używają podkładu bo to może uczulić dziecko czy coś. A co jak na mnie się mąż "uczuli" bo będę wyglądała jak wyrzuta mamka moje samopoczucie chyba też jest ważne
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie maluje się dla kogoś, tylko dla siebie. Jak nie wychodzę z domu to też się maluje, bo lubię i juz. I chodzi mi o jakiś delikatny makijaż, nie ma tapetę, korektory, bronzery itd. A co pomyślą położne to tak szczerze mało mnie obchodzi. Zresztą, chodzę do SR w moim szpitalu i większość położnych jest pięknie pomalowana ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Paracetamol to substancja czynna, Apap to nazwa handlowa. Są różne produkty z paracetamolem, dziesiątki pewnie, Apap to jeden z nich.
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2016-01-26 o 16:02 |
||
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly-współczuję bólu. Mnie od kilku tygodni już tak boli, że wolno chodzę, mam problemy ze wstawaniem. Lekarz mówił, że przy pierwszej ciąży wszystko się rozchodzi i że tak już będzie. Nauczyłam się żyć z tym bólem.
Sloneczko-trzymaj się w tym szpitalu. Z tego, co kojarzę to zawsze masz przy pobytach pod górkę. Co do malowania-tak jak pisałam wcześniej to ja na pewno na przyjazd i wypis się pomaluję. Bez pomalowanych rzęs czuję się taka naga ;-) maluję się dla siebie, lepiej się wtedy czuję. Nie chodzi o to czy mąż mnie widział z makijażem czy nie. Teraz też lubię mieć gładką,wypilingowaną,wyde pilowaną skórę, więc muszę znaleźć chwilę czasu dla siebie po porodzie
|
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero wróciłam i padam
noo spotkania z osobami w takim samym stanie sa najlepsze bo kto zrozumie ciezarna jak nie druga ciezarna i to z podobnym terminem? ![]() Misia masakra z tymi nerkami i polly z ta Bożena mnie czasem zakłuje i puszcza ale zeby tak non stop? Kolezanka miała termin 2tyg przede mną a leży z rozwarciem w szpitalu miala miec olanowana cesarkę w nast tygodniu ale chyba młodemu sie na świat spieszy
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma ma termin na maj i nagle jej córeczce wyrosły jajka.
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia napisz do nich mi bez problemu zwrócili kasę za brakujący towar i jeszcze w ramach rekompensaty za dluga przesyłkę zwrócili kasę za przesyłkę takze dogadasz sie z nimi w sprawie katarku
albo spróbuj na olx wystawic![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- To kolezanka chyba w szoku ladnie młody chowal siusiaka
|
|
|
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, wiem Chodzilo mi o to że leki z paracetamolem można a najpopularniejszy jest apap i z reguły jest w domowych apteczkach
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Noo, zawsze jak słysze takie opowieści, to się martwię o moją małą pipkę.
Mimo, że dwóch lekarzy potwierdziło.
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jedna z moich koleżanek gorąco zachwala maść końską na włosy. Strasznie jej leciały po porodzie, a teraz rosną jak szalone
![]() ale myślę, że coś na ten temat by się w necie znalazło Co do bólu Bożeny... mnie też czasem boli dość mocno - ale to ponoć normalne - kości przygotowują się do porodu no a że to raczej rzadko spotykany ból to wydaje nam się, że nam ową Bożenę rozsadzi. Po długich spacerach - a raczej w ich trakcie ja jeszcze odczuwam coś jakby prądy i to jest trochę inny rodzaj bólu. Myślę, że to główka na szyjkę napiera.. Zrobiłam zapiekankę na obiad i przebieram nogami ( a Hela razem ze mną), kiedy TŻ wróci z pracy, bo już mam na nią taką ochotę ![]() Zrobiłam moją wariację na temat farfalle di pollo z pizza hut i jest przepyszna
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a co ja mam powiedzieć jak trzy razy potwierdzona na 90% Teraz chyba nie wyjdę jak nie sprawdzi porządnie
|
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Sloneczko chyba sie im spodobalas ze tak nie chca Cie wypuscic
U mnie w szpitalu widze dziewczyny sa bez makijazu z makijazem a co niektore to nawet przygotowane juz tak konkretnie rzesy doczepiane lokowka z rana kurcze te rzesy to nie taka glupa sprawa moze sama sobie zrobie![]() Ale mialam drzemke az mnie glowa boli chyba nocke odsypialam Polly a wspolzylas ostatnim czasem moze przez to...? |
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Paracetamol moge ale to tak jakby na bole porodowe wziasc lek na migrene hehe :p nie pomoze zbytnio. Taka kroplowa kombo paracetamol, no spa by pomogla no ale.. nie chce szpitala dopoki daje rade. Stan w ktorym jade z kolka to brak sil na trzymanie glowy nad miska :p i bol taki ze kiedys prawie mamie kibel z podlogi wyrwalam
A no spa ma dzialac wlasnie rozkurczowo zeby zastoj sie nie zrobil itp i to wlasnie glownie tym sie leczy |
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie.
![]() Ale jest lepiej po nospie. Kuzynka, która stwierdziła, że nasz wózek jest brzydki, zapytała się mnie czy jak wroci, to ją zawiozę do miasta oddalonego o ponad 100km. Normalnie cycki opadają.
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, bombowe masz te kuzynki
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
to może boli bo nieużywana? |
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie nigdy mnie nie przestana zadziwiać.. Gdzie kibite w 8miesiacu prosić o takie cos.. Taxi czy co.. A czego ona się boi w tym busie? Jeszcze powiedz ze za paliwo Ty mialabys płacić
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się zapytać czy moje auto jest według niej brzydkie. ![]() Że niby nieużywany organ zanika? ![]() Odpisałam : "Hahahahaha, nie." ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

na wizycie doktora powiedziała, że mają komplet badań i jutro by mnie wypisali.. Ale przyszła jeszcze internistka i baba sobie wymyśliła bilans płynów! Wypytała gdzie leczę nerki, jakie mam wskazania itd.i sobie poszła! Bilans płynów 24 godziny- licząc od jutra rano do czwartku rano ale pewnie znowu nie będzie jakiegoś lekarza czy coś w tym stylu i przetrzymają mnie do piątku albo następny weekend! Poszłam do dyżurki pogadać z doktorką z wizyty ale oczywiście nikogo nie ma! Dzwoniłam do nefrologa ale na razie nie odbiera.. Wszystko do 
ale wydaje mi się, że jako ordynator, to musi być cały czas pod telefonem.
niekoniecznie dla mnie, ale ogólnie.

no a że to raczej rzadko spotykany ból to wydaje nam się, że nam ową Bożenę rozsadzi. 
i jest przepyszna
kurcze te rzesy to nie taka glupa sprawa moze sama sobie zrobie