Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-06, 17:47   #1111
kosmiteczka
Zadomowienie

Ja mam jeszcze pytanko. Bo są dni bardziej płodne i mniej płodne (w sensie, że np 2 tyg po okresie jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciaże, niz 5 dni po okresie ) No i czy w czasie dni bardziej płodnych moze dojść do zapłodnienia SZYBCIEJ niż podczas mniej płodnych? Czy to sie dzieli na dni zupełnie płodne albo zupełnie niepłodne? ;p

a, mowiąc szybciej mam na mysli czas od wytrysku do zapłodnienia

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2007-11-07 o 14:56 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 18:55   #1112
Malinka89
Przyczajenie

GG do Malinka89
Unhappy Proszę o odpowiedzi :/

hej, moja sprawa wygląda tak: kilka dni temu wspołzyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, on nie skonczył we mnie, tylko poza mną, czy mogę byc w ciązy?
Malinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 19:04   #1113
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Proszę o odpowiedzi :/

jak najbardziej tak, ale z tym pytaniem chyba powinnaś zajrzeć na ginekologię...

pozdrawiam

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 19:08   #1114
Meariel
调解人

Dot.: Proszę o odpowiedzi :/

i przeszukaj forum "ginekologia". Taki post jak Twój gęsto się tam sieje
Stary 2007-11-06, 19:56   #1115
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

Cytat:
Obliczanie dni płodnych musi mieć swoje jakieś podstawy, znaczy to mianowicie że możesz sobie wyliczyć dni płodne w oparciu o zdaje się 3 miesięczną ( conajmniej obserwację) temperatury, śluzu, ew, szyjki macicy - to metoda dla wytrwałych dokładncyh, stosowana zarówno dla tych, którzy starają się o dziecko jak i dla tych którzy go miec nie chcą ( tu kontrowersyjna kwestia skuteczności metody).
No nie przesadzajmy z tą wytrwałością i nieskutecznością.
Za to tabletki i prezerwatywy są (jak rozumiem - na zasadzie odwrotności) dla niewytrwałych, niedokładnych i ogólnie "olewających" swój własny cykl???
Aha, dobrze wiedzieć
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 20:11   #1116
Mylka
Raczkowanie

Co oznacza biały i ciągliwy śluz (23 dzień cyklu)???
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 20:37   #1117
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Co oznacza biały i ciągliwy śluz (23 dzień cyklu)???
Za mało danych. Podaj przynajmniej jak długie są Twoje cykle?

Biały, ciągliwy śluz może pojawić sie też w czasie podniecenia - może być więc mylący. Może też to być śluz płodny, ale jak na "moje oko" byłoby to w przypadku cykli ok. 35-40 dniowych. Tak wirtualnie to trudno powiedzieć.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-06, 20:49   #1118
Mylka
Raczkowanie

cykle 28 dniowe
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 21:02   #1119
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
No nie przesadzajmy z tą wytrwałością i nieskutecznością.
Za to tabletki i prezerwatywy są (jak rozumiem - na zasadzie odwrotności) dla niewytrwałych, niedokładnych i ogólnie "olewających" swój własny cykl???
Aha, dobrze wiedzieć
nie to miałam na myśli.
Nieskutecznośc pojawia się gdy cykl zostanie zachwiany lub gdy wyniki pomiaru źle zinterpretowane.
Poza tym na obserwację mają wpływ też inne czynniki takie jak stan chorobowy, zazywane leki itd. i dlatego trzeba byc bardziej wyczulonym i ostrożnym niż przy tabletkach.
Świadomośc swojego cyklu powinien mieć każdy rzecz jasna, choć jak wiadomo nie zawsze tak jest.
W pomiarach należy prowadzić regularny tryb życia raczej i tu też związane jest to z dokładnościa i systematycznością.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 21:07   #1120
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: czy mogę być w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Malinka89 Pokaż wiadomość
hej, moja sprawa wygląda tak: kilka dni temu wspołzyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, on nie skonczył we mnie, tylko poza mną, czy mogę byc w ciązy?
W takim wypadku istnieje możliwość, że jesteś w ciąży.
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-06, 22:01   #1121
anusiaa89
Zadomowienie

tak jest taka mozliwosc

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-06, 22:29   #1122
edit23
Zakorzenienie

Możliwość zawsze jest raz większa raz mniejsza, a to zależy od wielu czynników, które podała Laluna1986.
Stary 2007-11-06, 23:41   #1123
Wannilia
Raczkowanie

Problem

Cześć. Mam pytanie. Otóż, reguralnie współżyję ze swoim chłopakiem. Od jakichś trzech miesięcy mam regularny okres co 28 dni jednak jest on krótszy niż uprzednio. Wcześniej trwał jakieś 5 dni teraz 3 albo 4 dni. W 4 dniu to już jakies reszteczki. Czy w takim razie mogę być w ciąży? Dodam jeszcze, że w okresie dni płodnych mam normalne objawy, to znaczy mały ból brzucha, śluz z pochwy, a przed okresem jak zwykle czuję ból i ciągnięcie w okolicy macicy. Nie mam zachcianek, boleści sutków czy czegoś takiego.
Wannilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 07:13   #1124
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Problem

zabezpieczasz sie jakos normalnie?

dl. okresu to sprawa indywidulana i moze byc w kazdym cyklu inny.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 07:14   #1125
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: Problem

Cytat:
Napisane przez Wannilia Pokaż wiadomość
Cześć. Mam pytanie. Otóż, reguralnie współżyję ze swoim chłopakiem. Od jakichś trzech miesięcy mam regularny okres co 28 dni jednak jest on krótszy niż uprzednio. Wcześniej trwał jakieś 5 dni teraz 3 albo 4 dni. W 4 dniu to już jakies reszteczki. Czy w takim razie mogę być w ciąży? Dodam jeszcze, że w okresie dni płodnych mam normalne objawy, to znaczy mały ból brzucha, śluz z pochwy, a przed okresem jak zwykle czuję ból i ciągnięcie w okolicy macicy. Nie mam zachcianek, boleści sutków czy czegoś takiego.
Organizm kobiety jest zmienny. To ze coś było kiedyś wcale nie oznacza ze tak będzie teraz i do konca.
Skoro piszeszze od 3 miesiecy masz regularny okres i trwa 3-4 dni to moze własnie od tych 3-4 miesiecy się u Ciebie pięknie wyregulowała gospodarka hormonalna czyli słowem bardzo dobrze.

Jezeli okres trwa 3-4 dni to jest to jak najbardziej prawidłowe no chyba ze jest on bardzo bardzo skapy to wówczas dobrze by było sie przejsc do ginekologa i ustalić tego przyczynę. Z tego co piszesz wynika ze jest całkiem normalny wiec nie widze podstaw do obaw.

Czy jest to ciaża czy nie to najlepiej jest sprawdzić wykonujac test.
Moze być taka sytuacja ze bedac w ciazy ma sie plamienia które moga być pomylone z okresem jednak są one bardziej skąpe i trwaja krócej.

Na podstawie tego co napisałas nawet ginekolog z 40 letnim stażem pracy nic nie powie. Bo poprostu przez internet nie da rady zbadać i ocenić stanu pacjentki.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 07:34   #1126
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez kosmiteczka Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanko. Bo są dni bardziej płodne i mniej płodne (w sensie, że np 2 tyg po okresie jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciaże, niz 5 dni po okresie )
BZDURA!
Wszystko zalezy od długosci cykli i długości okresu.
jeżeli masz cykle 28 dniowe a okres trwa 5-6 dni to 5 dni po okresie masz najlepsze dni na to by zajsc w ciazę a 2 tygodnie po okresie szanse sa baaardzo minimalne.

Zeby obliczyc dni najbardziej płodne to weź od długosci cyklu odejmij 13-16 dni a nastepnie od tego odejmij 5 i dodaj 3 dni i masz dni najbardziej płodne (co nie oznacza ze w te pozostałe nie mozesz zajsc w ciażę).

Np. masz cykle 28 dni
odejmujesz 13 i 16 wiec pozostaje 15 i 12
od 12 odejmujesz 5 do 15 dodajesz 3 i wychodzi zakres 8-18.
Czyli od 8 do 18 dnia cyklu masz największe prawdopodobieństwo ze wspólzyjac zajdziesz w ciążę.

Cytat:
JNo i czy w czasie dni bardziej płodnych moze dojść do zapłodnienia SZYBCIEJ niż podczas mniej płodnych?
Potencjalnie tak ale to nie jest reguła.
Potencjalnie tak bo w okresie dni najpłodniejszych jest najlepszy śluz który ułatwia dotarcie plemnikom do komórki jajowej.

Cytat:
Czy to sie dzieli na dni zupełnie płodne albo zupełnie niepłodne? ;p
Nie ma takiego czegoś jak dni zupełnie płodne i zupełnie bezpłodne.
Zawsze może sie zdażyć jakieś zaburzenie w cyklu i wtedy mimo ze zdawało nam sie ze jesteśmy po za dniami płodnymi to zajdziemy w ciążę.
Współżycie w trakcie dni najbardziej płodnych tez nie oznacza od razu ciaży. Tylko w około 40% przy stosunków w najbardziej płodne dni skutkiem będzie ciąża. Mowa jest o stosunkach bez zabezpieczenia gdzie do ejakulacji doszło w ciele kobiety.

Cytat:
a, mowiąc szybciej mam na mysli czas od wytrysku do zapłodnienia
Róznie bywa, ale sie przyjmuje ze jest to od 1 nawet do 7 dni.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2007-11-07, 08:33   #1127
LENA.111
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny to znowu ja
Mam pytanie odnosnie sluzu. Czy jakis sluz wystepuje w okresie dni nieplodnych?
Dzisiaj zauwazylam pierwszy raz chyba od czasu odstawienia tabletek tzn od tej soboty ze pojawil mi sie jakis sluz na majtkach. Czy to oznacza dni plodne?
LENA.111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 09:51   #1128
patiszon1990
Przyczajenie

USG narzadu rodnego

Witam mialam dzisiaj robione usg ukladu rodnego i chcialabym wiedziec czy wszystko jest w pozadku nizej przedstawiam wynik badania oraz zdjecia z usg.Czy wedlug tego wyniku co zalaczam do postu mozna stwierdzic ze jestem w ciazy?Prosze o odpowiedz

http://binoleq.ovh.org/pati/a.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/b.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/c.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/d.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/e.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/f.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/g.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/h.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/i.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/j.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/k.jpg
http://binoleq.ovh.org/pati/l.jpg
patiszon1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 10:10   #1129
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: USG narzadu rodnego

Teraz jest już po "ptokach" ale o takie rzeczy pyta sie robiącego USG.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2007-11-07, 10:19   #1130
patiszon1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
No ok rozumiem ale sama bys sie nie zapytala jakby byl nie mily lekarz i mowil wszystko pod nosem stary zgred
Stary 2007-11-07, 10:53   #1131
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez patiszon1990 Pokaż wiadomość
No ok rozumiem ale sama bys sie nie zapytala jakby byl nie mily lekarz i mowil wszystko pod nosem stary zgred
Ja jetem "bezczelna" i jeżeli objasnienia badania mi się należa to bym pytała i nawet brutalnie się domagała wyczerpującej odpowiedzi.

Ogladnełam zdjecia i ja tam na pierwszych zdjęciach pecherzyk widzę więc sadziłabym ze jednak coś tam jest, na dalszych zdjeciach wydaje mi się on coś za bardzo pusty jak na ciążę. Z opisu wynika ze ciąży brak.

Radze jednak skonsultować się z lekarzem. Ja wyrocznia nie jestem i mogę sie mylić.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2007-11-07, 10:58   #1132
patiszon1990
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
Ja jetem "bezczelna" i jeżeli objasnienia badania mi się należa to bym pytała i nawet brutalnie się domagała wyczerpującej odpowiedzi.

Ogladnełam zdjecia i ja tam na pierwszych zdjęciach pecherzyk widzę więc sadziłabym ze jednak coś tam jest, na dalszych zdjeciach wydaje mi się on coś za bardzo pusty jak na ciążę. Z opisu wynika ze ciąży brak.

Radze jednak skonsultowac z innym lekarzem. Ja wyrocznia nie jestem i mogę sie mylić.
Wiesz jestes starsza i potrafisz "walczyc o swoje" a ja mloda to wiesz...Dziekuje za wypowiedz jutro mam wizyte u ginekologa wiec sie dokladniej dowiem co i jak.Ale prosze aby ktos tez zobaczyl moje zdjecia/wyniki moze ktos bardziej jest zorientowany...
Wszelkie objawy ciazy mam,ginekolog jak bylam powiedzial ze cos umknelo mu pod palcami a potem juz nie mogl znalezc i dlatego skierowal mnie na badanie.
Stary 2007-11-07, 11:25   #1133
flybird
BAN stały

jak jest wodnisty, ciągliwy, przezroczysty to płodne a niepłodne to różnie - albo sucho albo śluz gęsty, czasem wręcz białawy, nieciągliwy.
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 13:12   #1134
kosmiteczka
Zadomowienie

Eenax
Bardzo dziękuję za rozjaśnienie mi wszystkiego Niestety ja mam bardzo nieregularne cykle, może 2 razy w życiu dostałam okres zgodnie z terminem(raz spoznil sie bez powodu nawet ponad miesiąc), więc u mnie wyliczanie dni płodnych i niepłodnych nie ma najmniejszego sensu. Przyjmując, ze cykl trwa ok 28 dni: ostatni okres spoznił sie 3 dni, przedostatni był dzień za wczesnie, a przedprzed ostatni spóźnił sie 17 dni wiec u mnie to nie znasz dnia ani godziny;] tydzien po skonczeniu sie okresu współżyłam z chłopakiem i pękła nam prezerwatywa, postinor przyjęłam po 3,5h myśle że zadziałaliśmy dość szybko, ale i tak trochę się stresuję. Dlatego chciałam mniej więcej wiedzieć jak to jest z tymi dniami płodnymi i niepłodnymi ale jak ktoś ma tak nieregularne cykle jak ja to chyba bardzo ciężko to stwierdzić.
Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienie wszystkiego!
Stary 2007-11-07, 15:17   #1135
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiszon1990 Pokaż wiadomość
Na badaniach usg znaja sie tylko specjalisci i to ich powinnas sie pytac a nie szarych ludzi na forum, ktorzy czesto nie potrafia czytac zdjec RTG.

Jak na moje oko to nic tam nie ma, ale ja sie na tym nie znam i moge sie mylic. Mimo, ze studiuje na AM to nie robie specjalizacji w kierunku usg, w zwiazku z czym nie umiem go odczytywac. Twoje zdjecia poruwnuje z tym co widzialam w necie i ze swoimi zdjeciami.

Pytanie zasadnicze. Robilas test?

Dosc grube endometrium moze swiadczyc o zblizajacym sie okresie.

Lacze! Wszak padlo pytanie o mozliwosc ciazy.

Cytat:
BZDURA!
Wszystko zalezy od długosci cykli i długości okresu.
jeżeli masz cykle 28 dniowe a okres trwa 5-6 dni to 5 dni po okresie masz najlepsze dni na to by zajsc w ciazę a 2 tygodnie po okresie szanse sa baaardzo minimalne.

Zeby obliczyc dni najbardziej płodne to weź od długosci cyklu odejmij 13-16 dni a nastepnie od tego odejmij 5 i dodaj 3 dni i masz dni najbardziej płodne (co nie oznacza ze w te pozostałe nie mozesz zajsc w ciażę).

Np. masz cykle 28 dni
odejmujesz 13 i 16 wiec pozostaje 15 i 12
od 12 odejmujesz 5 do 15 dodajesz 3 i wychodzi zakres 8-18.
Czyli od 8 do 18 dnia cyklu masz największe prawdopodobieństwo ze wspólzyjac zajdziesz w ciążę.

Potencjalnie tak ale to nie jest reguła.
Potencjalnie tak bo w okresie dni najpłodniejszych jest najlepszy śluz który ułatwia dotarcie plemnikom do komórki jajowej.

Nie ma takiego czegoś jak dni zupełnie płodne i zupełnie bezpłodne.
Zawsze może sie zdażyć jakieś zaburzenie w cyklu i wtedy mimo ze zdawało nam sie ze jesteśmy po za dniami płodnymi to zajdziemy w ciążę.
Współżycie w trakcie dni najbardziej płodnych tez nie oznacza od razu ciaży. Tylko w około 40% przy stosunków w najbardziej płodne dni skutkiem będzie ciąża. Mowa jest o stosunkach bez zabezpieczenia gdzie do ejakulacji doszło w ciele kobiety.

Róznie bywa, ale sie przyjmuje ze jest to od 1 nawet do 7 dni.
Szczerze powiedziawszy to malo co z tego co napisalas zrozumialam.
Napisze jak mnie uczono
Liczy sie caly cykl. Za to nie liczy sie dlugosc okresu (w czasie okresu tez mozna zajsc w ciaze).
Od dlugosci swojego cyklu odejmujesz 14 - jest to dzien Twojej owulacji. Od tego odejmujesz 4 i dodajesz 3. Co daje nam zakres dni plodnych, ktore w sumie trwaja 8 dni.

Przykladowo masz cykl 28 dniowy.
28-14=14 (14 dzien - dzien owulacji)
14-4=10 (10 dzien cyklu jest 1 dniem plodnym)
14+3=17 (17 dzien cyklu jest odtatnim dniem plodnym)

Kolejny przyklad. Cykl 22 dniowy (i takie sie zdarzaja):
22-14=8
8-4=4 (4 dzien cyklu, ktory czesto bywa ostatnim dniem miesiaczki jest 1 dniem plodnym)
8+3=11 (11 dzien cyklu jest ostatnim dniem plodnym)

Latwo mozna sobie obliczyc co sie stanie, gdy np. nasz organizm sie rozstroi pod wplywem stresu lub choroby i cykl nasz bedzie trwal np. 20 dni. (seks w 2 dniu okresu - ciaza "murowana" )

Rzeczywiscie, nie ma dni mniej i bardzie plodnych. Za to sa dni nieplodnosci bezwzglednej, czyli bez wzgledu na cokolwiek mozna sie kochac i tak sie nic nie stanie bo chronia nas hormony i sa to dni po dniach plodnych po owulacji a przed miesiaczka. A dni plodnosci wzglednej (sa ruchome, moga sie zmieniac w zaleznosci od stanu psychicznego i fizycznego kobiety), czyli takich, w ktorych tak na prawde sie ryzykuje, sa dni od miesiaczki do pierwszych dni plodnych.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-07, 15:40   #1136
patiszon1990
Przyczajenie

[quote=jaga_2001;5721527]Na badaniach usg znaja sie tylko specjalisci i to ich powinnas sie pytac a nie szarych ludzi na forum, ktorzy czesto nie potrafia czytac zdjec RTG.

Jak na moje oko to nic tam nie ma, ale ja sie na tym nie znam i moge sie mylic. Mimo, ze studiuje na AM to nie robie specjalizacji w kierunku usg, w zwiazku z czym nie umiem go odczytywac. Twoje zdjecia poruwnuje z tym co widzialam w necie i ze swoimi zdjeciami.

Pytanie zasadnicze. Robilas test?

robilam test test negatywny.Ale wszelkie objawy ciazy mam poza tym ginekolog cos pod palcami wyczul dziwne prawda?
Stary 2007-11-08, 06:30   #1137
kosmiteczka
Zadomowienie

czy uważacie, że test po 18 dniach od "wpadki" jest wystarczająco wiarygodny? na ulotce bylo napisane, że wykrywa już 6-dniową ciążę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-08, 07:12   #1138
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
czy uważacie, że test po 18 dniach od "wpadki" jest wystarczająco wiarygodny? na ulotce bylo napisane, że wykrywa już 6-dniową ciążę...
Test po 18 dniach od wpadki jest wiarygodny.

Owszem na testach jest napisane ze wykrywa 6 dniowa ciażę ale pod uwage należy również wziąć fakt ze miedzy stosunkiem a zapłodnieniem i implantacją zygoty w macicy może upłynąć nawet 7-8 dni.
A hormony sa przez organizm wytwarzane w momencie kiedy nastepuje implantacja zygoty.
Dlatego biorac te fakty pod uwagę najlepiiej jest robić test nie wczesniej niz 14 dni po zdarzeniu albo poprostu 1 dnia spodziewanego okresu jeśli sie opóźnia.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Stary 2007-11-08, 11:12   #1139
agalo1
Przyczajenie

Witam was moje kochane mam pytanie ale nigdzie nie mogę się doczytać może wy mi pomożecie bardzo was proszę .
Planujemy z mężem 2 dziecko i w dni płodne kochaliśmy się każdego dnia no prawie każdego 2 dni ostatnie dałam sobie już spokój ( bo ileż można :P)
miesiączkę powinnam dostać 16 listopada , jestem 3 dni po dniach płodnych , strasznie boli mnie podbrzusze tak jak bym miała dostać okres ten ból pojawia sie każdego dnia zazwyczaj rano i nic poza tym robiłam już 2 testy ciążowe ale to chyba za wcześnie bo na jednym wyszły 2 kreski ale ta jedna prawie nie widoczna, a na drugim wyszła tylko jedna i nie wiem czy jestem czy nie a tak bardzo bym chciała już wiedzieć pomóżcie mi .Co ja mam zrobić, proszę odpiszcie
agalo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 11:16   #1140
elektra***
Przyczajenie

Dziewczyny mam problem dlatego licze na Was ze mi cos doradzicie... 15 dnia cyklu mialam wpadke, pekla nam prezerwatywa malo tego stalo sie tak , ze tż poprostu skonczyl we mnie! podjelismy szybka decyzje i w ciagu godziny po tym zdarzeniu przyjelam 1 tabletke Postinor Duo , po 12 godzinach kolejna. Czekalam na okres niestety go nie bylo, myslalam ze go dostane bo bolal mnie brzuch tak jak przed okresem oraz piersi, apetyt niesamowicie mi wzrosl... Czekalam 7 dni i nic po tym tygodniu spoznienia zrobilam test ciazowy , nie musialam czekac 3 minut odrazu wyszly dwie czerwone krechy. Na nastepny dzien poszlam do ginekologa do przychodni, opowiedzialm co i jak on powiedzial ze "pewnie nie bede" i mam przyjsc do niego pod koniec listopada lub poczatek grudnia i przed wizyta zrobic test wtedy mi powie. Ja poprostu nie moge tyle czekac w niepewnosci! jesli jestem wciazy to przeciez powinnam o siebie zdbac zazywac kwas foliowy itd a teraz to ja kompletnie nie wiem co robic. Jak myslicie czy ta tabletka mogla spowodowac ze test wyszedl pozytywny? teraz sama nie wiem jak ja sie czuje poprostu panikuje. Jedyne objawy to bol podbrzusza, obrzmiale piersi, czesto zagladam do toalety, no i brak miesiaczki to juz 10 dzien. Dziewczyny co mi radzicie? co sadzicie o tej sytuacji?
elektra*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości