![]() |
#3991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
To dziś dopiero pionizuja? Wyobrażam sobie ze nocka ciężka. Pierwsza jest najgorsza. Kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
Za mną przespana noc. Mała też ładnie sobie śpi. Pobolewa mnie podbrzusze i chyba zaczyna się jakaś infekcja
![]() ![]()
#3993 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
, jeny wczoraj posiedziałam do 1.00 na whatsappie i dziś o 7 bez sił i energii do życia Ja nie wiem jak wy to robicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zadomowienie
|
Emma ja tez nam infekcje pierwszy raz, dostalam urosept 3x1 i jeszcze globulki ale to juz chyba antybiotyk. Ogolnie to wygrzewam tylek.pod prysznicem 2lub 3razy dziennie i jud duzo lepiej, a ty co aplikujesz sobie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Konto usunięte
|
Emma- jak ja Ci współczuję, ta ż to koszmar!Biedne dziecko się wymorduje tak
![]() - wspominam jak mój miał tą cholerną alergie, non-stop katar, przeziebienie, kaszel, wymioty, a dziecko małe- od urodzenia,do 2 lat ale zaleczylismy, na szczeście Teraz nie choruje ,prawie w ogole - tfu-tfu. Aktualnie ma katar, to go inhaluję solą, a w przedszkolu grupy połączone, bo taki straszny wirus panuje. Słoneczko- kciuki za Was z Liwią! |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś 37+0 a wiec ciąża donoszona, mozna rodzic ![]() ![]() Dzisiaj pol nocy męczyły mnie "maczugowe" koszmary ![]() ![]() ![]() ![]()
#3997 |
Zadomowienie
|
Racja. Pierwsza nocka po cesarce jest najgorsza. Ja w zasadzie nie przespalam jej ani po pierwszym ani po drugim porodzie.
Jak tak czytam, to widzę że w każdym szpitalu zupełnie inaczej podchodzą do tematu. U mnie po cc pozwalają wstać dopiero na drugi dzień rano. Do czasu wstania leży się na sali intensywnej opieki medycznej oddziału polozniczego. I nikomu nie wolno tam wchodzić nawet mężowi. Dziecko neonantolog przynosi na jakieś 10 minut. Do siebie można je zabrać dopiero następnego dnia po 10:00. Zasnęłam o 3:00 i ledwo na oczy widzę. Wstaję po kawę. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Fotografia to zwierciadło Emocji, piękno Momentów, magia Miejsc... Edytowane przez Kiinga26 Czas edycji: 2016-02-19 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dla odmiany noc z dwugodzinna przerwa ![]() Monikmi trzymam kciuki za Marcelka zeby szybko zalapal cycusia No i za Ciebie zebys szybko doszła do siebie ![]() Sloneczko ![]() ![]() Kinga Mnie od razu po cc zawiezli na sale poporodowa i pionizowali po 12 godz Mala byla caly czas ze mną Wyjątkiem bylo kilka godzin w drugiej dobie w nocy bo mialam problemy z kp i zabraly ja polozne na dokarmianie a mi daly kroplowki i powiedzialy ze mam odpoczywac i zasnac Margotka gratulacje donoszenia ![]() U mnie dzisiaj zaczyna się 35 tydzień ![]()
#3999 |
Zakorzenienie
|
Alergia na cholerne futrzaki..
Dopiero w zeszłym roku pediatra skierowała nas do alergologa bo mała za często chorowała. Nie miała żadnych objawów na skórze tylko katar i kaszel więc myśleliśmy, że to normalne bo zaczęła chodzić do przedszkola.. Okazało się, że to juz alergia i astma.. ![]() Tyle, że u mnie podejrzewam grzybicę.. Z pęcherzem nie mam problemu. No cóż zobaczę czy coś się wykluje najwyżej pójdę do rodzinnego po receptę ![]()
#4000 |
Raczkowanie
|
Jej ale dzisiaj brzydka pogoda ponuro, leje aż doła można złapać
![]()
#4001 |
Wtajemniczenie
|
U nas w szpitalu pionizuja po 6h i nie ma ze boli trzeba wstac
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
U nas tez po 6godz
![]() Jak lezalam w szpitalu to dziewczyna z sali miala cc, po 6 godz wstala i na nastepny.dzien.rano mowila, ze czuje sie juz dobrze, wlasnie wspominala ze.najgorzej jej lezec wolala siedziec i powoli chodzic, bo.jak dlugo lezala to.nie mogla pozniej dac rady. Wiadomo, wszystko zalezy od organizmu, bywa tak.ze niektore 2-3dni nie moga dojac do.siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo :-( mam tylko ochotę położyć się z powrotem do łóżka
Mały ostatnio bije rekordy ilości czkawek dziennie ;-) Wczoraj zaszalalam i zamowilam dla synka kocyk z liskami i metkowca a dla córki zagłówek do fotelika samochodowego i oslonke na pas ![]() ![]() ![]() ![]()
#4004 |
Wtajemniczenie
|
Dziś oficjalnie jestem w 9mcu
![]() Słoneczko kciuki!
![]() |
#4005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4007 |
Wtajemniczenie
|
Skopiowane z lutowek: "Co ja bym dała za godzinę snu Zaraz Ja wepcham do brzucha na sile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Raczkowanie
|
#4009 |
Zadomowienie
|
U mnie przez 12 godzin w ogóle głowy nie można podnosić. Tłumaczą tą uniknieciem powikłań bólowych po znieczuleniu. I chyba to jest dobre, bo nie cierpialam ani na bóle głowy ani na bóle kręgosłupa po cesarkach.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- A jak już się wstanie to walą zastrzyki z ketonalu w tylek na lepszy rozruch ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#4010 |
Zadomowienie
|
Faktycznie ta pogoda.jest okropna o depresje latwo. Tz pojechal do pracy ma podrzucic mi tylko zaraz pieczywo i wedline no i czekam az wszystko zalatwi pozniej pewnie ok 13 po wozek i na male zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Wtajemniczenie
|
Mam dzis wizyte o15:45 ciekawe ile wazy moj Nunek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Konto usunięte
|
misia880;- mycie rąk, ja coś nie pamiętam
![]() A łażenie na bosaka ooo! to jest mój koszmar! Zawsze proponuje gością kapcie, specjalnie po to je zakupiłam eeyesblue;- ja też mam jakąś schizę że się urodzi dziewczynka . Ale chyba to niemozliwe skoro na 3D było potwierdzone? gosza82;- hehe, ja tylko słodycze, moge nic innego nie jeść. A wczoraj przyglądnęłam się swoich łapką i ku...wa!chyba mi cellulit wyłazi, więc załamka konkretna i od dziś wracam do swojego zdrowgo menu.Koniec! A zdjątka z sesji kiedy wrzucisz, bo planuje sobie cos porobic jeszcze? ![]() Polly -gratuluje udanej wizyty, po brzuszku nie ocenisz ze Ninek taki duży nawet. Ja myslałam ze ty tuż tuż rodzisz, a masz aż na 21.03? trzydziescidwa;- co to za koszyczki takie? Ja mam duzo różnych koszyków w domu, a nie mam co do nich wkładać ![]() ![]() Darkanddark;-nigdy nie robiłam henny ![]() diablica071086;- to ja pytałam o nawilżacz i niedawno kupiłam taki: http://allegro.pl/bk444l1-nawilzacz-...768805288.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Hej. Czy Wy też byłyście przekonane, że bezsenne noce zaczynają się dopiero po porodzie? Moja córcia jest wyjątkowo aktywna w nocy.. A teraz śpi jakby nigdy nic mala łobuziara
![]() Sloneczko trzymam kciuki ![]() Jakoś mi strasznie smutno.. Deszcz pada, nie mam żadnych planów, nic nie mogę robić tylko leżeć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | ||||
Zakorzenienie
|
ja też i dlatego teraz się w dzień męczę żeby tylko nie zasnąć i mieć potem spokój w nocy
![]() ostatnimi czasy u mnie głodu brak. Wrecz przeciwnie mam mocno ograniczony apetyt i prawie nie jem Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z bratem to przechodziliśmy jak był mały i to było straszne jak się zaczynał w nocy dusić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi pomógł Lactovaginal jak byłam w Pl a nie mogłam się do gin dostać. Teraz mam w zapasie maść i rrecepte na globulkę w razie infekcji. Słoneczko trzymam kciuki za dziś ![]() Daj znać jak coś będziesz wiedziała ![]() Dzień dobry. Ale mnie znów biodro boli ![]()
![]() |
#4015 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Przespana noc ![]() Słoneczko ![]() ![]() Jeśli chodzi o nawilżacz to mam od ok 2 lat nawilżacz parowy FLAEM Hippo Deluxe. Sprawdza się, bo podnosi poziom nawilżenia i faktycznie od kiedy go mam lepiej sypiam, nie przesusza mi się nos i spokój z zatokami. Nie jest to jakiś super model ![]() ![]()
#4016 |
Konto usunięte
|
Kiinga26;- u nas w ogóle nie można wchodzić na sale, czy to po sn czy cc
eweokr;- brzydka, brzydka ta pogoda- u mnie też, ale zaraz i tak ide na spacerek do biedry zajrze moonunit;zagłówek do fotelika samochodowego i oslonke na pas ![]() hmm, ciekawe co to? ja wymieniłam małemu już fotelik na podstawkę. Dziecko wazy już prawie 30 kg, a matka dopiero się skapnęła że fotelik do 25 ![]() Jakby nie fotelik dla Oskarka, to chyba bym nie pomyslała o tej zmianie fotelika . Jak to czasami człowiek nie myśli ![]() Bonku;- sen, -wiem z własnego doświadczenia, że tak jest i będzie.Na początku jakie by dziecko grzeczne nie było, 2-3 pobudki na karmienie i tak muszą być. A ja mam problem ze snem, jeśli mam przerywany sen, to dzień zmarnowany- zombi, brak energii,cięzko mysleć ojjj.. Nie przyzwyczaiłam się to tego nawet za 5 lat. Może ktoś potrafi spać 3-4-5 godz. a ja kurdę, nie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Monikmi
wielkie gratulacje! Widzialam na 1 stronie, a teraz idę poczytac szczegoly ![]() ![]() ![]() ![]() My zostajemy do wtorku, mamy naswietlanie i antybiotyk. Napiszę więcej w klubie jak bede miala chwilę. Tośkowy pokoj czeka, co o tym pomyslę i na nią spojrzę to ryczę. Chcemy już do domu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubisz bol zeba/ucha? To tez boli jak jasny szlag . bedzie gut poboli i przestanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Konto usunięte
|
kakusiana;- biedna, nie wiem co Ci doradzić . Może coś pooglądaj fajnego, śmiesznego lub czytaj.
![]() Promocja biedronkowa- ja tak patrzę na szlafrok, podoba mi się. Uwielbiam szlafroczki, piżamki. Zobaczę na żywo i może się skuszę, normalnie szlafrok puchaty kosztuje ponad 100 zl. I jeszcze mnie lokówka kusi, bo nie mam w ogóle. A raz na ruski rok chce się loczki. Dywaniki do łazienki by wymienić..No niezła promocja tym razem ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Bonku- wiesz? ja nie myślę, po prostu nie myslę. Tak siebie nastawiam że będę rozpaczać w chwili tego bólu, a teraz to "hen" mysli odganiam! i tak oto trwam i zyje. Ja mam baaaardzo niski próg bolu , dla tego to jedyne wyjście dla mnie- nie mysleć o porodzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki. U mnie dzisiaj całkowicie bezbolesna noc, wow! Az sie boje, czy moja macica pamięta ze to juz w ciągu niecałych 3 tygodni termin?
![]() ![]() Śniło mi się ze urodziłam syna, a to był dorosły facet, taki na oko 20 letni, ale o potrzebach noworodka. Ha ha ha... komedia ![]() Jadę dzisiaj do fryzjera i TŻ obiecał mnie przy okazji zabrać na jakiś dobry obiad, także korzystamy z ostatnich chwil tylko we dwoje ![]() Ktoś dzisiaj wizytuje? Trzymam kciuki za wizytu i za Sloneczko w pierwszej kolejności, do tego Caro - niech pobyt w szpitalu mija jak najszybciej i bezboleśnie no i za nasze mamuśki w szpitalu - dwie Moniczki ![]() Verrerie i Kallina, za Was też! Już pewnie obie w domu. Piszcie jak tam!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.