Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-11, 18:19   #481
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Cytat:
Napisane przez Justy Pokaż wiadomość
od 29.10.2007 zmieniły się przepisy: już nie musi być identyczna postać leku. nie ma więc powodu, żeby Cyprest (czy SynDi-35) nie były refundowane.

ja już w zeszłym tygodniu kupowałam za 9 zł . Jak na razie wzięłam 2 tabletki-dzisiaj będzie trzeca

podbijam wątek
czemu nikt nic nie pisze?? JA jestem w trakcie drugiego opakowania. wczasie całego pierwszego miałam plamienia, wczoraj skończył mi się okres i mam nadzieję, że plamień już nie będzie. Cera zaczyna się poprawiać i włosy się mniej przetłuszczają. a co u Was?

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2007-11-08 o 16:54
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 17:25   #482
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

hej dziewczyny! mam pytanko ja pare dni temu skonczylam pierwsze opakowanie syndi czuje sie po nich bardzo dobrze, tylko w pierwszym dniu po zazyciu czulam mdlosci i brak apetytu ale teraz wszystko jest ok! slyszalam od niektórych osób ze picie alkoholu zmniejsza dzialanie antykoncepcyjne syndi. czy tak jest naprawde? po drugie podobno tabletki te tak samo jak diane dzialaja głownie na cere, a z antykoncepcją gorzej. zastanawiam sie czy mój chlopak moze w takim razie skonczyc we mnie, czy raczej nie ryzykowac? prosze o odp.! z góry dzieki

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 17:52   #483
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

alkohol nie upośledza działania aktykoncepcyjnego, no chyba, że w takich ilościach, że prowadzi do wymiotów.

dianki (a więc skoro syndi ma taki sam skład...) brałam bardzo długo, jakieś 3 lata - przez ten cały czas regularnie współżyłam bez innych dodatkowych zabezpieczeń i powstrzymywania mężczyzny i mamusią nie jestem. te pigułki nie działają "głównie" na cerę, a ich zadaniem jest regulacja gospodarki hormonalnej

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 14:47   #484
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4
Konto usunięte

Treść usunięta
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 15:40   #485
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ja za kolejne opakowania płaciłam też bez zniżki bo miałam jakiś bład na recepcie ;/ echhh ta biurokracja ;/. jestem w połowie 2 opakowania i plamień już wcale nie ma, chociaż były przez całe pierwsze opakowanie. cera się troszeczkę poprawiła chyba ale to jeszcze nie to ;/
Stary 2007-11-19, 12:01   #486
kasia.diet
Zakorzenienie

hej! ja w tym tyg koncze pierwsze opak. cyprestu. to moje pierwsze leki hormonalne, przepisane ze wzgledu na cere i nieregularny okres.. zanim go kupilam chodzilam po aptekach i pytalam ile kosztuje, to wszedzie bylo ok. 17-18 zl/opak, w jednej znalazlam za chyba 14,50 i tam kupilam.
a w ogole to prawie od poczatku brania pobolewa mnie podbrzusze, tak jak w czasie okresu, bola mnie piersi przy dotykaniu, no a cera jak narazie gorzej a nie lepiej ale wiem ze to jeszcze wczesnie
a mam pytanie czy moze zdarzyc sie cos takiego ze jak okres pojawi sie w trakcie tych 7 dni odstawienia, to np sie przedluzy i bedzie trwal jeszcze w dniu w ktorym powinnam zaczac nastepne opak? jesli tak to kolejne opak nalezy zaczac 8 dnia po poprzednim opak, nie zwracac uwagi na okres?
jestem poczatkujaca, wiec mam pare pytan i watpliwosci
dzieki za odp
kasia.diet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 18:52   #487
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
hej! ja w tym tyg koncze pierwsze opak. cyprestu. to moje pierwsze leki hormonalne, przepisane ze wzgledu na cere i nieregularny okres.. zanim go kupilam chodzilam po aptekach i pytalam ile kosztuje, to wszedzie bylo ok. 17-18 zl/opak, w jednej znalazlam za chyba 14,50 i tam kupilam.
a w ogole to prawie od poczatku brania pobolewa mnie podbrzusze, tak jak w czasie okresu, bola mnie piersi przy dotykaniu, no a cera jak narazie gorzej a nie lepiej ale wiem ze to jeszcze wczesnie
a mam pytanie czy moze zdarzyc sie cos takiego ze jak okres pojawi sie w trakcie tych 7 dni odstawienia, to np sie przedluzy i bedzie trwal jeszcze w dniu w ktorym powinnam zaczac nastepne opak? jesli tak to kolejne opak nalezy zaczac 8 dnia po poprzednim opak, nie zwracac uwagi na okres?
jestem poczatkujaca, wiec mam pare pytan i watpliwosci
dzieki za odp
hej jeśli chodzi o Twoje pytanie to oczywiście, że może się tak zdarzyć wtedy zaczynasz normalnie kolejne opakowanie po 7 dniach przerwy, nawet jeśli okres się jescze nie skończył. sprawdź w ulotce, tam jest to napisane. jest duża szansa, że okres Ci się nie skończy przed nowym opakowaniem bo np możesz go dostać dopiero 6 czy 7 dnia przerwy. Ja np dostałam 5 dnia. w każdym razie po przerwie normalnie zaczynasz brać nowe opakowanie nawet jak okres jeszcze trwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 21:42   #488
Konto usunięte

Treść usunięta
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 19:47   #489
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86
Diane 35,a "zamazywanie" wyników badań.

Witam.
Piszę ponieważ mam problem.

Od sierpnia biorę Diane 35. Dostałam je na uregulowanie cyklu i obniżenie poziomu androgenów, po wcześniejszym ustaleniu z ginekologiem i endokrynologiem, jako lek wspomagający przy leczeniu ponieważ Dexamethason nie uregulował miesiączki. (Jestem pod stałą opieką endokrynologiczną, ze względu na hyperandrogenizm nadnerczowy. Przyjmuję od kwietnia Dexamethason w dawce 0,25 oraz pomocniczno, aby zrzucić wagę Merdidię 15)

Teraz lekarka (endokrynolog, inna niż mój lekarz prowadzący) powiedziała, mojej rodzicielce iż strasznie zamazuje ona wyniki badań. I poleciła zmianę na Yasmin, gdyż podobno one nie zniekształcają tak wyników badań. Zależy mi na tym, żeby wyniki były czytelne ponieważ choroba była szukana bardzo długo (ok. 2 lat, każdy lekarz mówił mi, że wszytsko w porządku) i teraz intensywnie próbujemy zlikwidować zaniedbania lekarzy.

Chciałaym się zapytać czy, któraś z was miała podobny problem.
Z góry dziękuję też za fachową opinię ginekologiczną.

Pozdrawiam serdecznie

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 11:27   #490
asienka22
Raczkowanie

plamienia przy dianie 35 nagle:(

witam dziewczyny mam pytanie i prosbe o porade otoz zazywam diane 35 od 10 miesiecy zawsze mialam okres w sobote wyjatkowo dobrze ja przyswoilam teraz naglr zmienili czas wiec jesli zazywalam ja codziennie o 9 wieczorem to teraz tak jakbym ja zazywala o 10,mialam angine ropna ale wyzdrowialam i nagle okres w niedziele a do tego jestem 2 tygodnie po opkresie a dalej utrzymuja mi sie plamienia tzn uplawy podbarwione krwia czy ktoras z was tak miala a bylo wszystko wporzadku?strasznie sie martwie ide do lekarza ale mam termin i musze czekac odpowiedzcie
asienka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 12:20   #491
nińa
Raczkowanie

Dot.: plamienia przy dianie 35 nagle:(

ja tak miałam ale po Logest. po kliku miesiącach stosowania zaczęły pojawiać sie plamienia w trakcie brania tabletek. było to bardzo uciążliwe gdyż nie zanikały i mogły trwać aż do końca tabletek z opakowania, czyli np. 2 tygodnie. w końcu ginekolog stwierdził że po prostu mój organizm przestał je tolerować i przepisłam mi inne, tym razem trójfazowe tabletki. od tamtej pory to się już nie powtórzyło. może i tak jest w twoim przypadku. nie martw się, to na pewno nic poważnego. a co brałaś na tą angine? jakiś antybiotyk? może to pod jego wpływem tak się stało (niektóre antybiotyki wchodzą w interakcje z tabletkami)? powiedz lekarzowi co brałaś na angine. nie sądze by plamienia były spowodowane godzinnym przesunięciem w braniu tabletek - to zdecydowanie za mało czasu by mogło sie cos rozregulować. pozdrawiam i trzymaj się - to na pewno nic poważnego!!
nińa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 12:26   #492
asienka22
Raczkowanie

Dot.: plamienia przy dianie 35 nagle:(

hej dzieki ze odpisalas na angine nie bralam nic oproicz srodka do psykania do ust wlasnie dlatego zeby nie zaburzyc dzialania diany ale i tak mimo tego am te plamienia i mam dosc moze faktycznie to nic zlego i tak sie zdaza oby najgorsze ze ja odstawie i tradzik znow wroci ale pal licho najwazniejsze zebym byla zdrowa buzka
asienka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 14:01   #493
magda17
Przyczajenie

witam od niedawna biore cyprest na tradzik i od pewnego czasu strasznie bolą mnie nogi,jakby był brak krazenia .Na poczatku nic sie nie dzialo a teraz juz 3 dzien mnie te nogi bola.jak myslicie lepiej zmienic tableki czy poczekac ,ze przestanie?.Te tabl bardzo pomagaja mi na cere .pozdr
magda17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 14:53   #494
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2007-11-26, 16:27   #495
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magda17 Pokaż wiadomość
witam od niedawna biore cyprest na tradzik i od pewnego czasu strasznie bolą mnie nogi,jakby był brak krazenia .Na poczatku nic sie nie dzialo a teraz juz 3 dzien mnie te nogi bola.jak myslicie lepiej zmienic tableki czy poczekac ,ze przestanie?.Te tabl bardzo pomagaja mi na cere .pozdr
najlepiej będzie jak skonsultujesz się w tej sprawie z lekarzem bo nie mam pojęcia co Ci poradzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-26, 21:38   #496
duskaaaa
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Ja biore Cyprest od prawie miesiaca. Ginekolog przepisla mi te tabletki na cere i oczywiscie jako antykoncepcje. Nie mialam kompletnie zadnych skutkow ubocznych, cera mi sie bardzo poprawila( a to dopiero pierwsze opakowanie koncze) mam wieksze libido i ogolnie jest ok. Od jakiegos tygodnia bola mnie niestety piersi, najpierw bolaly tylko przy dotyku a teraz to juz w ogole, coraz bardziej mnie to martwi....Nie robie 7-dniowej przerwy, tak mi polecil ginek zebym brala 3 miesiace bez przerwy, to na cere i regulacje hormonow. Ale boje sie.........bo nie zabezpieczamy sie dodatkowo, kochamy sie czesto a przeciez ja i tak okresu nie bede miala to co zrobic? Jakbym byla w ciazy to skad bede wiedziec? Mam nadzieje ze Cyprest jest baaaardzo skuteczny. pozdrawiam wizazystki
duskaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 07:45   #497
magda17
Przyczajenie

skoncze te opakowanie i pojde do gin i zobaczymy co mi powie... Miejmy nadzieje ze to minie .
magda17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 09:20   #498
freya85
Przyczajenie

Biorę cyprest już ósmy miesiąć i jest ok. Przez pierwsze dwa opakowania bolały mnie strasznie piersi no i niestety utyłamkilka kilo ale poaztym poprawiła się cera i nie mam żadnych innych dolegliwości które miałam przy innych tabletkach. Co do ich ceny to kupywałam je za 18.50 ale osttnio znalazłam aptekę gdzie są za troche ponad 8 zł.
freya85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-29, 10:38   #499
zuz7a7
Przyczajenie

Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35

Ja bralam Diane przez ok 2 lata..
Dostalam je od niemieckiego ginekologa (a ponoc na zachodzie od tego odchodza) ktory stwierdzil ze studentow nie stac na dziecko.. i sam mi je dal
Sprobowalam.. i bylam bardzo zadowolona..
Niestety.. pare miesiecy temu skonczyly mi sie tabletki..a ze nie musialam ich brac.. przestalam..
Teraz sie wlasnie zastanawiam.. czy nie brac ich z powodu na cere.
Bo one wlasnie bardzo pomogly mi na cere i raczej schudlam po nich, i to tak jak nigdy w zyciu ( choc regularnie uprawialam sport, box, plywanie ,jogging) nie moglam pozbyc sie tluszczyku z bioder i brzucha a po Diane sam zniknal.Nie musialam przejmowac sie tym co jem ani wyciskac z siebie 7mych potow.Zostanawiam sie jednak czy to chudniecie to tylko efekt Diane.Po 1,5 roku brania, dalej jeszcze bralam ale troszke przytylam.
Teraz chcialabym schudnac i m.in. dlatego chce tez brac diane.
Jednak pamietam ze jak je bralam, miaalm wlasnie takie dziwne wahania nastrojow i czasami tak okropnie bolala mnie glowa.Odkad nie biore- dolegliwosci te zniknely.Czasami bolal mnie chyba zaladek -to tez byla masakra.
Ale pamietam ze wlasnie po Diane wygladalam bardziej sexy - powiekszyly mi sie piersi,schudlam,popawila cera, normalnie.. czujala sie jak nigdy dotad ( znajomi ktorzy mnie dluzszy czas nie wiedzieli. na spotkaniu po jakims roku stwierdzili ze normalnie wyladnialam!!!)
Teraz nie potrzebuje tabletek antykoncepcyjnuch ale mam juz recepte i chyba zaczne spowrotem brac diane.Jak nie schudne to odstawie.
Cera odkad odstawilam troche sie pogorszyla ale nie jest najgorzej.
Tak sie wlasnie caly czas zastanawiam czy warto "sie truc" bo jednak nie jest to naturalne.
Boje sie efektow w dalekiej przyszosci.
Jesli macie jakies rady, propozycje czy przemyslenia - czekam
Pozdraiwam
A.. i jeszcze jedno, wlasne z racji tego ze obecnie nie mam chlopaka to wolalabym zmniejszyc ochote na sex.. no i wlasnie to uczucie "wilgotnosci", stosujac Diane tez musialam uzywac lubrykatow.Teraz suchosc bedzie dla mnie zaleta ( jakos tak estetyczniej sie czuje)
zuz7a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-29, 10:49   #500
zuz7a7
Przyczajenie

Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
kurde teraz to już mnie nastraszyłyście :/ mi ginek przepisał diane 35 ze względu na mój trądzik i przetłuszczające się włosy :/ ale teraz boje się je brać bo nie chcę utyć a mam skłonności do tycia
wiesz.. moze wlasnie Diane maja jakies "cudowne" dzialanie..
Na niektore dziewczyny wplywaja ze tyja.. na inne ze chudna..
Ja tez mam sklonnosci do tycia.. bardzo ciezko mi schdnac.. nawet jesli dbam o diete ( kiedys, jeszcze jako nastolatka nie jadalam w ogole slodyczy, czekolada to blyoby dla mnie samobojstwo, odsysalam tluszcz z kotletow itd.. mamie kazalam uzywac jogurtow zamiast smietany), przy tym zawsze uprawialam sport ( i to nie jakis tam lekko meczacy.. ale np box, kick-boxing, plywanie, jogging) Pomimo tego nigdy nie moglam schudnac.. a jak juz schudlam.. to dlatego ze przez pewnien czas chodzilam codziennie glodna.. biegalam pare kilometorw dziennie itd) i tez nie zawsze pomagalo..
Cudowny srodek L-karnityna rowniez zawiodl ( tylko po nimsie roztylam - a bralam przed treningami boksu, plywaniem. prze dkoszykowka)
Natomiast.. schudlam wlasnie po Diane.. tak to sobie tlumacze.. ze moze wlasnie przez hormony nie moglam pozbyc sie tluszczyku z bioder i brzucha ( moja mama , siostry.. maja podobne figury) i moze wlasnie jakos Diana cudowanie zadzialolo..ze przestalam martwic sie o to co jem... ile cwicze ( dalej zostalam aktywna.. ale juz nie tak..nie musialam codzinnie poswiecac ok 1 h na sport)
Wiec.. skoro i tak masz sklonnosci do tycia.. to wydaje mi sie ze Diana nie zaszkodzi.. Jesli od pewnego czasu borykasz sie z problemami z waga.. na pewno wiesz juz ze trzeba o siebie dbac ( np ruch, zdrowe odzywiAINE ITD) .. jesli wiec zachowasz umiar w jedzeniu,. moze nie zaszkodzi..
Ja wlasnie pare mies temu przestlaam brac Diane.. nie potrzebuje juz tabletek antykoncepcyjnych. ale chcialambym znowu schudnac.. wiec stwierdzilam ze zaczne brac.. Juz mam recepte.. jutro ide do apteki i wezme chyba pierwsza tabletke
Mam nadz ze znowu uda mi sie zrzucic pare kilo
pozdr
zuz7a7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-29, 14:25   #501
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2007-12-02, 12:31   #502
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja w poniedziałek skończyłam drugie opakowanie i dotąd nie mam krwawienia tylko od mniej więcej 1,5 tyg takie brunatne plamienie, nie wiem co to. Po pierwszym opakowaniu krwawienie było w sobote a dzisiaj niedziela i nic :/ ani nic mnie nie boli w ogóle .Ciąża bardzo malo prawdopodobna bo nie współżyłam w tym miesiącu więc nie wiem czemu nie mam tego krwawienia jeszcze. we wtorek rozpoczynam kolejne opakowanie. w sumie na ulotce jest napisane, że czasem krwawienie może nie wystąpić ale sama już nie wiem. I te brunatne plamienia- nie wiem co to ;/
Stary 2007-12-03, 08:55   #503
bujajwroty
Przyczajenie

A ja zaczelam 3 opakowanie i mam problem, gdyż wyskoczyly mi na plecach krostki i jest ich coraz wiecejNigdy ich nie mialam. Cera zamiast mi sie poprawić pogarsza się. Nie wiem czy to jest wina szalejacych hormonow i tego, ze organizm sie jeszcze przyzwyczaja do tabletek? Mam nadzieje, że wszystko sie unormuje. Jesli ktoras z was ma taki sam problem lub miala napiszcie. Nie wiem czy musze zmienic tabletki czy jeszcze poczekac??
bujajwroty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 15:49   #504
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

w poniedziałek w końcu dostałam okres-po dwóch dniach spóźnienia ;/ ale był dużo mniej obfyty niż ten po pierwszym opakowaniu. ale uspokoiło mnie to że się pojawił dzisiaj kupiłam następne opakowania (mimo, że to zaczęłam we wtorek to zwsze kupuję duzo wcześniej ) i zapłaciłam coś koło 22 zł za 3 opakowania.... acha i cera zaczyna mi sie w końcu poprawiać
Stary 2007-12-07, 18:30   #505
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2007-12-09, 16:31   #506
kasia.diet
Zakorzenienie

u mnie podobnie, tzn przy pierwszym opakowaniu zdawalo mi sie ze widze poprawe jesli chodzi o cere, a teraz jestem w trakcie drugiego i jest gorzej ale ja jednak poczekam i do lekarza pojde tak jak planowalam czyli pod koniec 3 opak. i wtedy zobaczymy czy bede musiala dalej brac te tabl. czy nie..
kasia.diet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 08:53   #507
p0isengirl
Raczkowanie

Unhappy Diane 35 a Augmentin, czy morfologia wykazuje zazywanie tabletek anty??

Hey. Mam pare pytań na które nie znalzłam jednoznacznej odpowiedzi. Niedawno skończyłam 17 lat i od 4 miesięcy zazywam tabletki Diane 35. Naturalnie rodzice o tym nie wiedzą , bo dla nich " w tym wieku powinna się liczyć tylko szkoła" , sex w naszym domu jest słowem zakazanym. I teraz mam problem, gdyż zachorowałam i lekarz przepisał mi Augmentin (jestem teraz w 6 dniu przerwy , i mam normalnie okres) i własnie dzisiaj wzięłam pierwszą dawkę. Lekarz zlecił mi również badania morfologiczne OB i CRP. Nie mam pojęcia co to znaczy , i teraz pojawia się pytanie czy to badanie wykryje środk antykoncepcyjne?
Kolejny problem to taki że 1 dnia przerwy współżyłam z moim chłopakiem , wiem że jestem zabezpieczona podczas tej przerwy , ale teraz gdy zaczęłam brać antybiotyk> Czy wszystko zostało zachowane?
Zadaje te pytania tu , gdyż mieszkam w małym miasteczku a moi rodzice są bliskimi znajomymi Pani Doktor do której chodze(lekarz rodzinny) i nie wiem co teraz zrobić.
Z góry dziękuję za odpowiedzi .
p0isengirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 14:50   #508
Justy
Zakorzenienie

Dot.: Diane 35 a Augmentin, czy morfologia wykazuje zazywanie tabletek anty??

to badanie krwi nie wykryje pigułek.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 15:48   #509
pani_smith
Zakorzenienie

a lekarz nie powinien informować rodziców bez twojej zgody o fakcie zażywania pigułek.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 16:16   #510
Taverney
Zakorzenienie

powinien, nie powinien, a życie życiem

w badaniu nie wyjdzie, że bierzesz tabsy, morfologia nie obejmuje badania ilościowego hormonów w organizmie.

co do Augmentinu, to ma on wpływ na antykoncepcję, powinnaś się dodatkowo zabezpieczyć, bo tabletki Diane mogą nie zadziałać.

i jeszcze ku ścisłości: diane35 NIE jest lekiem antykoncepcyjnym
jeśli bierzesz tabletki w celu zabezpieczenia się przed ciążą, powinnaś porozmawiać z lekarzem, żeby przepisał Ci coś innego
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości