|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Gratuluję!
Ależ się dziewczyno rozpędziłaś! ![]() Też tak chcę
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
ruthabaga?? chyba tak? znalazlam w slowniku, ze to brukiew, niby;>
Cytat:
![]() w ogole ciezko bylo mi znalesc jakis podobny chociaz, no i znalazlam.. ale taki ze jak sie tego z czyms nie zje to sie nie zje! jest ochydny!! A ja tak lubilam serek bialy, taki ach...;(Viris, Zakatarzona - witam Was Drogie Panie bardzo serdecznie ![]() Witam Was wszystkie... Nie moglam tu byc wczoraj i tyle mi sie zaleglosci narobilo, ze glowa mala! Nie wiem sama czy bylam grzecznaczy nie, staram sie jesc zdrowo. Aha no i dopuki pamietam, jeszcze raz moge prosic ktoras z Was zeby mi zwazyla 100g ugorowanego ryzu i podala ile to np na szklanke wychodzi? Nie mam tu wagi spozywczej i za cholere nie moge dojsc do tego jakby to odmierzyc Zaczal sie widze watek cellulitu.. wiec wiecie co? od jakiegos czasu skacze na skakance, pisalam juz o tym. Wczoraj tez skakalam. potem poszlam pod prysznic, i juz poczulam ze to cialko takie fajniejsze, jedrniejsze potem zerknelam w lustro, wyginalam sie jak glupia! Boczki sa nadal, ale cellulit zmniejszyl sie z deczkaZjadlam niedawno kolacje(tzn tutaj to na kolacje obiad sie je;/) No i byla tak.. rybka pieczona(w panierce ) zielony groszek taki odmrozony, 2 malenkie pulpeciki bez sosu! i 4 wielkosci 5zlotowek ravioli z serem bialym. Poza tym w ciagu dnia sie troszke objadlam, ale raczej zdrowymi rzeczami wiec tak bardzo nie ubolewam. Dzis kupili mi serek wiejski. Aha! mozecie mi podac "paramerty"Waszych serkow, tzn z Polski. tutaj to jest tak: Serek ma 113gram, 90kcal, tluszcz 2,5g, weglowodany 6g, cukry 4g, bialko 11gram! Prosze prosze prosze podajcie mi jak te wasze maja...? ![]() Dobra zwijam sie tymczasem, poskakac troche, bo potem nie bedzie mi sie chcialo. Aha.. Wiecie ile powinno sie odczekac od ostatniego posilku do cwiczen? Jeszcze jedno! Jecie codzien o tych samych porach dnia czy jak to Wam sie uda? bo ja czasami nie jestem glodna nawet jak przypada pora mojego posilku no i nie wiem co wtedy? Pozdrawiam i dalszych sukcesow zycze ![]()
|
|
|
#1173 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 337 kJ (81 kcal), białko - 11g, węglowodany - 2,4g, tłuszcz - 3g. Cytat:
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
Gobe- jeśli tylko będę gotowała ryż to podam Ci ile to 100g wychodzi na szklankę
Ja właśnie zawijam się do lekarza z tą nogą
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
chcialabym sie przylaczyc do was
![]() dacie mi jakies rady ?? ;D waze ok 72kg.. i chcialabym troche zrzucic. Od jutra zaczynam. Mam nadzieje ze bedziecie mnie wspierac
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam U mnie z nogą nienajlepiej
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
od teraz!
wczoraj nie mialam sily robic brzuszkow,ale dzisiaj juz trzeba. |
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
nienajlepiej? to znaczy, że dalej gips?
![]() ja nie dawno wróciłam ze szkoły i jestem normalnie padnięta eh. czekam na obiadzik dziś jakaś duszona rybka z brokułami Jakoś nic mi nie powiedziałyście jak to jest z kukurydzianym pieczywem w czasie odchudzania? bo nie mam pojęcia czy go unikać czy można sobie na nie częściej pozwolić... Pozdrowienia ;*
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem padnieta i najchetniej poszlabym spac,ale pozniej mialabym problem zasnac :/ ide sie uczyc..abym nie usnela
![]() (nie chce mi sie w ogole nic jesc) |
|
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zacznij od poczytania wątków podwieszonych- te na samej górze forum 'Dietetyki'. Tam jest wszystko co potrzeba żeby dobrze zacząć diete ![]() Nie jestem pewna, ale skoro kukurydza nie jest polecana na redukcji, to wydaje mi się że z pieczywem będzie tak samo.
|
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby to był gips to bym się cieszyła... naprawdę! o zazwyczaj jest, że będziesz miała gips na 2tyg. a potem już spokój. Nie mam już gipsu, ale nadal mam siną nogę, spuchniętą i obolałą, ledwo chodzę. Muszę mieć w bandażu elastycznym, smarować kremem, a co najgorsze... rehabilitacje :| NARAZIE mam zwolnienie z ćwiczeń do końca roku, a później? nie weim... Wiecie kiedy mi wyznaczyli tą rehabilitacje? Na styczeń![]() ![]() A niby przez miesiąc mam się męczyć z tą obolałą nogą, albo znowu coś sobie zrobić? A jak się coś źle tam zagoi czy coś... Tragedia Ale może mama mojej koleżanki mi załatwi jakoś wcześniej... Ehh.. niedługo to rok się będzie czekało Jestem po prostu zawiedziona.
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
dziweczyny, a co sadzicie o "odchudzajacych" sokach warzywnych? pomagaja w odchudzaniu?
|
|
|
|
#1183 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Dziewczyny - witam
Nie mam już sił do samodzielnej walki, więc bardzo, bardzo Was proszę o wsparcie. Jestem dużo, dużo starsza od większości Was, dlatego czuję się bardzo skrępowana, ale naprawdę potrzebuję pomocy. Już postanowiłam - dietę zaczynam od teraz, od tej chwili. Na razie moim celem będzie 60 kg a ważę 68 kg. Jestem niska i całe moje życie ważyłam 47 kg, dlatego tak źle się czuję w tym ciele. Nie umiem sobie poradzić z napadami obżarstwa, brzydką skórą itd. Zresztą same wiecie... Mam nadzieję, że mnie stąd nie wyrzucicie ![]() Mój plan - - 5 posiłków dziennie - przestać jeść kiedy jeszcze czuję niedosyt - 150 brzuszków - 15 minut steppera - prysznic zamiast wanny - alkohol raz w tygodniu - minimum 1,5 litra wody mineralnej Do dzieła! Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2007-11-29 o 16:15 |
|
|
|
#1184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
3 posiłki dziennie to zdecydowanie za mało. Aby zapobiec podjadaniu, czy rzucania się na jedzenie jedz 5 posiłków co 3 godziny max. Poczytaj wątki podwieszone, tam jest wszystko odnośnie zdrowego zrzucania wagi. Reszta Twojego 'planu' jest do przyjęcia, uważaj na alokohol. W razie wątpliwości pytaj, na pewno pomożemy
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
ja juz jestem po obiadku, zjadlam przepyszna zupke warzywna z ryzykiem i kawaleczkami kurczaczka
)dzisiaj kupilam sobie bagietke z brazowego pieczywa bo mam juz dosyc tej okropnej wasy i musze zjesc w koncu cos normalnego moze tez przy okazji lepiej sie poczuje ![]() jeszcze tylko przede mna seria cwiczen , odzyweczka bialkowa i moge isc spac )
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
od jutra bo dzisiaj jeszcze zbieram motywacje xDD
eh milo mi poznac was wsyzstkie
|
#1187 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Kokaina - dzięki za powitanie i może faktycznie masz rację, z tą ilością posiłków.
Całe życie byłam za tą teorią, która twierdziła, że żołądek MUSI odpocząć od trawienia, choć wszyscy dookoła jedli częściej. Ale, skoro MUSI mnie się udać tym razem to nic nie stoi na przeszkodzie, żebym spróbowała w ten sposób. W takim razie robię poprawkę w moich zasadach i od jutra się przestawiam. Od jutra, bo dziś już nic nie zjem (przed dołączeniem do Was 3 bułki, dwa pączki i pół litra maślanki w 15 minut - właśnie tak wygląda mój atak obżarstwa )
|
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
U mnie, powoli,powoli jakos idzie , boje sie tylko piatkowj imprezy ,zeby nie przesadzic z ....alkoholem(nie mam umiaru)
|
#1189 |
|
Konto usunięte
|
Witam nowe osobki
Ech...a mnie sie wogole jesc nie chce to juz ze stresu chyba juz ![]() 5 posilkow byloby najlepiej tylko wiadomoz praktyki, ze nie zawsze mozna i nie zawsz sie da -mimbla- ani Cie nie wyrzucimy, ani nie am sie co krepowac
|
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Ja z chęcią się przyłącze do was tez bym chciała schudnąć jakies 5 do 10 kg ;*
obecna waga 50kg wzrost 162 Cel 45kg ;* Mój plan; herbatki slim figura brak słodyczy chcoiaz to niemozliwe ewentualnie raz w ciągu tygodnia ost posiłek o godzinie 19stej co dwa dni 40 minut na steperze! 3 serie po 20 brzuszków codziennie [brzuszki nie nawidzę ![]() ] mam nadzieje ze mi sie uda Tak jak i Wam! od jutra zaczynam
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
kochana, nie chcę zrzędzić ale jak dla mnie to trochę za wysoko poprzeczkę podniosłaś. 45kg? Ja mam 166cm wzrostu, a lekarz powiedział, że dolna granica do jakiej mogę schudnąć to 57kg.
a co wg ciebie masz za "grubego"? może nie trzeba diety żadnej rygorystycznej, tylko same ćwiczenia wystarczą, jak myślicie dziewczyny?
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się ja mam 158 i marzę chociaz o 53
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 164 cm i nawet nie planuje schudnąć poniżej 60..... bo kiepsko się wtedy czuję. 60 jest dla mnie idealna...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanie - czy wiesz jaki masz BF - czyli body fat? z czego chcesz chudnac? pytam - bo jesli chcesz gubic wode i miesnieto wlasnie do tego doprowadzi twoja "dieta"... następnie - herbatki slim figura mozesz wywalic do kosza...bo one nie powoduja odchudzania.... utraty tluszczu - szczegolnie, jelsi ktos wazy tyle, ile Ty... nie masz nadwagi...jesli masz problem z tluszczem to bierz sie do roboty - trenuj...trening silowy w polaczeniu z treningiem cardio - da efekty...i koniecznie - ułoż sobie odpowiednią dietę. Jesli chcesz schudnac, czy nadac cialu lepszych ksztaltow - nie licz na to, ze przy swoim planie cos osiagniesz i piszę to bez zlosliwosci... na pierwszy rzut oka widac, ze nie masz wystarczajacej wiedzy na temat odzywiania...dlatego polecam lekture: 10 przykazań żywieniowych http://www.wizaz.pl/forum/ showpost.p...po stcount=84 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 Tłuszcze - odkładanie i spalanie http://www.wizaz.pl/forum/ showpost.p...po stcount=85 WSTĘP DO ODŻYWIANIA http://www.wizaz.pl/forum/ showpost.p...o stcount=133 http://www.wizaz.pl/forum/ showpost.p...o stcount=134 CO JEŚLI GŁÓD JEST NIE DO WYTRZYMANIA? http://www.wizaz.pl/forum/ showpost.p...o stcount=151 i wątki, które warto odwiedzić: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=166353 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148243 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=180441 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może tylko jakieś ćwiczenia modelujące sylwetke, ale nie koneicznie zrzucanie wagi!
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;5911614]Witam nowe osobki Ech...a mnie sie wogole jesc nie chce to juz ze stresu chyba juz ![]() 5 posilkow byloby najlepiej tylko wiadomoz praktyki, ze nie zawsze mozna i nie zawsz sie da -mimbla- ani Cie nie wyrzucimy, ani nie am sie co krepowac [/QUOTE]Jak się chce to da się wszystko Kwestia odpowiedniego zagospodarowania czasu, albo chociaż wyodrębnienia w natłoku zajęć 15 minut na spokojnie zjedzony posiłek, choćby pożywnej kanapki.
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
No jesli macie zamiar mi dogryzac z czego chce shudnąc to.. wielkie dzięki myślałam że nie bedziecie mi tak pisac ale nic trudno pomyliłam się..! no moze wyda wam się głupie ale naprawde zle się czuje w tej wadze kazdy niby mowi ze nie wyglądam na 50 kg ze niby mniej ale nie podoba mi się w sobie pare zeczy i mialam ochote je troche poprawic po cyzm myslalam ze 40 minut na steperze przez kilka tygodni cos mi pomoze tak samo brzuszki.
A co do tych herbatek to bardzo dziwne bo moja siostra je piła i o dziwo jakoś schudła i jakbym teraz pokazała zdjęcia to napewno byście nie uwierzyły że to ona ;// Nie ma sensu juz tu pisac widocznie nie rozumiecie mnie i tyle
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mamy zamiaru Ci dogryzać, tylko dziwi Nas to, że ważąc tyle jest jeszcze się z czego odchudzać Jeśli jednak uważasz, że masz z czego to odchudzaj się i życzymy Ci powodzenia![]() A co do tych herbatek to polecam picie zwykłej czerwonej herbaty
|
|
#1199 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście, że nie wyrzucimy! i nie czuj się skrępowana nawet jeśli piszesz, że masz troszkę więcej lat niż my, to nic nie znaczy, tu wszystkie traktujemy się na równi więc nie przejmuj się.osobiście sądzę, że 5 posiłków co 2-3 godziny pozwala unormować jedzenie. jak jadłam tylko śniadanie, obiad i kolację, pomiędzy posiłkami podjadałam, bo byłam po prostu głodna! teraz tego nie ma na początku dziwnie było jeść tak często, ale teraz organizm sam się opomina o jedzonko![]() powodzenia ![]() Cytat:
![]() również witam i życzę powodzenia
|
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam I naprawdę nie musisz czuć się skrępowana tym, że jesteś trochę starsza od nas. Tak jak powiedziała Tchnienie-wiatru-traktujemy tu siebie wszystkie na równi Także życzę powodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Fajnie wychodzi jak biały ser jest taki zbrylony, twardy 

NARAZIE mam zwolnienie z ćwiczeń do końca roku, a później? nie weim... Wiecie kiedy mi wyznaczyli tą rehabilitacje?
Jestem po prostu zawiedziona.

)