przedłużanie - wasze doświadczenia - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-19, 22:46   #5101
Kachulec
Zakorzenienie

Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
blagamy Cie, znajdz malutka chwilke sama bardzo interesuje sie metoda clip in i chcialabym zobaczyc jak to wyglada przy przypinaniu i czy nie odznacza sie za mocno pod wlosami. prosimy
Ja myślę że się nie odznacza Bo skoro moje przyszywane na taśme się nie odznaczają to tym bardziej te na spinkach, ale szczerze mówiąc sama chętnie zobacze fotki,więc i ja czekam

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 09:21   #5102
aneta_polish
Raczkowanie

Talking Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia

hej Wizażanki
dzisiaj zadzwonilam do salonu by umowic sie na poprawienie wlosow-zdjecie micro i dodanie dwoch kitek na boki i tył...I wiecie co powiedziała p.Ania??ze za to,ze ja tu oczerniłam,to "zegna".czy Wy to rozumiecie??zapytałam p.Renie tylko czy to normalne,ze wlosy slowianskie z racoona sa sztywne po myciu...To jest szok.Spadło mi z głowy chyba juz z 12 pasem-czyli niewiele zostało i jeszcze mialam zaplacic 300zł za te dwie kitki-ale pisze mi bezczelnie ZEGNAM.aha ,,,,napisala mi jeszcze,ze ma mnie nagrana w tel jak mowie,ze jestem zadowolonaDziewczyny!co w takim razie mam zrobic??Mysle,by podac ja do Sadu-co myslicie-nawet 2 tyg nie mineły-a ja mam jeden wielki kicz na głowiezachciało mi sie racoona za 1000zł....

Edytowane przez aneta_polish
Czas edycji: 2007-10-20 o 13:45
aneta_polish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 13:45   #5103
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Napisane przez aneta_polish Pokaż wiadomość
hej Wizażanki
dzisiaj zadzwonilam do salonu by umowic sie na poprawienie wlosow-zdjecie micro i dodanie dwoch kitek na boki i tył...I wiecie co powiedziała p.Ania??ze za to,ze ja tu oczerniłam,to "zegna".czy Wy to rozumiecie??zapytałam p.Renie tylko czy to normalne,ze wlosy slowianskie z racoona sa sztywne po myciu...To jest szok.Spadło mi z głowy chyba juz z 12 pasem-czyli niewiele zostało i jeszcze mialam zaplacic 300zł za te dwie kitki-ale pisze mi bezczelnie ZEGNAM.aha ,,,,napisala mi jeszcze,ze ma mnie nagrana w tel jak mowie,ze jestem zadowolona

nadpobudliwa laska
nie przejmuj sie,moze to napiecie przedmiesiączkowe

malwiiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 13:48   #5104
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiiina Pokaż wiadomość
nadpobudliwa laska
nie przejmuj sie,moze to napiecie przedmiesiączkowe
jak dzwonie,to robi zajete.jak pisze-odpisuje"zegnam".To ma byc profesjonalne podejscie do tego,co sie robi??
Stary 2007-10-20, 14:19   #5105
byliczka
Zakorzenienie

Aneta wiesz mimo wszystko uważam że wcale nie oczerniłaś jej a za takie zachowanie powinnaś pociągnąć ją do opowiedzialności karnej. Bo co to za profesjonalistka? To tak jakby lekarz robił operację i wdało by się w ranę zakażenie i człwoeik zaczął by sie skarżyć ze jest niezadowolony a lekarz mu na to ŻEGNAM ! Co to ma być kurcze przedszkole?
Stary 2007-10-20, 14:27   #5106
MARTYNKA146
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARTYNKA146 Pokaż wiadomość
Pomyslalam sobie ze mozna przeciez samemu sobie przedluzyc wlosy tzn.mam taka znajoma fryzjerke ktora nie przedluza wlosow ale powiedziala ze sprobuje jak dowiem sie jak to mniej wiecej trzeba zrobic.
Mam wlosy bardzo cienkie,jak narazie krotkie ale to zawsze moge poczekac az troche podrosna.Kupilam pasemka takie na allegro ale chyba jest ich za malo-to niewiem ile jeszcze bym musiala dokupic.
No i najwazniejsze:jak je doczepic??
Bede wdzieczna za odpowiedz
Pozdrawiam
Doradzi mi ktos??? proooooosze
MARTYNKA146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 14:47   #5107
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokuryu Pokaż wiadomość
Smile_Smile ---> Dołączam się do prośby.
kosmita77 ---> Nie odznacza się, bo mam pojedyncze pasma i nie widac miejsca ich przypiecia.
to super ze nie widac gdzie sa przypiete i jak wiatr zawieje to nic nie wystaje? trzeba miec pewnie wprawe w przypinaniu... poczekam na doplywa gotowki i chyba sobie zafunduje dlugie wlosy myslalam o takich 50 cm, tylko sa tasmy 70-80cm i 150. tych pierwszych pewnie za malo, a tych drugich za duzo? co radzicie?
Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Ja myślę że się nie odznacza Bo skoro moje przyszywane na taśme się nie odznaczają to tym bardziej te na spinkach, ale szczerze mówiąc sama chętnie zobacze fotki,więc i ja czekam
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 15:21   #5108
Xenia
Rozeznanie

Cytat:
Nie chce byc niemila ale ciagle to samo .

Martynko a czy Ty sprobowalas choc troche przejrzec ten temat ?
Pytasz o podstawy , czyli jak zalozyc wlosy na mikroringi .
Bylo juz o tym nie raz .
Poszukaj w temacie , zainteresuj sie. Kazda z nas , zanim zaczela probowala na wlasna reke zdobywac informacje , przegladac tematy a pozniej dopiero pytala . Nie mozna isc na latwizne, bo pozniej watek roi sie od jednyc a tych samych niepotrzebnych wiadomosci.
Na poczatek przejrzyj to :
http://www.wlosyonline.pl/info_pages.php?pages_id=6
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 15:24   #5109
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
ja tez kupilam kilka pasm na allego(włosy naturalne),10 ringów z silikonem i tulejki.Kolezanka fryzjerka tez nie przedluzała nigdy wczesniej dlatego kupilam tak malo pasm na probe aby zobaczyc jak sie beda ,,zachowywały" na moich włosach tzn czy sie nie kołtunia,nie spadaja,nie niszcza włosów oraz czy kolor jest dobrze dobrany.Kupilam tulekji i ringi aby sprawdzic ktore beda lepsze dla moich wlosow.

Jeśli masz juz pasma to zalezy jaka metoda chcesz przedluzac wlosy:ringi,tulejki,metod a keratynowa??
Ja nie beda kupowała tych specjalnych cążek i szydełka(do zakladanie ringow i tulejek)poniewaz mozna te rzeczy zastapić tymi ktore juz mam w domu,czyli zwykle szydełko i male kombinerki.
Mam obecnie fryzurke la Victoria Beckham(na str 161 wklejalam foto).Jak tylko dojda włosy to zageszcze je troszke utrzymujac swoja długosc i fryzurke-pochodze w nich jakis czas,jesli wszytsko pojdzie dobrze przedłuze sobie.
Nie chce od razu zamawiac 130 pasm włosow,przedluzyc a potem sie zawiezc,kupujac na probe byc okaze sie takze jak przedluzanie idzie kolezance
ps.włosy kupilam na allegro u allegrowiczki(wellnes-chyba dobrze napisałam nazwe),wypowiem sie jak przyjdzie paczka.

Stary 2007-10-20, 15:50   #5110
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Aneta wiesz mimo wszystko uważam że wcale nie oczerniłaś jej a za takie zachowanie powinnaś pociągnąć ją do opowiedzialności karnej. Bo co to za profesjonalistka? To tak jakby lekarz robił operację i wdało by się w ranę zakażenie i człwoeik zaczął by sie skarżyć ze jest niezadowolony a lekarz mu na to ŻEGNAM ! Co to ma być kurcze przedszkole?
wlosy sa suche-były zreszta po pierwszym juz myciu.a ja uzywam naprawde dobrych i nawilzajacych odzywek,poza tym zero kosmetykow z alkoholem i prostownicy,oraz suszarki.Choc moje sa proste-te po myciu faluja sie mocno-ale nie chcialam ich wysuszac prostownica.Dzis dzwonie by na moj koszt dodała mi włosow-a ta do mnie,ze mam w tej chwili odszczekac wszystko na wizazu bo inaczej jej prawnik sie mna zajmie...To od czego własciwie sa fora internetowe??!wlasnie od tego,by sie wymieniac doswiadczeniami chyba?!ja tak uwazam.Poza tym jestem lekko zalamana -bo nie dosc,ze wyrzuciłam 1 tys zł w błoto,to jeszcze koszmarnie te włosy wygladaja.A moj maz mnie przestrzegal-bo ja juz raz dałam sie oszukac.2 lata temu zaplacilam 800zł i zdjelam po pierwszym myciu-jeden był wielki filc Mysle,ze ktos ta babke powieniem pociagnac do odpowiedzialnosci-i ja to zrobie.Zciagne wlosy w salonie gdzie robia racoonem
Stary 2007-10-20, 16:06   #5111
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Aneta,czegos tu nie rozumiem....
co niby masz odszczekać??
czytam to forum,ale jakos nie zauważylam zebys pisala jakies oszczerstwa na ta Pania.Moze niech napisze co takiego ja uraziło,sprobujemy zrozumiec

Stary 2007-10-20, 16:19   #5112
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Aneta,czegos tu nie rozumiem....
co niby masz odszczekać??
czytam to forum,ale jakos nie zauważylam zebys pisala jakies oszczerstwa na ta Pania.Moze niech napisze co takiego ja uraziło,sprobujemy zrozumiec
Że mam ogolnie odszczekac swoje niezadowolenie.ze mam udawac zadowoloną.Przeciez to chore....
mało tego-kto najpierw scina wlosy i farbuje a potem zaklada przedluzane>?!ja teraz juz musze przedluzac-bo swoich mam z 50 %.mialam do ramion a teraz mam do ucha
Stary 2007-10-20, 16:26   #5113
byliczka
Zakorzenienie

oo Malwinko dobrze powiedziane. Skoro Pani czytała to forum to może się pojawi i wyjaśni co tutaj trzeba odszczekiwać? Bo wizażanki nie rozumieją ??
Stary 2007-10-20, 16:26   #5114
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Że mam ogolnie odszczekac swoje niezadowolenie.ze mam udawac zadowoloną.Przeciez to chore....
mało tego-kto najpierw scina wlosy i farbuje a potem zaklada przedluzane>?!ja teraz juz musze przedluzac-bo swoich mam z 50 %.mialam do ramion a teraz mam do ucha

a jaka metoda wg Ciebie najmniej niszczy włosy?jaka mialas robione?
pytam bo własnei sie przymierzam i nie chce narobić sobie biedy
widze ze masz juz jakies doswiadczenie w przedluzaniu wiec jakiekolwiek rady na ten temat beda drogocenne

Stary 2007-10-20, 17:06   #5115
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
a jaka metoda wg Ciebie najmniej niszczy włosy?jaka mialas robione?
pytam bo własnei sie przymierzam i nie chce narobić sobie biedy
widze ze masz juz jakies doswiadczenie w przedluzaniu wiec jakiekolwiek rady na ten temat beda drogocenne
Teraz mam racoonem na klej zywiczny.Porazka-po 2 tyg nie mam 12 pasem.Odpadły razem z moimi włosami z cebulkami-a wierz mi-czesze delikatnie i nie szarpie Moze dlatego,ze mialam zakldane grube pasmo na paru włosach (Miałam tez na microringi z silikonem-sprawdzona metoda przeze mnie na bank-nosiłam bez przerwy przerwy przez rok-a moje włoski nie ucierpiały.Nie znalazłam nawet nigdzie na koncu tzw.białych koncowek.aha i mialam jeszcze tasme na klej-nie polecam,bo tasma odkleja sie juz po pierwszym myciu.Ja chcialam sobie zrobic racoonem bo wiecie...Mandaryna sobie przedłuzała i wygladała fajnie pomimo krotkich włosów,i takie tam.Poza tym jak patrzałam na fotki p.Reni to oszalałam z radosci,ze tez tak bede wygladac-chodzi mi o słowiany.a tu??ładnie wygladałam tylko chwile po załozeniu bo jak dojechalam do pierwszej przyjaciołki to od razu usłyszałam,ze mam włosow stanowczo za malo.Cały sznur osob namawiał mnie bym do tej kobiety pojechała i zarzadała by mi dodała na bokach włosow.ale ona wszystki osoby robi na swoj typ-gora krotka a z tyłu wiszace sznurki
Ja tam nie jestem ani kłotliwa,ani mściwa.chcialam nawet zaplacic by mi tych wloskow dodała-ale ona nie,napisała mi,ze klientkom gwarancje daje-a konkurencji NIE.i ze "zegna" jak zwykle.Na te włoski dał mi pieniadze mąż-i on tak podswiadomie wiedział,ze znowu dam sie nabic w butelke.wiedzialam,ze trzeba uwazac na osoby z allegro-ale w koncu pojechałam do salonu...;(
Włoski bede jutro zciagac.juz niestety umowiłam sie na zalozenie nowych-tym razem swoje wlosy bede zakldac sobie-przeze mnie kupione.
Musze...bo w tych wlosach jakie teraz mam ,tzn,tych ktore po zcieciu mi na glowie zostały-ja napewno sie nie pokaze.A jak zobaczy takie krotkie moj maz-wiedzac,ze zapuszczam juz chyba 2 lata-to gotów mnie z domu wyrzucićdla zainteresowanych wklejam adres internetowy salonu w ktorym robiłam wlosy http://www.studiofryzuranna.pl/

Edytowane przez aneta_polish
Czas edycji: 2007-10-20 o 17:31
aneta_polish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 19:13   #5116
zaba84
Raczkowanie

oj dawno mnie tu nie bylo (myslalam ze bez wizazu da sie jakos zyc). tak czytam sobie ostatnie wypowiedzi (zwlaszcza to co pisze Aneta) i mimo najszczerszych checi ja czegos tu poprostu nie rozumiem. Na twoim miejscu ja bym tej fryzjerce nie odpuscila - byla umowa (o dzielo) miedzy toba a fryzjerka ( nie w formie piemnej ale umowa ustna jest tak samo wazna jak umowa pisemna zgodnie z zasada swobody umow) i fryzjerka z umowy sie nie wywiazala bo mowiac oglednie - spartolila robote. odpowiedzialnosc karna (jak jedna z dziewczyn napisala ) nie wchodzi w gre bo to inna para kaloszy ale odpowiedzialnosc cywilna jak najbardziej a dokladniej - odpowiedzialnosc umowna. Dziewczyny nie moze byc tak ze ktos robi nam krzywde (bo uwazam ze niefachowy fryzjer swoim niefachowym dzialaniem moze strasznie skrzywdzic czlowieka) i pozostaje bezkarny, a "fachowcow" od siedmiu bolesci na rynku jest coraz wiecej niestety zgodnie z zasada ze popyt napedza podaz (czy jak to ta madrosc ludowa brzmi ).
zaba84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 20:02   #5117
CandyZG
Przyczajenie

Dot.: Przedłużanie włosów :(

szukam kogos od przedluzania wloskow w okolicach Zielonej Góry, Lubin. bardzo pilne!
CandyZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 20:50   #5118
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina
Dot.: Przedłużanie włosów :(

Cytat:
Napisane przez CandyZG Pokaż wiadomość
szukam kogos od przedluzania wloskow w okolicach Zielonej Góry, Lubin. bardzo pilne!

jak przegladalam ten watek to ktos wspominał cos o przedłuzaniu w Lubinie,nie pozostaje Ci chyba nic innego jak przewertowac dokladnie ten watek

Stary 2007-10-20, 21:47   #5119
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaba84 Pokaż wiadomość
oj dawno mnie tu nie bylo (myslalam ze bez wizazu da sie jakos zyc). tak czytam sobie ostatnie wypowiedzi (zwlaszcza to co pisze Aneta) i mimo najszczerszych checi ja czegos tu poprostu nie rozumiem. Na twoim miejscu ja bym tej fryzjerce nie odpuscila - byla umowa (o dzielo) miedzy toba a fryzjerka ( nie w formie piemnej ale umowa ustna jest tak samo wazna jak umowa pisemna zgodnie z zasada swobody umow) i fryzjerka z umowy sie nie wywiazala bo mowiac oglednie - spartolila robote. odpowiedzialnosc karna (jak jedna z dziewczyn napisala ) nie wchodzi w gre bo to inna para kaloszy ale odpowiedzialnosc cywilna jak najbardziej a dokladniej - odpowiedzialnosc umowna. Dziewczyny nie moze byc tak ze ktos robi nam krzywde (bo uwazam ze niefachowy fryzjer swoim niefachowym dzialaniem moze strasznie skrzywdzic czlowieka) i pozostaje bezkarny, a "fachowcow" od siedmiu bolesci na rynku jest coraz wiecej niestety zgodnie z zasada ze popyt napedza podaz (czy jak to ta madrosc ludowa brzmi ).
hmmm....tylko jak sie do tego zabrac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 22:07   #5120
nathanek
Raczkowanie

Moze zasiegnji porady u prawnika

Cytat:
hmmm....tylko jak sie do tego zabrac...
nathanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 22:43   #5121
zaba84
Raczkowanie

jak tylko dluzsza chwilke znajde to dokladnie napisze jak sie zabrac do egzekwowania swoich praw na drodze cywilnej bo teraz to doslownie na dziob padam ze zmeczenia i malo co ze swiatem kontaktuje
zaba84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 08:24   #5122
roxima
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny!
To kolejny przykład na uczciwość i fachowość niektórych "fryzjerek" czy "styilistek". Prosze zobaczcie na stronę allegro pani o ktorej kiedys tu pisałam http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=227820037 ,chyba jednak nie bez powodu pracwnik allegro tak zadziałał...?
roxima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 08:33   #5123
roxima
Przyczajenie

I jeszcze jedna sprawa...czytając opinie na allegro tej pani wniosek wyciagam jeden- to nie sa opinie za dobrze wykonaną usługę lecz za zakupy i sprzedaże (ubrania buty, torebki)....pozostawiam to bez komentarza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-21, 08:53   #5124
MyLifeIsMusic
Rozeznanie

czy włoski przedłuzane na tulejki mozna tapirowac nasady??
Stary 2007-10-21, 09:36   #5125
Renihair
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyLifeIsMusic Pokaż wiadomość
czy włoski przedłuzane na tulejki mozna tapirowac nasady??
nie zaleca sie.
Renihair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 09:49   #5126
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaba84 Pokaż wiadomość
jak tylko dluzsza chwilke znajde to dokladnie napisze jak sie zabrac do egzekwowania swoich praw na drodze cywilnej bo teraz to doslownie na dziob padam ze zmeczenia i malo co ze swiatem kontaktuje
bede wdzieczna
Stary 2007-10-21, 09:50   #5127
aneta_polish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxima Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
To kolejny przykład na uczciwość i fachowość niektórych "fryzjerek" czy "styilistek". Prosze zobaczcie na stronę allegro pani o ktorej kiedys tu pisałam http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=227820037 ,chyba jednak nie bez powodu pracwnik allegro tak zadziałał...?
ta aukcje została zamknieta przez pracownika allegro.a kto to był??
Stary 2007-10-21, 10:23   #5128
roxima
Przyczajenie

musisz zajrzeć kilka stron wcześniej albo wejdź w mój login i poczytaj posty, pozdrawiam
Stary 2007-10-21, 10:25   #5129
_nadia_
Przyczajenie

cześć dziewczyny wiec ogólnie już dawno temu czytałam tutaj o metodzie clip on czy jakoś tak. Bo właśnie mnie interesowałoby przedłużenie włosków, w sumie to doczepienie na jeden wieczór, tak zebym mogła okazjonalnie zakładać i zdejmować, tyle że nie moge nigdzie takiego czegoś znaleźć. Gdyby któraś z was coś o tym wiedziała to byłabym wdzięczna za pomoc
_nadia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 10:55   #5130
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _nadia_ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny wiec ogólnie już dawno temu czytałam tutaj o metodzie clip on czy jakoś tak. Bo właśnie mnie interesowałoby przedłużenie włosków, w sumie to doczepienie na jeden wieczór, tak zebym mogła okazjonalnie zakładać i zdejmować, tyle że nie moge nigdzie takiego czegoś znaleźć. Gdyby któraś z was coś o tym wiedziała to byłabym wdzięczna za pomoc
ja tez sie tym interesuje, wpisz na allegro "włosy na taśmie" i znajdzie Ci włosy, a pozniej wpisz "clip in" i będziesz miała spinki do ich przymocnowania
np:
http://www.allegro.pl/search.php?str...from=&price_to=
http://www.allegro.pl/search.php?str...p+in&country=1
patrzcie co znalazlam:
http://www.youtube.com/watch?v=svrlLlQ3R4k
http://www.youtube.com/watch?v=UDIUvXhrGeM
http://www.youtube.com/watch?v=aRt3jAxHxns
tylko ze to sa cale dopinki, nie podzielone na pasma, ale wlasnie na spinki.

Edytowane przez kosmita77
Czas edycji: 2007-10-21 o 11:39
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości