|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nie potępiam tych, które mają inne podejście. Po prostu robię co mogę, żeby zwiększyć szanse. Zwłaszcza, że np. w temacie zdrowego jedzenia czasem się złamię na jakieś dziadostwo typu chipsy. Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2016-04-23 o 04:47 |
||
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Od endo dostalam euthyrox25, za 6 tygodni zrobic badania i przyjsc znowu do niego. Usg tarczycy czyste.
Zrobil usg dowcipne ale groszka nie bylo widac jeszcze, macica powiekszona i przygotowana. Owulacja byla z prawego jajnika. |
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 letniej abstynencji jeden drink mi wystarczy. Jestem kawoszką, a w ciąży odrzuciło mnie na początku od kawy. W drugim trymestrze piłam jedną małą dziennie. |
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba 4. Mialam pozna owulacje wiec czekam na pierwszy pomiar usg
|
|
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki, zaraz śmigam. Teraz się cieszę, że tak rano, bo niebawem będę po. Co do starań i ograniczeń zgadzam się z Tobą. Miłego dnia, Dziewczyny! |
|
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z powodu starań ograniczona kawę i alkohol, ale nie rezygnuje z nich zupełnie nawet w drugiej połowie cyklu, podobnie jak ze sportu (mam skłonność do tycia i nadwagę lekka a nie chce stosowac restrykcyjnych diet tylko po prostu w miarę zdrowo się odżywiać). Tak samo nie podporzadkowalam staraniom życia zawodowego i zmieniłam ostatnio stanowisko. Planuje ze znajomymi wypady ns rozne ciekawe imprezy. Nie chce z tyłu rzeczy rezygnować bo nie wiem ile jeszcze będziemy się starać a nie chce mieć potem poczucia że tak wiele straciłam jeżeli starania potrwają kilka lat. Zreszta w takiej sytuacji jeszcze bardziej bym sie zafiksowala na punkcie starań a to nie służy mojej psychice. Oczywiście jak już się okaże że jestem w ciąży to wiadomo że z niektórych rzeczy będę musiała zrezygnować a niektóre plany zmienić.
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chcę nic sugerować, tylko opowiadam... Pierwszy raz jak zaszłam w ciążę, to byłam parę dni wcześniej na zakrapianej imprezie, a zarodek później straciłam... Może to się nie łączy, pewnie nawet nie, ale w ten sposób straciłam całkiem chęci do alkoholu. Co do kawy to chyba jestem w najlepszej pozycji, bo nigdy jej nie piję, jedynie herbatki ![]() Życzę miłej i spokojnej soboty
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
VelaLuca, jak dzisiaj łopatka?
Ja juz z powrotem w domu. Jajniki mam drożne, wyglada na to, ze wszystko ok, chociaż spodziewałam się, że więcej się dowiem. Niestety bolało mnie bardzo, momentami, ale bardzo i marzyłam tylko, żeby się skończyło Dostałam antybiotyk na 5 dni i mogę się starać jak skończę go brać. Samo badanie trwało krótko.
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiedzac o pierwszej ciazy wypilam 1 kieliszek wodki,ogolnie jestem praktycznie nie pijaca i wiem ze moze sie to wydac smieszne ale dlugo myslalam czy aby nie zaszkodzilam,teraz przed owu pije BARDZO sporadycznie i tylko np piwo 2 % bo znajac siebie wiem ze zadreczalabym sie cala ciaze czy czasem nie zaszkodzilam gdybym pila cos po owu i sie udalo,a gdyby dzidzia miala jakies problemy nawet zwykle infekcje to zawsze bym miala w tyle glowy ze moze to przez to,wiem ze to troche dziwne podejscie ale tak wolę
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie coś na rozluźnienie
|
|
#822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to teraz czekamy na dwie kreski ![]() Już to widziała i padłam przy punkcie 14... |
||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Padłam... |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy tej bakterii odlozylam starania na miesiac bo jakos dlugo bierze sie te leki,przynajmniej ja tak mialam,i szkodza ewentualnej ciazy
|
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
No 10 dni 2 antybiotyki na raz -już je mam. Także zaraz po szpitalu zaczynam. ;-) prawie skończę jak @przyjdzie. A potem do dzieła, bo ponoć po laparo się szybko zachodzi :-P i mam nadzieję potwierdzić ta tezę :-D
|
|
|
|
#828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja właśnie się ubieram i lecę do pracy...a dzisiaj wyjątkowo mi się nie chce i nie mam siły przez to gardło ![]() Dziś już wzięłam antybiotyk nawet.. bo już nie daje rady. Obalam mit ze na kaszel się nie umiera |
|
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5938660 1]To trzymam kciuki mocno !
ja właśnie się ubieram i lecę do pracy...a dzisiaj wyjątkowo mi się nie chce i nie mam siły przez to gardło ![]() Dziś już wzięłam antybiotyk nawet.. bo już nie daje rady. Obalam mit ze na kaszel się nie umiera[/QUOTE] Łączę się w bólu. Wczoraj myślałam że zwariuje od tego bólu gardła teraz spędzam weekend w domu żeby wreszcie się wykurowac. Jutro tylko na jedno kolokwium jadę na uczelnię.
|
|
#830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nawet nie mam kiedy wylezec tego bo wczoraj miałam mieć wolne ale jednak musiałam iść , dziś tez. Jutro niby wolne ale ktoś musi na zakupy jechać i ogarnąć w domu. |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak je bralam to myslalam tylko zeby mi nie utknely w gardle
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() hahahah widziałam to na fb ktoś wrzucił, beka jak nie wiem ![]() U mnie dziś 9 dc, zaczynamy nabijanie Musze jeszcze kupić dla męża Androvit Z moją chorobą już trochę lepiej, ale katar nadal męczy siedze w domu mimo takiej ładnej pogody Przynajmniej mam trochę czasu na książki ![]() Kryształekkiedy Ty robisz test?!
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
iwona335 Milagr0s GRATULACJE
spokojnych 9ciu miesięcy życzę.VelaLuca jak ta łopatka?? Powiem Ci że jak przeczytałam o tym twoim TŻ to chyba zostanę przy swoim - co prawda chrapię i kołdrę zabiera acz nie dusi no czasami mu się po pijaku zdarzają różne akcje, ale raz na kilka miesięcy więc do wytrzymania.Cytat:
![]() Wiadomo, jak bym się rok czy więcej starała to może bym pomyślała o ograniczeniu acz uważam, że czasami drink czy dwa na rozluźnienie lepiej zrobi niż godzina jogi
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-04-23 o 16:11 |
|
|
|
|
#835 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo wam dziękuje za gratulacje! :-*Cytat:
Cytat:
Dziewczyny na prawdę tego prawie nie było widać! Nawet próbowałam dobrym aparatem zrobić wam zdjęcie ale nic byście nie zobaczyły i wyszłam by na wariatkę :-D Po laparo to jeszcze lepsze efekt będzie! Powodzenia!! Cytat:
Ja juz w 2 źródłach przeczytałam ze kofeina negatywnie wpływa na funkcje reprodukcyjne, ale nigdzie nie pisali żeby ja całkiem odstawić na czas starań, ale wolałam nie ryzykować i prawdziwa kawę piłam tylko jak juz miałam @ i na samym początku cyklu. Resztę dni piłam Anatol albo zbożowa orkiszowa ze sklepu eko - bardzo dobre! Ja tez niby jestem w czwartym. Kiedy masz mieć pierwszy pomiar? Myślałam umówić się w ósmym tyg żeby juz cos konkretnego zobaczyć ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Dzieki! Jak samopoczucie?? Gdzie foto? :-D |
||||
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się przywitam w 9t1d
29 kwietnia już 3 wizyta u ginekologa, strasznie szybko ten czas leci A 16 maja mam USG prenatalne i test PAPPA. VelaLuca czytałam Twoje wypowiedzi odnośnie bety. Betę powtarza się tylko dwa razy żeby sprawdzić, czy nie jest to ciąża biochemiczna. Nie ma znaczenia, jaka będzie jej wartość tylko, czy jest dobry przyrost. I nie powtarza się jej więcej przed pierwszą wizytą bo lekarz mi mówił, że przy rewelacyjnie rosnącej becie zdarza się puste jajo płodowe, bez zarodka bo pęcherzyk i tak wydziela hormon HCG, więc kontrolowanie tej bety więcej razy nie ma najmniejszego sensu. I tak samo, jak już po pierwszej wizycie okaże się, że wszystko ok to później też już się bety nie bada (bez wskazań lekarza) bo jest niemiarodajna, jak ciąża pokaże się na USG to jedynie właśnie USG może nam coś powiedzieć o rozwijaniu ciąży, absolutnie nie beta. Jest niestety sporo dziewczyn na mamuśkach, które miały takie ciąże, że badały betę, była super, pięknie przyrastała a poszły na USG i okazało się, że niestety ciąża bezzarodkowa. |
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
|
#838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zabieg mam w środę, ale powiem lekarzowi o tych dziwnych objawach, niech zrobią HCG dla pewności. Byłabym hitem - zaszła w ciążę na samą myśl o laparoskopii Niemniej jednak od wczoraj jeszcze troszkę plamiłam, dziś już nie A ta łopatka to nie czasem postrzał? ![]() Cytat:
Mimo znieczulenia tak Cię bolało? Ale to tylko moje zdanie Cytat:
miała to to i po tych antybiotykach czułam się jeszcze gorzej, odstawiłam. Wyleczyłam się u zielarza ![]() =
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-04-23 o 16:30 |
||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam pełnię, księżyc wtedy jest w całej okazałości Lubię na niego patrzeć. Mimo, że czasem faktycznie daje popalić i ciężko zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

po 2 letniej abstynencji jeden drink mi wystarczy. 

spokojnych 9ciu miesięcy życzę.
:-*
Zabieg mam w środę, ale powiem lekarzowi o tych dziwnych objawach, niech zrobią HCG dla pewności. Byłabym hitem - zaszła w ciążę na samą myśl o laparoskopii