Ubezpieczenie turystyczne dla osoby z chorobą przewlekłą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-02, 12:51   #1
n_bb
BAN stały

Ubezpieczenie turystyczne dla osoby z chorobą przewlekłą

Mój mąż ma cukrzyce - kwalifikuje się to jako choroba przewlekła. Możecie mi podpowiedzieć które towarzystwo ubezpieczeniowe ma jakieś dobre i niedrogie polisy ubezpieczeniowe na wyjazd do Egiptu?
n_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-03, 16:19   #2
jolka8899
Raczkowanie

Dot.: Ubezpieczenie turystyczne dla osoby z chorobą przewlekłą

Opowiem Ci pewną historię. Kilka lat temu głośny był przypadek małżeństwa. Pojechali do Egiptu, on też coś miał nie tak ze zdrowiem. Dostał udaru czy czegoś tam, był hospitalizowany. Ostatecznie zmarł. Nie mieli ubezpieczenia. Koszta leczenia i później ściągnięcia ciała do Polski były masakrycznie wysokie. Jakieś zbiórki robili. A wystarczyło zainwestować te 50 zł w ubezpieczenie.
jolka8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-03, 16:45   #3
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez n_bb Pokaż wiadomość
Mój mąż ma cukrzyce - kwalifikuje się to jako choroba przewlekła. Możecie mi podpowiedzieć które towarzystwo ubezpieczeniowe ma jakieś dobre i niedrogie polisy ubezpieczeniowe na wyjazd do Egiptu?
Myślę, że większość jak nie wszystkie TU proponujące ubezpieczenie podróżne mają tę opcję. Ja wykupuję zawsze przez internet w Axie.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-04, 15:22   #4
n_bb
BAN stały

Oczywiście wiem to,że nie należy lecieć bez ubezpieczenia. Mąż coś tam narzekał,że niby po co , jaki jest sens skoro i tak lecimy do kurortu i nie zamierzamy uprawiać żadnych sportów ( raczej nurkowanie i inne tego typu rzeczy nie są dla nas ) ale ja wiem swoje . A to,że przez internet możńa załatwić to nie wiedziałam
Nie jest to jakieś skomplikowane?
Stary 2015-04-04, 15:42   #5
jolka8899
Raczkowanie

Ja swego czasu dzwoniłam bezpośrednio do PZU. Mają drogo, ale dobry standard obsługi. Zostaw kontakt tutaj http://ubezpieczenia.comperia.pl/ to zadzwonią (pewnie po świętach) i pomogą coś wybrać.
Dobre ubezpieczenia turystyczne mają też w Allianz, Warta i InterRisk.
jolka8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 07:41   #6
n_bb
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jolka8899 Pokaż wiadomość
Ja swego czasu dzwoniłam bezpośrednio do PZU. Mają drogo, ale dobry standard obsługi. Zostaw kontakt tutaj http://ubezpieczenia.comperia.pl/ to zadzwonią (pewnie po świętach) i pomogą coś wybrać.
Dobre ubezpieczenia turystyczne mają też w Allianz, Warta i InterRisk.
Dobra zostawiłam już kontakt, ale chyba dopiero po świętach zadzwonią.
A jak to tam jest z tym alkoholem, bo różnie słyszałam. To będzie all inclusive. Jak wykryją % we krwi podczas zdarzenia to mogą podważyć zasadność udzielania pomocy?
Stary 2015-04-05, 16:35   #7
wera1115
Raczkowanie

Z turystycznych dobrą cenę w stosunku do zakresu ubezpieczenia mają też compensie. Najlepiej brać bezpośrednio u agenta, ale ze strony też możesz się skontaktować i dowiedzieć.
wera1115 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-06, 16:06   #8
n_bb
BAN stały

Wolałabym jak jest taka możliwość załatwić to jakoś przez telefon lub internet. Trochę nie uśmiecha mi się jechać specjalnie do ubezpieczalni po polisę (odległość 17 km i pewnie 2h ze staniem w korkach wyjęte z tygodnia).
Stary 2015-04-06, 21:10   #9
MalaBetty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez n_bb Pokaż wiadomość
Wolałabym jak jest taka możliwość załatwić to jakoś przez telefon lub internet. Trochę nie uśmiecha mi się jechać specjalnie do ubezpieczalni po polisę (odległość 17 km i pewnie 2h ze staniem w korkach wyjęte z tygodnia).
Na szczęście nie musisz, możesz to załatwić be wychodzenia z domu. Jak nie przez internet czy telefon to zawsze możesz zaprosić agenta do domu i od razu jak oferta będzie ci odpowiadać to podpisujesz umowę i masz z głowy.
MalaBetty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 07:44   #10
elennna
Raczkowanie

Też kupowałam ubezpieczenie przez internet. Polega to na tym, że podajesz dane, kwotę na jaką chcesz się ubezpieczyć, termin ubezpieczenia oraz zakres.
Oni Ci później wyślą wszystko na maila. Robisz przelew i ubezpieczenie jest aktywne. Żadnej filozofii tutaj nie ma.
elennna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-28, 11:41   #11
Karolina860
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elennna Pokaż wiadomość
Też kupowałam ubezpieczenie przez internet. Polega to na tym, że podajesz dane, kwotę na jaką chcesz się ubezpieczyć, termin ubezpieczenia oraz zakres.
Oni Ci później wyślą wszystko na maila. Robisz przelew i ubezpieczenie jest aktywne. Żadnej filozofii tutaj nie ma.
Też kiedyś szukałam po bankach, firmach ubezpieczeniowych kilku ofert. A kolega powiedział mi, że na rankomacie jest wiele ofert. Tyle czasu co poświęciłam na chodzenie od jednego specjalisty do drugiego . . . To nikt mi nie odda.
Karolina860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-30, 22:22   #12
Motylek_vip
Przyczajenie

Ubezpieczenie od chorób przewlekłych nie jest popularnym i chętnie przyznawanym ubezpieczeniem. Sama mam alergie i różne rzeczy mi się dzieją od zmiany wody czy jedzenia. Wiem, że TU ERV ma cos takiego w ofercie.
Pozdrawiam
Motylek_vip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-08, 07:38   #13
Zygmunt1225
BAN stały

na teakie pytanie o ubezpieczenie dla os z choroba przewlekłą nikt nie odpowie. Trzeba pójść do agencji ubezpieczeniowej i tak zapytać o konkretny przypadek. xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-03-08 o 10:27 Powód: reklama
Zygmunt1225 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości