![]() |
#1891 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Ostatnio leczonego zęba miałam...hmm ze 20 lat temu xD
Więc nie jestem w temacie. A ósemek nie mam w ogóle. Ale słyszałam, że mogą wyjść w każdym wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Wredny kotecek
|
W kanałowym leczeniu najbardziej boli cena. 250zł za kanał (jak ząb ma 4 to łatwo policzyć...) + wypełnienie 200
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
she-wolf
|
U mnie święta także spokojnie, na luzie.
Co do dentystów to moim obecnie największym koszmarem są ósemki - tzn. póki co nic się nie dzieje, ale sama myśl o chirurgicznym usuwaniu sprawia, że włosy mi dęba stają ![]() Kiedyś miałam robiony rentgen paszczy, ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć, czy w ogóle mam ósemki. Ta niepewność jest najgorsza ![]()
![]() |
#1894 |
Konto usunięte
|
W sumie też bym sobie paszczę prześwietliła, aby wiedzieć czy te straszne ósemki mają zamiar się pojawić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Konto usunięte
|
Ja usunęłam ósemkę tydzień temu. Bolało 2 dni (proszki pomagały). Jutro idę na ściąganie szfów. Najbardziej bolała mnie kasa - 400 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
she-wolf
|
Kolega miał ostatnio rwaną - dali mu znieczulenie i nawet do końca nie poczekali, aż zacznie działać i chirurg zrobił swoje. Tak się spieszyli
![]() Kolega mówił mi, że jeszcze nigdy nie rozpłakał się u dentysty ![]() Jak słyszę właśnie o takich sytuacjach to od razu sama przestaję mieć zaufanie, że będzie to przeprowadzone w miarę bezboleśnie.
![]() |
#1897 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Konto usunięte
|
Okropne rzeczy piszecie dziewczyny :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Konto usunięte
|
Ja mialam 2 osemki gorne i od paru lat ich juz nie ma.
U chirurga szczekowego usuwalam. jedna normalnie dalo sie wyrwac, przy drugiej trzeba bylo nacinac dziaslo i szyc. Nic nie czulam, tylko tak niefajnie trzeszczalo mi w uszach jak wyciagal zeba. Potem szwy, dostalam antybiotyk, i choc wczesniej wszystko mi powiedziano co i jak, to jeszcze karta co mi wolno, a co nie i pozwolenie na wziecie tabletki przeciwbolowej jak bym nie umiala wytrzymac z bolu gdy znieczulenie juz by puscilo. Wieczorkiem jednak wzielam tabletke bo spac nie moglam. Siniak na policzku sie pokazal po paru dniach. Kanalowego nigdy nie mialam, ale u mnie to tez by problem nie byl, tutaj daja znieczulenie nie robia na zywca. jak opowiadam mojej dentysce co mi znajomi z PL opowiadaja, to ona sie za glowe lapie. Tutaj to ja tylko doplacam do blomby jak chce ta na swiatelko, ale tez tylko czesc, bo reszte placi kasa. Za profesjonalne czyszczenie musze sama placic. Za usuwanie osemek tez nic nie placilam, wszelkie znieczulenia placi kasa. rentgen zebow jesli trzeba, tez za darmo. Profilkaktyke przeciwparadontozowa co pare lat mozna zrobic na kase. O wiele przyjemniej mi tutaj chodzi sie do dentysty niz w PL. Portfel tak nie cierpi, a jeszcze jak sie ma bonuscheft to tym bardziej sie chodzi, zeby punkty nie przepadly |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Konto usunięte
|
Widzę, że zaczęłyście temat dentystów. Powinnam w końcu mieć aparat ortodontyczny i nie wiem, jak to jest z tym wyrywaniem zębów. Ja się panicznie boję wyrywania, niby moja znajoma mówiła, że się nie zgodziła na wyrwanie zdrowych przed założeniem aparatu, ale nie wiem, jak to jest...
Edytowane przez 201803061544 Czas edycji: 2016-03-31 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
BAN stały
|
Trufla_16
Te PCO to jakaś plaga,gdzie słyszę to często komuś lekarze to stwierdzają.Ja boję się tabletek anty,po zwykłej luteinie którą brałam na wywołanie okresu miałam wymioty biegunkę i wiele innych,dlatego boje się że mogłabym podobnie na anty zareagować |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Podła wiedźma ;)
|
Ja należę do tego szczęśliwego grona (i oby to się nie zmieniło), któremu wyrosły zdrowe i piękne ósemki. Nie miałam z nimi problemów, mam wszystkie 4. A nawet 2 dolne ósemki odkryłam w momencie, gdy mi coś wlazło w zęba i zorientowałam się, że jest ich jakoś za dużo xD . Zero bólu, są nie do zdarcia. Zresztą moja wielka paszcza pomieściłaby też i dziewiątki, gdyby istniały
![]() ![]() Za to mój brat miał usuwane wszystkie, ale on ogólnie zęby ma strasznie słabe i w ogóle wiecznie chodzi po dentystach. Przy usuwaniu jednej ósemki krew mu się lała po brodzie, coś strasznego. :/ Na chwilę obecną ząb już nie boli mnie, trochę dziąsło mam opuchnięte, ale płukanie szałwią pomaga. Jestem dobrej myśli. ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Brałam luteinę na wywołanie @. Po 2 tabl pod język. Nie dziwię się, że wymiotowałaś. To było okropne i ten smak.... Fuj... Nie bój się anty. Luteina ma na celu zwiększenie progesteronu, anty utrzymują jego poziom na wymaganym minimum. Dla mnie tabsy to zbawienie. Bez nich brak @ (raz czekałam na niego od października do lutego, zrobiłam w tym czasie 3 testy i tyle stresu....), poza tym. Jak odstawiam tabsy to mam problem z cerą, włosami. Wyglądam jak nastolatka z trądzikiem na twarzy i tłustym kołtunem na głowie, ponadto mam wtedy za wysoki poziom testosteronu, a to już w ogóle masakra. Wąsik itp. Nie wyrobiłabym na kosmetyczkę. xD
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o dentystów to już dawno żadnego nie odwiedziłam, aż wstyd. I ósemki mi się powoli wyżynają, pobolą trochę i przestają na parę miesięcy a słysząc niektóre historię boję się je wyrywać.
Co do świąt to byłam u rodziców chłopaka i jechaliśmy jak zawsze pociągiem. W jedną i drugą stronę tłumy straszne, pociąg mały, na stacjach część osób rezygnowało z podróży bo nie dało się wsiąść. Zupełnie jakby nikt nie przewidział że będzie więcej chętnych na podróż niż w normalne dni i nie wystarczy mały pociąg z jednym składem. O ile jeszcze to było zrozumiałe w piątek wieczorem to jak wracalam we wtorek rano miałam nadzieję na mniejsze obłożenie. I niestety się pomyliłam. Dwie godziny stałam w obcasach w jadącym pociągu. I było tak gorąco że zrobiło mi się niedobrze, ledwo wysiadłam z tobołami. Stwierdziłam w tym pieprzonym pociągu że muszę kupić samochód, prawko i tak od kilku lat mam, a nie używam. Tylko z moją pensją to ja mam większe szanse na wygraną w totka niż ubieranie na jakiś w miarę jeżdżący pojazd w najbliższym czasie. Edytowane przez aKatia Czas edycji: 2016-03-30 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1907 |
Konto usunięte
|
'zwyklej' luteinie? to silny środek, mial prawo przywalić w takiej dawce, jak sie podaje na wywolanie @, nie musisz sie bac z tego powodu tabletek
tez mi stwierdzono pcos i odeslano na tomografie mozgu, a jednak wszystko jest w granicach normy. ostatnio chyba kazda torbiel traktuja jako pcos... Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2016-03-31 o 00:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Konto usunięte
|
Siedzę u ginekologa w kolejce. słucham o tym jakie która miała infekcje w ciąży. Jak przyszłam to była osławiona (NIGDY NIE SŁYSZAŁAM ROZMOWY O KONSYSTENCJI KUPY DZIECKA) rozmowa o kupie.. Serio, tak mnie zniesmaczyło, że wyszłam na zewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zadomowienie
|
Za każdym razem jak idę do ginekologa mam nadzieję że w poczekalni nie spotkam ciężarnych i nie będę słuchać rozmów o takich właśnie cudownych tematach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1911 |
Konto usunięte
|
ostatnio jak bylam to byla matka z uposledzona corka, utrzymanie jej w spokoju w poczekalni bylo trudne, co dopiero musi sie dziac w gabinecie, wspolczulam bardzo
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
BAN stały
|
Trufla_16
Dokładnie smak ten luteiny jest okropny. Ja aż tak nie regularnych miesiączek to nie mam jak ty kiedyś miałaś.Raz w roku max co 58 dni.Tak średnio 40-46 dni ale często ten cykl właśnie bardzo wydłużony. U mnie testy to już na porządku dziennym są i wiem jaki to stres. Lekarz mówił, że mogę anty brać lub po prostu tego nie leczyć. Bo prócz obrazu na USG oraz tych miesiączek nie regularnych nie mam innych objawów. Nawet hormony miałam robione dość dawno i też niby były w porządku. To jesteś już skazana na anty przez kilka dobrych lat aż do menopauzy heh ![]() ![]() Aysell To masz szczęście,że u Ciebie te skutki uboczne nie występują po luteinie.Właśnie nie wiem czy potrzebuje tabletki,bo niby one leczą te pęcherzyki na jajnikach które się robią przy PCO.Lekarz mówił że nie muszę tego leczyć a jak chce to może mi dać tabletki na wyregulowanie okresu i koniecznie mam przyjść bo tabletki jak będę chciała zajść w ciążę bo sama bez tabletek nie zajde według lekarza.Wydaje mi się,że to chorubsko mam przez mamę ona też miała nie regularny okres czasami nawet co 3 - 4 miesiące w ciążę zaszła bez problemu tylko ona miała wtedy 23 lata jak zaszła.Ja akurat dzieci mieć nie chce to też inna sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Konto usunięte
|
anty lecza owszem torbiele takie o, ale same w sobie powoduja tez powstawanie nowych
mialam jedna, dali mi anty, zniknela, ale teraz mam 5 nowych, to normalne i z tym sie nic nie robi o ile nie urosna duze, tylko o tym to Ci powie gin-endo, bo gin chirurg/poloznik juz mnie chcial na stol klasc |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
BAN stały
|
Candycotton
To nie fajnie,brak miesiączki mi doskwiera ale w sumie jak by nie patrzeć nie mam innych dokuczliwych objawów choroby. Musiałabym poszukać porządnego ginekologa bo nie chodziłam do ginekologa-endrykologa |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
BAN stały
|
W ogóle bardzo ciężko znaleźć faceta który nie chciał by mieć dzieci. Mój ex mnie z tego powodu zostawił.Po jakimś czasie znalazł sobie inna i ona jest z nim w ciąży i mają już ślub.Moj TŻ upierał się, że dzieci mieć też nie chce ale ostatnio powiedział,że chyba jednak by chciał. I znów czeka mnie pewnie rozstanie z nim bo się nie dogadamy.Bardzo to przykre bo jestem z nim ponad dwa lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Konto usunięte
|
Mój TŻ, najbardziej antydzieciowa osob jaką znam, ostatnio miał przez 2 dni fazę: chcę mieć z tobą dziecko.
Przeszło mu już, ale wkurzało mnie to :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
BAN stały
|
To może u mojego też to takie przejściowe
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Konto usunięte
|
Mnie wczoraj troche rozśmieszył prowadzący szkolenie BHP. U mnie w robocie 90% osó jest po ślubie. Wolni są tylko ja i dwaj koledzy. Podchodziliśmy do szkoleniowca podpisać dwa papierki. Podeszli wszyscy, dwaj wolni kumple i nic nie powiedział. Podeszłam ja i nagle: "O, obrączki nie ma".
Ciekawe, że przy facetach nie komentował tego faktu głośno na całą salę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
lise-kotta
|
Mój od czasu do czasu sobie myśli że może by było fajnie, ale przechodzi mu bardzo szybko po dwóch godzinach z dziećmi znajomych. On bardzo lubi długo spać w weekendy więc wystarczy że o tym wspomnę to od razu mu zapał mija
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Konto usunięte
|
Taak owoc naszej miłości brzmi romantycznie, ale zaraz mam przed oczami wieczne niewyspanie, płacze, krzyki i brak czasu dla siebie.
Romantyzm znika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.