Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 07:14   #2911
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Zaczęłam 18 tydzień, według rozpiski będzie to początek 5 miesiąca Jak to poważnie brzmi

Dzisiaj jadę już do Bydgoszczy, za 9 dni bierzemy ślub

Osobiście nie zamierzam teraz kupować ochraniacza, bo dziecko i tak nie jest od razu mobilne Jakbym kupowała to od razu na całe łóżeczko, bo starczy na dłużej

Te wysokości macicy są podane dla macicy w rozkurczu, w skurczu ma prawo się inaczej zachowywać. A boli Cię to napinanie? Ogólnie powoli zaczną pojawiać nam się tzw. stawiania macicy i jest to normalne. Póki nie boli, nie są regularne i z szyjką się nic nie dzieje to nie ma niepokoju

Cholestaza zazwyczaj ujawnia się w III trymestrze ciąży i świąd zazwyczaj dotyczy dłoni i stóp, nasila się w nocy. Dobrze, że zgłosiłaś to lekarzowi i dobrze, że zainterweniował ale myślę, że nie ma powodu do niepokoju

Wkrótce zrozumiesz się z cukrzycą i jakoś to pójdzie do końca ciąży Nie martw się tym telefonem, zaraz się wszystkiego dowiesz

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Dobrze, że wiesz co tam się zadziewa Jakieś zalecenia dostałaś?

Dzięki za podpowiedz
I brawo za 18 tydzień <3 5 miesiąc brzmi tak poważnie
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:20   #2912
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Brawo za 18 tydzień. U mnie dzisiaj 16 na liczniku.

To był taki ból jak na skurcze przepowiadające. Jak się powtórzy to pójdę to lekarza.

A te swędzenia miałam w pierwszej ciąży. Jakiś niedobór czegoś był ale nie pamiętam już co to było.
Czytam o Twoim stawaniu i właśnie moja macica się postawiła

Może brzuch Ci daje znać, że powinnaś troszkę zwolnić? Ratuj się magnezem i no-spą i w razie co idź do lekarza
Stary 2016-03-03, 07:43   #2913
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cholestazę potwierdza się badaniem prób wątrobowych, na pewno będą wam lekarze zlecać w późniejszym okresie. Ja wczoraj robiłam, na szczęście w normie, ale rzeczywiście trzeba to sprawdzać, bo jak się ma cholestazę to niestety ścisła dieta wątrobowa. Czyli ciężka :/

Virginia, masakra, oby się u ciebie aż tak nie rozkręciło. Mam nadzieję, że mu Natalki na kontroli okaże się, że już ok.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:47   #2914
asicuha
Wtajemniczenie

Nie mialam pojecia o cholestazie,
Ja dzis spalam jak dziecko

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:50   #2915
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzien dobry

Dziękuję dziewczyny, Tż bardzo by się ucieszył z chłopca. Chodzi i żartuje, że on go nauczy tego i tamtego
W ogóle dowiedziałam się wczoraj na wizycie, że będzie do mnie przychodzić położna środowiskowa od 20 tyg. Dostałam od swojej gin namiary na świetną położną. Zastanawiam się tylko o czym będzie ze mną rozmawiać i na czym te wizyty będą polegać.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:54   #2916
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Cholestazę potwierdza się badaniem prób wątrobowych, na pewno będą wam lekarze zlecać w późniejszym okresie. Ja wczoraj robiłam, na szczęście w normie, ale rzeczywiście trzeba to sprawdzać, bo jak się ma cholestazę to niestety ścisła dieta wątrobowa. Czyli ciężka :/

Virginia, masakra, oby się u ciebie aż tak nie rozkręciło. Mam nadzieję, że mu Natalki na kontroli okaże się, że już ok.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No właśnie same wyniki prób wątrobowych (alat, aspat) nie są parametrem diagnozującym cholestaze Cholestaze diagnozuje się na podstawie podwyższonych kwasów żółciowych. Alat i aspat bywa czasem w normie przy cholestazie. Warto o tym pamiętać

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Dziękuję dziewczyny, Tż bardzo by się ucieszył z chłopca. Chodzi i żartuje, że on go nauczy tego i tamtego
W ogóle dowiedziałam się wczoraj na wizycie, że będzie do mnie przychodzić położna środowiskowa od 20 tyg. Dostałam od swojej gin namiary na świetną położną. Zastanawiam się tylko o czym będzie ze mną rozmawiać i na czym te wizyty będą polegać.
NFZ od 20 tygodnia ciąży refunduje wizyty położnej środowiskowej, która będzie prowadzić edukacje przedporodową. Czyli ogólnie gadka szmatka o przygotowaniu do porodu, połogu, pielęgnacji dziecka, laktacji itp
Stary 2016-03-03, 08:05   #2917
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, strasznie to dla mnie ważne Czytałam o tej cholestazie i faktycznie, moje objawy średnio się potwierdzają. Wiadomo jednak, że lepiej jest sprawdzić. Mam nadzieję, że dermatolog coś mi dziś poradzi choćby doraźnie na to swędzenie, bo jest nie do wytrzymania. Dwa razy się w nocy budziłam, nad ranem aż się popłakałam ... Ale nie da się nie drapać ...

Mojej siostry koleżanka miała takie niewyjaśnione swędzenie od 4 aż do 7 miesiąca, żaden lekarz nie wiedział co to. W końcu stwierdzili, że to ''efekt uboczny ciąży, czasami tak bywa''. W jakimś stopniu pomogło jej mycie emolientem, ale latem w upały nosiła legginsy, bo takie miała już rany od drapania. Oby u mnie tak nie było

I miłego dnia wszystkim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 08:06   #2918
tabitabi
Raczkowanie

Jeeeeeeej skasował się multicytat ((

Gratulacje dla mam dziewczynek !
Dziewczyny w jakich kolorach kupujecie wózek? U mnie okazuje się że wybór wózka graniczy z cudem mój faworyt nie ma tak mocnej amortyzacji i zastanawiam się czy takie mega bujanie jak w wózkach klasycznych jest lepsze dla dziecka? Przeglądam codziennie oferty używanych wózków z mojego województwa ale żaden nie odpowiada. Jesteśmy z partnerem bardzo zbliżonego wzrostu ja-178 on max 180 ale nie chciała bym musieć schylać się aż w pół do gondoli.

Pisałyście o tym kiedy zamierzacie wybrać się na pierwszy spacer. Myślę że max to dwa dni poczekam ale na pewno też poradzę się mamy i mamy partnera

Zapomniałam już która z was wstawiła informację o dniach godnego rodzenia ale ja napewno skorzystam ! Wielkie dziękuję za informacje

U nas leci 17 tydzień także we wtorek dołączam do grona 5miesiąca pamiętam jak narzeczonego pytałam kiedy zaczniemy zakupy wyprawkowe robić to właśnie wskazał na 5mc! Jupiii puki co mam jedne bodziaki i paczkę pampersów premium care 3-6kg, była promocja w rossmanie i już miałam się powstrzymać gdy mama powiedziała Kupuj! No i pach pierwsze 80sztuk mamy, więcej puki co ich nie kupuję bo nie wiadomo czy przypasuj ą pupci księcia/księżniczki
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:20   #2919
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie same wyniki prób wątrobowych (alat, aspat) nie są parametrem diagnozującym cholestaze Cholestaze diagnozuje się na podstawie podwyższonych kwasów żółciowych. Alat i aspat bywa czasem w normie przy cholestazie. Warto o tym pamiętać

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

NFZ od 20 tygodnia ciąży refunduje wizyty położnej środowiskowej, która będzie prowadzić edukacje przedporodową. Czyli ogólnie gadka szmatka o przygotowaniu do porodu, połogu, pielęgnacji dziecka, laktacji itp
Ale te wizyty są obowiązkowe? I do każdej z nas będzie taka położna przychodzić?
Stary 2016-03-03, 08:44   #2920
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Zaczęłam 18 tydzień, według rozpiski będzie to początek 5 miesiąca Jak to poważnie brzmi

Dzisiaj jadę już do Bydgoszczy, za 9 dni bierzemy ślub

Te wysokości macicy są podane dla macicy w rozkurczu, w skurczu ma prawo się inaczej zachowywać. A boli Cię to napinanie? Ogólnie powoli zaczną pojawiać nam się tzw. stawiania macicy i jest to normalne. Póki nie boli, nie są regularne i z szyjką się nic nie dzieje to nie ma niepokoju

Cholestaza zazwyczaj ujawnia się w III trymestrze ciąży i świąd zazwyczaj dotyczy dłoni i stóp, nasila się w nocy. Dobrze, że zgłosiłaś to lekarzowi i dobrze, że zainterweniował ale myślę, że nie ma powodu do niepokoju
za 5 miesiąc..rzeczywiście - poważnie brzmi
no i będzie znowu imprezka
jak rozpoznać stawianie macicy?na czym to polega?
mnie łydki , z tyłu, swędzą wieczorami lub w nocy i lekko zaczerwienione kropki mam w tym miejscu, albo od drapania albo od depilacji i stąd swędzenie...poza tym nie mam innych objawów..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:56   #2921
superhuman
Zadomowienie

Ja miałam dzis fatalna noc. Straszne sny ciagle sie budziłam... Dzis mam 15t0d czyli zaczynamy 16 tydzien marże teraz tylko o tym zeby w końcu poczuć dzidzia... Ale wiem ze to pewnie za wcześnie. Trzymam kciuki za wasze zdrowie dziewczyny....
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 09:01   #2922
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Dziewczyny w jakich kolorach kupujecie wózek? U mnie okazuje się że wybór wózka graniczy z cudem mój faworyt nie ma tak mocnej amortyzacji i zastanawiam się czy takie mega bujanie jak w wózkach klasycznych jest lepsze dla dziecka? Przeglądam codziennie oferty używanych wózków z mojego województwa ale żaden nie odpowiada. Jesteśmy z partnerem bardzo zbliżonego wzrostu ja-178 on max 180 ale nie chciała bym musieć schylać się aż w pół do gondoli.

Pisałyście o tym kiedy zamierzacie wybrać się na pierwszy spacer. Myślę że max to dwa dni poczekam ale na pewno też poradzę się mamy i mamy partnera

Zapomniałam już która z was wstawiła informację o dniach godnego rodzenia ale ja napewno skorzystam ! Wielkie dziękuję za informacje

U nas leci 17 tydzień także we wtorek dołączam do grona 5miesiąca pamiętam jak narzeczonego pytałam kiedy zaczniemy zakupy wyprawkowe robić to właśnie wskazał na 5mc! Jupiii puki co mam jedne bodziaki i paczkę pampersów premium care 3-6kg, była promocja w rossmanie i już miałam się powstrzymać gdy mama powiedziała Kupuj! No i pach pierwsze 80sztuk mamy, więcej puki co ich nie kupuję bo nie wiadomo czy przypasuj ą pupci księcia/księżniczki
Mamy brązowy wózek Na pewno znajdziecie wózek idealny, jeszcze jest trochę czasu

Mi nawet przeszło przez głowę by wracać spacerkiem z dzieciaczkiem ze szpitala

Super, że pierwsze zakupy poczynione

Cytat:
Ale te wizyty są obowiązkowe? I do każdej z nas będzie taka położna przychodzić?
Nie są Możesz odmówić. Położna przyjdzie jak się jej zgłosi albo jak zgłosi jej ginekolog.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
za 5 miesiąc..rzeczywiście - poważnie brzmi
no i będzie znowu imprezka
jak rozpoznać stawianie macicy?na czym to polega?
mnie łydki , z tyłu, swędzą wieczorami lub w nocy i lekko zaczerwienione kropki mam w tym miejscu, albo od drapania albo od depilacji i stąd swędzenie...poza tym nie mam innych objawów..
U mnie wygląda to tak, że czuje jak od dołu brzucha do góry idzie takie spięcie. Czuję, że mi macica twardnieje, chwile to trzyma i puszcza. I znowu mam miękki brzucho.

Macie mój 18 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18HBD.jpg (133,3 KB, 38 załadowań)
Stary 2016-03-03, 09:09   #2923
Origa
Rozeznanie

Fantasmagori
slo_nk_o
gratulacje!!!

shybuya trzymam kciuki, żeby to nie była cholestaza

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Niestety potwierdziła się ta moja cukrzyca. Teraz przez Tydzień mam mierzyć glukometrem i za tydzień kontrola i zdecydują co dalej ale sądząc po wynikach raczej tabletki mnie nie ominą...A już naprawdę mocno się od niedzieli pilnuje:/

Także dupa.

Wczoraj miałam telefon ze Szpitala ale bylam wtedy u fryzjera i jak oddzwonilam to już położnych nie było. Muszę czekać do 9 dzisiaj. Podejrzewam, że ostateczne wyniki amnio. Ale zawsze nagrywala mi się na sekretarka a tam nic i oczywiście sobie wkręcam....stres do 9 mnie zje:/

Echhh...uciekam do pracy.
przesyłam mnóstwo pozytywnej energii

Też mnie ciekawi temat położnej, może któraś z Was coś więcej o tych jej wizytach napisać?
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:11   #2924
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Mamy brązowy wózek Na pewno znajdziecie wózek idealny, jeszcze jest trochę czasu

Nie są Możesz odmówić. Położna przyjdzie jak się jej zgłosi albo jak zgłosi jej ginekolog.

U mnie wygląda to tak, że czuje jak od dołu brzucha do góry idzie takie spięcie. Czuję, że mi macica twardnieje, chwile to trzyma i puszcza. I znowu mam miękki brzucho.

Macie mój 18 tydzień

Chudzinka! Nic nie widac
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:17   #2925
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Też mnie ciekawi temat położnej, może któraś z Was coś więcej o tych jej wizytach napisać?
Jeżeli chcesz korzystać z edukacji przedporodowej prowadzonej przez położną środowiskową musisz się do niej sama zgłosić lub Twój ginekolog musi zgłosić, że jest taka i taka pacjentka. Edukacja rozpoczyna się w 20 tygodniu raz w tygodniu, od 31 do końca ciąży dwa razy w tygodniu (to położne modyfikują wedle potrzeb). Edukacja prowadzona jest w domu ciężarnej lub w gabinecie położnej. Tematy przeróżne wedle potrzeb - wiadomo, że poruszy te najważniejsze: przygotowanie do porodu, poród, połóg, laktacja, odżywanie w ciąży, pielęgnacja noworodka itp. To tak ogólnie mówiąc
Stary 2016-03-03, 09:20   #2926
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek. Dzisiaj skonczyłam 18 tydzien 19 czas zacząć. Jak tak sobie pomyslałam dzisiaj rano o tym, że jestem juz prawie w połowie to się wzruszyłam Nadal się jednak nie czuje bezpiecznie.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Widzialam to w którymś odcinku położnych w UK bardzo Ci współczuję. Oby wszystko skończyło się pomyślnie.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Witam się z rana,

Mam ostatnio jakiś duży spadek formy psychicznej. Chce mi się ciągle płakać....Wszystko mnie smuci. Boję się oglądać wiadomości i oglądać Tv...

Niestety potwierdziła się ta moja cukrzyca. Teraz przez Tydzień mam mierzyć glukometrem i za tydzień kontrola i zdecydują co dalej ale sądząc po wynikach raczej tabletki mnie nie ominą...A już naprawdę mocno się od niedzieli pilnuje:/

Także dupa.

Wczoraj miałam telefon ze Szpitala ale bylam wtedy u fryzjera i jak oddzwonilam to już położnych nie było. Muszę czekać do 9 dzisiaj. Podejrzewam, że ostateczne wyniki amnio. Ale zawsze nagrywala mi się na sekretarka a tam nic i oczywiście sobie wkręcam....stres do 9 mnie zje:/

Echhh...uciekam do pracy.
Ja jak oglądam wiadomosci to sie wkurzam Szczególnie jak jest o polityce.
Powodzenia w walce z cukrzycą, naprawdę nieprzyjemna sprawa Mam wielką nadzieje, że mnie ona jednak nie dotknie.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, strasznie to dla mnie ważne Czytałam o tej cholestazie i faktycznie, moje objawy średnio się potwierdzają. Wiadomo jednak, że lepiej jest sprawdzić. Mam nadzieję, że dermatolog coś mi dziś poradzi choćby doraźnie na to swędzenie, bo jest nie do wytrzymania. Dwa razy się w nocy budziłam, nad ranem aż się popłakałam ... Ale nie da się nie drapać ...

Mojej siostry koleżanka miała takie niewyjaśnione swędzenie od 4 aż do 7 miesiąca, żaden lekarz nie wiedział co to. W końcu stwierdzili, że to ''efekt uboczny ciąży, czasami tak bywa''. W jakimś stopniu pomogło jej mycie emolientem, ale latem w upały nosiła legginsy, bo takie miała już rany od drapania. Oby u mnie tak nie było

I miłego dnia wszystkim
Mam nadzieje, że to jednak nie to i tylko własnie skutek "uboczny" ciązy. Jak zaczełam o tym czytać to az mnie plecy zaswędziały.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Ja to zakupy zaczne po wyjezdzie. Juz mówiłam TZtowi, że nie moge sie doczekać kupowania tych malusich ubranek
Bedziemy kolekcjonować powoli zeby rozłozyć koszta.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja miałam dzis fatalna noc. Straszne sny ciagle sie budziłam... Dzis mam 15t0d czyli zaczynamy 16 tydzien marże teraz tylko o tym zeby w końcu poczuć dzidzia... Ale wiem ze to pewnie za wcześnie. Trzymam kciuki za wasze zdrowie dziewczyny....
Gratuluje 16 tygodnia Mi się narazie sny skończyły. Od paru dni nic na szczęscie

Cytat:
Macie mój 18 tydzień
Juz sie ładnie zaokrągla Chyba u Ciebie duzy brzuchol wyjdzie pózniej.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:22   #2927
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:

Macie mój 18 tydzień

O kurde, ja mam taki w 15 tygodniu
Tez bym chciała byc taka szczupła

Edytowane przez agnszp
Czas edycji: 2016-03-03 o 09:24
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:23   #2928
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Macie mój 18 tydzień
Ja mam podobny 15 t 4 d
no może troszkę mniejszy jeszcze

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-03-03 o 09:25
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:30   #2929
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Macie mój 18 tydzień
to miałam tak raz.. wczoraj..dzięki za szczegółowe informacje..
ale mikrusek - jak mój

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dziendoberek. Dzisiaj skonczyłam 18 tydzien 19 czas zacząć. Jak tak sobie pomyslałam dzisiaj rano o tym, że jestem juz prawie w połowie to się wzruszyłam Nadal się jednak nie czuje bezpiecznie.
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 09:32   #2930
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Macie mój 18 tydzień
mój brzuszek wygląda podobnie, jak siedzę to wydaje mi się że urósł ale jak stanę przy lustrze bokiem to już nie jestem pewna czy na pewno zaraz wkraczam w 5ty miesiąc

Oooo a pomysł ze spacerkiem ze szpitala też mega tyle że ja mam na oku szpital który jest jakieś 40min drogi od domu także u nas fotelik i limuzyna dziadków pójdą w ruch
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:33   #2931
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytam o Twoim stawaniu i właśnie moja macica się postawiła

Może brzuch Ci daje znać, że powinnaś troszkę zwolnić? Ratuj się magnezem i no-spą i w razie co idź do lekarza
Latam jak głupia za małą i z małą. Obiecałam sobie że w tej ciąży będę się oszczędzała. I co? Dupka hehe. Nie da rady

Cytat:

I miłego dnia wszystkim

będzie dobrze. A może uczulenie na coś ci wyszło? Jednej z mamuś z mojego poprzedniego wątku wyszło na koniec ciąży na truskawki uczulenie.
Mnie to swędzi ali bo strasznie puchlam. Miałam nogi dwa razy takie jak teraz. W jeansy mi uda i łydki się nie mieściły. Skóra tez się rozciąga i wtedy swędzi. Może spróbuj dobrze nawilżać?

Cytat:

Macie mój 18 tydzień
Gdzie to Bobo????? Chyba do kręgosłupa ci się przytula

U mnie jest dokładnie tak samo. Jak leże czuje że nagle twardnieje, ja bym to opisała jako tępy ból, po kilku sekundach puszcza. Takie same miałam przepowiadacze. Ale zaczęły się po 30 tygodniu. A wczoraj dokładnie widziałam gdzie mi się macica kończy tak ją wybrzuszyło. Po czym wyszła z jednej strony mała kulka trochę mniejsza niż pięść. Nie wiem czy to mogło być już Bobo. Chyba za wcześnie jeszcze.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:40   #2932
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Latam jak głupia za małą i z małą. Obiecałam sobie że w tej ciąży będę się oszczędzała. I co? Dupka hehe. Nie da rady

będzie dobrze. A może uczulenie na coś ci wyszło? Jednej z mamuś z mojego poprzedniego wątku wyszło na koniec ciąży na truskawki uczulenie.
Mnie to swędzi ali bo strasznie puchlam. Miałam nogi dwa razy takie jak teraz. W jeansy mi uda i łydki się nie mieściły. Skóra tez się rozciąga i wtedy swędzi. Może spróbuj dobrze nawilżać?

Gdzie to Bobo????? Chyba do kręgosłupa ci się przytula

U mnie jest dokładnie tak samo. Jak leże czuje że nagle twardnieje, ja bym to opisała jako tępy ból, po kilku sekundach puszcza. Takie same miałam przepowiadacze. Ale zaczęły się po 30 tygodniu. A wczoraj dokładnie widziałam gdzie mi się macica kończy tak ją wybrzuszyło. Po czym wyszła z jednej strony mała kulka trochę mniejsza niż pięść. Nie wiem czy to mogło być już Bobo. Chyba za wcześnie jeszcze.
Tak to jest jak ma się już dzieciaczka w domu, trzeba swoje nalatać

U mnie jest jedna kulka twarda, może u Ciebie to faktycznie dzieciaczek

Dzięki za komplementy Jutro będę się widzieć z koleżankami i mi nie uwierzą, że jestem w ciąży
Stary 2016-03-03, 09:54   #2933
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:

Macie mój 18 tydzień
To nie wiem już co zrobić z tą położną środowiskową.
A brzusio masz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 09:57   #2934
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To nie wiem już co zrobić z tą położną środowiskową.
A brzusio masz
A chcesz żeby do Ciebie przychodziła?
Stary 2016-03-03, 10:10   #2935
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
A chcesz żeby do Ciebie przychodziła?
No właśnie nie wiem Jeśli takie wizyty byłyby na prawdę przydatne to tak. Chociaż też zastanawiałam się nad szkołą rodzenia. A zagadnienia chyba te same będą?
Stary 2016-03-03, 10:15   #2936
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem Jeśli takie wizyty byłyby na prawdę przydatne to tak. Chociaż też zastanawiałam się nad szkołą rodzenia. A zagadnienia chyba te same będą?
Raczej te same Ja idę do szkoły rodzenia i nie będę się zgłaszać na edukacje przedporodową. Moja koleżanka ma za dużo na głowie, jak będę potrzebowała edukacji to mogę do niej zadzwonić
Stary 2016-03-03, 10:18   #2937
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane Dawno mnie nie było, napiszę tylko szybko, zanim zacznę nadrabiać. Nietypowo zaczną - od puenty.

DZIEWCZYNY, NIE LEKCEWAŻCIE ŻADNEGO SWĘDZENIA W CIĄŻY!!

Już tłumaczę dlaczego. W zeszłym tygodniu zaczęła mnie swędzieć głowa - myślałam, że to efekt maski z nafty kosmetycznej. W weekend delikatnie również nogi. Pod koniec niedzieli zaczęło się uczucie pcheł? wesz? Na całym ciele!! Na łydkach i udach, na rękach (ramionach) - tam mam bardzo pojedyncze krostki. Na plecach podobno też. Brzuch cały czerwony, jakby pokrzywka. Byłam dziś na chwilę u gina, powiedział, że może to być cholestaza , która świądem się objawia, ale niekoniecznie musi to być to, gdyż zazwyczaj objawia się po 25 tc. ja jestem w 18. Wypisał mi skierowanie na jakieś badania, jutro idę też do dermatologa. Nie miałam pojęcia co to cholestaza, ale oczywiście czytając internety dowiedziałam się wiele, niekoniecznie dobrego

Trzymajcie zatem kciuki, żyję w stresie i niepewności. Wierzę, że to jednak nie cholestaza. A Wam piszę ku przestrodze, gdybyście (tfu!tfu!) kiedyś zauważyły u siebie świąd.

Nic nie czytałam, ale przezornie gratuluję wszystkim i wszystkiego Dobrej nocki

Mnie swedzi wszystko nogi, glowa, ręce. Wszystko oprócz brzucha. A po goleniu nóg to dopiero masakra..
Poczytam o tym.

Cytat:
Dzien dobry

A jak to jest jeśli mam lekarza w innej dzielnicy miasta? Muszę szukać przychodni i położnej w swojej czy będzie dojeżdżać?

Wyprowadzamy się 10. to jest trzecie piętro bez windy więc zaczęłam zastanawiać się co z wózkiem teraz. Nie wiem, może będę najpierw znosić wózek i potem szybko po dziecko skocze.. Nie wiem. Ale wiem, że musi być w miarę lekki. A chcieliśmy właśnie taki masywny
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:29   #2938
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Mnie swedzi wszystko nogi, glowa, ręce. Wszystko oprócz brzucha. A po goleniu nóg to dopiero masakra..
Poczytam o tym.

A jak to jest jeśli mam lekarza w innej dzielnicy miasta? Muszę szukać przychodni i położnej w swojej czy będzie dojeżdżać?

Wyprowadzamy się 10. to jest trzecie piętro bez windy więc zaczęłam zastanawiać się co z wózkiem teraz. Nie wiem, może będę najpierw znosić wózek i potem szybko po dziecko skocze.. Nie wiem. Ale wiem, że musi być w miarę lekki. A chcieliśmy właśnie taki masywny
Nie czytaj o cholestazie, bo się niepotrzebnie zestresujesz

Położna i lekarz nie muszą mieć ze sobą związku. Możesz wybrać położną w każdej przychodni w mieście.

To już niedługo! A wózkownia może jest?
Stary 2016-03-03, 10:34   #2939
asiulek8
Wtajemniczenie

Nadal mam te psudo skurcze. Czekam aż córka wstanie z drzemki i będę dzwoniła wszędzie żeby znaleźć jakieś miejsce z wizytą na dzisiaj. A jak nie to jak mąż wróci z pracy jadę na IP. Nie podoba mi się to. Od 7.30 jak wstałam juz 7 razy się napinalo. Czyli przez 4 godziny. Wydaje mi się że to dużo jak na tak wczesna ciążę.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:40   #2940
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Raczej te same Ja idę do szkoły rodzenia i nie będę się zgłaszać na edukacje przedporodową. Moja koleżanka ma za dużo na głowie, jak będę potrzebowała edukacji to mogę do niej zadzwonić
Rozumiem Jeszcze przemyślę to sobie.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Poczytam o tym.

Wiesz co nie wiem dokładnie jeszcze jak to jest. Zapytałam o to mojej gin i zapytała do jakiej przychodni należę i że mam wybrać sobie dowolną położną środowiskową. Dała mi namiar na świetną położną i powiedziała żebym zadzwoniła do niej i zapytała czy będzie do mnie dojeżdżać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości