|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe Tableciary plotkary :-)
Cytat:
no ja w większości spotykam tych gorszych księży.Ostatnio jak byłam chrzesną siostrzenicy to załatwiałam mój odpis akt chrztu. I ksiądz zaczął wyklinać i wyzywać miją mamę słowami ze co to za zła matka, która chrzci dziecko dopiero w wieku 2,5 roku
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ukrywam, że liczę na to I cieszę się, że nie muszę biegać sama Cytat:
|
||
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja popieram Twoją decyzję sama chętnie bym tak zrobiła... Tylko, że w moim mieście są księża, którzy na mszy z imienia i nazwiska potrafią dosłownie wykląć ludzi.A wiadomo jacy są ludzie , podchwytują a potem to już czują się bezkarni... bo skoro ksiądz powiedział o nich źle to znaczy że dał także nam przyzwolenie na mówienie o nich źle... Smutne to jest. A ja nie mam silnej psychiki i nie potrafię z czymś takim walczyć więc zrobię tak jak oni(tzn ogół ) chcą
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czasem warto zacisnąć zęby odnośnie gości. Powiem wam, że ja strasznie się o to kłóciłam i przeklinałam w myslach moich teściów (co robie do dziś przy każdej okazji
) że wciskają nam gości. a jak przyszło do wesela, to w ogóle nie zwracałam uwagi na nich, a jestem choleryczka jakich mało Więc naprawdę, dużo rzeczy tego dnia przestaje po prostu istniećMojemu miłemu przypomniało się, że nie zapłacił rachunku za telefon. Więc zamiast do łóżeczka pójdę na spacer Ech, ci faceci
|
|
|
|
#126 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio kolezanka mowila ze ksiadz powiedzial do jej siostry ze jesli ma dziecko i faceta z ktorym zyje bez slubu to bedzie od nich oplate pobieral ze zyja razem bez slubu-no kompletna paranoja i jesli w ciagu roku sie nie pobiora ta maja z dziecmi i sami tez w kosciele sie nie pokazywac Ja kiedys do kosciola biegalam co niedziele i czasami w tygodniu ale jakos juz mi przeszlo i teraz chodze do kosciola jak czuje taka potrzebe A juz kompletnie rozbraja to jak sie idzie na spotkanie przed slubem do poradni przedmalzenskiej-te ich pytania i metody naturalnego planowania rodziny,wiem ze napewno czes osob na tym skorzysta ale napewno nie ja,mi to niepotrzebne Kiedys bylam swiadkiem na slubie mojej przyjaciolki i trafilam na spowiedzi na takiego ksiedza ktory zaczal mnie o wszystko wypytywac jak to robimy z Tz i wogole i wtedy mnie wlasnie zrazili do siebie ksieza ale musialam mu wszystko powiedziec bo inaczej nie podpisal by mi kartki ze sie wyspowiadalam a bylam swiadkowa wiec musialam miec,jak sie dowiedzial ze wspolzyje przed slubem to kazal mi jeszcze raz isc przemyslec i podejsc jeszcze raz do spowiedzi a zeby tego bylo malo to sam ma syna,wiec bez komentarza juz pozostawie ten temat |
|
|
|
|
#128 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mówią, że na każdym weselu sa tak rozrywkowi, że tylko przy nich stoi kamerzysta hehehe nie wierze w te pierdoły, ale wole zapobiec temu wcześniej ![]() ![]() ![]() ![]() Więc ja z 200 gości zrobiłabym selekcje i zostałoby może z 70 gości ![]() ![]()
||||||||||||||||||||||
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok!!! My mieliśmy po długich przepychankach 65 osób, a i tak wydawało mi się to za dużo i kilka jeszcze bym wykresliła![]() No i u nas była inna sytuacja, z tego co rozumiem, bo my płacilismy tylko 1/3 za wesele, 1/3 moi rodzice i 1/3 teście, więc nie mogliśmy się do końca sprzeciwiać. A uważam, że jeżeli ktoś sam płaci, to sam wybiera gości. |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane bardzo was przepraszam
Mam dzis zwariowany dzień wiec nie odpisałam Pomidorowa nie gniewaj sie proszeSynek ma sie dobrze, ucho go nie boli to po kapieli widocznie było ![]() Dzis miałam zabieg u kosmetyczki i chyba bede sobie chodzic co jakis czas ![]() Mężulek jeszcze w Polsce dzis w Szczecinie nocuje a rano wyjezdza do Niemiec bede tesknic
|
|
|
|
#131 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ksiąc nie chce wydawać aktów chrztu jak ktoś chce mieć ślub w innej parafii <szok> albo chce tyle kasy, że <szok> Ksiądz w sąsiedniej parafii powiedział jednej parze, że jak mu nie zapłaci tyle i tyle za ślub to mogą w ogóle nie mieć ślubu... <szok> a sam kupił od złodzieja felgi do swojego auta <szok>
||||||||||||||||||||||
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mimo ze jeszcze nie planujemy slubu z tz(narazie)to juz wiem ze napewnoe tez nie zaprosze kilka osob z rodziny bo po pierwsze nie utrzymuje z nimi kontaktu i oni jak ich dzieci biora slub tez nas nie zaprosili a nawet nie powiadomili a po drugie bo poprostu ich nie lubie i nie chce patrzec na te osoby bno juz i tak duzo krzywd wyrzadzili mojej rodzinie a pozniej bylo by wielkie gadanie i obgadywanie wiec niech lepiej spedza sobie mily dzionek u siebie w domku przed telewizorkiem
Ja to bym chciala wesele maksymalnie na 50-60 osob i tyle by mi wystarczylo-najblizsza rodzina oczywiscie ta ktora lubie i z ktora mam kontakt,a poza tym my robili bysmy wesele za swoje pieniadze i mam prawo zaprosic tego kogo co chce a nie zeby mi tesciowa np narzucala swoje typy na gosci weselnych-chociaz mysle ze nie bedzie sie wtracac a jak zacznie to powiem jej kilka slow i po wszystkim |
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę zapłacić te rachunki i zaraz wracam bo mi się spać odechciało Poprawiłyście mi humor babolki kochane |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie z tymi księżami ja przeciez przez to musiałam unieważnic ślub kościelny, a gdyby nie przymuszenie to ślubu bym nie wzieła
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, próbowałam tesciowej powiedzieć co nie co, ale nie zawsze się da, ajk ma się pawiana zamiast teściowej I ten pawian doprowadził do tego, że tydzień przed ślubem nie wiedziałam dokładnie, ile będzie osób na weselu i z nerwów zwracałam wszystko co zjadłam. Nie byłam w stanie wyjść z domu, bo bałam się, że za przeproszeniem zarzygam jakiś niewinny chodnik. Jak już się dowiedziałam jaka jest lista gości to przeszło mi jak ręką odjął |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
A nam wyszło 110 osób
Tylko Ci najbliżsi ![]() A ja kiedyś myślałam, że to tak góra z 60 osób wyjdzie... |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. wzięłaś ślub ze wzgl. na dziecko?
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie wszyscy bo znam naprawde swietnego ksiedza ktory jest ksiedzem z prawdziwego powolania i bardzo duzo swego czasu slubow udzielal,pomagal mlodziezy ale niestety usuneli go z mojej parafii bo byl niewygodny |
|
|
|
|
#139 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikitko a na jakie zabiegi chodzisz??
||||||||||||||||||||||
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio bylam na slubie kuzynki i wczesniej nie znalam jej tesciowej ale juz po weselu wiem ze dziewczyna bedzie miala przerypane z nia zycie..... Wyobrazcie sobie ze nawet mojej kuzynce powiedziala ze ma miec posprzatane w domu jak bedzie blogoslawienstwo zeby nie musiala sie za nia wstydzic gdzie moja kuzynka to czysciutka dziewczyna,nigdy zadnego balaganu,nic takiego sie dopatrzysz u niej w domu a ta jej z takim tekstem wyskoczyla-to oczywiscie tylko jeden tekst a bylo takich wiele |
|
|
|
|
#142 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Nikitko pochwal się jaki zabieg miałaś? Ach też bym się oddała w ręce jakiejś dobrej kosmetyczki.... Ale tutaj takie przyjemności słono kosztują
![]() Fryzjernp podcięcie, balejaż dwa kolory 1500 nok czyli ok 700 zł |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
No to niezle weselicho bedzie Kasiu,ja jeszcze nie robilam wstepnej listy gosci chociaz coraz bardziej mnie kusi ale kiedys dawno dawno temu z Tz tak sobie liczylismy kogo bysmy zaprosili na nasz slub i mysle ze w 60 osobach by sie zamknelo ale to bylo kiedys,chyba jednak sie pokusze i zrobie saobie taka wstepna a jak Tz wkoncu sie zdecyduje to juz troche rzeczy bede miala przygotowane i go niezle zaskocze hihi
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie, przy zmiejszaniu zdjęć psuje mi się ich jakość. Widzę że Mikitka i Kinia mają zdjęcia w ładnej jakości ustawione jako awatorki. To się jakos specjalnie robi czy jakieś lepsze zdjęcie? |
|
|
|
|
#146 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||||||||||||||||||||||
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
W markecie płacę
ale i tak muszę iść. Kompa nie wyłączam, zaraz wracam |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
a w jakim programie?
|
|
|
|
#149 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, sprawdze w jakim mi sie otwieraja i Ci napisze po kolei co i jak
|||||||||||||||||||||
|
|
#150 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak klikne 2 razy na zdj to pokazjue mi się ono w PHOTO EDITORZE...
Potem klikam w OBRAZ, i ZMNIEŃ OBRAZ i wszystko
|||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Powiedział, że chce się mną chwalić całą noc, chce ze mną zatańczyć pierwszy taniec na oczach gości i kroić ze mną tort
Ech, ci faceci

Pomidorowa nie gniewaj sie prosze
Kochana, próbowałam tesciowej powiedzieć co nie co, ale nie zawsze się da, ajk ma się pawiana zamiast teściowej