Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-07, 21:58   #3331
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
wkleje wam troche fotek do obejrzenia

Emi jakie fajne foteczki a może jakies małe objaśnienia do zdjęć>? Kto to jest z tą ryba?

He he juz przeczytałam objaśnienia dzieki ;-)
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 22:07   #3332
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

ale fajny dzidzia super

nikita nie wiem jeszcze co z kredytem bo jeszcze sie nie interesowalismy ofertami... narazie musimy umowe podpisac i czesc mamy swoich oszczedosci na mieszkanie to nie wiem ile to wyjdzie ale raty zapewne nie male chodz teraz wynajem w wawie i raty to na jedno kopyto...

ja22 ales mnie pocieszyla
Stary 2007-10-07, 22:31   #3333
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Emi jakie fajne foteczki a może jakies małe objaśnienia do zdjęć>? Kto to jest z tą ryba?

He he juz przeczytałam objaśnienia dzieki ;-)
tak napisałam troche puzniej sie skapnełam ze nie bedziecie wiedziec fajnie ze wam sie podobaja
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 22:52   #3334
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
właśnie to mnie dziwi, że boli mnie (takie mam wrazenie) ten leczony i to dawno już leczony bo ponad rok temu

MAdziu ja mialam leczony zab na dole chyba szostke.... a pozniej zaczelo mnie po pol roku czy troche pozniej cos strasznie bolec.........i nie wiedzialam gdzie bo tak mi promieniowalo... i dentystka powiedziala, ze to na 90% siodemka, bo w szostce mam nowa, nienaruszona plombe
i rozwiercila mi 7, zalatala dziure, nie bylo potrzeby leczenia kanalowego..
ale nadal mnie bolalo, takze otworzyla i ta szostke(za ktora wczesniej dalam jakies 300zl za odbudowe zeba..) a tam zrobily sie takie straszne zmiany, ze dentystka dala mi marne sznase na uratowanie zeba....tyle czasu go leczylam, ze nie wiem az w koncu teraz jest wyleczony
ale trwalo to iles miesiecy, moze nawet z rok
takze zmykaj do dentysty bo to niepokojace takie objawy sa

a przed ciaza wyleczylam zabki a wlasnie w ciazy zaczely mnie one bolec w nocy, a teraz juz nie bola

wszystko bedzie ok tylko lec do dentysty
Stary 2007-10-07, 23:04   #3335
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
aha Mężatka fajny nowy Avatorek
dziekuje
Twoje zdjatka tez sliczne i bobasek kochany
Stary 2007-10-07, 23:06   #3336
kachula27
Zakorzenienie

Emi fotki swietne,Twoj synus jest sliczny i mamusia tez niezla laseczka

Aco do twojej wypowiedzi na temat pracy kierowcy to rozumiem doskonale ze to ciezka i niebezpieczna praca ale gdyby Twoj Pio potraktowal Cie jak mnie wczoraj moj Tz tez bylo by Ci przykro i pewnie tez bylabys zla

Mam nadzieje ze z raczka to do lekarza sie wybierzesz bo to nie zarty,musisz miec zrdowa raczke a synus musi miec zdrowa mamusie zeby mogla go na tych raczkach nosic i rozpieszczac
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-07, 23:07   #3337
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
dziekuje
Twoje zdjatka tez sliczne i bobasek kochany
Asiu a Ty kochana jeszcze nbie spisz?ja juz chyba zaraz bede zmykac z wizazyku bo jutro mam na rano do pracy i o 5 musze wstac a tak dawno juz nie wstawalam tak rano ze dla mnie to bedzie srodek nocy,ostatnio to raczej o 5 sie dopiero klade a tu wstac trzeba buuuuuuuu
Stary 2007-10-07, 23:10   #3338
kachula27
Zakorzenienie

Dobra to ja jednak mykam pod prysznic i do cieplego lozeczka papa dziewczynki i dobranoc
Stary 2007-10-07, 23:13   #3339
mezatka07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Asiu a Ty kochana jeszcze nbie spisz?ja juz chyba zaraz bede zmykac z wizazyku bo jutro mam na rano do pracy i o 5 musze wstac a tak dawno juz nie wstawalam tak rano ze dla mnie to bedzie srodek nocy,ostatnio to raczej o 5 sie dopiero klade a tu wstac trzeba buuuuuuuu
Kachulka u mnie mlodsza godzina, jak u was 23 to u mnie 22 jest
nio nie spie jeszcze, mysle jak zwykle co dalej
i jutro z rana smigam do szpitala spytac sie czy robia te cholerne badania histopatologiczne, bo kolezanka powiedziala, ze jej normalnie po 2 ciazach pozamacicznych robili i e jest to norma, ze zawsze robia
takze musze tam jechac i sie cos dowiedziec i tak samo o jakas kontrole, bo ona za kazdym razem miala po lyzeczkowaniu a mi nic nie powiedzieli:con fused::confused : takze musze ruszyc jutro te 2 sprawy
trzymajcie za mnie kciuki Kchanienkie moje

Kasiu milej nocki Ci zycze i wspolczuje, ze musisz tak " w nocy" wstawac do pracy, ja nie pracuje i spie do 10 przewaznie
Stary 2007-10-08, 06:34   #3340
kasiasiar
Zakorzenienie

Gizelciu

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SPEŁNIENIA MARZEŃ, SAMYCH RADOSNYCH CHWIL I SZCZĘŚLIWEGO MACIEŻYŃSTWA

Życzą kasiasiar i TZ
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 07:59   #3341
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Kochana Agatko w dniu twych urodzin życze ci dużo szczescia radosci miłości i samych miłych chwil

Żłóż życzenia równierz Jacusiowi bo wy razem urodzinki macie
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 09:04   #3342
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Emi foteczki urocze

Gizelciu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
spełnienia marzeń, pociechy z córci i mężusia oraz samych radosnych dni
buziaczki

Moja Amelcia dzisiaj od samego rana wariuje w brzuszku.
Czuje jak wciska mi się pod żeberka i spowrotem na dół heheh
Nie wiem, może to taki dzień bo mój piesek próbuje ząbkami podłączyć się do kabla od internetu

Dzisiaj mam wizytę u lekarza i jak zawsze nie wiedząc czemu zaczynam się stresować.

Idziemy zjeść śniadanko, a tak przy okazji monitor cos mi wysiada, zmienił kolory. Mam nadzieje ze nie odmówi posłuszenstwa wrrrrr.....
nie mam uwzglednione nowego w budzecie
Stary 2007-10-08, 09:30   #3343
Mijalea
Zakorzenienie

Wszystkiego NAJ dla Agatki

Zycze Tobie i twojej rodzince duuuuuzo szczescia, abyscie we trojke bardzo sie kochali i zyli w zdrowiu dlugo i szczesliwie
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 09:51   #3344
NadiaM
Raczkowanie

Kochana Agatka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Życzę Ci dużo szczęścia i radości z małej słodkiej Oliwki. Sto lat dla Ciebie i braciszka
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 10:22   #3345
mezatka07
Zakorzenienie

Agatko duuzo duuuzo zdrowka, szczescia, radosci, usmiechu na codzien, grzecznego meza i zeby zawsze byl gotowy na trening:rot fl: , troche pieniazkow, zeby i oprocz swiatla w lodowce znalazlo sie cos jeszcze, szybkiego, malo bolesnego porodu i tego, zebys jak najszybciej mogla wziasc w ramiona swoj malenki skarb
klaski:
20 latek masz Ty "STARA DUPCIU"
Stary 2007-10-08, 10:30   #3346
mezatka07
Zakorzenienie

ja sie powoli bede zbierac, musze umyc wloski a pozniej ide do banku wplacic czek a nastepnie do szpitala zmusic ich do mowienia

a z dzidzi nici (chyba na szczescie, choc troszke mi smutno ale to naprawde lepiej) tempki sa niskie i znowu dzisiaj osiagnely minimum, maz mowi, ze teraz bedzie owulka no wlasnie i wszystko na wykresie wskazuje na to, ze te 3 dni krwawien to byl 1 okres po zabiegu, bo dopiero po nim tempka spadla
pokaze to mojej gin w niedziele i sie dowiemy, bo lekarze tez czesto interpretuja duzo z kart obserwacyjnych pacjentki, chociaz pewnie niektore z was nie wierza mierzeniu temperaturki
ja dzieki temu wiedzialam ze jestem w ciazy i dokladnie kiedy bylo zaplodnienie, co poniej wyszlo na usg, ze to prawda
Stary 2007-10-08, 10:57   #3347
gizelcia
Zadomowienie

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI ZA ZYCZENIA!!!!!!

...jak to milo wejsc na forum i od razu takie piekne zyczonka od kazdej z Was przeczytac..jestescie cudowne

..rano bylam na Usg..eh..jestem wsciekla na ta babe co mi je robila..dzidziusia mi nie pokazala Kiedy spytalam sie czy widzi plec powiedziala ze nie zajmuje sie teraz tym Wiem jedynie ze wazy 3028g i z Usg wyszlo ze to 35t 5d..fest..przeciez to juz 36t3d zielono mi Termin wg tego usg to 7.11 no chyba nie..ZDJECIA TEZ MI NIE DALA !!!!!
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 11:02   #3348
NadiaM
Raczkowanie

Agaciu, tak mi przykro Głupi babsztyl, jak ja kocham tę cudowną służbę zdrowia - porażka. Tak mi się przykro zrobiło za Ciebie Pewnie gdyby to była wizyta prywatna, to gadałaby inaczej zupełnie, a tak co z tego, że co miesiąc ściągają nam z wypłaty kwoty za które można byłoby wykupić złoty pakiet prywatnie i mieć wszystko w nosie. Mam nadzieję, że jednak to za mocno nie popsuje humorku dziś. A co do terminu porodu, to pewnie to Olisia sama zadecyduje kiedy będzie chciała już do Was Więc poślij babkę gdzieś daleko nie nie pozwól sobie popsuć urodzin
Stary 2007-10-08, 11:08   #3349
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Agaciu, tak mi przykro Głupi babsztyl, jak ja kocham tę cudowną służbę zdrowia - porażka. Tak mi się przykro zrobiło za Ciebie Pewnie gdyby to była wizyta prywatna, to gadałaby inaczej zupełnie, a tak co z tego, że co miesiąc ściągają nam z wypłaty kwoty za które można byłoby wykupić złoty pakiet prywatnie i mieć wszystko w nosie. Mam nadzieję, że jednak to za mocno nie popsuje humorku dziś. A co do terminu porodu, to pewnie to Olisia sama zadecyduje kiedy będzie chciała już do Was Więc poślij babkę gdzieś daleko nie nie pozwól sobie popsuć urodzin
..nio mam nadzieje ze jak wroci mezus to mi poprawi humorek bo jeszcze zyczen mi nie zlozyl
Tamta baba byla wogole jakas dziwna..kiedy sie na nia patrzalo to az strach sie bylo odezwac..gdyby mi robil lekarz wszystko bym wiedziala i zdjecie tez bym miala ale nic..obejdzie sie..wazne ze Olisia zdrowa..moze mezus zafunduje mi prywatna wizyte i wtedy sie dowiem
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 11:16   #3350
Mijalea
Zakorzenienie

Agatko, kochana nie martw sie, sa na swiecie niestety ludzie zli i nic na to nie poradzimy, jedyne co mozna zrobic to miec sile i wiare

Ja za to bylam dzis na pobraniu krewki, i to prywatnie i tez sie zdziwilam, bo myslalam, ze tylko w Polsce jest taka opieszalosc, czekalam godzine a ze mna kolejka chorych masakra
Stary 2007-10-08, 11:37   #3351
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Gizelciu ja też ostatnio nie widzialam mojego malenstwa na usg. Jednak tym razem już nie odpuszcze
Stary 2007-10-08, 11:44   #3352
Ray
Zakorzenienie

a ja sie pogubilam.... nie wierze jakos tym wyliczeniom wedlug usg... bo teraz jak bylam wyszlo niby ze 15,5 tyg a to nie mozliwe ja jestem teraz wedlug usg zaczynam 17 a wedlug miesiaczki 18 i to by sie zgadzalo bo pamietam jak odebralam bete i wyszlo 4 tydzien i odliczylam 4 tyg od tego i wyszlo wlasnie zaplodnienie tydzien po miesiaczce gora 2-3 dni roznicy bo okres mialam zawsze 30 dniowy wiec nie kumam tych usg... jak bylam w 13 tyg u lekarza dobrze usg pokazalo wiek ciazy a teraz nagle niby 2 tyg wczesniej a moze moje dziecko po prostu jest drobne jak na dany tydzien ciazy... chodz chlopak co mi robil to ush lekarzem nie jest a apratura wiadomo to aparatura ma sie roche nijak do zycia...

poza tym jak to mozliwe zebym czula w 15 tyg ruchy dziecka.... bez sensu a czuje wzoraj wieczorem mala mnie tak kopala bo sie z mezem poklocilam i w nerwach bylam ze nie wiedzialam co sie tam dzieje doslownie dwa razy az reka czulam kopniaki i to mocne dopiero jak sie uspokoilam to ona tez
Stary 2007-10-08, 11:58   #3353
Pomidora
Zakorzenienie

Siedzę sobie u mojej kochanej mamuśki i stwierdzam, że juz się pogubiłam i musze nadrobić wątek

Agatko, wszystkiego naj, naj, naj, żeby Ci sie każde życzenie spełniło, a macierzyństwo było takie jak sobie wymarzyłaś: jupi:

A jeżeli chodzi o mój wpis rzekomo do Nikity, to mi sie porabało, bo ja córci chciałam gratulować Ray Taki beben ze mnie i wszystko mylę Postaram sie wieczorkiem z Wami posiedzieć, bo uciekłam od męża i jak po mnie nie przyjedzie to będę ciągle u mamci i posiedzę pewnie z Wami

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 12:09   #3354
Pomidora
Zakorzenienie

Teraz ode mnie wszystkie uciekły, a jeszcze przed chwilą tu były Widzisz, Gizelcia, nie tylko Tobie tak się zdarza
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 12:13   #3355
Ray
Zakorzenienie

ja jestem jestem ale nie wiem co sie ze mna dzieje czuje sie pol przytomna... szlam do sklepu to myslalamz e zemdleje czulam nogi jak z waty od paru dni czuje sie tragicznie zmeczona jak bym przepracowala nie wiem ile.... w nocy mala nie daje mi spac bo najlepsza zabawa wtedy jest z pecherzem moim juz by ten brzuch mogl mi wyskoczyc zeby sie przesunela troche do przodu bo jak narazie ona sobie gniazdko uwija miedzy moimi narzadami hehe teraz jeszcze mi sie macica powieksza co chwile czuje usik raz w jednej pachwinie raz drugiej nie wspomne o kregoslupie w czesci krzyzowej jak spie na plecach hehehe mala wtedy te swoje 4 kg ( macica wody i troche tluszczyku) osiada mi na kregosupie nie no normalnie az sie boje pomyslec co bedzie potem juz czuje sie jak staruszka hehe
Stary 2007-10-08, 12:42   #3356
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witajcie, na wstępie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO gizelciu zdrówka, mnóstwo miłości, pogody ducha, lekkiego i krótkiego porodu

Dziewczyny jeśli chodzi o datę porodu i wiek ciąży wyznaczany przez USG, to na prawdę nie ma się czym martwić, ponieważ PIERWSZE USG jest najbardziej zbliżone do daty porodu, później każde dzieciątko rośnie we własnym tempie, a USG wyznacza datę porodu i wiek ciąży wg masy i długości ciałka, więc nie ma się czym przejmować!
Stary 2007-10-08, 14:00   #3357
NadiaM
Raczkowanie

Ray tak mi przykro że pokłóciłaś się z mężem O co Wam poszło? I jak dziś Twój humorek

Witaj Orzeszku co u Ciebie słychać? Jak maleńka? Masz jeszcze jakieś kwiatki na podłodze ?

Pomidora te hasła że uciekłaś od męża brzmią co najmniej groźnie Co słychać ?
Stary 2007-10-08, 15:37   #3358
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Witam

Często zaglądam na Wasz wątek i tak czytam i czytam więc postanowiłam się odezwać choć w ciąży nie jestem, dzidzi planujemy z TŻ w przyszłości tabletek nie brałam, nie biorę i może będę brać.

Mam nadzieję, że mimo wszytsko przyjmiecie mnie do swojego grona

Mam na imię Marcelina

Pozdrawiam
zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 16:03   #3359
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Witam

Często zaglądam na Wasz wątek i tak czytam i czytam więc postanowiłam się odezwać choć w ciąży nie jestem, dzidzi planujemy z TŻ w przyszłości tabletek nie brałam, nie biorę i może będę brać.

Mam nadzieję, że mimo wszytsko przyjmiecie mnie do swojego grona

Mam na imię Marcelina

Pozdrawiam
Marcelino, witamy w naszych skromnych progach
Napiszesz cos wiecej o sobie? Bo nas juz pewnie troszke poznalas
Stary 2007-10-08, 16:06   #3360
NadiaM
Raczkowanie

Madziu, jak ząbek?
Witaj Marcelino
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości