|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly Twoja rodzinka jak zwykle niezawodna
lewej wspolczuje takiej sąsiadki drażni mnie to jak ktos nie potrafi chwile wytrzymać bez jedzenia tylko pelno ludzi a ktos wyciąga frykasy zeby to jeszcze bylo cos zwykłego a to przeważnie jakies cebulaki, kiełbasy kanapka z jajkiem Apropo jedzenia mama mi dzis opowiadala ze byla taka glodna po porodzie i dzwonila do mojego taty zeby jej przyniosl drozdzowke a on jej przyniosl krzyżówkę haha myślał ze jej się nudzi o i babina dalej glodna lezala hehehe
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Noworodek potrzebuje jednorazowo kilka kropel. Tym bardziej że siara jest koncentratem. Polecam książkę o KP "po prostu piersią"
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiśni nie wiśni ale się drze i domaga cyca
to i wisnie trzeba nakarmic
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Domaga się bliskości. A przy okazji jak złapie trochę siary to fajnie. KP to nie tylko zapychanie "wiśni" żeby jej właściciel przestał się drzeć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
To teoria ja bardziej wierze doświadczeniom i praktyce, znajomych dziecko zanosilo sie z płaczu cala rękę do buzi pchala glodna i mama zdziwiona przeciez dopiero karmilam.. Mala sie nie najadala, w ogóle na wadze nie przybierala 2tyg, dopiero po butli sie uspokoila inne dziecko
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Bo dziecko trzeba przystawiać często. Bardzo często. W tym małym żołądku mleko zatrzymuje się raptem na pół godziny
zatem czasem i trzydzieści razy dziennie trzeba wyciągać cycka. I to też doświadczenia.....poparte wiedzą lub jak wolisz teorią... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się, że żołądek noworodka jest maleńki i przez pierwsze dni dziecko nie potrzebuje od razu pełnej butli mleka. Natura zaprogramowała to tak, że u nas stopniowo wytwarza się mleko żeby żołądek mógł je powoli przyswajać. Ja też nie zgodzę się na dokarmianie bo to potęguje problemy z kp.
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ja mogę tej pokrzywy wydoić?
wypiłam juz trzy kubasy i jeszcze bym dziabnęła. Wyglada na to, że i na zgagę mi trochę pomaga ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Pokrzywa ma dużo żelaza, na zdrowie
ale też działa moczopędnie
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam kiedyś, że wskazana ale nie można przeginać i pić filiżankę co drugi dzień
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Pęknę
obiad, 2 paczki, garsc faworkow ... |
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy raz słyszę ![]() oj tam od razu przeze mnie ![]() Ja już 3 dziś takie zjadłam i jeszcze na kolację sobie pyknę ![]() Cytat:
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałaś moje stopy? aktualnie mam w nosie fakt, że latam do kibelka co 20 minut Filiżanka co drugi dzień... To ten.... Chyba zrobię sobie lemoniadę na ciepło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nudny dzisiaj wieczór się szykuje..
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, zjadłam obiad i myśle o pączku.
|
|
#3499 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmm mam pyszna herbatke z biedry pokrzywa z trawa cytrynową ide sobie zaparzyć ![]() a dlaczego? byłam w lidlu i kupilam sobie w koncu nową kołdrę dla M pizamkę i te pianotwory zobaczymy czy jej podpasuje ![]() no i paczki dwa jeszcze dokupilam i sałatę bo też mi smaka narobila chyba Malinka ale w sumie dla mnie to norma w ciaży, że musi być pełno zielonego i warzywek inaczej to nie kanapka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie jeszcze jeden kubek pokrzywy
.... chyba mam jakiegoś kaca dziś ![]() Lewek ............narobiłaś mi ochotę na cebularza
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
a ja właśnie zjadłam bułę i laskę kiełbasy usmażoną z cebulą a do tego musztarda :P już mi się rzygać chciało tymi pączkami a teraz pewnie umrę na zgagę ale co tam, smaka miałam :P
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Uwaga!
zostałam ciocia małej Wiktorii moja Bratowa właśnie urodziła teraz kolej na mnie :-D
|
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się czują dziewczyny?
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdka gratulacje
Ja jeszcze nie mam nic spakowane ale w sumie duzo tego nie mam dka siebie 3koszule, kapcie, recznik i.kosmetyki, woda, pomadka, podklady poporodowe a dla malej tylko chusteczki do pupy i mala paczke pampersow, reszte dostaniemy w szpitalu ubranek polozna nie kazala brac bo po zmianie nie patrza i zabieraja do pralni wiec moga nie wrocic do nas ubranka do.wyjscia przywiezie tz w dni kiedy bd opuszczac szpital tak to u nas sie odbywa, swoich ubran tez miec nie moge wiec nawet ostatnio jak lezalam to tz musial wszystko mi zabrac, przywiozl do wyjscia wiec bez stresu. A do domku mam 2ulice dalej to tz bd biegal .
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Gwiazdka >
A ja się nudzę bo od dawna siedzę w domu, najczęściej wieczory samotne bo tz w robocie.. Nudzę się i oglądam w kołko te same programy w tv. Juz rzygam :-P
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na karmienie piersią się nie nastawiam, a już przy córce mi dali popalić z jedzeniem. Dawali jej co trzy godziny po 30 ml i ona była głodna. 30 ml dla dziecka o takiej wyjściówce to tyle co kot napłakał. Nawet jeżeli miałoby żołądeczek wielkości pestki wiśni ![]() Jak szłam rodzić synka, to też miałam swoje butelki, czajnik i mm. Karmiłąm wtedy kiedy potrzebował i on spokojny najedzony spał, a ja sie nie stresowałam, że dziecko głodne i płacze. ![]() A pokarm z tego co wiem, to czasem dopiero koło 4 doby po porodzie dopiero się pojawia, szczególnie po cc. |
|
|
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Gwiazdka
![]() Zjadłam 2 pączki. Mąż kupił, jak wracał z pracy. Zaraz poprasuję dzisiejsze pranie i będę mogła sobotę odpoczywać. Później zrobię sobie spa ![]() Zrobiłam listę spraw, które chcę załatwić przed porodem. Trochę tego jest, ale dam radę najgorsze jest już za nami. Okna, firanki i lampy są lśniące. Zostały tylko drobiażdżki, ale chcę je zrobić, by już w spokoju czekać na bobaska ![]() Dark-może spróbuj sobie coś wymyśleć do zrobienia,tj. Pomalować paznokcie, zrobić peeling czy coś ;-) |
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark a może jakaś fajna książka albo serial?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

zatem czasem i trzydzieści razy dziennie trzeba wyciągać cycka. I to też doświadczenia.....poparte wiedzą lub jak wolisz teorią... 

wypiłam juz trzy kubasy i jeszcze bym dziabnęła. Wyglada na to, że i na zgagę mi trochę pomaga

aktualnie mam w nosie fakt, że latam do kibelka co 20 minut 

.... chyba mam jakiegoś kaca dziś 
jak przebiegł poród?