|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc..
Cytat:
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie...
![]() dziś pękła nam gumka... ![]() baardzo sie boję ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chyba wzięła Postinor - w końcu będzie miał mniejszy wpływ na organizm niż ew. ciąża...Ale poza tym, to panikara ze mnie, pewni i tak będzie dobrze
![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
niczym się na razie nie denerwuj, a jutro pogadaj z lekarką.
ona jest najbardziej kompetentną osobą by ocenić, czy tabletka "po" jest wskazana czy nie
#966 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Pisze tu bo tu najwięcej ludzi zagląda a zależy mi na odpowiedzi. Podczas stosunku z moja dziewczyna prawdopodobnie paznokciem zranilem jej pochwę w środku. Od tego czasu minął tydzień, a jej codziennie pojawia sie krew i ja ta pochwa piecze. Jutro jest mniej wiecej srodek tygodnia od zdjecia plastra i pewnie pojawi jej sie okres. Czy to nic nie koliduje ze sobą...? I jak wyleczyć szybko jej pochwę bo nie chce zeby cierpiala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
a ten plaster to lekarz zalozyl? bo jesli byla z tym u lekarza, no to chyba juz wszystko wie co i jak...?
moim zdaniem okres nie powinien miec tu nic do rzeczy, kolidowac itp. ranka sie pewnie sama musi zagoic i tyle, raczej nie ma sposobu na to, zebys ty w jakikolwiek sposob mogl jej pomoc, choc to super z twojej strony, ze tak sie troszczysz o swoja dziewczyne. |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich!
Mam pewien problem do rozwiązania. Mianowicie, okres spóźnia mi się już ósmy dzień. Biust mam bardzo obolału i tak samo brzuch. Mam PCO(S) i jestem na Duphastonie. Czy to możliwe abym była w ciąży? Dodam, że nie stosujemy z Narzeczonym zabezpieczenia, jednak nigdy nie kończy w środku. Jednak wiem, że w między czasie coś tam wychodzi. ;] Warto zrobić test? Dodam także, że nigdy się nie zdarzyło abym tak długi okres czasu nie miała miesiączki po odstawieniu Duphastonu. Spojrzałam na wykresy, które robię podczas brania leków i wyszło mi, że miesiączka pojawiała się dokładnie po trzech dniach po odstawieniu leków. Były dwa wyjątki, gdzie okres pojawił się po dwóch dniach, jednak był to pierwszy miesiąc brania leków i ciało nie było przystosowane do nowych leków, i drugi raz, kiedy dostałam po czterech dniach, był to moment kiedy przestałam brać leki, aby zobaczyć czy samodzielnie dostanę okres, jednak gdy go nie dostałam, trzeba było szybko go wywołać. Uff...Ale się rozpisałam. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
kObra Duphaston nie jest żadnym zabezpieczeniem, wiec możliwość zajścia w ciąże jest. Najlepiej to zrób test, bo my tu możemy gdybać, ale nie jesteśmy w stanie powiedzieć nic konkretnego, poza tym, że ciąża jest możliwa.
#970 |
Raczkowanie
|
Wczoraj kochałam się z chłopakiem, nie skonczył w srodku ale mimo wszystko boję się. Wczoraj miałam 19 dzien cyklu. Czy jest duże prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam w tej chwili kalendarzyka dni płodnych (gdzieś już na tym forum wklejałam linka do kalkulatora) ale w taką pogodę wystarczy czasami byle katar żeby się owulacja przesunęła. Jeśli nie chcesz ciąży pomyśl o jakiejś metodzie antykoncepcji - będziesz spokojniejsza.
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Tak, tak wiem, że Duphaston nie jest lekiem anty. ;]
Chodzi jednak o to, że nawet mojego doktorowa powiedziała, że w ciążę mam narazie marne szansę zajść. Toteż mnie zdziwił brak okresu. Mam dwie możlwiości - albo ciąża albo kolejne anomalia i fiksowanie mojego organizmu. Tego drugiego bym jednak nie chciała. No, nic. Zrobię test i napiszę co i jak. ;] Dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Przeważnie ok. 29/30 dni
#975 |
Zadomowienie
|
eee to spoko, nie powinno nic sie stac, trzymaj sie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Przyczajenie
|
Uwaga, proszę o pomoc, bo naprawę już się pogbiłam.
Od 7 miesięcy współżyję, przyjmuję tabletki i wszystko było ok. W poniedziałek 2 tygodnie temu powinnam była wziąć pierwszą tabletke z nowego opakowania-wieczorem, bo tak zawsze przyjmuje i mi najwygodniej. Nie wzięłam. Wzięłam we wtorek o 7 rano. Następną, z przedziwnych powoów trudnych do wytłumaczenia wzięłam w środę koło 14 (w środę rano współżyłam), potem następną w środę wieczorem i potem już normalnie cały czas wieczorem regularnie. Jednak w piątek pierwszego tygodnia mojawiło się jednorazowe małe krwawienie. Sfiksowałam i jeszcze tego dnia poleciałam do ginekologa. A pani mnie wyśmiała i mówi że nie ma szans żebym była w ciąży,a to krwawienie to spowodowane nieregularnością przyjmowania hormonów. No to się uspokoiłam i wszystko wróciło do normy, dalej brałam tabletki i współżyłam. Jednak dziś (to jest 2 dzień 3 tygodnia tabletek)... dostałam okres. Brzuch mnie boli i bolał w sumie juz wczoraj... i nie wiem co się dzieje. Nie wiem czy to coś zmieni ale dodam, że od zeszłego poniedziałku jestem na bardzo ostrej diecie, ale już bywałam na takiej i chyba mi się z okresem nic nie działo... I teraz mam problem, denerwuję się i nie wiem co robić. Proszę o pomoc!
"The Devil Code prevents me from declining the rock-off chalange" ![]() Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216137 - DOKŁADKA 2.11!! Ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217528 - DOKŁADKA 6.11!! |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o przyjmowanie, to miałaś jedną przerwę w 1 tygodniu ponad 24h ... ale skoro lekarka powiedziała, że nic się nie stało to trzeba jej zaufać i pamiętać następnym razem o regularności. Zmień tabletki, po co się męczyć skoro różnica może wyjść bardzo na + ![]()
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
xal, dzięki za odp
tylko że tabletki mam wydaje mi się ze dobre (mercilon) biore ponad pół roku i nic mi zupełnie nie jest, zero skuków ubocznych, tylko teraz. Być może stres, bo ostatnio trochę go było...
"The Devil Code prevents me from declining the rock-off chalange" ![]() Kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216137 - DOKŁADKA 2.11!! Ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217528 - DOKŁADKA 6.11!! |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
ech, zadzwoniłam do ginekolog, mówi że chyba jest ok, ale lepiej sprawdzić i na wszelki wypadek sie umówiłyśmy na 18
dzięki na pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko teraz boje sie skutkow ubocznych ![]() Nie uwazacie ze powinna mi gin powiedziec czy jestem zdrowa lub porozmawiac ze mna przed wypisaniem proszkow antY? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
![]()
Ostatnią miesiączkę a właściwie krwawienie z odstawienia miałam 02.10.(początek). 12.10 kochałam się ze swoim chłopakiem i od tego momentu zaczęłam panikować(znowu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są szanse na ciążę - nie mówię, że w niej jesteś, ale są. Bo jeśli współżyłaś w czasie przerwy między opakowaniami, to niewzięcie pierwszej pigułki na czas stwarza zagrożenie ciążą 'wstecz', a jednocześnie, jeśli zapomni się którejkolwiek pigułki z 1-go tygodnia, trzeba się 7 dni zabezpieczać, bo może dojść do owulacji i zapłodnienia. Poczekaj na krwawienie z odstawienia, a potem i tak lepiej zrób test - nawet jeśli ono wystąpi, bo namieszałaś nieźle.
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy!!!
ona7 nie za bardzo rozumiem czym sie martwisz??? jesli bierzesz systematycznie pigulki i masz normalne krwawienia z odstawienia to dlaczego myslisz, ze mozesz byc w ciazy?? przeciez pigulki sa po to zeby sie wlasnie NIE STRESOWAC!
Dla informacji - bo chyba nie interesujecie sie dziewczyny sprawa doglebnie - pigulki antykoncepcyjne hamuja owulacje, podczas ich prawidlowego (!) brania owulka NIE WYSTEPUJE, NIE dojrzewa komorka jajowa, NIE peka pecherzyk, NIE wystepuje wiec tym samym mozliwosc zajscia w ciaze!!! czy wspolzyjesz 10. czy 20. dnia "cyklu" to NIE MA ZNACZENIA, bo NIE MA DNI PLODNYCH!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy!!
meszsares wiem, że to glupie ale czasem wkrecam sobie takie schizy i niestety nie za dobrze wplywa to na stan mojego zdrowia psychicznego. date wspolzycia podalam nie dla oceny dni plodnych ale dla mozliwosci stwierdzenia czy test nie zostal wykonany za wczesnie. nie rozumiem czemu wynik testu jest wyższy niż zazwyczaj i tym wlasnie sie martwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy!!
ona7 szkoda twojego zdrowia, zapomnij o tym, bo nie masz owulacji wiec ciaza wykluczona. Jesli masz sie tak stresowac to moze lepiej nie wspolzyc, bo cie to wykonczy psychicznie??? albo jesli juz to uzywajcie dodatkowego zabezpieczenia np prezerwatywy, choc osobiscie uwazam to za zbedne przy pigulkach. Wiesz, ja 8 lat zazywalam piguly, wspolzylam w tym czasie dosc intensywnie i to z roznymi facetami (tak to w zyciu bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie... Może to głupie o co pytam ale cóż... Mam dziwny problem. 3dni temu skończyłam brać tabletki hormonalne dzięki którym mam regularnie okres. Tylko, że minęły te 3 dni i nic... Nie wiem, podejrzewam, że nie mogłam zajść w ciążę bo uprawiałam tylko pieszczoty... Proszę o pomoć bo nie wiem co mam robić...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mogłam zajść w ciążę??
Cytat:
Gdy brałam tabsy okres dostawałam 4 dnia przerwy, więc uspokój się. Szanse, że jesteś w ciąży są bardzo marne.
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
mam pytanie bo niewiem co mam robic... niewiem cyz jestem w ciazy cyz nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mam wielki problem
Cytat:
A ile masz lat, że tak się przejmujesz, że to ciąża? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.